Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 964
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Браво, люба ризова, голямо гимнастиче е твоето бебе! Party
Моята беба още не се обръща, но и аз мисля, че има време.
Момичета, попитах ви за сливицата, защото на сина ми му е доста увеличена и тъпънчетата са му хлътнали вече, забелязвам, че му е понамалял слуха дори. Cry Утре пак сме на УНГ и май ще насрочат дата за операция. Много ми е притеснено. Cry
ако намаля слуха, задължително  трябва да се махне.

# 196
  • Карлово
Здравейте,  чета ви отдавна, но не съм писала. За съжаление се включвам сега с молба за съвет от вас и от момичетата от ЛЛЛ 
Моята бебка е на 6 седмици и 2 дни.  Преди 20 дни я взеха в болница за 3 дни за фототерапия заради силната и жълтеница ( която вече мина  Simple Smile ), като допълнителна мярка ме накараха да спра кърменето за 3 дни, от там и проблема............ През тези дни се изцеждах през 3 часа, но забелязах как всеки ден кърмата е по-малко, сигурно заради стреса, че бебка не е при мен Sad
Като я изписаха започнахме да се кърмим, но забелязвах че тя бързо се отказва и заспива. На контролния преглед  се оказа че за 4 дни е свалила 100 гр., явно не и стига кърмата. Започнах да се изцеждам след като я нахраня и да и додавам от шише, за да стимулирам производството на кърма. За 5-6 дни активно цедене денонощно кърмата ми се възстанови ( преди изцеждах 70-80 мл. за 40-50 мин., сега повече от 120 мл за 20 мин.) Проблема е, че бебка си хареса шишето и не иска да яде само от гърда. Сега храненето протича така - мъча я около 10-15 мин на всчка гърда ( тя плаче и с език изблъсква зърното)  и после давам изцедена кърма с шише. От шишето изяжда различно, понякога само 30 мл. понякога 100 мл.
Какво да направя за да я накарам да суче само от гърдите?
Страх ме е, че ако не се цедя и додавам, пак ще ми намалее кърмата и тя  ще свали кг. Храним се 7-8 пъти на ден, пълним памперсите постоянно и наддава с около 250 гр. на седмица, единствения проблем е,  че вече не харесва гърдите ми Sad

radostani благодаря ти за насърчаването
Вчера пробвах  да я храня само от гърда, само последното хранене додадох 50 мл. През целия ден сука без да се нерви, понякога само по 8-10мин, понякога по 20 мин, и после е спокойна и си заспива. Проблема е , че изяжда по 70-80 мл. на ядене, аз я карам да яде и между основните хранения, но тя суче малко и се отказва. Като чета твоите 140 мл. и още повече си мисля, че пак ще свали кг. Тя никога не е била от най-ящните, но все пак ми се струва че яде малко. През нощта се събуди два пъти, така че сме на 8 основни хранения на денонощие, а преди бяхме на 7. Дано с това допълнително хранене си наваксва.
Въпрос към ЛЛЛ бебе на 6 седмици какво количество кърма трябва да изяжда на денонощие? Колко хранения е препоръчително да има?

Пуфита, изключително кърмените бебета поемат средно около 750 мл на ден, като  различните бебета приемат различно количество мляко и за нормално се приема количество в рамките на 570-900 мл за 24 часа. Ти как определяш тези 70-80 мл на едно хранене? Често в сънено състояние бебетата са по-склонни да сучат по желание на майката, може да опиташ.
Извинявам се, че се забавихме с отговора на първия ти въпрос. Чудесно е, че с помощта на съветите на майките в тази тема, а и доверявайки се на майчиния си инстинкт, нещата при вас се развиват добре. Престоят в болница, далеч от мама, дори и на толкова малко бебе, е стресиращ и няма как да не даде отражение върху поведението на твоята бебка. Опитай кърмене в тиха, затъмнена стая. Контактът кожа до кожа, дори и без да се кърмите, остави бебка да потърси и намери гърдите ти. Дайте си време и двете, за да се успокоите и отново да се наслаждавате на кърменето.

# 197
  • Карлово
Като част от съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България Ви предоставям информация за събитията (лекции, срещи, Бебешко кафе и други), организирани или провеждани с подкрепата на Ла Лече Лига България в различните градове на страната до края на м. МАЙ 2011 г.. Моля, имайте предвид, че графикът е предварителен и са възможни промени.
Актуалната информация за събитията, организирани от Ла Лече Лига България, вкл. за евентуални промени на графика, може да следите на сайта на Ла Лече Лига, както и на следните Фейсбук страници: Ла Лече Лига България, Бебешко кафе, Ла Лече Лига Пловдив, Ла Лече Лига София,

Ла Лече Лига срещи

04.05.2011 г., сряда, 10 -12 ч., гр. Варна, ул. А. Дякович 20, ет. 5, ап. 9, тел. за записване и контакти: 0878 601 604 - Ивелина, Тема: “Хранене на бременната и кърмачката. Захранване на бебето.”
09.05.2011 г., понеделник, 10.30 ч., гр. Карлово, площад "20 юли", до трибуната, Тема: “Аз мога"
11.05.2011 г., сряда, 11 ч., гр. София,, Тема: “Раждане и първи дни с кърмачето. Влияние на раждането върху началото на кърменето."
14.05.2011 г., събота, 14 ч., гр. Сливен, сладкарница Мустан, Тема: “Изкуството на кърменето: Въпросите "какво" и "как""
28.05.2011 г., събота, 10 ч., гр. Варна, само с предварително записване на телефон: 0878 601 604 (Ивелина), Майчин Дом, ул. Мир №1, Тема: "Бебето се роди: Семейството и кърменото бебе. Приспособяване на по-големите деца."
28.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пловдив, Градска градина, Тема: “В новините: предимства на кърменето"

Ла Лече Лига Лекции

10.05.2011 г., вторник, 10.30 ч., гр. Пловдив, Детски център Оранжево небето, ул. "Силистра" 28, комплекс "Райски кът-1" - кв. Смирненски, Тема: “Всичко за хранене на кърмачката, захранване на бебето и хранене на цялото семейство"
14.05.2011 г., събота, 10 ч., гр. Варна, само с предварително записване на телефон: 0878 601 604 (Ивелина), Майчин Дом, ул. Мир №1, Тема: "Често задавани въпроси"
15.05.2011 г., неделя, 11 ч., гр. София, "Тук-таме", ул. "Гео Милев" 22, вх. А, Тема: "Подготовка за кърмене. Избягване и преодоляване на често срещани проблеми"
28.05.2011 г., събота, 14 ч., гр. Сливен, ул. Великокняжевска 13 (сградата на Туристическо дружество "Сините камъни"), Тема: “Успешен старт на кърменето. Хранене на кърмачката"

Ла Лече Лига срещи-лекции

28.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пазарджик, Регионалната Библиотека Никола Фурнаджиев, Тема: “Да научим за храната чрез игра”

Срещи с подкрепата на Ла Лече Лига

03.05.2011 г., вторник, 11 ч., гр. Плевен, пицария "Централ", ул. Димитър Константинов 11, ет. 2 (карта: http://www.bgmaps.com/old/map.aspx?sid=2d35c77ca21cc8e688918044c08e4d9d&tip=1), Тема: “Избягване и преодоляване на често срещани трудности и проблеми“
05.05.2011 г., четвъртък, 17.30 – 19 ч., гр. Козлодуй, сладкарница ПАРФЕ, комплекс Сони, Тема: “Първи дни с новороденото у дома"
12.05.2011 г., четвъртък, 11 ч., гр. Добрич, на тревата пред "Изида" (в градската градина), Тема: "Често срещани въпроси"
14.05.2011 г., събота, 11 ч., гр. Казанлък, Парк Розариум - ако е лошо времето, може да има корекция на мястото, Тема: "Често задавани въпроси"
14.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пазарджик, парк Остров "Свобода", Тема: “Предизвикателствата на ходещото кърмаче”
25.05.2011 г., сряда, 10.30 ч., гр. Димитровград, пейките пред съвета, Тема: “Подготовка за раждане и кърмене”

Бебешко кафе с Ла Лече Лига

04.05.2011 г., сряда, 12 ч., гр. Пазарджик, галерия Плеяда (тунела при Синегогата), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
12.05.2011 г., четвъртък, 11 -12.30 ч., гр. Хасково, детски център "Смехорани" (до зеленчуковия пазар), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
14.05.2011 г., събота, 11 -12.30 ч., гр. Стара Загора, ресторанта на НТС, до АГ-то, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 15.30 – 17.30 ч., гр. Димитровград, детски център "Светулковци", Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 11 -12 ч., гр. Пловдив, Детски център Тон Бонбон 2, ул. Висла 2, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 10.30 -11.30 ч., гр. Шумен, Детски кът Джунглата, ул. Цар Освободител 24, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
19.05.2011 г., четвъртък, 10 -12 ч., гр. Варна, Детски клуб "Невеляшка", ул. Кестен 14, до ВиК, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
19.05.2011 г., четвъртък, 17.30 -19 ч., гр. Козлодуй, сладкарница ПАРФЕ, комплекс Сони, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
21.05.2011 г., събота, 14 -15 ч., гр. Сливен, сладкарница Мустан, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
26.05.2011 г., четвъртък, 11 -12 ч., гр. Карлово, детски център "Джим Бийм", Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
29.05.2011 г., неделя, 11 -12.30 ч., гр. София, "Made in Home", ул. "Ангел Кънчев" № 30А, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
30.05.2011 г., понеделник, 11 ч., гр. Плевен, пицария "Централ", ул. Димитър Константинов 11, ет. 2 (карта: http://www.bgmaps.com/old/map.aspx?sid=2d35c77ca21cc8e688918044c08e4d9d&tip=1), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"

Срещите, лекциите и Бебешкото кафе са безплатни. Всеки, който има желание и възможност, е добре дошъл. Информация за тях, както и всякаква разнообразна и интересна информация за кърмене и захранване, се публикува и в е-бюлетина на Ла Лече Лига България.

# 198
petq_alisheva, аз съм гу купувала моето Baby Carrier Active за баткото миналата година. От чужд сайт го купих, тук не знам дали ги има.
Marinels, честита годишнина. Пожелавам ви с всеки изминал ден да се обичате все повече и повече
за витамин Д не са ни определили колко време. Лятото като сме по разходки постоянно предполагам, че ще го спрем. redreny2000, аз го давам от 3 дни и не съм забелязала засега някаква реакция.
Uinen, знам, че в Пловдив, София и Стара Загора го има вече със сигурност вигантола. Ако не намериш пиши ми ЛС да ти изпратя. Браво за наддаването, дано сега вече те оставят на спокойствие у вас  Hug
Люба Ризова, браво на вас, направо сте шампиони. Моята принцеса се опитва, но още не може.
kukumindrela, всеки ден ни е различен. На единия ден не спи изобщо, после спи през нощта 6 часа без да се събужда. На другия ден спи през деня няколко пъти по 1.30-2 часа и през нощта се събужда и 2 часа будува...Днес спа през деня, така че по-добре да лягам...

# 199
И аз най-после се записвам в новата тема, а още не съм изчела последните страници в старата  Embarassed надявам се да мога да наваксам.
 Моето бебче е доста активно  Wink до вчера имахме проблем само с коликите и благодарение на Колийф и Биогайа се справяме отчасти. От вчера обаче... както се смее, гуга и изведнъж заревава, ама такав плач, че чак ми се каса сърцето... много силно чак крещи  Cry не мога да разбера от какво е. Така сме и днес цял ден и само го изследвам - хрема няма, кашля няколко пъти на ден но мисля, че се задавя от слюнка /започна доста активно слюноотделяне/ мерих му температурата три пъти - няма такава, не мисля че е от колики, защото не се присвива... и така не мога да разбера от какво е.
  Открих, че има бели точки по горния венец и една в края на долната устна  newsm78 някой ако има идея от какво са и дали го боли от тях... освен това долния венец вече не е "цял" а има очертани зъбчета. От вчера иска постоянно да си дъвче биберона, а досега го приемаше само ако е гладен или има колики - Мислите ли че е възможно да плаче от венци - знам че е рано за зъбките и може да ви прозвуча смешна  Embarassed
Освен това има топче на лявата цицка, което не е видимо но се усеща при допир  newsm78 е за това вече нямам идея какво е и трябва ли да се притеснявам.

Моля за мнение, защото сме на консултация в четвъртък и дотогава ще  smile3511
Тогава ще ни поставят двете ваксини - притесняваме тазе петвалентната - тези които са минали през това имахте ли някакви проблеми, защото на мен доки ми каза да отида сутринта, че ако станело нещо да можем да реагираме - е това вече много ме притесни... #Crazy

# 200
  • Пловдив
Добро утро, момичета! Черпя ви кафенце /ама като не знам как да го постна, трябва да си го визуализирате сами  Grinning/
Илиянка - това топченце имаше ли го след раждането , дали педито го забеляза? Тъй като нашата мома имаше /и още има/ "мастиопатия" - гърдите й са надути, даже понякога секретират, лекарите казаха, че било нормално и било от хормоните на майката по време на бременноста, щяло да си мине. Та ако и при тебе е такова, не се притеснявай. Но все пак звънкай на педито, ако се притесняваш, то човек да не спи два дни, за да не развали рахата на доктора, не е работа. За зъбчетата - може и да е рано, ама понякога ги мъчат с месеци, преди да пробият, знае ли човек. А и знам за бебета с поникнали зъбки в трети месец, така че ...
За нощното хранене - ние сме на АМ, но в началото си я будех сама всяка нощ да яде, тъй като тя, както споделям най-редовно, има голям проблем с наддаването. Сега си се буди сама, но като заспи в 22,30 се буди към 2,30-3,00, тоест си има една четири-пет часова пауза. А след това се буди пак след три часа. Но ако бебето е на кърма, знам, че е добре да се храни и през нощта, тъй като това поддържа лактацията. Моето момченце си цоцкаше през нощта поне до година, година и половина, е, нищо му няма на детето. Може би трябва да се водим по децата.

А за обръщането - ние сме на 42 дена, много рано се обърна /ама от корем на гръб, което по принцип им е по-лесно и го правят по-рано/, но това е заради гимнастиката. Просто тя има изключително благотворно влияние. Ние я правим от 14 ден, когато я изписаха, та до сега. Рехабилитаторката си играе по 45 минути да я тормози почти всеки ден, но ефект си има. Макар че ми идва нагорно с парите, не смея още да спра, тъй като до 6 месец има опасност от много лоши диагнози и ние искаме раздвижванията поне да си ги правим навреме.
А сег алек и усмихнат ден и много да служат бебенцата. Heart Eyes
Маринелс до колкото си спомням, днес имахте час за доктор, стискаме палци нещата са ок и детенце да нямам някакви алергии или други проблеми. Ще чакаме да споделиш.

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 07:22 от luba_rizova

# 201
Днес мина и нашия преглед.Беба наддава много добре-вече е 5800(1600 за един месец-само на кърма).За жълтеницата-не вижда нищо притеснително,понякога минавала след 15 тата седмица и нямало смисъл да я боде, за да провери билерубина.За акането-да съм давала вода със захар.Аз опулих едни очи и попитах дали ми го казва във връзка с жълтеницата,а то било за акото  #Crazy .Само като видя как го изгледах и се отказа да ми казва кога и по колко  Laughing
Как спят децата ви през деня? -всеки ден различно.Понякога всичките и дрямки през деня са разпокъсани за по 10-15 мин и аз естествено не смея и душ да си взема.Понякога пък си спи много добре,но това е рядко.  Сега от 2-3 дена имаме една люлка,която се движи не само напред и назад,но и на ляво и на дясно и забелязвам,че в нея се буди по-малко и спи по-дълго.Забелязах също,че спи идеално в колата и в чужда обстановка.Абе като сме на гости,показва,че е много възпитана  Grinning
Вашите бебенца будят ли се нощем и колко често?
нямам идея колко често се буди защото спи до мен и всеки път като чуя да мрънка и бутам цицата в устата.
Люба Ризова-браво на вас!На мен в болницата ми казаха да не збравям за гимнастиката(стоене по коремче) понеже от това зависело и кога ще почне да се обръща.Повечето бебета,ако не правят това от самото начало,после не им харесва и като цяло са по-мързеливи при първите движения.
iliqna_ -не искам да те плаша,но провери тези бели точици дали не може да са млечница

# 202
  • Пловдив
Лилинчо много рано сте били на преглед, вашето педи не спи ли  Crossing Arms. Иначе сте шампиони, браво, страхотно хранителна кърма, това  1600 гр. ми се вижда направо космическо постижение. Да сте живи и здрави. Сега като написа за лежането по корем, ме подсети, момичета, хубаво и много полезно за детенцето е да се слага по 3-4 минути по корем по 7-8 пъти на ден, а също и /когато спят в кошарка/ да се слага с лице към хората, и да се върти по такъв начин, че да не се пада да гледа към стената. /Това не знам с каква точно причина е, но понеже ми го каза една невроложка, на която вярвам, та да го споделя/.
Хайде чао пак, че отивам да буда мъжо за работа.

# 203
при вас вчера,при нас все още днес  Laughing Искам да кажа просто,че сме с 8 часа назад от вас  Laughing

# 204
Добро утро и от мен !

Люба ризова - и нашето педи ни беше казала да я въртим в леглото, но и аз забравих конкретната цел, но това когато почне да се заглежда и да и прави впечатление околната среда.

Илияна
- аз също открих 2 бели точки на горния венец. Помислих си дали я боли, дали не е млечница, но за млечницата знам че и езичето трябва да е бяло  newsm78 . Даже ми мина през ума че може да са афти, ама ще изчакам като имаме посещение при доктора.
За петвалентната ваксина, най - вероятно са ти казали така, защото повечето бебета вдигат температура и други странични реакции. Но е напълно нормално.

като ви слушам как спят вашите бебнца, се успокоявам. Simple Smile Явно трябва да свикна с това накъсано спане, но ме прави толкова кисела Sad Даже ставам заядлива и се усеща едно ужасно напрежение у дома и се караме за глупости с таткото. А той много помага Sad

# 205
 hahaha

Христос воскресе! Воистину воскресе! Момичета, пожелавам ви светлината на Възкресение да ви топли през цялата година!

Аз съм много щастлива, защото днес става седмица откакто почнахме да излизаме на разходки. Баткото играе, а ние с бебчо се разхождаме. Лошото е, че му е шумно и трябва непрекъснато да го бутам, за да не се буди. Навън правим всичко - кърмим се, веднъж даже се преобухме, гушкаме се, приспиваме бати... На количката има една пластмасова преградка, на която баткото може да седне в краката на бебето, или по-скоро над тях и така си ги возя двамата. Утре сме на ваксина и ще ни мерят, но видимо сме наедрели. Сънят ни е единственото притеснение, но просто бодърстваме повече, добре поне, че се изнервя по-малко от брат си. Simple Smile

Обсъждате Вигантола. Ще видим какво ще каже лекарят утре, но аз си го излагам на слънце и се надявам да не се надява да давам.

Приспиваме се на гърда и с бутане на количката, много рядко заспива сам. Вчера просто го сложих на голямото легло и му пуснах бял шум, като влязох след 15 мин беше вдигнал ръчичките и блажено спа до момента, в който не се прибра баткото. За съжаление на шум не спим...

Ена4, ако сте избрали добър лекар, вярвам, че всичко ще бъде наред. Успех с операцията!

За буденето нощем, спим заедно и като се  размранка го закачам на гърда и откъртвам.Случва се към 2-3 и към 6.30-7. Рядко три пъти.

Мама Веси,  Hug

Илияна, на моята племеница на 3 месеца и е излязло първото зъбче, може и да ви е време. Ние също имаме бели точици, мисля че са кистички, не ни тормозят. Може ли да има ушна инфекция мъничето?  newsm78 А проверката за зъбче се прави с метална лъжичка.  Wink

# 206
  • Sofia
Пуфита, изключително кърмените бебета поемат средно около 750 мл на ден, като  различните бебета приемат различно количество мляко и за нормално се приема количество в рамките на 570-900 мл за 24 часа. Ти как определяш тези 70-80 мл на едно хранене? Често в сънено състояние бебетата са по-склонни да сучат по желание на майката, може да опиташ.
Извинявам се, че се забавихме с отговора на първия ти въпрос. Чудесно е, че с помощта на съветите на майките в тази тема, а и доверявайки се на майчиния си инстинкт, нещата при вас се развиват добре. Престоят в болница, далеч от мама, дори и на толкова малко бебе, е стресиращ и няма как да не даде отражение върху поведението на твоята бебка. Опитай кърмене в тиха, затъмнена стая. Контактът кожа до кожа, дори и без да се кърмите, остави бебка да потърси и намери гърдите ти. Дайте си време и двете, за да се успокоите и отново да се наслаждавате на кърменето.

временно имаме кантар и я тегля преди и след всяко хранене, забелязах, че дава малки отклонения +/- 20 мл. , така че тези 70-80 мл. са ориентировъчни. Продълавам да мисля, че не се храни достатъчно, не е акала от 2 дни, но тч разреди още миналата седмица докато я дохранвах. Напишканите памперси са при всчка смяна ( на 3 часа), но преди пишкаше дори и докато и сменям памперса. неините кг. се движат така - преди да минем на хранене само от гърда 4,450 кг, първи ден - 4,430 кг. след като се изпишка върху кантара, втори ден - 4,510 кг., но тъй като гледам да я слагам на гърда всеки път когато отвори очи, немога да кажа, че е мерена на гладно. Ще продължавам да следя как наддава. Страх ме е още, че като не яде достатъчно пак ще ми намалее кърмата и всичко ще се повтори Sad

# 207
  • Карлово
временно имаме кантар и я тегля преди и след всяко хранене, забелязах, че дава малки отклонения +/- 20 мл. , така че тези 70-80 мл. са ориентировъчни. Продълавам да мисля, че не се храни достатъчно, не е акала от 2 дни, но тч разреди още миналата седмица докато я дохранвах. Напишканите памперси са при всчка смяна ( на 3 часа), но преди пишкаше дори и докато и сменям памперса. неините кг. се движат така - преди да минем на хранене само от гърда 4,450 кг, първи ден - 4,430 кг. след като се изпишка върху кантара, втори ден - 4,510 кг., но тъй като гледам да я слагам на гърда всеки път когато отвори очи, немога да кажа, че е мерена на гладно. Ще продължавам да следя как наддава. Страх ме е още, че като не яде достатъчно пак ще ми намалее кърмата и всичко ще се повтори Sad
Пуфита, 20 грама отклонение не за пренебрегване, когато става въпрос за 70-80 мл. Щом имаш кантар, по-добре тегли веднъж на 4-5 дни. Така ще имаш по-реална представа дали бебка наддава. Постоянното вглеждане в грамчетата, предполагам, те изтощава психически. Страхът и притесненията често се отразяват на рефлекса на потичане, това е също възможна причина бебка да се сърди понякога на гърдата. Щом сега суче спокойно от гърда, отпусни се и се довери на възможностите на бебето. След 6 седмична възраст акането вече не е ориентир за приема на количеството кърма. Ориентирай се по напишканите памперси. Щом пишка на всеки 3 часа, значи са около 8 на ден, което е много добре. Щом има нещо на изхода, значи и през входа е минало достатъчно количество мляко. Повярвай в себе си, виж как добре се справи с това предизвикателство и успя да върнеш бебка на гърда! Hug

# 208
Ей момичета влизам набързо да се похваля , че вчера бяхме на консултация и нашето съкровище за 1 месец е натдал 2000 гр - е + 5 см .... тази моя нехранителна кърма, направо живо гладно умря детето  #Crazy  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 209
Пенмар , ти ме разби! Браво на Вас!За сега май тук са рекорд тези 2 кг. за 1 месец   bouquet

Емси,какви са тези глупости,че сте наддали малко.... 700 грама не са малко...Около 23 грама на ден излиза...а попринцип по книга трябва около 25 да качва....ама неможем да си гледаме децата все по книга я....

Мама Весси мен тука в къщи ме карат да махам нощното хранене и ми викат "Давай водичка" пък аз им отвръщам "Водичка ли....вие що нощно не ставате да пиете водичка,ами сте наобикаляли хладилника...пийте вие вода" и се приключва с даването на акъли....Наистина е хубаво да си прави детето пауза,но то само ще си реши кога...Нашата кума бебчето и е 5 дни по-голямо от моята кукла,а почти всяка нощ си прави пауза от 21.00 до 6.00.....ако има нощ в която се сабуди по-рано си му дава да хапне,после в 6 сутринта пак си му дава,ако се налага го буди тогава,за да си хване пак режима и готово....Хич не им обръщай внимание какво ти говорят...Второ дете ти е ако не се лъжа и знаеш,че няма все така да наддава...туй е само първите месеци.. Най-важното е да е здравичък...

Общи условия

Активация на акаунт