Майчинството счетоводно - 40

• 34 481
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София-Младост
Много сте бързи и отзивчиви!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Направих справка от НОИ и ако може да ми разтълкувате нещо, което не ми е ясно. Първо да питам вас дали е нормално и после ще питам счетоводителката защо е така...
Значи първото дете е родено юли 2008 година.
Справката показва така - до юли 2009 година има суми, а от август графата за ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД  е празна, 2010 също, а за 2011 е до април месец.
Ползвала съм болничните - платени и неплатени от юли 2010 до март 2010 (ако това има значение в тази справка)
От август 2009 сте била в майчинство, затова сумите са 0,00. Би трябвало да е до август 2009 така, ако сте била в отпуск за отгл. на малко дете до края.
За период в болничен има два реда обикновенно с осиурителен доход.  При платен отпуск сумата е една.

# 571
Ала-Бала, значи всичко е наред, така ли?

# 572
  • София-Младост
Ала-Бала, значи всичко е наред, така ли?

Така както обясняваш справката мисля, че всичко е ОК.

# 573
  • София
Здравейте. Въпросът ми е следният. От 01.04 т.г. съм назначена на работа в една фирма. Вчера си извадих пик от нои и пеших да проверя какво е положението. Но в справката ми няма данни за април месец. Как да го разбирам това - работодателят не е внесъл осигуровки или е още рано да се появят в справката? Предварително благодаря за глупавия въпрос!

# 574
  • София-Младост
Здравейте. Въпросът ми е следният. От 01.04 т.г. съм назначена на работа в една фирма. Вчера си извадих пик от нои и пеших да проверя какво е положението. Но в справката ми няма данни за април месец. Как да го разбирам това - работодателят не е внесъл осигуровки или е още рано да се появят в справката? Предварително благодаря за глупавия въпрос!
Може да е и двете. За април получи ли заплата?

# 575
здравейте,да попитам нещо-от 3.06. влизам в 45-дневен болничен,преди раждане-колко ще получавам като се гледа 18мес.назад-от 1.12.2010 съм на 400лв,а преди това от август 2009 съм била безработна.....ако има значение-от 3.01.2011 досега съм била в болнични....Надявам се ,че правилно съм го обяснила и сте ме разбрали Praynig   Благодаря   bouquet

# 576
  • София-Младост
здравейте,да попитам нещо-от 3.06. влизам в 45-дневен болничен,преди раждане-колко ще получавам като се гледа 18мес.назад-от 1.12.2010 съм на 400лв,а преди това от август 2009 съм била безработна.....ако има значение-от 3.01.2011 досега съм била в болнични....Надявам се ,че правилно съм го обяснила и сте ме разбрали Praynig   Благодаря   bouquet
Някъде около МРЗ.

# 577
Стики,проблемът е точно в това - аз по ведомост съм останала организатор на материално-техническа служба,а дефакто през всички години съм работила като технолог.Когато подписах споразумението и на ум не ми е идвало,че хората,които изготвят ведомостите не са получили екземпляра на споразумението,който е за тях.От години съм в майчинство и не си спомням на какви ведомости съм се разписвала,но факт е,че в трудовата си книжка нямам нито един ден стаж като технолог,а всъщност трябва да имам 4 години и няколко месеца.Аз мисля,че след като си имам подписано и подпечатано споразумение към договора имам право да си търся стажа,но само адвокат и съд ли ще реши проблема?Няма ли друг начин?

# 578
  • София
Може да е и двете. За април получи ли заплата?

Не съм, водя се фиктивно на работа и фактически аз давам около 130лв за осигуровки, точно заради това ми беше интересно дали са внесени - все пак идват от моя и без това не особено пълен джоб...
Не съм много наясно всъщност кога ще се появят в справката данните, това е и причината да се допитвам до вас Simple Smile Ако е от значение в договора пише:"Служителят ще получава трудовото възнаграждение еднократно до 15 число на следващия месец".
Пак благодаря предварително за отделеното време!

# 579
  • София-Младост
Най-късно до края на месеца трябва да подадат декларации в персоналния регистър, ако и началото на юни ги няма в сайта вече можеш да се притесняваш и да им се обадиш за справка.

# 580
  • София
Много много благодаря за светкавичните отговори! Страхотни сте!

# 581
http://mediapool.bg/show/?storyid=179690&srcpos=7

Първанов опрощава незаконно получени обезщетения за майчинство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/19/1092111_purvanov_zapoc … pravomerno_vzeti/

Първанов започна да опрощава неправомерно взети майчински

# 582
Здравейте, имам ли право да прехвърля майчинството на майка ми която е безработна от 6 год. в момента тече втората година от майчинството ноември ми се прекратява, цялата ли сума 240 лв ще получава майка ми? Искам да започна малък бизнес като ще ми бъде прехвърлена фирмата от предишните собственици, но не искам да си загубя майчинст. има ли варинат да прехвърля месеците на обещетение който ми остават до ноември на майка и аз да си стана собственик на фирмата?

# 583
  • София-Младост
Здравейте, имам ли право да прехвърля майчинството на майка ми която е безработна от 6 год. в момента тече втората година от майчинството ноември ми се прекратява, цялата ли сума 240 лв ще получава майка ми? Искам да започна малък бизнес като ще ми бъде прехвърлена фирмата от предишните собственици, но не искам да си загубя майчинст. има ли варинат да прехвърля месеците на обещетение който ми остават до ноември на майка и аз да си стана собственик на фирмата?
Не, не може. Майка ви трябва да е осигурена, т.е. да не е безработна.

# 584
  • Пловдив
lusia_ ,питай в социалните за програмата отново на работа-наемат се безработни лица

Общи условия

Активация на акаунт