Отново за АБКМ - 2

• 42 031
  • 792
  •   1
Отговори
# 60
   Джозефа, не се давай на пропагандата за АМ Peace Аз трудно се преборих с лекарите в болницата, но се радвам, че успях и детето АМ не е близвало Peace Само се замисли колко млека трябва да смениш за да намериш някое подходящо и както са писали мами по нагоре, тези млека имат редица други неприятни примеси. Освен това повечето млека за алергични деца са на база соя, а за пример ние имаме почти еднаква реакция на соя и мляко Tired НЕ се отчайвай, трябва и твоя и неговия организъм да се изчистят и записвай в дневник новото, което хапваш. За мазането, аз не го мажа, но слагам масло за къпане Wink

# 61
  • София
Бебешондел, когато Мишо беше в най-обострена фаза на АД и положението беше плачевно направо, го мажех с течно ленено масло смесено с масло от вечерна иглика. Доказано е че АД може да се получи от липса на Омега 3-6-9, затова се препоръчва при такъв проблем да се набавят допълнително тези мастни киселини. При бебета естествено не може да се пият капсули и да се приемат добавки или риба  Wink но за мазане става и при нас кожата се повлия много добре. Аз също пиех такива Омега 3-6-9 капсули. Кокосовото масло е много полезно, богато на Омега 3-6-9 и мисля, че ще е добре за кожата на бебчо. Ето тук е написано повече: http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … -%D0%BC%D0%BB.647

# 62
  • Бургас
Нашите са люшещи се ,върху възпалени участъци  Rolling Eyes

На Ради му бяха точно такива по лицето. Другаде е нямал. Бяха червени, напукани до кръв и от тях се лющеха бели корички. Нещо страшно направо.

Josepha, в момента си в най-трудния и тежък период. Но нали знаеш "Нощта е най-тъмна преди изгрев". Wink Скоро ще видиш подобрение. Аз също като теб по едно време се бях отчаяла. Пазих диета, а не виждах никакъв смисъл от нея. Бях сигурна, че грешката е в мен, че не правя нещо както трябва, че детето ми никога няма да се оправи. Като влезех в магазин ми се ревеше и ми заставаше една буца на гърлото - толкова ми се ядеше. Laughing Ако не беше тази тема и момичетата тук със сигурност щях да се откажа. Много съм им благодарна за подкрепата и примера. Както не веднъж съм казвала, на мен най-добре ми действа това да виждам, че нещата се получават при другите. Като чета за успеха и напредъка на други деца и се обнадеждавам ,че съвсем скоро и на ние ще сме така. Simple Smile

# 63
Куманова с тез ранички става вече смешна  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Витамин Ц в по-големи дози спира кървенето, само погледни да не е наистина в по-големи дози, защото натоварва бъбреците. Защото спирането на кървене не лекува алергия...Не ми се коментира повече...Всъщност и в малки дози синтетика не бих дала!

да ти кажа, то не е само Куманова, тя е 4 тия лекар, който ни го казва, за това ще си дам витамините и си продължавам диетата.
Другия вторник сме при Лазарова, да видим и там...

Мамита в диетата на Мустаков пише че може боровинки, а  Маринова казва- не newsm78 Питам, защото съм заредена със 100 сладка  Wink

# 64
  • София
Момичета, много ви благодаря за подкрепата!!!  Hug   bouquet  Hug   bouquet
Много значи за мен!!!!!

Единственото гадно в случая е, че не знам точно с коя храна греша от всичко на всичко 5-6 работи, които ям  Cry  Confused  Cry

Дано сте прави, че вероятно скоро ще видя подобрение!
Още веднъж - добре, че ви има!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Hug  Hug  Hug  Hug   Hug

# 65
Мария и при нас са по лицето само.По тялото има сухи петънца,но без да са възпалени и с добър хидратиращ крем се подобряват. Казваш тези същите лишеи са се повлияли от Елидел  Thinking За колко дни мазане? Аз вчера го купих и мазах 2 пъти вече...

Жосефа ух,много е гадна тая диета.Аз съм човек който никога не е спазвал никакви диети. Бях потресена първите 1-2 дни ,но я спазвах.Снощи вече се убедих че без ня не може  Confused Още обаче незнам докога ще издържа,чакаме си часът при гастроентеролог и ще го мисля после..

# 66
   Джосефа, напиши кои са тези 5-6 храни, не знам дали някой го е споменал досега, но натрупването, на едни и същи храни, също може да доведе до непоносимост. Примерно ядеш всеки ден по 2-3 ябълки, след 2 седмици консумация на един и същи продукт всеки ден и хоп реакция( изключвам ориз и картофи  Peace) И още нещо, гледай хубаво етикетите, защото почти на всеки продукт опакован има следи от нещо си-фъстъци, яйца и т.н. Може би не си изолирала алергена, може да е нещо съвсем безобидно на пръв поглед Peace

# 67
  • Бургас
Рени, точно в този си вид обривите изчезнаха много отдавна. Малкия беше така на месец - месец и половина. Тогава започнах мазане с Екзомега на А-дерма и Нахткерцен. Много бавно лицето започна да се изчиства и се оправи почти навсякъде с изключени на едно петно, колкото монета от 1 лв. Там остана като кокоша кожа, грапаво, сухо и жълто. На моменти се зачервяваше и се подуваше, тогава Ради започваше да се чеше страшно много. След време пак се успокояваше, но за кратко. И така до миналия месец, когато ни изписаха Елидел-а. За около седем, максимум 10 дни кожата се изчисти и до сега си е спокойна, няма и следа от каквото и да било (направо не смея да го кажа). Честно да ти кажа не знам дали крема е подходящ при разранен обрив. Най-добре е лекар да прецени.
Но аз определено не съжалявам, че го мазах сега, защото 8 месеца нищо не помогна. Само се дереше от чесане малкия, а аз се чудех дали не е от храна и кое го предизвиква.

# 68
Нашата не е разранена,а зачервена и с люспи.Секрет има жълтеникав предимно вечер и най-вече когато детето заспи.Вчера бяхме при педиатърката и тя ни го предписа.Каза че отдавна не го изписва заради цената.Иначе бил добър.Ще видим дали ще помогне при нас,защото от КС крем определено имаме временно повлияване  Tired

# 69
  • София
mimkis , ориз и картофи са ясни.
Царевица, лапад, свинско /понякога от консерва/ като пържоли. Правя си от царевичен грис грис-халва със захарен сироп и стафиди. Пия чай ройбос, без подслаждане.
Заради запека, с който се боря от раждането пия по 1 с.л. ленено брашно, разтворено във вода сутрин.
Рядко изяждам по 2 ябълки. Лук пресен, праз, пуешка шунка.
Преди си варях овесени ядки и добавях стафиди в тях.
Маслини хапвам също доста и то всеки ден.
Когато готвя картофите или ориза със свинско месо, слагам чубрица и зеленчуков бульон.
Ям диетични солети - проверила съм ги щателно и много рядко от тези брускети, които са мултигрейн
Ами това е всичко.

# 70
ех и аз исках да ви питам за козетиката, на Ема кожата на краката и стана много суха от около седмица, няма обриви или нещо друго, но е грапавичка. Сигурно е от алергията, незнам какво ще кажете, препоръчайте козметика- аз досега само Веледа ползвах и бях доволна, но явно трябва да я сменя.

# 71
 Джосефа, да не те отчайвам, но на пръв поглед( според мен Peace) са съмнителни следните:
 1. Чая Ройбос, бих го сменила с шипков( който е запичащ обаче) или обикновен черен чай
 2.Лапад и всякакви подобни зелени( спанак, салата)- по добре готвено зеле Peace
 3.Ленено семе, за досадния запек, топла вода всяка сутрин на гладно( това на мен ми помагаше Peace)
 4. Зеленчуковия бульон, по добре само сол и черен пипер от подпрвките  Peace
  За да си обогатиш диетата, можеш полека да въвеждаш добре сготвени зеленчуци-тиква( действа разхлабващо), броколи( по веднъж в седмицата да речем), елда вместо ориз, можеш и позволените плодове да хапваш, но с редуване един ден едно на другия ден друго. Трудно е докато се балансират нещата, но трябва де се опитваш да не ядеш едно и също постоянно Peace Хляб ядеш ли?

# 72
Здравейте,аз вчера наруших диетата с един сандвич и резултатът е силни колики и слуз в акото  Confused
Бебешондел вашите обриви какво представляваха? Нашите са люшещи се ,върху възпалени участъци  Rolling Eyes

Ние сме с лишеи, появяват се, изчезват  Tired

РАзрешени ли са кисели краставички?

Аз много ядях варени /сладки френски/ картофи, с варено броколи, мазнина и черен пипер и сол мммм много е вкусно, също така същите картофи с кисели краставички...

# 73
mimkis се е включила по въпроса с храните ти,  Josepha, ето какво мисля и аз:
зеленчуковият бульон е наблъскан с 2 и 200 работи вътре, Е-та...няма да е лошо да се ориентираш към пресните подправки. Готовите е най-добре да ги избягваш. И за черния пипер и чубрицата не съм убедена, че е добре да ги консумираш, но нека и другите да кажат.
Храните от консерва също имат Е-та и не са за препоръчване.
Солети, брускети и всякакви производни също могат да ви вредят. На мен Маринова ми беше забранила солетите.
Ройбос не знам как би действал, затова няма да е зле да го изключиш и него и като всичко се нормализира пак да пробваш.
За запека - щом консумираш овесени ядки - защо не пиеш овесена вода сутрин - би трябвало също да помага.
Не се стряйскай от написаното - понякога в самото начало на диетата е нужно просто да се преориентираш и да си направиш списък с храните, които са позволени и да действаш с тях. Могат да се измислят много вкусни неща, които също да ти доставят удоволствие, а не да хапваш по нещо, което дори ти е гадно, само и само за да не умреш от глад. Споко всичко ще бъде наред!  Hug

# 74
Момичета аз си купих грис,смятам да си направя баницата с ябълки и грис на Бъни.Освен това и за Денис става да го варя с тиква примерно.Също така купих маргарин на Рама т.к. прочетох че съдържа растителни мазнини.Какво ще кажете?

Бульони с диета,без диета не купувам..

Бебешондел нашите са лишеи също.

Общи условия

Активация на акаунт