Отговори
# 480
Добро утро! Бързам да се запиша, че после ще се мятам да чистя - в къщи и кочина и вече не издържам.
Виждам, че има мами, които пият витамини, освен мен, та имам една питанка - съдържат ли вашите вит. А и в какво количество, че много се притеснявам и се чудя дали да не ги спра и да си продължавам фолиевата само, но пък тази година толкова пъти се разболях вече, че ми писна. Опитвам се да ям плодове и зеленчуци, но не знам дали е достатъчно. Винаги имам салата във вечерята, и поне по 2 плода хапвам на ден (обикновено банан и ябълка), но явно нещо не ми достига.
За течностите - на мен през деня вода изобщо не ми се пие - супер блудкава и безвкусна ми е (а попринцип съм голяма жаба и само вода може да ми утоли жаждата), та го карам предимно на айрян. Вечер пия кола, което е невероятно за мен, защото не обичам особено газирано, но пуста му бременна история - обърна всичко с краката нагоре  Joy Биричка от врем,е на време по някоя глътка, а с първата бременност много ми се услаждаше. И вечер преди да си легна като ме метне една жажда и става страшно. Изпивам пне половин литър вода (ако не и повече) и после минимум 3 събуждания за тоалетна. Направо кошмар.
Мами, я кажете откъде да купя на сина ми цвички. Даже не знаех, че такова нещо още съществува, но градината има юбилей и ще имат тържество мъниците, та ме сюрпризираха да осигуря цвички Simple Smile
Хайде оставям ви, че прахосмукачката ме вика вече Simple Smile

Ходих миналия ден до "Мадарата" да купувам на свекър ми шорти, та там мернах мисля. Защо всеки ден трябва да правя нова лентичка, понеже не ми се местят дните. Аз пия разни сокчета с моркови, фрешове, компоти и от скоро кафенце слабичко с малко захар. Но вече се чудя какво да обядвам на работа, защото всички храни наоколо ми омръзнаха.

# 481
  • Плевен
Здравейте и от мен!

Добре дошли на новите мамчета, желая ви лека бременност и прекрасен финал  Hug!

Моят дрбосък ме изненада тази сутрин с някакви обриви по гърдите, с цвета на тена му - като издутини по кожата, доста му е и суха, снощи го мазах с бебешко мляко за тяло; в градината казали на мъжа ми, че не е шарка newsm78съмнявам се в едни бонобни от сорта на ММ, които купих от лидъл онзи ден и вчера докато го усетя беше омел доста;
иначе тази зима двамата карахме варицела.

Когато откриха магазин на Лидл купих шоколад - 2 вида и хапнахме с дъщеря ми. На другата сутрин и двете бяхме с обриви. Аз с най-зверския обрив на задника си - болезнен и надут, а на детето по-дифузен. Добре че на детето не бяха такива болезнени като моите. От тогава в тази верига магазини не съм влизала.

За течностите: пиех цитрусов фреш всяка сутрин над 0.5 л, но от седмица насам нямам желание за него. Засили ми се желанието да пия газирани напитки, но се старая да не прекалявам с тях. Пия една слабогазирана вода на Девин с фруктоза - плодова захар и различни вкусове , много я харесвам. Старая се да пия повече течности, но не успявам, като камила съм Simple Smile.

Стискам палци на всички, които днес са на преглед и очаквам хубави новини от вас  Grinning.

Хубав , слънчев и усмихнат ден!

# 482

Добро утро момичета,

да се отчета и аз по темичките Wink
Откакто съм бременна пия комбинирани витамини с фолиева киселина. Някой беше писал, че са му ги препоръчали. Казват се "A-Z Mama", със следното съдържание–Бетакаротин, витамини В 1,2,6,12, Ц,Д, Е, 400 мг фолиева киселина, желязо йод, селен и цинк. В опаковката са 60 таблетки и тук (в Германия струват около 6 лева). В България ще ги намерите в ДМ-дрогериите (напр. в Мола в Бургас).
По въпроса с напитките- аз също открих отново айряна, от сода минах на обикновена мин. вода, бира си пия по 1 лека на седмица,а сутрин фреш портокал. Лятото вечер ще ми е трудно без коктейлче,ама ще се преживее Wink, и по лошо има!
В 4етвъртък ще ходя при доки да коментира резултатите от дородовия скрининг и кръвта,ама не се шашкам. Тогава и ще реша, дали да направя и една амниоцентеза за още по/сигурно.

Хайде достаъчно от мен. Пращам ви много слънце на всички, тук е чудесно време ве4е от седмица с 25 градуса  Nature Sunny

# 483
  • София
Здравейте девойки Mr. Green
Искам да помоля Камбриа, Хамавичка и Цветка да напшат точен термин, за да мога да ги запиша на първа страничка, защото ми е много трудно да смятам по лентички, пък и не всички имат Hug
Ани77, аз днес съм на ФМ морфология във Фемина, цената по телефона ми казаха, че при доц. Димитрова е 80лв, за другите не знам. Като си дойда ще разкажа как е било.
И в тази връзка - Джуджинка15 вчера трябваше да е била на ФМ и Ала Бала на пргелед пък нищо не казват, а аз ги мисля...Разпишете се момичета Peace
Аз течности не пия много, а и пия и газирано. Алкохол принципно не пия, сега пък съвсем, но от време на време си глътвам от бирата на мъжа. Кафе до преди седмица не можех да помириша, сега ми се допива по малко, ама или пак подпивам него или си правя 2в1.
Витамини още не пия, а с Ина почнах да пия към края на 6ти месец и пих обикновени витамини Мултитабс, които не са за бременни. Оказва се обаче, че ми бил нисък хемоглобина, защото бил на долната граница, пък съм само в 3 месец и щял да пада още, за сега обаче няма нищо да пия, а ще чакаме да видим. Хващам се на работа и пак ще се поразпиша Hug

# 484
Някой може ли да ми помогне как се проверяват резултатите от БХС в интернет страницата? Само някакви форуми излизат и не мога да се ориентирам

Еми аз съм влязла във форумите  Simple Smile оправих се Даун ми е 1:500  #Crazy

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 11:26 от Камелка

# 485

Цвички аз наскоро купувах от централния подлез- има бели и черни, всякакви размери, струваха 10 лв. Магазинчето е онова за спортни стоки, което е откакто аз се помня там....

Относно течностите- пия вода (най-вече), студен чай и това е, газирано-не пия, фрешове също (понякога само пия грейпфрут и лимон че много ми харесва като ми изтръпне устата)....

# 486
  • София
Здравейте момичета!
Да се запиша и аз вече при вас... термин 24.11, втора бременност, София.
Чета ви откакто видях двете линийки на теста, но нарочно не пишех, че исках да уведомя бабите лично, а с тоя интернет, да не вземат от там да научат   hahaha
Първата ми бременност, към края беше доста тежка и завърши с еклампсия, бебчо беше много малък ( 1480 гр), все пак всичко се размина без големи последствия, освен едно месечен престой по болници, но след това доста време умувахме дали да се решим на второ... е решението е ясно Simple Smile
Искам да се настроя с много положителна енергия и надежди, че тоя път всичко ще е много по-добре Simple Smile
Утре съм на ФМ и БХС в Света София, нямам търпение да видя пак малкото човече, колко се е променило от предишния преглед. ЖК още не съм записала, че при личната винаги е митинг, а тя е педиатър и съответно няма как да прередя всички деца, но се надявам скоро да си взема направление, че да ми пуснат поне първоначалните задължителни изследвания.
Последно, като вземат кръв за БХС трябва ли да е на гладно? Знам че го обсъждахте скоро, ама да не объркам нещо...
Иначе по актуалните теми Simple Smile))
 - за пиенето - предимно вода, евентуално айрян или компот, но не много често. От питието на мъжа си близвам от време на време, но не ми се пийва особено...
 - за килограмите - според кантара почти не съм качила - няма и половин килограм, но пък корема ми е напред, повечето панталони и дънки вече не ми стават, само такива които преди ми бяха широки успявам да закопчавам вече. С такъв корем с пърата бремено ст бях някъде края на 4-ти началото на 5-ти месец.
Бубчето, чакам преразказ от ФМ.
За сега пия само фолиева к-на - изписана си от мен и аспирин протект, изписан с цел да се предотврати нова прееклампсия и евентуални усложнения.

# 487
Здравейте момичета,

Само исках да напиша какво съм чувала за Витамин А, защото много пъти се задаваше този въпрос.
Във всички витамини за бременни, които са ми попадали, навместо витамин А има провитамин А (например бета-каротин) - провитамините са вещества, от които витаминът при нужда синтезира витамини. Ако организмът има достатъчно витамин А, той няма да преработи провитамините и така няма опасност от хипервитаминоза с витамин А. А провитамин А сам по себе си не е опасен.

Надявам се да не стана много объркано...

# 488
Здравейте, мами:)
Отдавна не съм писала, добре дошли на новите мами и лека бременност!

Днес ходих да дам кръв и урина и нямам търпение да си ги взема. Дано всичко е ОК.
Утре съм на преглед, да видим бебо, че ми домъчня вече, а в четвъртък в Майчин Дом за БХС.
Мисля че го усещам, чувствам едно гъделичкане в корема, много е готино:)

Едно въпросче[/u] - знаете ли какъв документ трябва да имам и от къде да го взема, важащ пред КАТ, за да не използвам колана при шофиране?
Това и мене ме интересува, идея си нямах че има такъв документ! Ако някой знае нещо, моля да сподели!!!!!!!

За пиенето се наливам с вода и то насила, никакъв алкохол не съм слагала в устата си, газирано много рядко.
Дрехите вече съм с панталони за бременни, сега ми остава някакви блузки и сакенца да си взема, защото моите не ми стават, не мога да ги закопчая:)

# 489
Moмичета,

как така искате да карате без колан? Че чак и документ да дават- много странно ми се струва, та нали е опасно.При нас е абсолютно забранено карането без колан. За целта и най-ве4е за сигурност и удобство има специални разширители (нещо като удължител) на нормалните колани.

Любопитно ми е много , хайде пишете като разберете!
А дотогава на добър път Grinning

# 490
  • София
след допитване в нета, мога да споделя това с вас:
Закон за движение по пътищата
Чл. 137а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водачите и пътниците в моторни превозни средства от категории M1, M2, M3 и N1, N2 и N3, когато са в движение, използват обезопасителните колани, с които моторните превозни средства са оборудвани.
(2) Могат да не използват обезопасителни колани:
1. бременните жени;
2. лицата, чието физическо състояние не позволява използването на обезопасителен колан;
3. водачите на таксиметрови автомобили, когато превозват пътници в рамките на населеното място;
4. инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел.

Аз си слагам колана и мисля, че ще го ползвам докрая. Искам да ви се оплача- днес, докато пътувах за работа в един момент не виждах нищо , ушите ми заглъхнаха и само ме обливаше студена пот, мислех, че ще се строполя на пода. След като излязох навън се нормализираха нещата, но наистина не ми е било толкова зле никога.Предполагам, че е от кръвното, преди няколко дни ми го мериха и беше 110/70, някой от вас оплаква ли се от подобни състояния.

# 491
..... Искам да ви се оплача- днес, докато пътувах за работа в един момент не виждах нищо , ушите ми заглъхнаха и само ме обливаше студена пот, мисле, че ще се строполя на пода. След като излязох навън се нормализираха нещата, но наистина не ми е било толкова зле никога.Предполагам, че е от кръвното, преди няколко дни ми го мериха и беше 110/70, някой от вас оплаква ли се от подобни състояния.

Може да е и кръвна захар. С предната бременност ми се бе случвало 2-3 пъти. Просто имах чувството, че ще припадна. Вода и нещо сладичко помагат. (поне при мен)

А колана и аз си го слагам и ще  го ползвам поне докато не започне да ме притеснява.

# 492
след допитване в нета, мога да споделя това с вас:
Закон за движение по пътищата
Чл. 137а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водачите и пътниците в моторни превозни средства от категории M1, M2, M3 и N1, N2 и N3, когато са в движение, използват обезопасителните колани, с които моторните превозни средства са оборудвани.
(2) Могат да не използват обезопасителни колани:
1. бременните жени;
2. лицата, чието физическо състояние не позволява използването на обезопасителен колан;
3. водачите на таксиметрови автомобили, когато превозват пътници в рамките на населеното място;
4. инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел.

Аз си слагам колана и мисля, че ще го ползвам докрая. Искам да ви се оплача- днес, докато пътувах за работа в един момент не виждах нищо , ушите ми заглъхнаха и само ме обливаше студена пот, мисле, че ще се строполя на пода. След като излязох навън се нормализираха нещата, но наистина не ми е било толкова зле никога.Предполагам, че е от кръвното, преди няколко дни ми го мериха и беше 110/70, някой от вас оплаква ли се от подобни състояния.

Аз!!! Мойто кръвно е много зле 70/50 или 80/60 след кафенце с количка. То винаги ми е било ниско, ама сега съм направо рекордьор, но гледам да се държа. Даже във втори месец бях припаднала една нощ като станах за тоалетна. Имам си апарат за кръвно и си го меря редовно, но винаги си е ниско. Чувствам се като парцал. #Crazy

# 493
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
За шофирането без колан, аз всъщност не съм сигурна, дали изобщо има такъв документ, но имам спомен че някъде бях чела! Иначе по темата намерих това
http://www.childcarseats.org.uk/carrying_safely/pregnancy.htm

За долната част на колана препоръчват да се застопори, така че да не притиска корема, подобно на ограничителите за колани за детските столчета.
Аз, може би ще ползвам колана по този начин.

Ниско кръвно и мен ме бореше през първата бременност и много ми  помагаше чаша айрян със сол на гладно. Стигах до 60/50

Ivanichka - добре дошла и леко бременеене!

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 14:09 от lika

# 494
Здравейте,момичета.
Добре дошли и на новите Hug
Да ви кажа на мен миналата седмица ми се втвърди стомаха вечерта за няколко секунди,четох в нета за фалшиви контракции от 4 месец.На някоя да й се е случвало подобно нещо?

А относно колана моя доктор ми каза,че чак в 6 месец може да ми издаде такава бележка,когато вече имаме големи коремчета.

Общи условия

Активация на акаунт