Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 819
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • до моите любими хора
По какъв начин установи, че детето изсуква 70-80мл или имаш такова усещане, че е изсукала твърде малко?

skrech много благодаря за бързия отговор! Сега ще ти кажа, защо мисля че изяжда толкова. Първо тези 4-5 мин не винаги са интензивно хранене, яде докато в началото и тече само млякото и после започва да почива и в момента, в който стане по-малко и трябват усилия се отказва. После се мъча по всякакъв начин да я накарам пак да се пробва да яде, но тя отказва и пищи направо. Преди при такава ситуация с шише веднага започваше да яде, а сега и от шишето пищи. Тези три дни ми се налага, да я разсейвам с бял шум да се храни от шишето, а от гърда по никакъв начин не успявам. С разходки и бял шум успявам по някога да я накарам да хапне малко от шишето. Тези всички методи, които ми казваш съм ги пробвала. И съненото състояние, и на дръпнати пердета през деня, и ставам и се разхождам с нея и така да се кърмим, различни пози, според мен всички възможни и известни на мен методи. За спокойствието е вярно, но е много трудно да се успокоиш като някой от страни само ти вика, "ето нещо сигурно ти има на кърмата и за това не иска да яде. Тя затова и толкова малко е наддала." Решавам, че изяжда толкова, защото като се откаже да яде аз винаги цадя гърдата до край, и сега тя пуска минимум по 60-70 мл, а понякога и до 100 мл. Най-много без да се е хранила от мен успявам да изцедя 140 мл, та от там така съм решила че по толкова изяжда. Знам, че като суче може да изяде повече от колкото, аз мога да изцедя но ..... Утре ще я заведа на лекарката, пък да видим какво ще каже. Дано да се оправят нещата и временно да е имала някакъв дискомфорт.
marinels имаш много силно стиснати палчета и от мен. Дано всичко при малката е наред. При теб нещата ще се оправят, явно ти е притеснено повече, че няма да може да бъдеш с малката, отколкото от самата процедура и упойката. Ще чакаме да се похвалиш с добри новини от прегледа на Анастасия.
katilias Да ти е жив и здрав баткото със закъснение. Много да слуша мама и тати. Страхотна торта си спретнала. И на вкус сигурно е била супер. А тези 9400 кг за 4 месечно бебе са направо #Shocked #Shocked #Shocked. Права си за мерките и теглилките, но пусто притеснение, пък и околните помагат за това.
lilyrose на нас в четвъртък ни поставиха pentaxim и още една, но сега не се сещам как се казваше.

# 541
  • Русе
Добро утро!
Днес ставаме на 2 месеца и кафенцето е от нас!
Честита месечинка и на Борис, Катрин и Катерина!

Въпрос(несвързан пряко с мартенчетата ни) - как попаднахте във форума и в отчетните теми?
В бг-мамма се регистрирах в деня, преди да родя каката... Бяха почнали контракции и Гугъл ме доведе тук Simple Smile

# 542
Добро утро:)
Скреч аз тук попаднах когато решихме да си имаме бебче...Та така и се регистрирах и си контактувахме с момичетата от "Искам бебе" ...

# 543
  • София
Скреч, на въпроса как попаднахме тук: Случайно! Знам за форумите бг-мамма много отдавна, но никога не съм писала. Когато забременях ми хрумна да прегледам темите и се ргистрирах в мартенски мами и само тук пиша с 2 -3 изключения в гобленарския и за видовете храни и АМ един два пъти. Много готини момичета има в мартенската дружинка и се радвам, че познавам лично някои от тях. Като цяло, обаче не обичам форумите ...

6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън?[/b] - Ето този ми е любимия въпрос. Не, забождам я с няколко топлийки, да не би да мръдне, и не я вадя никога и изобщо.  Shocked
А на мен ми е любимияτ отговор. За топлийки не се бях сетила  Thinking

Хайде мили мами, до скоро!

# 544
  • Бургас
Marinels, много ти се насъбра - стискам палци  Hug Упойката не е нищо особено - заспиваш за малко и това е. Hug
Скреч, аз също се замислям за многократни пелени и когато се поокопитя още малко в гледането на детето ще взема. Боли ме като го стегна с тези памперси... добре че поотмина.
Аз попаднах във форума много преди да планирам бременност, търсейки интересни готварски рецепти. Постепенно разбрах, че тук има почти всичко, което ме интересува  Mr. Green

katilias, страшна торта и в двата смисъла  Peace
radostani!, знам как се чувстваш, дано всичко се окаже напразна тревога, аз скоро бях в подобна ситуация, дори давах АМ... Скреч ти е писала да си спокойна, наистина това е важно... Прегръдки. Пиши какво са казали лекарите.
Лъки, много позитивен постинг - само такива приятни дни да си имате  Sunglasses
Показаната гимнастиката е голямо шоу... но не е за непрофесионалисти  Naughty

Адриана_ , честити 2   месеца и мерси за кафенцето  Grinning

# 545
  • до моите любими хора
За въпроса на skrech във този вид форуми попаднах миналата година към януари-февруари месец когато решихме да си имаме второ детенце. Тъй като имах голям мерак за момиченце и изчетох всичко възможно в интернет попаднах и на подобни форуми. После започнах редовно да чета в зачатие, тъй като там си бях направила графика за забременяване и тогава реших, че здраве и живот като стане работата ще се запиша в съответната отчетна тема. Много се радвам, че го направих, защото с вас момичета мога да споделя много неща и винаги да поискам съвет и да получа такава  newsm51

1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване?- на личната въобще, затова ходя на частно и от тази лекарка съм доволна
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти-хомеопатия,антибиотици и т.н.- с антибиотик никога не се лекуваме сами, с хомеопатия съм пробвала и понякога помага
3.Как процедирате с лечението на децата си - пробвате първо сами да се справите с проблема или първо посещавате лекар и тогава "ревизирате" мнението му спрямо вашите виждания и опит?- пробвам сама и ако не видя подобрение тогава ходя. Тъй като големият много боледува от малък и съм станала половин доктор. Сега по Великден пак ми направи ларингит (сама си поставих диагнозата) и бяха почивни дни, сама започнах инхалации и всичко друго, но за всеки случай във вторник го закарах на частната и тя ми каза, че само дипломата ми липсвала. Давам точно каквото трябва и правя каквото трябва и не знае защо отивам при нея  Laughing В кръга не шегата разбира се, но от зор на какво ли не се научава човек покрай децата.
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си? - баба ми често настоява, че те са най-ефикасни, но съм пробвала само за висока температура друго за сега не. Сигурно някой наистина са ефикасни, но .....
Ние с моята баба като дойде у нас вечно сме в спор. Слагате ли сол във водата?-казвам НЕ. Тя веднага започва ама защо, така детето ще се поти и разни други глупости. Питам я аз СОЛЕНА ли съм, тя вика ами да, ами защо се потя тогава? Абе просто да си правим нещата от едно време, пък дали има смисъл няма значение. С това, че не давам вода не мога да се преборя. Всеки път като дойде и пита започна ли да даваш вода на детето, горкото ще го умориш  hahaha Понякога човек не може да излезне на една глава с тях. Вика тези доктори днес за нищо не ги бива и само глупости измислят, едновремешните доктори бяха наистина учени, а тези сега са с купени дипломи  hahaha Joy
Чак сега изгледах този клип за гимнастиката  #Shocked #Shocked #Shocked Не знам кой нормален човек би направил такава гимнастика на детето си . Накрая се зарадвах, като видях че детото се смее, по някое време си мислех че може и да не оцелее. Това мятане какво беше не знам  Crazy Луди хора колкото щеш.
Честити месечинки на Адриана и другите момичета!
Хубав ден от мен   bouquet

# 546
Здравейте, мами! Flutter
Лъки, радвам се, че си имала такъв прекрасен празник!Още много такива ти желая!А на Бачково беше много приятно-времето ни изненада със слънце, а казаха , че ще вали. LaughingРазходихме се, хапнахме, пийнахме, Ева спа  почти през цялото време на чистия въздух, а Емо се наигра наволя. На другия ден пак направихмме една разходка, този път до Хасковските Минерални бани и времето пак беше страхотно. Изобщо много приятни бяха тези семейни разходки през празниците.  Grinning А на пук н лошото време вчера си бях организирала срещичка в един ресторант с приятелки. Черпихме се за Ева. И направо съм за поздравления-кърмих 2 пъти докато седяхме там ,без да ми пука много,много. smile3534 До сега ми се беше случвало само веднъж навън в двора на една детска градинка.

Маринелс, стискам палци и аз. Чакаме хубави новини. Praynig
Катилиасsmile3501
Скреч, ровя се във форума от няколко години, но се регистрирах по време на бременността с второто. За първи път пиша във форум всъщност откакто открих Мартенската дружинка. Досега само съм чела каквото ме интересува.

# 547
Момичета аз набързо да ви попитам... Има ли мами дето дават Вигантола директно като капват в устичката?

# 548
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте мамчета, идвам да ви поздравя и се връщам да ви изчета.

Нашия бебчо беше на гости на дядо си за Гергьовден, беше чудесен пътник, спа през цялото време.
 Simple Smile

Момичета аз набързо да ви попитам... Има ли мами дето дават Вигантола директно като капват в устичката?

Аз да, но Деавит.

# 549
Аз не, защото четох, че, ако не се разтваря в кърма или мляко , може да се предозира в организма.

# 550
Имам въпрос към ЛЛЛ
 Вчера ми дойде и от приятелки разбрах че докато се кърми не било хубаво да ти идва съжелявам ако въпроса ми е тъп,не съм от тея дето вярват на бабените девитини но днес по лицичето на Габи има малки червени пъпчици,който до сега е нямала и това на бузките.Незнам дали има общо с моето състояние newsm78.
По принцип я слагам на гърда за да се стимулира кърмата  но тя  така и не засука и се цедя и и давам от изцедената кърма и дохранвам след това с АМ,защото изцеждам 90 мл от едната гърда а от другата едва 10мл.Каква е причинаята да няма кърма в едната ми гърда?и как бих могла да я стумулирам?

Момичета ,имате проблем с хеморойди?Аз вече цял месец се боря с това и май нещата вместо да се подобряват се влушават. Cry

# 551
veset0, аз го капвам директно в устата по препоръка на педи. И на баткото така му го давах.
ена4, само така, няма от какво да ти пука. И аз си кърмя навън без проблем и хич не ми дреме, докато със баткото нито веднъж не се осмелих.
marinels, стискам палци всичко да е наред Praynig
Сега се върнахме от консултация. Вече сме 6100гр(+1240гр) и 64см(+5см) Grinning. Изцяло на кърма сме Grinning. Педи каза, че много сме наддали пак и ме пита нощно време каква пауза прави, при което аз гордо и казах между 5:30-6:30ч.(рядко се случва, но да не влизам в спор с нея, защото миналия път така ми каза). Но тя веднага вика "Ооо трябва вече 9-часова нощна пауза да има" Laughing Викам си на акъла, ако иска тя да си я прави тая пауза, аз няма да си държа детето гладно. Увеличи ни Вигантола на 2 капки, защото много бързо наддавал. Биха му и 2-те ваксини и се държа доста мъжки, съвсем малко плака, в сравнение с миналия път. Ааа също така ми каза да започвам от другата седмица да му давам сок от ябълка и само кимах с глава и викам ОК, как ли пък не.
Уикенда и ние ходихме на моето село и си изкарахме супер. Баткото се налудува, а бебчо по цял ден беше на чист въздух Grinning
За срещата, май ще е другата седмица, че тая само дъждове го дават да е Whistling
katilias, поздравления за тортата  bouquet

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 13:11 от matza83

# 552
matza83 , мен педито при което ходим имам спомен,че каза "По-опитните мами директно в устичката слагат,ама на теб ще ти е трудно,затова давай с малко мляко в лъжичка...Чесно казано на мен директно в устата ми е много лесно...с тая лъжичка и мляко...колко погълне,колко изплюе не е ясно...пък и като повърне...щото веднага след това я храня...и сега се чудя дали да не давам директно...По 1 капчица ни казаха да давам до края на май...
Аз сега като се сетя,че ще ходим при личния направо ми призлява...щото сестрата,която е при него е акушерка и тя се занимава с теглене,мерене биене на ваксини..лекаря само я преслушва...а тя еднаа много обича да дава съвети та чак неудобно да ти стане да откажеш...още като навърши месец ходихме за ваксината и тя като почна..Тези 90 мл.(тогава по толкоз яде) са много мааалко...ще и даваш по 110-120...Още утре започвай със сокчета..прави от ябълка и от морков..направо като почне и ми призлява...аз и казвам,че детето НЕМОЖЕ и НЕИСКА да яде по 110-120...отказва и повръща като я насилвам,а тя ми вика "Дръж я изправена след ядене...така няма да повръща" Shocked Все едно я държа с главата надолу и със зор я карам да повръща....Сега като знам,че ще почне да пита по колко сок изпива....чудя се как да я отрежа ooooh!...Педито каза категорично да НЕ ЗАПОЧВАМ захранването и сокчетата...

# 553
skrech не знам да ти кажа дали бих дала детето си да му правят такава гимнастика, пиша не знам защото не всички родители отиват там от раждане на детето им, някой от тях имат доста сериозни здравословни проблеми и с помоща на този тип гимнастика много деца се оправят.
Зачекнах темата защото се старая да не критикувам нищо без да съм разбрала за какво става въпрос, особено пък да наричам "луди" някой, не помня кой тук си издържаше детето да ака над леген,аз също не разбирам смисъла на това занимание и не бих го правила, но това не прави мамата която практикува това, луда.

# 554
Благодаря Адриана,честит 2 месец на Аделина,Катрин и Катерина!

Общи условия

Активация на акаунт