Отново за АБКМ - 2

• 41 922
  • 792
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Весси, аз въведох доматите точно на тази възраст, в която е дъщеричката ти в момента - 10 месеца. Но Маринова ме предупреди да му давам само термично обработени домати от пюре, тези които са по пазарите не. Суров домат смятам да му дам като станат домашните.

Това пък за болестите от домашните животни съвсем прекалено. Не изпадайте в крайности, уповавайте се на Господ! Болести има навсякъде, дайте да бием всички съществуващи ваксини на децата тогава.

Защо да е прекалено? До скоро в Бургаска област върлуваше шап. Вярно е, казват че не е опасен за хората, но все пак. Stop  А и не виждам някой да изпада в крайности, просто трябва да се внимава и да се взима от проверени и сигурни хора и пак не е гаранция. Ето и Нелика е споделила, че баща й се е разболял от салмонела. Confused
Ваксините пък изобщо не разбрах какво общо имат. Rolling Eyes
Но както и за всичко останало всеки си решава сам, не мисля да навлизам в излишни спорове. Peace

# 676
  • Добрич
Мария благодаря, че се включи с отговор за доматите, аз също ще изчакам нашите домати да станат и първо ще предложа термично обработени, а после сурови

# 677
  • sofia
Мaрия , сигурно е така, ама ми омръзна да се притеснявам вече.
Моето дете не искаше домати до 2г.
Внимавайте и с водораслите - в оризовото мляко с калции обикновено има, или в соевите. Винаги ама винаги ни докарват силни болки и слуз. В ГАПС водораслите не са разрешени както и сухото мляко. Ето списък с храните по GAPS: http://radost.stranicata.com/GAPS food list.xls
Превода е автоматичен така че има грешки.

# 678
И аз мисля да дам скоро домати в пюре. Изчаквам няколко дни да мине период за банана и ще пробвам доматите. Деца на нейната възраст ядат вече намазани филии и хрупат краставици, а ние...  ooooh!

# 679
  • sofia
Nelika в Гапс форума една майка беше писала - Спирам да се сравнявам с нормалните хора, не можем да гледаме от тълпата, ако искам да сме здрави. Всеки опит да бъдем нормални ни струва скъпо.

# 680
  • Добрич
Аз започнах да давам АФА когато беше на 9 месеца, но й се разстрои малко коремчето и я спрях, сега от 10 дена отново започнах да давам и засега нямаме проблем.
Между другото вижте на каква комбинация от водорасли, арония, пробиотици и зелен чай попаднах вчера много ми допадна описанието, но зеления чай малко ме смути дали ще е удачен за нашите деца http://www.goldenapple-bg.net/goldenapple/index.aspx?page=produktinovo
Nelika , ние ядем краставици от един месец, защо се притесняваш от тях

# 681
Весси, как ги ядете? Не се притеснявам от самите краставици, а ме е страх да не се задави. Хич не й се ядат едри неща и не е свикнала.

Нюрадост, скоро предстои да тръгне на ясла и не мога да я третирам по-различно от останалите деца. Не искам да се самоопределя като различна, било то заради храната, която яде.

# 682
  • Добрич
Нелика, да ти кажа то си е до дете, моят син до 3 г. не можеше да дъвче, дори и на по гъсто пюрирано се давеше, но при него това беше от друг проблем. Малката я захраних на 5м. и половина, проявяваше голям интерес към нашата храна, започнах с варена тиква, една вечер много беше настоятелна към нашата печена тиква и й дадох парченце и се справи много добре, дъвчеше дори без зъби. Парченца варени картофи съм й давала също. Като включих глутена коричка хляб, после солети. В момента има 6 зъба, краставиците ги режа на половинки или четвъртинки, ако е по-широка, леко поръсвам с хималайска сол, за да поомекнат и така й давам парченце по парченце, не давам да отхапва, че е много лакома и тъпче навътре, дори с банана се дави като отхапи голямо парче, гледам да контролирам по плитко отхапване. Череши давам от вчера добре се приеха, беля и давам на половинки, ако много препира преди да съм обелила давам с люспата, но се задави веднъж, всичко е до дете и мен ме страх, още имам страх от давенето и  Sick на брат й. Ти какво си опитвала да предлагаш, при нас например от супа с парченца зеленчуци се давим подлъгва се от чорбичката и иска да глътне всичко, затова намачквам да стане кашаво. Някой деца се научават бързо, други по-късно, не се тревожи  Hug

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 13:50 от Весси

# 683
Привет момичета Hug
Домати още не съм давала на бебето.Нито от пюре, нито сурови.И аз суров домат тази година не съм яла.Като станат домашните освен да пробвам Thinking
Спанак също не съм давала.Кога въведохте спанак и имаше ли проблем?Аз го ям без проблем и не съм забелязала да се отразява на бебето.
Зеле аз ям сготвено.Бебето още не е яло.Мисля, че е тежко за стомаха.
Червена белена чушка капия хич не ни се отразява добре когато ям аз примерно на салата Sad.Защо така не знам и кога мога пак да опитам.Не е ли вече голям за червена чушка newsm78
По повод но готвеното - моето диване не харесва домашни манжи.Как ли не се старах.Какво ли не правих.Пюрирах, мачках.Не ще и не ще.Иска си пюретата и това е.
Не е проблема големите парчета.Парчета баница с ябълка яде.Коричка хляб също ooooh!.
quote author=newradost link=topic=578054.msg18940061#msg18940061 date=1307718950]
endira, в София ли е тази ясла? Би било полезно да я знаем тук във форума.
[/quote]
И аз имам същата молба Praynig Praynig Praynig.
На държавна ясла няма да ни огрее Confused
Благодаря за рецептата за яБълката с канела  bouquet
Какъв е този домашен тест на ръката за мляко?Как се прави?Моля за подробности Praynig

# 684
  • sofia
Nelika не ми се влиза в такива разговори. Когато стана 14кг алерголога ни посъветва да си купим писалка (инжекция) с адреналин, така че да сме подготвени ако стане нещо. Досега слава Богу не е ставало, но имаше на 2 пъти индикации. Всеки да си преценява как да ще се справя нататък. Възпитанието е нещо лично и не се бъркам.

Взема се капка от въпросната храна (ако храната е твърда, направете я на каша и я разбъркайте с малко вода) и я поставете от вътрешната страна на китката. Направите го преди лягане. Нека капката да изсъхне на кожата и тогава си легнете. На сутринта се проверява мястото, дали има ярка червена реакция. Ако има трябва да избегнете храната в продължение на няколко седмици и след това опитайте отново. Ако няма реакция продължете напред и въведете храната постепенно, като започнете с малко количество.

We *always* test it on his skin first, which for him seems to be a reliable indicator of how he can handle a food.  He'll usually get hives within minutes if it's a no-go.  (We use homeopathic apis for the hives.)  We wait for at least a day, though before we do an oral challenge.  Even if his skin didn't react, we're very cautious when we introduce a new food orally.
First, I rub a bit of the food on the inside of his elbow. We watch for a reaction. At least one day later, we rub a bit above and overlapping his upper lip.  We watch for a reaction. If no reaction either time, he eats a tiny bit. We watch for a reaction. If no reaction, he eats it in moderation. As time goes on, he eats more and more of the food.

My son is considered anaphylactic to each of his allergens.  We always have Benadryl and a few Epi-Pens handy (haven't needed them yet).  Less serious allergies may not require all of the above steps. For other anaphylactic-type kids, our method might not be cautious enough. Use your best judgment with your child.

Незнам обаче дали за бебета може - защото и алерголозите не тестват на кожата на малките.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 16:17 от newradost

# 685
Бъни, аз давам домашен спанак с картофи през ден - нямаме проблеми. Но и при нас го има момента с отказа на домашните ми манджи  Embarassed Пюретата по-ги тачи, особено ако го направя по-гъсто - съвсем го отказва.

Весси, и Дони яде коричка хляб и си я дъвче, но все съм си мислела, че е рано за неща като краставица. Ще взема да пробвам  Simple Smile Тя се мръщи на по-едри парченца в храната, ама време й е!

# 686
  • София
Здравейте момичета,

Спанак въведох към 11 месец с пюре на Холе, после му приготвях био спанак пресен с картофи.

Домати въведох след годинката (на 1,4 г) с пюрета, сега вече си му готвя с домати. И двете храни се приеха добре, макар че в началото имах съмнения за доматите.

Зеле съм давала еднократно в супа (борш).

За яслата , ще ви пусна линк на лични, да не се приеме за реклама. Само искам да вметна, че лично аз не съм доволна от нея, и ще местя живот и здраве малкия в друга частна ясла на есен.

Краставици му давам от две седмици, но не ги харесва.

# 687
  • София
sisilina, опитах се да направя снимки, но нещо не се получиха, ето  http://elll.snimka.bg/other/nnnnn.599579.23859639 - от онзи ден са, днес пъпчиците по гърдички почти не се виждат, но се напиптват, кожата е грапава, педиатърката ги нарече остри пъпчици. Сега останаха повече по вратлето отзад и на едната й буза. Тук там се появяват и единични по ръцете.
Дано поне да я не сърби, че сърцето ми се свива като чета за милите дечица, които страдат от това.
Чудя се какво да правя, защото утре ни предстои първата ваксина при педиатърката  ooooh!

# 688
  • София
usagi, на твое място бих отложила ваксината. Пъпките при нас бяха същите в началото и не го сърбяха, по-късно започна и сърбежа...

# 689
usagi На мен ми прилича на алергичен обрив. Нашите бяха по ситни . От друго не знам какво може да са. Никакви ваксини поне 6 месеца или въобще не и слагайте повече. Сина ми откакто се обрина след пентаксима, когато беше на 3 месеца досега нямаме ваксини и не желая повече да му се поставят. По този въпрос за да си убедителна и да повярваш трябва да почетеш и да се увериш, колко са вредни ваксините. Ако искаш следи този форум: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589530.0   и със съжаление трябва да ни се случи нещо лошо от поставените ваксини за да го разберем това. Не съм забелязала при детето ми да го сърби кожата, но аз го мажех тогава редовно с кремове, като редувах А-дерма екзомега и с балсама на д-р Тайс. Сега не го мажа с нищо, но това си е до дете.

Открих, че малиновото масло притежава естествен SPF между 28 и 50, и е естествена защита срещу UV-A и UV-B лъчите. http://www.---reklamen-spam---/product/95/maslo-ot-semenata-na-malina.html
Отпред напишете на латиница www. хеннафокс.ком /кс е буква х/ преди /product/95   за да отворите страницата. 

Общи условия

Активация на акаунт