Отговори
# 465
Здравейте мамчета и от мен днес!
Аз май съм понадебеляла от миналата седмица нищо не ми става Sad. Утре съм на ФМ и кръвни и се побърквам от страх дано всичко е наред   Praynig

Много хубава дискусия за какво да се пие защото аз съм се видяла в чудо. Не се бях сетила за айрян ама то няма как да си го правя на работа, а аз повечето време от деня съм на работа Sad .. пия само вода ... сутрин малко портокалов сок и наскоро открих газираната вода но без содиум и слагам малко резанче лимон защото ми е абсолютно безвкустна.
Иначе сутрин от на мъжът ми еспресото си пия глътка две за да мога да отида на тоалетна Simple Smile  ... аз преди много пиех сутрин еспресо.
Преди пиех и много сокове, но само диетчни или поне с намалена захар (пак има подсладител) , но сега диетичните напитки са абсолютно забранени

А за бирата.. чувала сам че е полезна ... тука забраняват да се яде риба тон (в суши) заради високите нива на олово, но в Япония бременните майте не спират да ядат суши и сурови риби , а една позната до 9тиа месец си пииваше една чашка винце всеки ден и нищо му няма на бебето , НО това не е за мен ... никакъв алкохол или сурови риби (макар че съм пристрастена към суши) ... има напитки които съдържат същите витамини и минерали като бирата , но без алкохола ... врътнете му по една боза хехе

# 466
  • Пловдив
Аз фрешве избягвам сутрин, че ми излизат много киселини - от тях си страдам от години, газирани напитки не пия по принцип, сега по - често пия газиранавода "михалково" - док я препоръча за киселините, кафе с мляко пия сутрин - удоволствие ми е:)
Иначе поне по литър и половина вода пия.

Моят дрбосък ме изненада тази сутрин с някакви обриви по гърдите, с цвета на тена му - като издутини по кожата, доста му е и суха, снощи го мазах с бебешко мляко за тяло; в градината казали на мъжа ми, че не е шарка newsm78съмнявам се в едни бонобни от сорта на ММ, които купих от лидъл онзи ден и вчера докато го усетя беше омел доста;
иначе тази зима двамата карахме варицела

Оф писна ми от разни протеснения Confused

# 467
Здравейте и от мен Simple Smile За киселини - дъвча дъвка след хранене или когато се появят. Незнам защо, но помага. Някак си задържа стомашния сок в стомаха.
Относно пиенето- пия сутрин 3 в 1(еспресото ми киселее, а и е силно) или пък плодов чай, но със съдържание на кофеин (или по-точно черен чай), отделно изгълтвам около 2,5-3 литра вода (мъчи ме жажда), понякога си правя фреш от моркови (много ми се услажда) или пък от ябълки. Биричка пийвам по един гълток 2,3 пъти седмично.
purplethorn , можеш да си взимаш готов айрян в бутилка или пък  да си правиш в къщи в бутилчица от 500мл от мин. вода (или по-голяма) и да си го взимаш  на работа.
А някои освен devil_danny пие ли някакви витамини и какви, ако не е тайна, че съм пред дилема?
Лека и хубава вечер на всички  Simple Smile

# 468
Здравейте! Да се включа и аз сред ноемврийките. Това ми е втора бременност - термина е 24.11.
За витамините - не пия допълнително, ако се наложи ще почна, но предимно разчитам на по-разнообразното хранене.
За течностите - пия вода, сода и айран.
Някой ако е ходил във Фемина на фетална морфология -11-14 седмица нека каже какви са цените.
Все още съм в чуденка дали след феталната морфология  да правя БХС.
Лека и спокойна вечер!

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 19:33 от Ani 77

# 469

А някои освен devil_danny пие ли някакви витамини и какви, ако не е тайна, че съм пред дилема?

Аз пия Prenatal.

# 470
Здравейте на всички,
Днес бях на преглед – чухме сърчицето на бебето и всичко изглежда нормално. Даде ми направления за кръв, втората част от БХС и към 18-19 седмица ще имам детайлен ултразвук. Надявам се тогава да ми кажат пола на бебето  Simple Smile

За витамините – досега пиех Центрум Матерна, но днес лекарката ми даде някакви нови да изпробвам – Джеймисън е марката.
За течностите – сутрин пия плодов чай без кофеин или преварена вода с лимон. След това пия само вода и нищо друго, понякога изцеждам и лимон вътре. По принцип пия много вода и това не ми е проблем, понякога даже пия повече от 2 литра на ден. Фрешове си правя от време на време, но рядко.

Поздрави на всички!
  bouquet

# 471
Привет Дами,

за течностите: на мен за сега най-добре ми понасят айрян, сода, компот и фреш от червено цвекло моркови и целина. Избягвам цитрусовите. Въобще забелязах, че от плодовете май само бананите не ми създават проблеми - тъжно но факт. Надявам се, че като излязат истинските череши ще съм се окопитила. Пия и по няколко глътки бира на седмица.

за кафето: много ми е криво, че започна да ми се гади от кафе. Толкова обичах да пия сутрин капучино или кафе с мляко... Сега само като ми замирише ми става зле. Дори моля колежката да го покрива с нещо - странна работа! Същото се случи и със шоколада - не го поглеждам вече.

витамини: вчера ми изписаха Пренатал, но още се чудя дали да го взимам.

Спорен ден на всички!

# 472
Здравейте мами Simple Smile
Вчера бях на доктор и видях малкото човече , което точно по време на прегледа реши да се мърда непрекъснато и докторката не можа да го измери както трябва  Joy просто не спря да шава .Не ми пусна да чуя сърчицето но ми го показа къде бие Simple Smile Не ми е изписала никакви витамини  newsm78 пия си само фолиевата киселина.
Относно течностите насилвам се да пия вода, кафе от време на време си позволявам по едно с мляко , но рядко ми се допива.Сутрин си правя фреш от портокали или бананов шейк Simple Smile което ми е подръка Simple Smile Лек и усмихнат ден на всички

# 473

Добро утро, момичета!
Аз пия New Life (  http://www.silabg.com/bg/8034-CALIVITA-INTERNATIONAL-NEW-LIFE-120-tabs-.html )
Да ви се похваля- вчера вече казах и на работа, всички много се зарадваха, казах и на родителското тяло, и вече ми е по-спокойно Simple Smile
Целувки на всички

# 474
И аз се присъединявам към вас. Термина ми е на 16 ноември. Чувствам се все много зле, особенно днес. Отпаднало ми е, гади ми се, нищо не мога да ям.
Иначе за напитките-от соковете  ифрешовете получавам киселини, но не съм пробвала моркови;кафе пия 3 в1 по веднъж на ден;опитвам се да пия повече вода, а и ми се пие повече от обикновенно;айранчетат са добри наистине и ми действат добре, т.к. май ми пада и кръвното. Сладичко не ми се яде вообще, а преди умирах за него.

# 475
  • Австрия
Добре дошла, Ani 77 ! Всико най-добро през бременността и хубав финал  Simple Smile

... врътнете му по една боза хехе

Joy Не съм пила от десетина години вероятно..  Laughing Съдържа повече витамини и минерали от бирата, определено, но и от 0.5% до 1.0% алкохол  Wink

За витамини.. още от преди зачеването взимам Ca+D3, Mg+FS+B1+B6+B12, Q10+B2+E. Вероятно скоро ще добавя още нещо - цинк, селен, желязо, бета-каротин, калий.. ще видим какво точно. За съжаление комплекс от витамини, минерали и елементи за бременни не мога да приемам заради съдържанието на йод в тях, който ми е противопоказен.

Слънчев ден и жизнерадостно настроение на всички днес  Grinning

Добре дошла и на теб, bva! Дано не траят дълго неразположенията ти  Flowers Four Leaf Clover

# 476
  • Варна
Добро утро! Бързам да се запиша, че после ще се мятам да чистя - в къщи и кочина и вече не издържам.
Виждам, че има мами, които пият витамини, освен мен, та имам една питанка - съдържат ли вашите вит. А и в какво количество, че много се притеснявам и се чудя дали да не ги спра и да си продължавам фолиевата само, но пък тази година толкова пъти се разболях вече, че ми писна. Опитвам се да ям плодове и зеленчуци, но не знам дали е достатъчно. Винаги имам салата във вечерята, и поне по 2 плода хапвам на ден (обикновено банан и ябълка), но явно нещо не ми достига.
За течностите - на мен през деня вода изобщо не ми се пие - супер блудкава и безвкусна ми е (а попринцип съм голяма жаба и само вода може да ми утоли жаждата), та го карам предимно на айрян. Вечер пия кола, което е невероятно за мен, защото не обичам особено газирано, но пуста му бременна история - обърна всичко с краката нагоре  Joy Биричка от врем,е на време по някоя глътка, а с първата бременност много ми се услаждаше. И вечер преди да си легна като ме метне една жажда и става страшно. Изпивам пне половин литър вода (ако не и повече) и после минимум 3 събуждания за тоалетна. Направо кошмар.
Мами, я кажете откъде да купя на сина ми цвички. Даже не знаех, че такова нещо още съществува, но градината има юбилей и ще имат тържество мъниците, та ме сюрпризираха да осигуря цвички Simple Smile
Хайде оставям ви, че прахосмукачката ме вика вече Simple Smile

# 477
devil danny,

Имате ли във Варна магазин на "Колев и Колев"? В тях продават цвички. Успех на тържеството!

# 478
Добро утро и от мен! Днес най-после времето се усмихна, съответно и настроението ми е такова.
Добре дошли на новите мами, лека и безпроблемна бременност!
Аз ще ходя по обяд да си взема изследванията, дано всичко да е ОК!
Хубав ден!

# 479
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Привет, майчета!

Добре дошли на новичките- bva, Ani 77 /ако пропускам някой, моля да ме извини/ и от сърце им желая лека бременност, и приятно време в тази хубава темичка!

Днес отивам да си взема направленията за изследвания, а утре съм на БХС и тн. На ФМ се записах за 18-ти!
Да се оплача, че тази нощ ми беше кошмарна. От вчера ме боли главата и макар че си легнах в 21ч, се чувствам повече от пребита! Будих се през половин час, чувах всеки дори и минимален шум и за капак главоболието не спира и до момента. Чудя се дали да прибегна до обезболяващо, че не издържам ooooh!

Дрехите - вече всичко ми стяга и ми е опънато, вкл и сутиените! Взех си едни дънки, но трябва да ги скъся и тогава ще им се радвам.
Течности - пия вода и айрян, но без сол. Фрешове и всякакви соково не ми действат добре на стомаха.

Едно въпросче
- знаете ли какъв документ трябва да имам и от къде да го взема, важащ пред КАТ, за да не използвам колана при шофиране?

Някой да е ходил на БХС във Вита?

Хубав ден на всички и успех с изследванията!

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 10:16 от lika

Общи условия

Активация на акаунт