Отново за АБКМ - 2

• 41 934
  • 792
  •   1
Отговори
# 645
  • Добрич
Бъни, и нашите пъпки са точно такива както ги описваш, само по бузките едва забележими, с цвета на кожата, като гъша кожа ли как да ги нарека незнам  newsm78
Ние четвърти ден ядем белени ягоди и засега сме добре/пу-пу/ даже днес акото е доста запечено, чак на барабонки  Thinking

# 646
  • sofia
Аха ... еми незнам, ние и досега имаме стомашни неразположения и възпаления около ануса (което на мен ми говори, че има вътрешни възпаления по червата). А като яде нещо забранено се появяват  и обриви на различни места и престава да ходи по голяма нужда. След това пък се изхожда страшно миризливо и под голямо налягане. Най-големия ни обрив беше от нахут  - ситни пъпки една до една къде ли не

# 647
  • София
Здравейте момичета!

Мисля, че успешно въведох кисело краве мляко на Мишо (от две седмици му давам и няма проблеми). Вчера хапна половин бурканче  Party

Весси много си смела с ягоди да го пробваш човечето  Hug Радвам се, че нямате реакция!

Почнах да въвеждам и телешко от вчера, дано всичко е наред  Praynig

# 648
  • sofia
Много се радвам за вас!

За ягодите - ние имахме сериозна реакция, едвам дишаше... така че умната. Не бих рискувала тъй като не са нещо важно.

# 649
  • София
newradost    Hug

И аз така мисля за ягодите, даже съм решила да не консумирам такива по време на бременността, за всеки случай...

# 650
И при нас започнаха да се появяват едни такива пъпчици - не са червени, но кожата стои грапава - по раменете, вратлето, понякога има и по гърба и малко по гърдите. Отдавам го на жегите и потенето. Ще видим тези дни като се поразхлади как ще е.
Аз май успешно въведох обикновени бисквити. Макар, че явно не е много по сладкото, защото не изяжда повече от 1-2. Иначе сладкиша, който му правя с ябълките, гриста и овесените ядки е много вървежен, но аз там слагам много малко захар.
Черешите ги яде само ако нямат ципа. Иначе ги плюе. На моменти се излъгва да хапне повечко когато види, че и аз ям.
Nelika, честито ви християнче!

# 651
  • Добрич
Нали проблемното при ягодите са мъхчетата и семчиците или греша
Аз "рискувах" тъй като при нас е слабо изразена алергията, даже се чудя дали въобще имаме, лишейчетата, които се появиха в 3 месец, успешно изчистихме с хомеопатия, акото също се нормализира. Но още се въздържам от жълтък и млечни.
newradost, защо да не са нещо важно ягодите, и те като всеки плод си имат своята ценност.
endira, радвам се, че си въвела успешно киселото краве мляко
cucinka! , и за вас също- за обикновените бисквити

# 652
Ню радост благодаря ти за рецептата. Ще я направя по подобен начин с някакво друго месо, че пилешко още не ядем. Чакам да отмине сезона на цъфтежите и продължавам със захранването. Тогава ще се опитам да въведа пилешкото и рибата.

Доста мисля за диетата на детето ми, каква да бъде тя и как да му помогна да оздравее, дали някога ще успея и кое е най правилното. Хваща ме и отчаянието и толкова съм напрегната от това да мисля непрекъснато с какво да го храня. Едно е да искам от детето си какво да яде, а то да иска съвсем друга храна. Ако сина ми усеща инстинктивно не би трябвало да налита на тестени и вредни храни със съдържание на брашно и захари, които по принцип са вредни и противоречат на ГАПС диетата, която препоръчва 85% консумация само на животински храни, като прясно месо, млечни и яйца и избягване на въглехидратите, която също и противоречи на принципите ми на хранене, която да е 80% растителна храна. И попадам в една дилема.
Гапс диетата е мисия невъзможна за нас дори и да искам. Той месо много не обича и рядко си хапва по повече, а и тъй като няма откъде да си набавя домашно месо, рядко готвя такова.
Той определено реагира според мен на въглехидратна храна, като бяло брашно и ориз,  обаче най налита на тях. Ако не яде това, което харесва може да си остане гладен и след това да суче нон стоп, защото си мисли, че има резервен вариант, което мен ме изнервя адски и не ме оставя да спя даже и вечер, а и кърма вече нямам толкова за да го нахраня. И в крайна сметка излиза, че няма да излезем от това състояние, в което сме в момента и ще се въртим в този омагьосан кръг.

Към майките на по големите дечица: С какво месо храните децата си - с домашно или купешко? Няма откъде да си набавям домашно месо, а купешко не ми се иска и се чудя.

Относно пъпчиците, ние постоянно имаме такива - видими и невидими. Вече ми писна да се вглеждам в тях толкова и преставам да им обръщам внимание, но не означава, че не съм притеснена от появата им, но просто вече не знам какво да правя и от какво излизат. Ако е от храна ние не ядем кой знае какво разнообразно и не смея да ограничавам повече менюто му, а и той си е капризен в избора на ядене и не яде кой знае колко като количество.

# 653
  • sofia
Весси аз дадох домашни планински ягоди от вилата, обелени (без мъх и семчици) обаче изпадна в шок. Съдържат много хистамин и затова не си заслужава за алергични.... Организма на алергичните е претоварен с хистамин и малко му трябва.

sisilina аз купувам предимно пилешко в огромни количества и замразявам, след това вадя по малко. Пилетата са на ДЮК, “СВС 98”, или Росо. Домашните пилета не стават за бебета - много са жилави, колкото и да ги вариш, тъжно но факт. Пуешкото е страхотно, но трудно се намира незамразено българско.

Любовта към въглехидратната храна идва от леката анемия която имат децата ни вследствие на храносмилателния срив, сигурно са и с ниско кръвно нон стоп незнам, освен това патогенните гъби и бактерии искат храна и чоплят отвътре докато не получат. Организмът се опитва да навакса липсата на белтък със захар и това е порочен кръг - защото така и не получава ценните белтъчини. Моя син обича много нишестена торта, от няколко дни захранвам с кисело мляко и познайте - не се сеща за тортата си.

Аз се опитвам да въвеждам по малко Гапс и затова искам поне киселото мялко да проядем. Още не съм подбрала рецепти за да мога да действам. Освен това ако прояде кисело мляко, ще вземам от българските пробиотици Ентеросан - в които има мляко. Изглеждат ми добри, но заради това търсех други безмлечни. Така, че засега кротувам да видим...

Добър вариант са местните пюрета на Плазмон.

# 654
Благодаря ти за бързия отговор.  Стана ми вече ясно, защо сина ми налита на солетите и други подобни. Ще се опитвам да ограничавам максимално въглехидратната храна за сметка на белтъчините, но доколкото мога.
Купих днес кефир от руски магазин, но не пи много от него, но си хапна с удоволствие ябълките с канела. Ню радост беше писала тази рецепта, но пак ще повторя, защото Бъни питаше за тях: Обелвам и нарязвам ябълките на четвъртинки и ги задушавам с много малко канела и няколко капки вода за 5 мин.
Мисля да прибавям по малко канела и в овесените ядки, подсладени със стевия/растителен заместител на захарта/. Сутрешната попара му я подслаждам с това. Има го на прах и в течна форма в диетичните магазини. Вече спрях да правя разни сладкишчета за да не увреждам повече стомахчето му с празни калории.
Сега в момента задушавам пресни картофи нарязани на кубчета, но само измити, без да им махам люспата в мазнина, с малко вода и сол. От време навреме се разклаща тенджерата, за да не загорят, но аз ги разбърквам с лъжица. Така стават по кашави и малкия ги обожава. Накрая се прибавя копър и чесън пожелание. Въвелите млечни могат да сложат и краве масло.

Лекар ми каза, че ягоди, цитруси, мед и други подобни силни алергени да не му давам преди третата му годинка. Не смея и да опитам вече втора година, а докато бях бременна изяждах по кило и повече на ден ягоди, всеки ден пиех фреш от портокали. Но кой да ми каже тогава, че не е трябвало. Но мед и орехи сега си хапвам от време навреме.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 18:41 от sisilina

# 655
  • Добрич
Не знаех тази подробност за ягодите, смятам ги за въведени, да не казвам на лош час, и без това скоро ще свършат на село и няма да яде.
Домашното пиле въобще не е жилаво, ние в момента си отглеждаме бройлери, и тяхното месо е много крехко. Другият месец като станат за клане, ще започна да въвеждам пилешкото. За домашната кокошка съм съгласна, че месото е много жилаво.
А канелата не е ли алерген?
Нюрадост, а какво ти е мнението за кайсиите и прасковите

# 656
Като сте се заговорили за месото да ви споделя, че аз напоследък готвя доста пилешко (купешко.) Домашно има от къде да си набавя, но 1-2 пъти. Няма кой да ми осигурява домашно месо през ден. Купувам крилца или шийки. Шийките като са по-тлъстички му чопля месцето и той много го харесва. Бялото месо е някак сухо и би ял само ако го пасирам, но и тогава не яде много. А иначе в яденето късчета месо си хапва. Избягвам бутчетата, тъй като смятам, че в тях има най-много химии. Наясно съм, че пилешкото не е най-добрият вариант, тъй като то е най-блъскано с всевъзможни гадости, но свинско не обичам, а телешкото ми е някак тежко - готвя такова веднъж седмично. Купувам - замразявам и вадя когато реша. Изварявам го веднъж и хвърлям водата.
От известно време ме чопли едно притеснение - все ще трябва да се тръгне на работа и понеже нямам баба на разположение, която да поеме щафетата ще трябва да се преориентираме към ясла. Обаче там готвят с мляко и това ми е голямо притеснение. Далеч съм от мисълта, че някой ще готви специално за него или ще му дава различна храна, която примерно аз съм занесла.  Ще трябва да опитам да въведа прясното мляко, но се чудя дали ще е по-добре да купя такова на прах. Не АМ, а нормално сухо мляко. Имам около 5 месеца приблизително. Той вече яде масло, сирене, кис.мляко и кашкавал, но това не е гаранция, че ще приеме прясното мляко. Какво ще кажете - как да опитам да му предложа - под каква форма?

# 657
  • София
Здравейте, мили мами  Hug Преди две седмици и на моята дъщеричка й поставиха диагноза АБКМ и АД. Обръщам се към вас, защото съм объркана - според едни лекари има алергия, а според други няма. Четох доста и гледах снимки с обрива, но въпреки това не съм сигурна в симптомите. Накратко - около 15-тия ден започна да ака слуз с точки или ивички кръв, на 20-тия изака разтройство с кръв и аз я заведох в Токуда. Там казаха, че трябва да я оставя за да й направят изследвания. Изписаха я с диагноза АБКМ. На контролния преглед й сложиха и АД. Всъщност обривът беше тръгнал като я взехме от болницата, но беше съвсем лек, а там е била само на Фризопеп. Според педиатърката ни слузта и кръвта са, защото е била на антибиотици 7 дни след раждането и това се е отразило на чревцата й, а обривът е от претопляне или изпотяване. Пъпчиците първоначално бяха по лицето - по-ситни една до друга, червенички, някой с връхче и по-едрички с връхче. Сега има и по гърдичките и отзад на вратлето. На моменти някак се възпламеняват и цялото място става червено, после някак утихват и избеляват (тъпо го обяснявам, но...). Мазахме с Елоком по предписание на лекарите от Токуда - изчезнаха, но след дни се появиха. Сега мажа само с А-дерма. Малката вече е изцяло на кърма, преди давахме и АМ, а аз съм на диета.
Доколкото мога да преценя, обривът не я сърби, тя е доста спокойно бебе и почти не плаче.
Изинявайте за тъпото питане - но това ли са симптомите на АД, такива ли са пъпчиците? Чета, че стават на грапави петна, като коричка, които сърбят. При нас може би не стават, защото я мажа, просто не знам какво да мисля  ooooh! ту се успокоявам, ту пак ме налягат притеснения  Tired

# 658
  • sofia
Весси канелата и ванилията преди му разстройваха стомаха, но сега вече не. Не си спомням до каква възраст беше това.

За бялото месо от пиле - ценните вещества са в червеното месо,  около гръбнака и в краката - цинк. Нашите деца имат недостиг на минерали и затова го харесват много повече. Бялото месо аз го давам само на пържолки, без начукване, крехки.

cucinka! нашите домашни пилета са и домашно люпени и живеят в голям двор и явно имат страшни мускули Simple Smile)))))))))))) много са жилави. Породата е за яйца. Ние яйца обаче не ядем Simple Smile)))))

За кайсиите и прасковите - първоначално трябва да се дават от пюре, защото едно косъмчетата дразнят и 2-ро по-смилаеми са варени. По някое време обаче вече не правят проблем. Сина ми обаче все още не прекалява с тях - доста е умерен.

Аз вече давам мед. Нямаме още 3 годинки. В Гапс диетата меда и стевия-та са разрешени.

За сухото мляко незнам. Чела съм че трябва да се дава мляко първо в бисквитки ... В Гапс казват, че млякото трябва да е сурово за да не прави проблем. Няма смисъл да се пробва АМ защото е бъкано с кво ли не и може реакцията да е към какво ли не Simple Smile Моя съвет е да не бързаш. Изчакай докато стане ясно дали ще ходи на ясла и ако въвеждаш пробвай много много бавно. Също прочети в Гапс как правят проба с мляко на китката като заспи.

# 659
usagi Сигурно и е увредена чревната лигавица от АБ и са станали пропускливи червата и от там да са ви изхожданията със слуз.
Без снимка е трудно да се обясни как изглежда един обрив, но ние нямахме сърбежи, защото си беше спокоен въпреки обривите по тялото му със суха кожа. Но имахме повръщания и много силни колики и газове. Също и слуз и воднисти изпражнения. От всичкото по малко. Ако искаш качи снимки да видим вашите обриви в снимка.бг.

Общи условия

Активация на акаунт