Кюретаж и забременяване след това - 17

• 29 951
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
  • София
а тези изследвания Колева ли ти ги назначи или ти на база съвети от нета си ги изследваш Laughing само информативно питам, като практика ли е или ти сама предприемаш действия...това със сложните имена, дето му казват TORCH комплекс ще да е..., мисля с венозна кръв се изследва, можеш ли да ме ориентираш като цена как е Thinking
Тези изследвания Колева ми ги назначи, като ме предупреди че за момента не са задължителни но са пожелателни за да видиме от сега какво е положението а не да чакаме (недай си боже) 2 и 3 -ти мисед. Аз разсъждавам по същият начин - предпочитам да напарвя изследванията сега и даже някое да е в повече - няма да съжалявам. Другите лекари при които ходих бяха на противното мнение - да изчакаме и евентуално ако се повтори миседа - ще изследваме. ooooh!
Това "TORCH комплекс " нямам представа какво е. Иначе в Геника има пакет, който включва: Цитамегаловирус, Токсоплазмоза, Уреаплазма, Микоплазма и Хламидия - това в комплект ако го поръчаш има отстъпка и комплекта ти излиза 150 лв . Допълнително извън пакета имам Стрептококи група В (35 лв) и Гарднерела (35 лв). А цитонамазката и микробиологията - още незнам колко ще струват.
Когато спрях антибиотиците след абразиото сама си назначих (тоест с помощ и съвети на препатили момичета и по-специално МАГНИТЧЕТО  Hug  bouquet Hug) имунологични изследвания в Малинов (отидох там - говорих с имуноложката и тя ме ориентира какво точно да пусна) цената беше около 400 и нещо лева.
Ако искаш и друго инфо мога да ти дам - пиши ми на ЛС да не пълниме темата.  Hug

А между другото Геника имат отворен още един офис на ул. Цар Асен 90 - това е близо до НДК - на удобно място е.

Firegirl и мен ме бяха предупредили за отношението на Колева към по закръглените дами, но аз още с влизането в кабинета казах, че съм с Хашимото и инсулинова резистентност с която се боря безуспешно и засега поне спрях да качвам кг но още не съм почнала да свалям - така че тя нищо не спомена повече на тази тема.

KatiABV дано не се повтаря това, кажи обаче къде се разигра действието с тия абокади

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 11:41 от dioni

# 646
  • Варна
Кати, съжалявам да те видя тук. Sad

А сега да споделя с вас как се изненадах рано сутринта в 6 ч. с втора чертичка. Embarassed Този месец го бях отписала, защото точно около О имах кръв в урината и болки в корема, много се притесних. Оказаха се песъчинки, които дразнят пикочния мехур и от там тази кръв. Мислех, че нищо не сме направили и сме изтървали подходящия момент, но след двудневно закъснение се престраших и направих тест. Много се моля този четвърти път всичко да е наред. Praynig Praynig Praynig А също така ще ви помоля да не ми честити докато не чуя сърчице, а само да ми стискате палци в следващите 8 месеца всичко да е наред.

Тед, благодаря ти мила! Hug

# 647
Тони, ще имаш най-готиното февруарско бебе 2012. Ще те чакам да се запишеш в темичката. Всичко ще е наред този път!

# 648
Тонииии Heart Eyes сядам си на палците още по- сериозно тогава Hug

Диони, благодаря ти за инфото, аз честно казано още чакам да си пусна репродуктивните хормони първо, но трябва да е в чист месец, а предния път пътувахме, сега с дуфастон...добре че не гоним време hahaha та след тях каза ще ми назначи още изследвания, и общо взето само събирам инфо кой лекар какво назначава, кое как е като цени...да не ми дойде много шокиращо в един момент Blush следващия път като се видим с доки обаче направо ще си я помоля да назначава нещо което не зависи от цикъла, а да оставим тези неща за по- натам Crazy че ей сега ще се извъртят 8-9месеца и половината изследвания няма да са направени Crazy

Тони, с теб сме пак да кажа Hug Hug

# 649
  • Варна
Теди, Тед, благодаря ви милички! Hug

Теди, как сте с бебчо? Hug Heart Eyes

# 650
  • София
KatiABV дано не се повтаря това, кажи обаче къде се разигра действието с тия абокади

МД.
Но не е проява на немарливост или липса на внимание в работата - просто странен късмет.
В смисъл  - по всички правила на играта и външни признаци би трябвало да си е на мястото... ама не беше. Беше се изхитрил някак да се извърти така, че хем да връща кръв, хем да не пропуска лекарството... абе, гадост, ама в случая не по вина на който и да било от участниците.

А каква е тая работа с имунологичните изследвания... не че имам 400 лв., ама за какво се изследва?

ПП
Тони,  Hug

# 651
  • София
Тони, имаш и моите много, ама много силно стиснати палчета всичко да е наред през следващите осем месеца до самия финал! Praynig Praynig Praynig

# 652
Палчетата са стиснати за Тони

Кати, много тъпа история се е получила. На мен пък така ми махнаха вчера абоката, че цялото място около дупчицата е подуто, а от лепенките (понеже бяха злобно изтръгнати от една малоумница в АГ Варна), имам червени петна още по ръката си. Както и да е, това все пак е нещо супер незначително.

Относно изследванията, аз се консултирах с приятелка, която прави наскоро целия пакет (понеже ще е инвитро тяхното забременяване). При тях имунологични и гинетични - 550 лв, хормони 280 лв

Я кажете за всички тези изследвания има ли някакви съображения кога да се направят. Доколкото зная за генетичните и имунологичните няма нищо особено, просто отиваш и правиш, но за хормоналните? Ако някой има също актуални цени нека да даде малко инфо, че косата ми настръхва с тези цифри.  smile3511

# 653
  • София
Аз навремето правих хормоналните в Цибалаб, имат едни пакети и мисля, че ми излязоха доста по-малко от 280лв. Половите - около 50, тези на щитовидната не помня, но и те някъде там. Генетичните и имунологичните са си скъпи, ама и там цифрите ми бяха други . генетични за тормбофилия май бяха около 50-80, не помня вече, а имунологичните не повече от 200. Зависи и къде ги правиш де.

# 654
Тони Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover  Hands Clap
Зу-за хормоналните по съвет на док аз изчаках един месец след аборта/др момичета знаят..втори за мен/трябва да е "чист" ден-за определени хормони има значение кой ден от МЦ,за прогестерона 7 дни след доказана ову...
Първо пуснах генетичните към Геника,бяха ми казали,че се чака доста,но моите излезнаха мн бързо-и там лъсна проблем.....

# 655
Във Варна се оказва, че има само една генетична лаборатория, където могат да се направят тези изследвания. Доколкото разбирам и имунологичните се правят там.

# 656
toni_St миличка, много се радвам за теб, не пускам палчетата Hug Hug Hug
Съжалявам за всички нови момичета, но ще се изметем от тук скоро всички, знам го Praynig Praynig Praynig
dioni Колева наистина е добър специалист, явно не трябва да и се обръща внимание, казаха че не помни пациентите, което пък коментираха като + на Тимева в Щерев. Стискам палци всичко да наред и много скоро да се похвалим всички Peace

# 657
Тони Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover  Hands Clap
Зу-за хормоналните по съвет на док аз изчаках един месец след аборта/др момичета знаят..втори за мен/трябва да е "чист" ден-за определени хормони има значение кой ден от МЦ,за прогестерона 7 дни след доказана ову...
Първо пуснах генетичните към Геника,бяха ми казали,че се чака доста,но моите излезнаха мн бързо-и там лъсна проблем.....

А овулацията как точно се смята за доказана? В смисъл ти ли си правиш тестове или ходиш при доки? Аз например си усещам моята и си я зная, но едва ли лекарите ще се доверят на това, което аз усещам. Извинете за глупавия въпрос  tooth

# 658
  • София
Тони и от мен имаш стиснати палчета и пожелание за спокойствие и позитивни мисли   bouquet

Firegirl ние с теб май ходим при едни и същи доктори, а ?

За имунологичните и генетичните изследвания определено няма значение кой ден от цикъла си.
Моите имунологични излязоха над 400 лв защото се наложи допълнително - разширено изследване на завишени антинуклеарни антитела, иначе първоначалният пакет беше около 240 или 260 лв.
tedd вярно, че парите не са малко - особено като се съберат на куп, но пък аз реших да си лиша от нови  парцалки засега и да направя изследванията, съгласна съм и ремонта в къщи да не довършваме  Crazy
zuzi_79 - права си - док няма да се доверят на твоите усещания. Предишната ми лекарка не вярваше и на тестовете за ову, така е най-вероятно с преглед.

# 659
Най-достоверният метод за доказана ову е фоликуметрия,малко по-скъпичко излиза,но е факт....
Аз лично съм имала ановулаторен цикъл/т.е без ову.../с тестовете за ову е трудно да се хване...

Общи условия

Активация на акаунт