Куче или котка

• 16 106
  • 131
  •   1
Отговори
# 45
Кое му е красивото на пудела, ебаси мутанта. То на куче не прилича, камо ли на красиво. Shocked
напълно съм съгласна

# 46
  • София
  Куче, но по -голямо, те са по-кротки. Дребните са ужасни аларми! Никакви котки, какви гъбички и алергии докарват, ужас!

# 47
Котката сама по себе си не донася алергията. Стопанинът, ако е предразположен към алергии, си го носи. Същото важи и за кучетата. Но има породи кучета и котки, които са подходящи за хора с или предразположени към алергии.
Аз например имам доста алергии - сенна, към домашен прах, към библиотечен прах и др., но имам и куче, и котка, и си живеем екстра с тях.

# 48
  • София
Котката сама по себе си не донася алергията. Стопанинът, ако е предразположен към алергии, си го носи. Същото важи и за кучетата. Но има породи кучета и котки, които са подходящи за хора с или предразположени към алергии.
Аз например имам доста алергии - сенна, към домашен прах, към библиотечен прах и др., но имам и куче, и котка, и си живеем екстра с тях.
   Не знам, аз имам същите, но и към пух и пера! Децата преди доста години бяха донесли две котета, още им седят белезите от мехурите!Като вляза в сестра ми, освен ,че ме дави от миризма на амоняк, веднага започвам да се чеша и кихам. А те казват,че не миришело.Сега имаме заек, но понеже козината му е подобна, дори не се приближавам до него, веднага се разкихвам и ме засърбява навсякъде.Затова куче и то по-голямо, гласовете им са по-ниски и по-плътни, не кресливи, като на дребосъците, които никога не млъкват.

# 49
Когато на времето синкото като бебе имаше бузки , червени като на дядо коледче, първото нещо, което Мустаков ме беше попитал, беше дали в апартамента има животно някакво.

Имаше....но, Слава Богу, се оказа, че той ВЪОБЩЕ не е алергичен.

Но брат ми е ужас някакъв. Дори поради алергията си оттърва казармата преди години.

# 50
Аз може би ставам досадна с любовта си към английските булдоци / защото имам такъв / , но бих препоръчала авторката да се замисли за подобно ... това е изключително кротко и послушно куче . Лениво е и не иска много разходки . Няма да откаже да потича в парка , но дори и за 5 мин. да го изведеш ще е доволно . Много слуша , наистина много ... Не се качва по дивани и легла и не пуска много косми . Обожава децата и съвсем спокойно едно дете може да го изведе и разходи . Никога няма да се втурне да избяга от стопанина си . 25 кг. е , но е средна порода , не е толкова голямо . Ние много пътуваме и винаги е с нас . Досега не са ни отказвали да я заведем някъде ... имам предвид хотели ... Примерно на Елените разрешават с куче . В гърция също винаги е била с нас .
Ако авторката иска ще и пусна снимки на моята сладурка  Peace

# 51
  • на брега на морето
Кое му е красивото на пудела, ебаси мутанта. То на куче не прилича, камо ли на красиво. Shocked

Това изказване напълно ти прилича - щом не пази Овцете  и не се яде...
Именно дакелът е грозно куче, с вечно застрашен гръбнак, креслив, неспокоен. Не взех предвид, че е ловно куче, може да ти извади лисица от дупката й  hahahaта да си направиш контошче

# 52
Аз съм  за  котка ,но  4ета  4е  котката  не изисквала  грижи  хм то4но персиските изискват доста грижи !! Веки ден  ЗАДАЛЖИТЕЛНО трябва  да  се разресва ина4е  козинката се сплъстява и когато  е разресана няма  на всякъде косми Peace.

# 53
  • Costa Rica
Плюшена играчка. Mr. Green

Като човек, който се е разделил с регдол, защото някой си (па дори и свеки) бил против, не вдъхваш много доверие.

Какво ще се случи, когато следващия път някой от вас реши, че жувотното не го кефи?

# 54
Делфина е представила много смислени аргументи. Какво ще стане когато котката ви раздере килимите, за да си точи ноктите, или когато кучето си чеше зъбите върху мебелите или обувките?...

# 55
Нито я е убила, нито я е хвърлила на улицата.  Според вас, какво е трябвало да направи?

# 56
Делфина е представила много смислени аргументи. Какво ще стане когато котката ви раздере килимите, за да си точи ноктите, или когато кучето си чеше зъбите върху мебелите или обувките?...
Ами  има  едни силиконови накраиници  за ку4ета и котета  http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTaYItCJn-9lrY1jpu_B2FWbiGlS9AOQoe51UMdYpYXx1I5dMyzbg

# 57
# 58
Темата е доказателство как всеки препоръчва онова, към което той самият има симпатии.
Така че, както някой беше писал по-горе - най-добре е авторката сама да прочете за отделните породи кучета и котки и да реши какво им допада най-много.
Ето, например аз харесвам котки вкъщи и за нищо на света не бих затворила куче в апартамент, ако ще и най-мъничкото да е.
Други хора ще кажат, че пък биха взели куче, защото не харесват котки и просто мислят, че кучето е по-добрият вариант.
Каквото и да кажем, обаче, колкото и мнения да има, най-точно, най-добро, най-правилно мнение си остава това, което човек сам реши за себе си, преценявайки хубаво собствените си възможности и съобразявайки се със собствените си изисквания...

# 59
Съласна съм с Kyoko на 100%.

Аз бих взела куче,но в никакъв случай дребна порода,освен може би мопс или Джак ръсел териер.Мисля,че за дете са най-подходящи,заедно с лабрадор и голдън ретривър.
Израснала съм с кучета и винаги съм се радвала на чуждите,дори и на питбули обучавани ежедневно за битки,хапана съм само веднъж и то от пекинез.
Бих те посъветвала,ако решите да вземете куче,не го купувайте от магазин,почти никога нямат нищо общо с породата която ви казват че е.

Общи условия

Активация на акаунт