47 пъти "Ура", в Канада дойде пролетта!

• 30 742
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Гледам, че обсъждате колички.  LaughingНие си взехме червеният вариант на Peg Perego. Самият кош има няколко позиции и става като черната(показано на снимката). Сега малко взех да се чудя дали ще ми върши работа,  тъй като при нас като почне студът от ноември до март-април не пуска..

# 601
Иначе се бяхме спрели и на тези двете, като по-лек модел:

Сега се чудя дали съм направила правилния избор, защото според мои познати от Калгари ще мога да изляза с бебето чак през април..и евентуално ако има някой друг слънчев ден без вятър преди това.  newsm78А вторите са по-олекотени и стават за пътуване в самолет.

# 602
Denzul,малката е пу-пу голяма кукла  bouquet

Галче, страхотни снимки от рожденния ден. Това парк до вас ли е? И тортата изглежда много ями-ями. Гледам, че имате доста деца на площадката и е с пясък. При нас площадките, на които съм ходила са с камъни(в Едмонтон бяха с пясък) и като стъпиш върху тия камъни, ставаш бял Joy Помня, че в Монтреал детските площадки са заградени, дори имаше и по възраст, а тука съм виждала хора с кучетата на пързалките. Simple Smile
А другите мами са си направили  много хубави ексурзии до интересни места. Аз ще се задоволя само с кварталния парк, на който почти няма деца. Но пък виждаме велосипедисти с родителите си и много кучета LaughingВиждала съм доста бебета и малки деца в нашето кондо..ама пусти американци..не излизат навън..само с кошницата и право в подземния парк при  колата и хоп на мола. Имаме 2 съседчета момченца на 6 годинки и ги пускам със сина ми на площадката до нас. При нас е затворен комплекс и нямаме движение на коли. Нашия татко работи 7 дена в седмицата и почти не се виждаме. Затова може би ми е малко пусто..ще трябва да си изкарам шоф. книжка, за да ходя на гости на мамамия, че тя каза, че при тях  имали доста деца Wink

# 603
И ние сме на нови колички. Днес взехме ето тази:

Това е нова, канадска фирма. От няколко години са започнали да правят колички. Аз досега съм с Пер Перего Уно и съм доволна, но за летателни цели и самолетни приключения реших, че ми трябва много лека количка. Тази, която взехме сега е тип чадър, но ляга напълно назад, и като се сгъне е много компактна. Споделям я, ако е в полза на някой. Продават я в TJ's Kids.... www.tjskids.com

# 604
Шемет, Гракото е 350 долара в Тойс-а. Отделно мислим да закупим и Грако Снъграйд 35, а после на Диди да й вземем столче само за 3-та група, а нейното 3 в 1 да остане за бебчо.
Не знам и аз как се навих за триколка, ама нали съм ентусиаст и ми се ще и зимата да си изкарваме за малко носа навън, е когато е -10, -15 градуса Crazy и затова се спрях на тази. Като за триколка не е много тежка около 12 кг, има напълно легнало положение и регулируема поставка за крачетата, голям сенник и голям багажник, сгъва се с една ръка, има си дъждобран; само няма чувалче за крака /но едно мултифункционално чувалче ще свърши работа/ и се надявам наистина да е all-terrain, защото е с rubber tires, но не са помпащи се.
Ето демонстрационно клипче: http://www.youtube.com/watch?v=LQDgnZMOLro

Гери, паркът, където беше партито ни е на 5 мин с кола. Ние ходим много често там, има няколко барбекюта, волейболни игрища и разбира се детска площадка. Може и пеша да се стигне, но с дете на 3 години ще е по-скоро мъчение. Опасан е с велосипедна алея, и огражда езерото Леми. Има си плаж и хората вече се къпят Crazy и плават с лодки в него.
Иначе тук навсякъде детските площадки са на пясък, което за Диди е супер, защото тя обожава да си играе с пясък и се рови в него дори и без да й носим кофичките и лопатките Wink Иначе има по един такъв парк във всеки един от трите сектора на Гатино.

# 605
  • Vaudreuil Canada
Галче 3в1 столчето честно казано е удобно за летно бебе или за малко по-голямо дете - зимата като е заспало не върви да го местиш на студеното от столчето в колата в количка а ние ще сме такъв казус та затова гледах да е нещо дето върви със старата кошница, че количката я разбихме ама кошницата седи Simple Smile А и кошниците са по-удобни за пазаруване в магазина - слагаш на пазарската количка и имаш място за напазаруваното. Устройва ме варианта - не мисля че ще хукна зимата навън с количка (поне не в снега) - може да изкарвам количката на терасата зимата за аклиматизация на бебето. При нас всичко е на по-отдалечено така че без кола е много трудно (не че не сме карали и без кола ама са безпредметни усилия и загуба на време). Малкия се кефи че дръжката на количката се чупи до много ниско положение - даже и той може да я кара Simple Smile ако му повери някой цяло бебе.... peg perego-то и куинито някак не намериха място в сърцето ми  Confused другото което заглеждах беше BRITAX B-READY но в крайна сметка попаднахме на добра промоция на I'coo и взехме нея. Така или иначе каквото и да вземе човек само след дни излиза ново нещо и все ще има и плюсове и минуси... ако съм доволна от тази колкото от предната ще е абсолютно достатъчно  Wink

# 606
Така е, шемет Hug Аз затова най-после се навих за столче за кола към триколката, но все пак си държах на напълно легналото положение на количката. Icoo също я гледахме, докато разглеждахме за четириколки и също много ми хареса. Вие кой модел взехте, Пасифик или Тарго?

А на дензъл, щях да казвам, че любимият ми модел за лека количка е този: http://www.youtube.com/watch?v=wq1wYItPmsc

# 607
  • Vaudreuil Canada
Пасифик - таргото не ми хареса .. с колите сме на принципа любов от пръв поглед  Mr. Green

# 608
Много ви благодаря за честитките!  Hug

Галче честита рожденничка и на теб - да ви носи винаги много усмивки и прекрасни мигове заедно. Да расте здрава, любопитна и щастлива Simple Smile

denzyl кога мина времето - кога порастнахте толкова много! Прекрасна дъщеричка си имаш Simple Smile

# 609
Галче, мерси за отговора.   bouquetКоличката на която сте се спряли е хубава с много функции. Ето и моето демонстрат. клипче:
http://www.youtube.com/watch?v=dLiFhKL7Sus

Ще се радвам да ми дадете съвет дали да си взема за по нататък и олекотен вариант количка от по-горните снимки. Не знам колко пъти ще изляза навън с тази количка Peg Perego от декември до април.  newsm78 При вас как са темп. зимата?

Шемет, количката на която сте се спряли  i'coo Pacific и моята Per Perego Skate много си приличат Laughing

# 610
  • Калгари, Канада
Галче, видях снимките, много сте сладурски  Hug А ти с тази поличка си страхотна   bouquet /сега разбирам израза "секси бременна"/

кака Дора, хубава разходка   bouquet

Днес беше такова слънце, че ни се напекоха главите. Нашата градинка се е напълнила с цветя - лалетата прецъфтяха, обаче сега имаме разни горски цъфнали и чакам и другите домашни цветя скоро. Съседът ни пък има едно цъфнало дръвче пред къщата - розово, много е приятно да си го гледам през прозореца. Всичко се е раззеленило, прекрасно е.
Галче, ти казваше за цветя в саксии, ние си имаме мушката и те са цъфнали, лятото даже си ги извеждаме навън. А градинка пред къщата ще си правите ли?
Забравих да пиша, че чубрицата ни е покарала /садена е от вън/.  Grinning Имаме си и един "храст" мерудия, но той си се е насадил сам от миналата година.
За любителите на екзотичното, мъжът ми си е насадил ананаси /върха на купен от магазина ананас/ и киви /от семки от кивито/, разбира се само за декорация са, но са интересни. Имахме и дръвче манго от костилка, обаче тази година изсъхна  Sad

За количките за мен едно от важните неща е като попораснат децата да не им висят краката докато спят, а да си има хубава поставка за крака.
Ние 2006 година купихме и карахме с Evenflo /доколкото помня около 360 долара/. Модела беше със седалка за кола /която почти не съм ползвала с Владко, но с Мартин си я използвах редовно/. Изкарала е три зими ежедневно навън из снега /кога разринато, кога не/ и съм я товарила и с покупки и с какво ли не. Мъжът ми ремонтира няколко пъти задните колела, бяха със зацепващи пластмаси  Joy   , та трябваше да се ремонтира с истински лагери. После сме я ползвали още една година за товарна количка /т.е. сме я експлоатирали жестоко/. Не намирам такава на сайта им, явно е многооо стар модел и не я правят вече или и аз не знам. Беше много маневрена, въпреки че не беше с големи колела. Ех, спомени. Не знам с вас така ли е, но аз си имам бебешки дрешки и бебешки и детски неща дето са ми били така любими, че си спомням с носталгия за тях /и трудно се разделих с тях/.
С Мартин съм ползвала /и ползвам/ на Safety 1-st една 160 доларова количка. Не я ползвам достатъчно, затова и я избирах възможно най- евтината.

denzyl, малката наистина расте бързо  Hug

Гери, аз нямаше от къде да знам, а и не виждам какво лошо се е случило.

Още нещо за количките - понеже аз съм я ползвала вместо лека кола, та много ми беше удобно, че има отдолу огромен /и дълбок/ кош, в който и при легнало положения на бебето можех да бъркам. А отгоре на сенника на количката и от двете страни имаше джобчета, в които съм слагала какво ли не /от листчета и бонбонки, до шишета с вода и памперси/.

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 06:42 от mamamia

# 611
  • Vaudreuil Canada
Мамамия нашата старата количка беше същата марка и с две ръце гласувам за нея ама на нас ни беше подарък - малко употребявана и явно доста стар модел - точно зацепването на колелетата се разби много жестоко, ама ние вече почти не я ползвахме та не сме се и замисляли да я ремонтираме. Иначе свекър ми беше силно впечатлен от това, че е толкова добре подвижна с тези малки колелета. Той все пак с опит човека  Wink две деца и две внучета вече беше возил в колички .... та това му беше констатацията - че тази е най-добрата като маневреност и най-леко се бута по този повод я буташе с два пръста по нанагорнище и на мен ми настръхваше косъма да не изтърве количката с детето на към улицата.... мъже .. дай им колички и те все за играчки ще ги вземат.

И аз днес се радвах на момините сълзи в двора много хубаво са нацъфтели  Flutter а розите са пълни с пъпки ама видях на едната и въшки та отпочнахем битката с тях. Много голям зор виждам с листните въшки по розите.

# 612
  • Калгари, Канада
Шемет, ние с момината сълза засега удряме на камък, тази година се появи една единствена пред къщи. Градината ни е в задния двор, че там ни е слънчицето. Отпред само малко сенчести цветя имаме. Но и от двете страни сме слагали, нещо не се получава, не че ние сме се отказали, де.
За въшките мъжът ми ги чисти със сапунена вода /сапун не течен и все едно си миеш ръцете, размиваш с вода/, но не бяха на рози, а на едни увивни цветя. Леко с ръце и със сапунена вода разтъркаи едно-две листа и виж дали ще стане, ако се получи и не им навредиш може да пробваш и на цялата роза после.

Ние сме си сложили албертовската роза в градинката Simple Smile

# 613
  • Vaudreuil Canada
Мамамия те момините сълзи точно сянка обичат - пробвай ги някъде на сенчесто.... Малко са капризни в началото чак тази година хубаво нацъфтяха - садени са 2008-2009. Но кокиче така и не ще да се захване тук а съм виждала на 2-3 места в града.

# 614
  • Калгари, Канада
Ние всяка година садим момини сълзи под люляка /там където сме сигурни, че не е садено нещо друго/ в двора и пред къщата, все на сенчесто, та не знам от коя партида е тази /показалата се/, мъжът ми казва, че е от миналата година. Казва и че сега лесно щяла да се умножи  newsm78
А за кокичета имаме си, но са малко дребнички /аз им викам "рехави"/, та насадихме още тази година, дано догодина да има повече.

А някой да е успял да си насади домати или други зеленчуци? Тук съм виждала съседски домати, но септември са още зелени /въпреки, че са големи/, явно не им стига времето да узреят. Но пък съм виждала зелки  Laughing

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 08:10 от mamamia

Общи условия

Активация на акаунт