Юнчета 2009 темите си тук споделят. Тема 113

• 31 701
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Sv., при нас беше ужасно трудно адаптацията, но всяко дете е различно! Митко е много чувстително дете. Досега не го е гледал никой друг освен мен и може би зареди това така трудно свикна!Най-хубавото беше, че още на първата седмица започна да се храни и нямаше проблеми със спането там! Но останалото беше грозна гледка! Въпреки че му бяхме говорили много положителни неща за яслата, детето беше притеснено дали ще отида да го взема вечер! След 3 мес мъка, истерии, лошо настроение и пр. сега знае че "мама дойде" и е щастлив. Въпреки че боледува и през всичко което минахме не съжалявам,че го пуснах на ясли! Коренна разлика в поведението - започна да се храни сам, много да бърборка, дори вече сам ходи до тоалетната,сваля гащите вдига си дъската на тоалетната чиния,само дето водата не може да си пусне  Grinning . Това разбира се е в къщи. От 2 мес е напълно без памперс в къщи, но в яслата е плътно с памперса! Незная как така се получава,не им казвал,напишква се и му слагат. Надявам се скоро да го махне и там! Успех на всички дечица,които ще тръгнат на есен на ясли!

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 09:25 от mama_geri83

# 721
Мамчета имам едно такова питане: Какво е държанието на вашите юнчета, когато ходите с тях да пазарувате или да пиете кафе....Интрересно ми е защото при нас е трагично направо- вчера трябваше да си остана вкъщи да я гледам, понеже е малко хремава и нямаше как да е на ясла.Дойде моментът, в който трябваше да отидем да напазаруваме- лелееееее- кошмарно-само да се обърна да се загледам в нещо и тя е тръгнала да бяга като подивяла из магазина-взема всичко- дърпа слага в кошницата мале мале- в чудо се видях- както и да е в крайна сметка половината от нещата, които трябваше да купя ги забравих, но пък за сметка на това купих поне 7-8 излишни неща  Laughing  Laughing
Да отида с нея на кафе не съм и помисляла, понеже имаме няколко неуспешни опити (изключвам заведенията с детски кът кадето е нейното царство )
Таа...вие сте Simple Smile

# 722
И Вито стана от злоядите. Вкъщи каквото и да наготвя не иска да яде и това е! Вечер си похапва, защото му е сладко да яде с тати, а и ние като седнем на по ракийка и той яде салатка, месце и хляб. Иначе по цял ден иска все препечен хляб. Вади си сам маргарина от хладилника, хляба от кутията и вдига филиите към тостера, че да ги сложа. А на яслата казват, че изяждал всичко.  Shocked Може би защото гледат едно от друго и правят всичко заедно.
Иначе и ние като Митко на Мама Гери махнахме памперса и вкъщи въобще не го слагам. Като излизаме иска да пишка прав до някое дърво или стена. А онзи ден ме лъга 5 пъти, че иска да пишка и направо полудях. Пътя от яслата до вкъщи го взехме за 40 мин. Но вчера на кръщенето му бях сложила памперс, защото времето беше отвратително, а и не беше акал цял ден и ме беше страх да не би от игра да забрави да каже  newsm78. Но си дойде при мен каза че има "пикло" и направо се насочи навън към дървото. Laughing А в градината ми казват, че не си казвал. Явно има някакъв страх от лелките там, иначе не мога да си го обясня.  Thinking Но аз съм ги предупредила, че като свършат памперсите там, които занесохме още като почна, ще им нося само по един за обедния сън.  Peace
А кръщенето вчера беше много хубаво, въпреки ужасното време, задръстванията, това че цялата бях вир вода и на всичкото отгоре Вито вечерта повърна няколко пъти. Мислех, че и той е хванал от летния вирус, но май е от сандвичите които яде и от подмятанията с аниматорката  Crazy
Това е от нас   bouquet
Дидолина добре дошла и относно въпроса ти - гледам да сядам на кафе където има градинки за игра, та да не търча след него постоянно, а до магазините и при нас е така. В близкия м-н всеки ден си взима по някое лакомство, но ние там пазаруваме само хляб и по-дребни неща, а иначе всяка седмица ходим до големите, че хем купуваме необходимото, хем го возим на количката за пазар. Peace

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 10:41 от rosicp

# 723
Роси, Гери, майка ми ми е разказвала, че аз навремето като съм тръгнала на детска градина съм имала страхотен регрес по отношение на ходенето до тоалетна. Както съм се била научила много рано (към годинка и месец, като повечето деца от времето на многократните пелени), така на 3 годинки са започнали всеки ден да ме взимат от детската градина напишкана и са се били видели в чудо. Оказало се в моя случай, че става въпрос за някаква много зла леля, която освен, че е била груба с децата, била казала, че имат право на тоалетна хартия само при акане, иначе не  Shocked. Съответно аз съм стискала до последно и накрая, изтерзана, съм се напишквала. Един ден сменили лелята с някаква много мила и като с магическа пръчка всичко се оправило...

Аз затова сега се опитвам да го науча да ходи без памперс, че да не го учат в градината. Но си мисля, че е много вероятно да се случи такъв регрес, щото вкъщи на детето се създават ритуали, за ядене, за ходене до тоалетна, а в градината ги няма тези ритуали, тотално извън зоната си на комфорт е детенцето. Понеже аз се чувствах ужасно навремето на градина, много се страхувам и с Боби как ще е. Гери, аз 3 месеца едва ли бих издържала Sad. И Боби е много чувствителен и много силно привързан към мен. Трудно му е и сега като имаме малко бебе, преди приемаше баща му да г приспива, да го успокоява нощем като се събуди, сега пищи, докато не дойда аз... Вярно, след като навърши годинка започнах да го оставям през деня ту при едната, ту при другата баба, но там той е най-важен, в центъра на вниманието, а в една ясла няма така да му угаждат. Все пак аз вярвам, че е дошъл моментът за детска градина и не може все да е в супер защитената среда от родители и баби.

Иначе за въпроса на Дидолина - същото е и при нас в супермаркетите. Само двама ако сме, пазаруваме нормално. Боби тича, дърпа продукти от рафтовете, пръска ги по земята, като фурия е. С баба си успяват някак да напазаруват, но като си отделят адски много време и общо взето ползват магазина като детска площадка... На кафе е малко по-добре, защото като му купя фреш от портокал или чай с мед, които той много обича, поне известно време кротува. После хуква.

# 724
Относно пазаруването и кафето нямаме проблеми с Митко. Дори понякога се притеснявам, че е прекалено свит навън и много се ядсовам като седне до мен на пейката в парка като някоя стара баба! Вкъщи е сравнително палав, но той е униколно дете, веднъж като му направя забележка и до там, въпроса е приключен и не се повтаря повече.
 Сега предстои смяна на детската ясла, приеха го в една близо да нас и ще ми е по-удобно. Страхувам се да не премине през същия процес на адаптация, защото няма да издържа психически още един път! Беше ужасно трудно и мъчително, но ето че успяхме. Бавно, но свикна. Е, има моменти, когато е тъжен и плаче сутрин, но вече са рядко. Прези тези три месеца, за които говорих, вечер като отида да го взема от ясла, изпадаше в някакви истерии. Мислех по едно време че нещо не е добре моето дете.Може и да е супер спокоен като ме види и като затропа с крака и пищи, колкото може. Мечтаех за момента, в който ще тича срещу мен и ще ме прегърне - ето че и това стана. Вече като ме види тича и вика колкото може " Мо мама, мама дойде"! Той си казва Мо, вместо Митко!
 Иначе отлично знае къде стоят гърнетата в яслата, но не казва! Засега не се притеснявам, защото вкъщи, както вече казах , си е напълно самостоятелен, през цялото денонощие е без памперс!
Доста дълго стана! Поздрави на всички юнчета!!!!

# 725
Здравейте момичета!
Чета ви но не съм писала от доста време че нещо в последно време ми е едно здухано и без настроение.
Но да ви кажа по темата за децата и яслите всичко е малко въпрос на късмет Wink
Аз лично като малка си спомням какъв рев ревях и не пусках майка ми да тръгне а имаше една лелка която все ме заплашваше че ако не си изям кюфтето ще ми отреже плитките и аз рев.
А сега сина ми като тръгваше на ясла много бях се притеснила че и той беше от силно привързаните деца  ooooh! И какво стана нито рев,вечно беше гушнат в някоя лелка и много с голямо желание ходеше имаха си система да ги слагат всички на гърне и не е имал проблем с напишкването.
Вярно имало е случеи докато спи да се напишка но пък и често съм виждала по няколко детски слипчета и гащички простряни да съхнат,изпрани от някоя лелка.
Една позната работи сега в същата ясла и тя ми е разправяла за случки с деца които се тръшкат и правят страхотни сцени да ти се доплаче чак но влязат ли вътре след 5мин. всичко е забравено и се заиграват.
Така че не се шашкайте толкова много всяко дете си го преживява този момент и ако случите на добър персонал нещата стават по леко.
Успех на всички чакам да вземат и Кати и да видим тогава какво ще става Laughing
Мама Гери моя син правеше същото като отивах да го прибера рев страшен и аз така се бях притеснила че страда че ме няма но ми обясниха че чак като се видим осъзнава че мама му е липсвала и слава богу това трая кратко около месец Peace
В магазин с Кати да влезеш е изпитание на нервите търчи на пред на зад пипа на всякъде и обикновено ако не си нося списък съм забравила половината от нещата които е трябвало да взема.
А втори път с моята прекрасна дъщеря съм се зарекла в Джъмбо няма да вляза Naughty, направо полудява вътре Mr. Green

А за заведения без детски кът ходим само на плажа където масите са до пясъка вадя кофи лопатки и така се забавляват.

Толкова от мене че стана много дълго Mr. Green  bouquet

# 726
Добре дошли на mama_geri83 и Дидолина  Hug Утре ще ви добавя в списъка, че стана много късно...

ХА! Снеже, ето те! Разкажи ни какво очакваш за раждането? Говорихте ли дали може нормално този път?

Аз пък два-три дни не четох форума и темата почти приключила. Някой има ли желание да направи нова тема?

Яденето... тема с много вероятни посоки. При нас положението е следното: на яслата яде, вкъщи не яде, и ако е яде, е само това, което поиска. Ако е болен или кисел, яде само каша. Още пием АМ  Embarassed Обича фъстъци и други ядки, диня и пъпеш.
Акаме по ъглите и в гащите, не и в гърнето. И се отказах. Не мога. Трябва да съм с него. Бабите не успяват да се справят. Ако се натегна малко за отпуск, мисля че за седмица ще се справя с памперса. Това ми е целта преди есента.

Линка, ти кога пътуваш, добре че тъпанчето е зарастнало, браво!

Още щях да пиша... а, да, Роси, ти качва ли снимки, или пропуснах?!

Славена... в болница чак, леле.... емоционалност не е само, и характер си има, твърд. Абсолютно подкрепям политиката на Петя, и да, трябва да се образова човек, преди да предприема интуитивно агитацията за яденето. И с всичко друго, всъщност.  Rolling Eyes

# 727
  • София
Добро утро!
Роси, честито ти християнче! Да и е живо и здраво! И аз не съм видяла снимки, така не може!
Михайлова, на мен пък в Джъмбо ми е най-лесно с Мо. С баща и много обичаме играчки и те двамата ходят и обикалят, разглеждат всяка играчка подробно, а аз си обикалям сама Mr. Green
Ние днес ще ходим нова врата за банята, че настоящата е за оплакване и понеже и плочките са за оплакване решихме, че и плочки ще слагаме нови. Сега само трябва да избера какви да са, че не искам да съм им роб след това. Съвети приемам всякакви. Ние с Монката ще идем при баба ѝ докато правят банята т.е. спасявам се  Mr. Green
Отделно манията ни по играчките ни принуди да изнесем трапезарната маса и столове от трапезарията. Иначе играчките са на-вся-къ-де. Там ще е на детето детската стая. Там ще лепим тапети и тази зима ще е като стая за игра т.е  като дневна ще е. Избрала съм тапетите.
За памперсите- Мони най-обича да се напикава между двете гърнета. Ходи по градинките и пита хората имат ли пиш. Тя никога няма.
За магазините- преди беше голяма истерия, мисля че поодминава вече и е по-спокойна, разглежда си... Ако е сита и наспала се няма проблем. Заведенията трябва да са с детски кът, иначе поръчвам лед и си осигурявам спокойствие докато леда се поразтопи  Grinning
Извинете за чаршафа:

# 728
Ах, тази Мо. Няма втора, като нея. Страхотна е. Джери, ще ти я краднем да знаеш. Joy
А за снимките. Не искам да качвам, докато не качи първо майката, защото миналата година така стана с нашият християнин. Та нашата кръстница /която е майка на моята кръщелница сега/ качи снимки преди да сме ги пратили да ги видят бабите и дядовците, та стана че цяло село ги видяло по нета, а само близките не са. Та другата седмица ще да е, че то добре че е фейса, че да ни видят близките, иначе ще ни забравят, както си ходим на годината два пъти. То внучето им расте, но го виждат само по снимките. Rolling Eyes
  bouquet

# 729
  • София
Роси, и при нас беше подобно положението. Сега ходим при бабите всеки месец почти. Зимата е кофти пътя и не ходим. На Мони ѝ е много добре там, голямо глезене пада.
Аз много харесах кукленската количка, която взе за кръщенето, ще потърся да видя на живо тия дни и да взема една на Мони, че нейната се е разпаднала почти.

# 730
  • USA
Здравейте,
ехххх.обсъждате болната ми тема-яденето и Ванеса е от тези,които вървят по-слабички и неиска да яде.т.е.ядем със ТВто или хиляди уговорки,ноооо "боклуците",като -шоколад,чипс,сладолед със тях нямаме проблем да ги ядем.Иначе поне яде много плодове,обича ги.

Роси,честито християнче и от мен

Geraldine-Мони е страхотна кукла,красавица Heart EyesИ дам,наближи да се прибираме,края на другата седмица летим,чееее от 26ти почваме яслата,много ми е интересно какво споделят майките,на вече посещаващите ясла деца

По магазините,оххх като хуни сме,само бяга и сабаря.но на кафе ако има детски кът е 6 Peace.Вчера седнахме с баща и и нямаше нито деца,нито кът,но тя за първи път учудващо кротува,и си стоя около нас.а не обичайното -тя бяга и ние по-неч-дано зачестят тези случаи Peace

Много дълго станааа....лек ден и  Hug

Сега отивам да чистя и събирам багажа,че си тръгваме от морето утре и трябва да "зазимим" апартамента до догодина

# 731
Благодарско на всички за поздравите. Вече си имам и дъщеричка, било и духовна.  Party
Линка важното е да се адаптирате лесно в яслата. Стане ли това - песен ти на душата.  Peace
Джери  Hug и на приятелката ми /майката на кръщелницата/ много и хареса. Лекичка е и става за мъкнене на две кукли в нея. Една седнала и една права отзад, така че ще мъкне всичко кво и е на сърце  Grinning
Вито днес не искаше да яде нищо и имаше разстройство сутринта, но после си хапна една пицка и сега съм доволна. Явно тоя летния вирус и нас не ни подмина. Онзи ден повръщане, днес разстройство, но поне няма температура.  Wink.
Айде лек ден   bouquet

# 732
  • София
Geraldine , нашите плочки са такива : http://stokovaborsa.com/product_details.php?id_product=1125390&a … F0%E8%FF%20Sahara, но не с такова разпределение, то е за огромни помещения.  Wink От магазина ни направиха скица как да подредим тъмните и светли плочки, фризовете и декоративните плочки. Много съм доволна, много са красиви и практични, не личат никакви пръски и са много приятни на пипане, водят се сатен.  Peace

Бързо оздравяване на болните!

Вкъщи вече и Габи и баща и са болни.  Confused На морето всички без изключение са се тръшнали и те болни, добре, че си тръгнахме по-рано, че щяхме да полудеем на едно място с всички.

# 733
   В голяма чуденка съм къде на отидем през отпуската! Имаме две седмици свободни като едната задължително ще отидем на море! Гледам оферти, но нищо не ми допада. Споделете добри впечатления, моля, помогнете ми да мога да избере хубаво и спокойно местенце с мойте мъже!
Нас пък ни повтария явно летния вирус. Варицелата вече отмина, но сега пък от два дни с разтройство. Ходи по 3-4 пъти на ден. Преди повече от месец изкара вируса с всички възможно гадости, а сега отново! Бързо да оздравяват болните, а аз очаквам вашите мнения и предложения за моренце!

# 734
  • Пловдив
Да се разпиша и аз, че не съм се включвала от доста време, но ви чета редовно.
Добре дошли на Дидолина и Гери. Споделете от къде сте.
По въпросите-в магазин обикновено е на количка и няма проблеми, даже обича да ходим. Само като й кажа, че отиваме на магазина и може и на люлка да е слиза и тръгва. Ако сме в малък магазин в които няма колички, върви и си взима вафли, солети, шоколад и слага в кошницата, но поне като и кажа, стига толкова неща и спира, без да се тръшка. Но избягвам да пазаруваме в такива магазини, все гледаме в по-големите.
За заведения-по принцип винаги ходим с нейните приятели на заведение и те там си играят и не ни създават проблеми. Сядаме даже в заведения където няма детски кът. Но ако евентуално идем на заведение без приятелчетата й кротува на масата, но бързо й омръзва и започва да мрънка да си ходим, и така баща й и майка й се задоволяват само с по една бира  Mr. Green
mama_geri83, дано бързо се адаптира в новата ясла. Но си мисля, че сигурно в началото ще плаче. Все пак е ново, нови деца, нови лели. Но дано все пак му харесва повече.  Praynig Успех.
За почивката-ние ще ходим на Царево, там бяхме и миналото лято. Много ми харесва плажа Нестинарка, много просторен и спокоен. Градчето също може да се каже, че е подходящо за малки деца, не е лудница както например на Слънчев бряг. А за балкан бих ви препоръчала с две ръце Добринище. Там има и голям плаж с минерална вода. Малко градче, спокойно и цените за нощувка са приемливи. Може да съчетаете там балкан и плаж  Wink
gmarinova, да си пие човека АМ, като му харесва. Аз съм за  Peace даже бих казала, че е полезно и хубаво. Та нали за това си има и такива АМ за тази възраст.
Geraldine, много ми е хубава твоята Мо.  Heart Eyes Посмях се как пита хората имат ли пиш  Joy
За плочките-нашата баня вече е остаряла, като модел, така да кажа,  Simple Smile плочките ни са бяло с червено. Искам само да споделя, че бялото изобщо не ми се цапа и не личи, докато червеното, много си личи. Особено котления камък, побеляват направо. Та червените плочки, за изненада се оказа, че трябва да се почистват повече, отколкото белите. Аз бих ти посъветвала да вземеш нещо светло. Това което Петя е дала, на мен лично ми харесва и мисля, че няма да личи нацапано.
И Марина много обича на Карлово при баба.
rosicp, Честито и от мен! Много ми харесва това което си написала, че имаш и духовна дъщеря.
petia_tag, бързо оздравяване на Габи и мъжа ти.
Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт