Отново за АБКМ - 2

• 42 001
  • 792
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, имали ли сте проблем с царевицата и кога я въведохте? В списъка на Мустаков е сред разрешените храни, но в много източници е посочена като силен алерген.

Най-опростено казано на организма му е нужно най-малко 6 мес. време за да се изчисти от дразнителите и да "забрави".

Това не се ли отнася само за млечните продукти? А какво е мнението ви за т.нар. "ротационна диета"? Идеята при нея е алергизиращите храни да се консумират през определени интервали, така че да не предизвикват силна реакция, а да не се лишава организмът напълно от тях. ИЗТОЧНИК
Да, става въпрос за млечните храни. За останалите неща е нужно по-малко време. Но пак казвам - всичко е строго индивидуално.
Аз царевица, яйца и риба в началото не консумирах. Въпреки, че Маринова ми беше казала, че може по 1 яйце през ден. Даже доста дълго време си откарах като вегетарианка и то с доста ограничени храни. Препоръчвам известно време да не се консумират храните, за които не сте сигурни дали се приемат добре и постепенно да се захраните, като следите за реакция при детето.
За тази ротационна диета и аз съм чувала, даже моя позната ми каза, че и Маринова й е препоръчала нещо подобно в по-късен етап при захранване на детето. Може би се избягва въпросното "натрупване" при подобен вид хранене.

И при нас в началото дори и оризова каша и картоф ни докарваха диария със слуз.

И пред мен стоят въпросите на Inka- .
Когато вечер и сутрин събличам детето за да го мажа с крема за атопична кожа и честно казано не виждам смисъла от моята диета. Обривите са все същите, въпреки диетата и въпреки хомеопатията.
 Демотивирам се и започват да се прокрадват мисли за отбиване. Не знам как в случая, като очевидно не мога да изолирам всички алергени, как кърмата е най-доброто за детето ми?
В тая връзка, може ли да споделите какви АМ сте давали, освен Фризопеп, който май в случая не е подходящ за нас, защото за щастие нямаме кървави нишки и слуз в акото, а имаме само обрив? Искам да събера малко информация.
Не знам как хомеопатът ти позволява да използваш разни мазила, при условие, че все пак се лекувате с хомеопатия. Според мен 2-те неща са несъвместими.
Аз самата бих те посъветвала да продължиш да кърмиш, но ако ти самата не го желаеш, защото диетата ти се струва прекалено строга, е по-добре да се консултираш с лекар за да подберете най-подходящото за вас мляко, а не на своя глава да си правиш експерименти. Peace
Мен самата както са ме съжалявали, така са ми се и присмивали и не са ме разбирали за диетата, но това отдавна спря да ме вълнува. Всички си мислят, че щом детето ти изглежда добре и си расте, значи няма никакви проблеми. Само аз си знам как се ровя в памперсите всеки път за да видя как са нещата. Но за жалост и в този случай, няма как човек да ти покаже съчувствие и да те разбере, без да му е дошло до главата. Затова съм безкрайно щастлива, че на време попаднах в темата и съм получила ужасно много съвети и кураж да продължа да се боря!
Извинявам се за дългия пост!   bouquet

# 46
  • София
Ох, честно да ви кажа с всеки изминал ден ми става все по-трудно.
Да, царевицата от консерва вероятно е ГМО, да вероятно в шунката има купчина боклуци, но какво да ям? Какво? По тази логика не знам как са отглеждани картофите,с какво е торено броколито, за да порастекак е отглеждано прасето, от което си правя пържоли....За съжаление не притежавам биоферма и няма как да си набавям чисти, природни продукти, които да не вредят на детето ми!

cucinka, добра муха ми пусна с мазането....Не знам обаче доколко е полезно да не мажа сухата кожа с абсолютно нищо. Ако не я овлажнявам, вероятно ще се напука и ще станат рани.

# 47
Ох, честно да ви кажа с всеки изминал ден ми става все по-трудно.
Да, царевицата от консерва вероятно е ГМО, да вероятно в шунката има купчина боклуци, но какво да ям? Какво? По тази логика не знам как са отглеждани картофите,с какво е торено броколито, за да порастекак е отглеждано прасето, от което си правя пържоли....За съжаление не притежавам биоферма и няма как да си набавям чисти, природни продукти, които да не вредят на детето ми!
cucinka, добра муха ми пусна с мазането....Не знам обаче доколко е полезно да не мажа сухата кожа с абсолютно нищо. Ако не я овлажнявам, вероятно ще се напука и ще станат рани.
То по тази логика, да ти кажа, не се знае и млякото дето ще го даваш на бебето как е произведено, при какви условия и какво има вътре. Скоро четох за едни млека дето предизвикват растеж на гърдите при момиченцата, щото са наблъскани с хормони. Не става въпрос да сме супер педантични и побъркани, но все пак може да спазваме някакви ограничения. Едно е от нищо да не се лишаваш и да се наблъскваш с всевъзможни изкуствени храни, друго си е да търсиш някакъв баланс и да се грижиш за тялото си, следвайки някакви си твои правила.
Мисля, че по-напред в темата някой ти беше писал да ограничиш къпанията до минимум и да не прекаляваш с измиващите препарати. Ние и до ден днешен къпем малкия с вода и смея да твърдя, че не мирише  Grinning Кожата привиква с мазането и това е само временно решение. Попадаш в омагьосан кръг. Говори с хомеопата си. По принцип е нормално по време на лечението да има дори обостряне на проблема, но след това всичко се нормализира.

# 48
Мен самата както са ме съжалявали, така са ми се и присмивали и не са ме разбирали за диетата, но това отдавна спря да ме вълнува. Всички си мислят, че щом детето ти изглежда добре и си расте, значи няма никакви проблеми. Само аз си знам как се ровя в памперсите всеки път за да видя как са нещата. Но за жалост и в този случай, няма как човек да ти покаже съчувствие и да те разбере, без да му е дошло до главата. Затова съм безкрайно щастлива, че на време попаднах в темата и съм получила ужасно много съвети и кураж да продължа да се боря!

Много точно си го казала! Аз дори стигнах до много обострени отношения с майка ми (за радост само по телефона), която искаше да спра да кърмя, понеже АЗ!!! разболявам детето си с моята кърма...
Josepha, нямам поглед върху кожните проблеми, но не знаеш колко е страшно да виждаш кръв в памперса. В началото бях пред нервна криза, понеже не виждах какво мога да ям. Сядах на масата без никакъв апетит пред поредния ориз, картофи или свинско. Обаче смело мога да заявя, че си заслужава! Нека да мине месец или два и ще видиш резултат, а кърмата ти ще продължава да спомага за лечението.

Liana85, яйца и риба аз също не ядях. Сега ги ям без проблем, но не прекалявам. Започнах захранване на 6 навършени месеца с оризова безмлечна каша. След седмица вкарах и картоф.

# 49
  • София
Nelika , въпросът е в това, че съм повече от месец на диета и резултат няма. Въобще не съм си и помисляла са яйца или риба, дори спрях да слагам консервирани домати в манджите.
Смятам, че диетата ми е достатъчно строга и заслужавах поне малко удовлетворение, но.........
Виждам, по-точно чувам, защото говорим вече по телефона след първото посещение, че и хомеопатката ми опитва с различни потенции на препарата и всякакви схеми. Не знам още колко време да й дам и да я сменям.

За къпането - къпя само с вода, от момента, в който се появиха обривите - месец и 20 дена.
Разбира се, че детето не мирише, изобщо нямам съмнения за това.

# 50
Josefa: Вие сте от месец на диета и се отчайваш. А какво ще кажеш за нас. Диета сме вече повече от година и половина и резултата е, че има непоносимост все още към млечните, а ги въведох едва преди по малко от месец. Да не говорим и за глутеновата непоносимост, която също има. Още по лошоте е, че е вече голям и иска друго ядене. Как да го овардя и да му забраня. Настава рев. Колко още неща не сме яли и не се знае кога ще ги проядем.  Започвам да си мисля, че няма да израсте алергията.
Всяко дете си е различно, но повечето си я израстват до около годинката. Ние сме със съжаление от другите, които трябва дълго да се борят. Може би защото сме с фамилна обремененост. Отплеснах се да ви занимавам с мойте проблеми.
Исках просто да кажа на Джозефа да бъде търпелива и всичко ще отмине. Времето бързо минава и ще се радвате после на усмихнато и здраво детенце и усилията ще са си заслужавали.

# 51
бяхме следобед при Куманова  Confused Мила жена, пак ни каза възможностите- раничка, лесно кърви и вероятност за алергия. Изписа ни витамин К и С + някъв пробиотик, дето не мога да го намеря. Иначе писа повече отколкото ни обърна внимание, ама то като се замисля и аз, кво ли да ни правят, добре че сте вие момичета.

# 52
  • София
sisilina , напълно си права и ти благодаря за отрезвяващия пост. Права си, че не може непрестанно да рева и да се оплаквам, при положение, че отскоро /сравнени с вас/ се борим.
Явно съм твърде нетърпелива и искам всичко да е под контрола ми - нещо, което е ясно, че няма как да стане.
Просто се чудя всеки ден защо ли трябва да се случват тези неща? Не може ли като огромната част от нашите връстници да си растем спокойни и усмихнати.
Заради тази алергия дори имам чувството, че не мога да се радвам пълноценно на детето си. Улавям се, че го третирам като болно, а това е голяма грешка!
Не съм и предполагала, че ще ме сполети подобно нещо и ще се влачим с месеци на диета и все ще треперя за нещо.

Inka- пробиотикът предполагам, че е Протексин Рестор. Вероятно не те е предупредила, че запича. Така че го имай предвид, защото аз разбрах от момичетата от отчетната ми тема, на които докторите от Токуда са им казаи. От него ние се запекохме здравата и още не може да се регулира.

# 53
  • София
Josepha не се отчайвай  Hug Аз бях на диета повече от година, резултат се видя около 3 месеца след началото на диетата, а аз бях буквално на ориз и картофи в началото....Много е трудно, но си заслужава!
Мишо не е имал кръв или слуз в акото, алергията ни се изразява в обрив, който беше почти по цялото тяло Sad сърбящ такъв  ooooh! Няма нищо по-лошо от това да гледаш как детето ти се мъчи и ти нищо не можеш да направиш да го облекчиш.....Стигало се е до там, да му купувам специални ръкави, само и само да не може да се чеше, защото всички ръкавици успяваше да ги преодолее  Wink Мислех си, че няма да издържа, но за моя радост успях (роднините ми не ме подкрепяха особено много, агитираха ме да спра да кърмя). Но се запънах, бях убедена че кърмата ми е най-добра за него и ще се справим. Другото вече го знаете. Не се предавай и поддавай на негативизма  Hug

Относно царевицата, не сме имали проблеми с въвеждането.  Peace

# 54
inka, на нас Куманова ни беше изписала Инфант Дофилус Плюс, аз лично съм доволна, но и той малко запича, иначе го има в аптеките Ремедиум ( ако е той)

# 55
  • София
бяхме следобед при Куманова  Confused Мила жена, пак ни каза възможностите- раничка, лесно кърви и вероятност за алергия. Изписа ни витамин К и С + някъв пробиотик, дето не мога да го намеря. Иначе писа повече отколкото ни обърна внимание, ама то като се замисля и аз, кво ли да ни правят, добре че сте вие момичета.
Куманова с тез ранички става вече смешна  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Витамин Ц в по-големи дози спира кървенето, само погледни да не е наистина в по-големи дози, защото натоварва бъбреците. Защото спирането на кървене не лекува алергия...Не ми се коментира повече...Всъщност и в малки дози синтетика не бих дала!

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 00:10 от ra_iv

# 56
Момичета, случайно да има някой рецепта за козунак без млечни? Ако не намеря рецепта  ще правя по тази с мляко, но с вода и не съм сигурна за резултата. 

# 57
  • София
acer, миналата година майка ми правеше старотни изцяло постни козунаци в машината за хляб. Може и да ми се струваха толкова вкусни, поради липсата на разнообразие, та нямам реална преценка. Как ставаше тоз номер само с брашно, мая, вода, стафиди и захар не знам  Grinning

# 58
Джозефа, успокой се, мила, абстрахирай се от отчетната, просто приеми, че нашите деца се захранват по-късно, по-бавно, не го сравнявай с останалите деца, какво ядат и т.н. Не го приемай като проблем, защото не е. Детето просто се развива различно и това е. Докато нашите връстници въвеждаха вече яйца ние бяхме още на мляко само. Все още не можем да ядем млечни, но аз съм сигурна, че ще се оправи.Въпреки, че ние бяхме на АМ /защото забременях/ си бяхме пак с обриви и пак с проблеми, много ни помогна ЕКСЦИПИАЛ, а - дермата не ни помогна въобще, Явор все още има обриви от време на време. 

Аз след къпане не го мажа с нищо, мисля да пробвам с кокосово масло, какво мислите?

# 59
Здравейте,аз вчера наруших диетата с един сандвич и резултатът е силни колики и слуз в акото  Confused
Бебешондел вашите обриви какво представляваха? Нашите са люшещи се ,върху възпалени участъци  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт