Отново за АБКМ - 2

• 42 007
  • 792
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Josepha първия тест го направихме, когато малчо беше на 7 месеца. Доколкото знам трябва беебто да е поне на 6 месеца, иначе теста не е достоверен, поради незрялост на имунната система.

На нас и двата пъти ни даде резултатите заедно с лист, на който доста подробно е описано какво трябва да се прави, ако имаш допълнителни въпроси - питаш. Не мога да кажа, че ни е претупвал, напротив, отделял е достатъчно време и за преглед и за обяснение.

Мисля, че една консултация с алерголог няма да ви навреди, според мен колкото по-рано, толкова по-добре  Peace

# 31
  • София
endira , благодаря ти за информмацията!!!
Значи трябва да се изчака поне до 6 мес.  Sad И май вземането на кръв от вена на бебе си е страшничко занимание, ама няма начин.

Да споделя една рецепта, която си измислих днес, от невъзможност да измисля нещо по-умно.
Тя е доста "миризлива", щото е с лук, ама за вечеря става.
- задуших пресен лук, един стрък праз лук и лапад. После прибавих в тигана малко олио, пуешка шунка на кубчета и накрая 2-3 с.л. царевица от консерва.  Joy  Joy  Joy

Не е  върхът на кулинарията, но си хапнах прилично!  Joy  hahaha

# 32
Момичета, чета от известно време, че ядете шунка. Имам вътрешна информация, как се приготвят повечето видове шунки и от няколко години не съм близвала. Много преди за забременея. Само като си го представя ми е гадно. Сигурно и всички колбаси са нещо подобно, но на мен специално за шунките са ми казвали. Та опаковката на една шунка се пълни до половината с мляно месо или нещо си (никой не знае точно), а останалата половина е течност - консерванти, подобрители и т.н. и т.н. И това нещо се размесва и ето ви шунка. Това е информация от преди стандарта Стара планина, та не знам сега как е.

# 33
  • София
Ами не се и съмнявам, че е така, но в крайна сметка какво, за Бога, можем да ядем с тая скапана диета? Останаха буквално оризът, картофите и царевицата, която пък сигурно е ГМО

# 34
    Ориз и картофи са си основното Confused , аз изкарах 2 семици само на тях, после започнах постепенно да въвеждам и други храни и си правя списък. Ако се появи някаква реакция пак само ориз и картофи няколко дни. Познавам момиче, което това яде цял живот и пак си е ок Peace Според мен е индивидуално какви други храни да въведеш, но за шунката съм на мнението на Нелика Peace

# 35
Нелика манго въведох с пюре абълка и манго на Pro-Bijo.
За рецепти и линкове към такива на първа стр. малко да се поосвободя и да ги посъбера.
Тук вярвам и LUX ще помогне - къде ли се загуби newsm78.
Ендира това което споделяш за тестовете при Мустаков ни дава надежда - значи имало файда от нашите мъки от тази диета Praynig

# 36
Аз доколкото знам, подобни тестове при Мустаков е хубаво да се правят след годинката, точно заради незрялата имунна система - детето все още не е захранено с всички храни и резултатите могат да бъдат неточни. Той сам ни го каза, когато се видяхме. Пък и наистина това вземане на кръв от вената на толкова малко дете си е ужасно! И на мен много ми се искаше да си решим проблема с един такъв тест, но много добре си спомням как точно тук мамите ми дадоха стимул да продължа с диетата и да не измъчвам детето с подобни изследвания, което си е и харчене на излишни пари.
Josepha , знам много добре, че диетата изглежда ужасно трудна за спазване, но свикне ли човек веднъж после не му прави впечатление. Аз също не бих консумирала шунка и царевица от консерва. На мен много дълго време броколито ми беше една от основните храни, после излязоха и тиквичките, картофи и ориз и ги редувах и се опитвах поне малко да си разнообразявам вкусовете. Много зависи от сезона. Има един зеленчуков микс, който от скоро си купувам от Лидъл - броколи, карфиол и моркови и съм страшно доволна.

# 37
Добро утро момичета,

тъй като в момента съм на осмисляне на алергията  Rolling Eyes имам следните въпроси, да не тормозя Нелика постояно на ЛС  Wink

Смисъла на диетата какъв е? изчистваме един вид детето и след това почваме едно по едно да въвеждаме храна за да видим кога реагира, нали така? Но това не означава, че детето се излекува, а просто ще видим на този етап към какво е алергично, нали?? А когато един ден стигнем до захранването на самото дете, трябва ли изцяло да се избягват тези храни, към които е показало непоносимост като кърмаче?

после ще продължа с въпросите и ще разкажа как е минал следобед часа при Куманова, че ревнахме .

# 38
Ми пак аз ще ти отговоря  Laughing Като организма на детето не се среща с дадения алерген, след време той го забравя и ако на по-късен етап го предложиш, може изобщо да не реагира. Един вид детето израства алергията. Не е като алергия за цял живот, и точно това е смисъла на диетата - да не стане алергия за цял живот. Не знам дали го обясних точно. Оставям и другите да се включат Simple Smile

# 39
Смисъла на диетата какъв е?
Най-опростено казано на организма му е нужно най-малко 6 мес. време за да се изчисти от дразнителите и да "забрави". През това време се дава възможност на чревната лигавица да се възстанови и съответно при последващо захранване на по-късен етап не би трябвало вече да има проблем. Но това е строго индивидуално и не ти дава гаранция на 100 %, че 6 мес. ще са достатъчни. Затова бавното и внимателно захранване е от изключителна важност.
 Ето няколко линка от мен, които може да са полезни за 1-ва страница :
Алергичното дете (статия на доц. Маринова)
Обриви при децата
Примерно меню за деца с алергия (или с фамина обремененост)
Още за алергиите..
Магазини ПА-ПА предлагат списък с продукти, подходящи за деца с  … имост към белтъка
Рецепти за деца с алергии
Храни, съдържащи хистамини

Ами май това е за сега...

# 40
_Мария_, огромни благодарности за старанието ти!  newsm51

Момичета, имали ли сте проблем с царевицата и кога я въведохте? В списъка на Мустаков е сред разрешените храни, но в много източници е посочена като силен алерген.

Най-опростено казано на организма му е нужно най-малко 6 мес. време за да се изчисти от дразнителите и да "забрави".

Това не се ли отнася само за млечните продукти? А какво е мнението ви за т.нар. "ротационна диета"? Идеята при нея е алергизиращите храни да се консумират през определени интервали, така че да не предизвикват силна реакция, а да не се лишава организмът напълно от тях. ИЗТОЧНИК

# 41
  • София
И пред мен стоят въпросите на Inka- .

Когато вечер и сутрин събличам детето за да го мажа с крема за атопична кожа и честно казано не виждам смисъла от моята диета. Обривите са все същите, въпреки диетата и въпреки хомеопатията.
 Демотивирам се и започват да се прокрадват мисли за отбиване. Не знам как в случая, като очевидно не мога да изолирам всички алергени, как кърмата е най-доброто за детето ми?
В тая връзка, може ли да споделите какви АМ сте давали, освен Фризопеп, който май в случая не е подходящ за нас, защото за щастие нямаме кървави нишки и слуз в акото, а имаме само обрив? Искам да събера малко информация.

# 42
  • гр.София
Здравейте на всички Simple Smile
От една седмица и ние сме с диагноза АБКМ.В четвъртък бяхме приети в спешното отделение на трета градска болница в тежко състояние след прием на Фризовом.Вчера ни изписаха и сега сме на фризопеп и кърма колкото има.Прегледах темата и какво може и какво не може да се консумира.Имам и няколко въпроса все пак.
1.Аз като кърмачка яйца и риба мога ли да консумирам?
2.Кога се захранва дете с АБКМ и с какво е най добре?

# 43
И пред мен стоят въпросите на Inka- .

Когато вечер и сутрин събличам детето за да го мажа с крема за атопична кожа и честно казано не виждам смисъла от моята диета. Обривите са все същите, въпреки диетата и въпреки хомеопатията.
 Демотивирам се и започват да се прокрадват мисли за отбиване. Не знам как в случая, като очевидно не мога да изолирам всички алергени, как кърмата е най-доброто за детето ми?
В тая връзка, може ли да споделите какви АМ сте давали, освен Фризопеп, който май в случая не е подходящ за нас, защото за щастие нямаме кървави нишки и слуз в акото, а имаме само обрив? Искам да събера малко информация.

Успех е и че не се засилват и увеличават обривите.

По повод дразнителите, за нас и картофите и ориза действаха силно алергизиращо, крушата също, това при захранването.

Хубаво е според ен да се спомене, за тези на които им предстои захранване, че е много важно то да бъде бавно. Алергична реакция може да се прояви до 10тия ден от приемане на храната.

# 44
Здравейте на всички Simple Smile
От една седмица и ние сме с диагноза АБКМ.В четвъртък бяхме приети в спешното отделение на трета градска болница в тежко състояние след прием на Фризовом.Вчера ни изписаха и сега сме на фризопеп и кърма колкото има.Прегледах темата и какво може и какво не може да се консумира.Имам и няколко въпроса все пак.
1.Аз като кърмачка яйца и риба мога ли да консумирам?
2.Кога се захранва дете с АБКМ и с какво е най добре?
Аз хапвам риба и засега не съм забелязала реакция. С яйцата внимавам - до 1 на ден или да е в състав на сготвена храна или сладкиш.
Ще захранвам на 6 месеца с оризова каша.

Общи условия

Активация на акаунт