Великденски яйца красиви - чукат ЮЛКИТЕ щастливи!

• 28 470
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
Танче, да те взема отнякъде?

Благодаря много!!! Hug
Ще се разберем на ЛС!!! Hug

Момичета, иска да ви питам, че съм в чуденка newsm78 дали да си направя такава блузка? newsm78
В чуденка съм не за друго, ами ще я нося макс 3 месеца, после май ще си остане за домашно ползване Wink hahaha

# 91
  • Стара Загора
Леле вие нямате умора! newsm09 За два дни и нова темичка си имаме.Да ни е честита и да я напълним само с добри новини! Hug

# 92
  • София
Във връзка с разговорите ни за естественото раждане и отношението към родилките в болниците, вижте какво ми прати една приятелка: http://estestveno.firewaves3d.com/node/1882

# 93
  • Стара Загора
Извинявам се,че пак ще ви досадя,но моля за мнения относно хапването на фъстъци по време на бременност.Досега съм хапвала няколко пъти не съм прекалявала,но искам още.Много ги обичам. Embarassed

# 94
  • София
Писна ми от това депресивно, мръчкаво, гадно и студено време. Направо не съм на себе си тия дни.

Ека, и ние бяхме така с водата миналата седмица обаче. Всеки ден я спираха гадовете и уж в 22.30ч щяха да я пускат, ама чак до 2.00 през нощта стояхме без вода. То не може нищо да свършиш така, ужас!

Епона, аз май се насочвам към Токуда. При мен секциото е задължително. Имам си миомка по предна коремна стена, даже местоположението й се пада там, където ще бъде разрезът за секциото. Мисля, че на 30.04 има отворени врати в Токуда, ако на някой му се ходи -  да свирка  Simple Smile

Ечолалия, надявам се всичко да е наред при вас  Hug

Щурчаки, Юлианка, браво на вашите бебочета, добре си папкат децата   Grinning

Калаза, честита количка.

Калоянис, страхотна кулинарка си, браво.
Според мен освен с родителите, трябва и с учителките да се поговори - те за какво са там.

elisalou, гледала съм го това клипче, жестоко е  Joy

Да се оплача - ходих при трети зъболекар - доцент от Стоматологиячния факултет. Оф, такива работи ми наговори за ваденето на зъб по време на бременност, особено напреднала, че ми изправиха косите. Изпрати ме да си направя снимка и аз докато чакам да ми дойде реда като се разревах, леле не мога да спра. Наизлязоха някакви хора да ме успокояват, за което съм им благодарна. Не мога да се позная, в такава ревла съм се превърнала и се шашкам за всичко. Та от снимката се видя, че е добре да пробваме да закърпим положението, преди да се пристъпи към вадене. Моля се да успеем да го излекуваме и да устискам до края, че да не се налага да ми вадят гадния мъдрец. Записала съм час при моя зъболекар за след празниците.

Утре съм на линия за Бейбиторията. Ще взема пак моята приятелка, така че аз съм +1 .

# 95
Танче блузката е старшна Joyзащо да я носиш само 3 месеца newsm78и за после става Joy
elisalou клипчето е много сладко Laughing,ще го пусна на мъжо като се прибере Party

# 96
Танче блузката е старшна Joyзащо да я носиш само 3 месеца newsm78и за после става Joy

Мерси!!! Може да си я спретна днес и утре да съм с нея на лекцията bowuu

Имах предвид, че след раждането няма да става за носене, но пък поне сега ще й се порадвам Wink Но пък, ако не се "прибера" така бързо, както слд ражданетона Коско може и да продължа да си я нося hahaha Joy

# 97
ilianabebo, аз също като теб категорично бях решила да не раждам в Перник, но говорих с доста момичета раждали през последните 1-2 години и останах много приятно изненадана.А случки всякакви и не само в нашия град ами и в Майчин дом и Шейново.Аз съм със сериозни здравословни проблеми и е сигурно, че ще раждам секцио, заради което ходя при
д-р.Лазов, от когото съм много доволна,надявам се и операцията да мине добре.

# 98
Тук съъъм  Mr. Green
Изпуснах ви за няколко дни. Днес си изпратих мъжлето  Sad , а пък 1-2 дни преди това гледахме да сме всяка минута заедна и по разходки, насам-натам, нямах време да вляза да ви видя.
Както обикновено сте изписали много  Mr. Green
Новата темичка е прекрасна!
Надявам се всички да сте добре  Hug ще наваксам с информацията тези дни  Peace
Ние вчера бяхме на доктор. 1250г. сме вече-голямо бебе  Grinning, остава си момче  Mr. Green и така, каза, че всичко е наред и да стискам кълки до 20 юни поне. Продължавам и с нутри-маг.
Това е покрай нас инфото, оставям ви за сега
целувки и до скоро  Hug

# 99
Здравейте, да ви се похваля - бях на 4д - момченце - тежи 1 400 и за сега се очертава да е едро бебче  261uu
По принцип ми се иска да е естествено раждане, но док ми намекна, че бебчо ако продължи така да се развива ще е малко големичък и може би ще е по добре секцио, но има още доста време Simple Smile
Честито на всички с новите покупки, да си ги ползвате със здраве Simple Smile

# 100
Здравейте, да ви се похваля - бях на 4д - момченце - тежи 1 400 и за сега се очертава да е едро бебче  261uu

Честити сини гащи, сложих ти  stork-boy на 1-ва страничка!!!

Аз си нарисувах блузката bowuu и утре ще съм с нея на лекцията, та по нея може да ме познаете hahaha
Милички, от мен пожелания за лека, спокойна и приятна вечер и нощ с хубави сънища!!! Hug
 [/color]

# 101
petqta, пусни една снимка на черешките, че живо ме заинтригува.

Кой питаше за фъстъци. Аз си хапвах доста време от онези пържените и солените фъстъци, дето вървят с уиски. Само че естествено без уиски. Имах някакъв период, през който дори сол бях готова да ближа. Сега съм в обратната крайност - нутела  Mr. Green Днес изпаднах в ярост, че ми е празно бурканчето и се изстрелях до магазина за нов голяяям буркан. Само да не ми се отрази на килата.

Отворих да чета линка на Rakkaus  и се сетих нещо. Тук в Австрия процедират така с информираното съгласие. Между 8 и 13 седмица става записването за раждане в болниците. По принцип може и по-късно, може да си се записал в една болница, а в последния момент да отидеш в друга. Не е строго. В болницата се правят две изследвания за Даун и органскрининг. Отделно ако има проблем - болки, кървене итн. отново се ходи там. Няма проблем и в друга болница, но след записването за раждане отварят на жената папка и там се слага всяка информация свързана с жената - кръвна група, резусфактор, резултати от двете азследванията, ако е имало проблеми - изследвания, диагнози,въобще всичко. Мисля, че последния месец беше се ходи всяка седмица на преглед, ако жената преноси- мисля всеки ден (вече не помня как беше). При някой от прегледите, но не когато жената ражда и не знае на кой свят се намира от болки дават един лист в който са описани подробно упойките, които се прилагат  , обезболяващи, които не са изброени поединично и доста подробен въпросник за алергии, странични реакции, заболявания, преминали операции итн. При упойките има информация как точно се поставя и какви странични реакции може да има. На въпросите се отговаря, а за отделните упойки  има 2 възможности- да, съгласна и не, не съм съгласна. Жената докато си чака реда за преглед си чете, обмисля кое е добре и кое не е добре за нея, информира се и се съгласява или не се съгласява. При предишното ми раждане преносих  и на някой от прегледите ми дадоха да подписвам и други листи - имаше някакъв лист дали искам да даря за изследвания кръвта от пъпната връв ( този път нямам намерение да я дарявам, а ще я дам на детето си,  със сина нямах много представа ако не я даря какво ще я направят). Мисля, че имаше и лист, където  пишеше за секцио, когато е наложително, за епизотомия, за вакуум и за щипки(или както там се казват), но всичко се чете и подписва на свежа глава, а не в безпомощно състояние. Ако се случи така, че да се наложи подписване по време на раждане, при раждането винаги присъства някой - мъж, майка, роднина ( не съм чувала някой до сега да е раждал сам) и въпросния близък може да помогне в разясняването на това, което трябва да се подпише. А, да подписва се, че ако придружителят има някакъв проблем по време на раждането - примерно вземе че припадне-приоритет има родилката, а на него ще му се обърне внимание след това ( хехе, посритват го в ъгъла да си чака припаднал там Mr. Green )Не знам как е в България и дали болницата, към която се насочи жената за раждане се занимава толкова подробно да събира информация за всеки, но начина, по който се постъпва тук ми се струва съвсем простичък и логичен. Освен болницата всяка жена ходи и при гинеколог, който следи бременността и води една книжка с информация от текущи УЗ изследвания, кръвни картини. Тази книжка има нещо като задължителен характер, тъй като възоснова на нея се плащат от касата парите за отглеждането на детето. Ако не са направени всички прегледи парите се съкращават на половина. Тази книжка продължава да се води и след раждането на детето и там се нанасят дании за самото раждане, тегло, ръст итн. на детето, прегледи итн. Отново по нея има задължителни прегледи на детето, които ако не се направят водят до орязване на парите за гледане на дете. Преимуществото е, че тя остава при майката и тя може да направи следващия преглед при който си иска лекар. "Вързана" е за един лекар само в рамките на тримесечие, но няма проблеми да го смени и по-рано.

Дано не съм ви отегчила с чаршафа. В никакъв случай не целя да се пъча по някакъв начин "пък вижте какво е цивилизовано тук" (Тук също системата си има проблеми, и тук стават грешки и аз като пациент също далеч не съм доволна от всичко). Разказах единствено с цел да изтъкна колко е просто и лесно системата да функционира, когато има отговорно отношение и добра воля.

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 22:33 от fat.wombat

# 102
привет мамчета отбивам се само да ви пожелая лека нощ и сладки сънища smile3524
целувки по коремчетата Heart Eyes

# 103
Честити сини гащи, сложих ти  stork-boy на 1-ва страничка!!!

Мерси Simple Smile
Лека вечер и сладки сънища на всички  smile3524

# 104
Честити сини гащи, сложих ти  stork-boy на 1-ва страничка!!!
Мерси Simple Smile
Лека вечер и сладки сънища на всички  smile3524

Общи условия

Активация на акаунт