Климатикът или лятната жега - кое е по-опасно за новородените?

• 6 488
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте мами,

моля ви да споделите своя опит - дали за едно новородено е по-опасно да стои на 28-29 градуса, или от време на време, за по малко да се включва климатик? Ще се изприщва ли бебето, ако е на тази температура? Нали казват, че точно в началото, като се родят бебетата изобщо не могат да регулират температурата на тялото си и е опасно да прегряват, а от друга страна и климатикът бил опасен, та как да постъпи човек при едно лятно бебе?

# 1
Нали казват, че точно в началото, като се родят бебетата изобщо не могат да регулират температурата на тялото си и е опасно да прегряват..

Да, не могат да регулират Т, което в значи че оросяването на крайници е слабо и не могат да достигнат 37гр; не че прегряват..обикновено се топлят от тялото на майка си Wink-респективно 28-29градуса, не е повече от телесната (37)-демек не е страшно.

Ако му е горещо на бебето, ест. че ще пуснеш климатик, НО така че бебето да не е пряко на въздушното течение от климатика, или отворените врати, примерно..
Или ще използваш докато сте на разходка, да охлади, а като се приберете ще го спреш..има варианти Wink

# 2
По-добре да не духа климатик директно в бебето.Ние пускахме климатик в кухнята и оставяхме вратите отворени да се охлажда навсякъде.

# 3
Нали казват, че точно в началото, като се родят бебетата изобщо не могат да регулират температурата на тялото си и е опасно да прегряват..

Да, не могат да регулират Т, което в значи че оросяването на крайници е слабо и не могат да достигнат 37гр; не че прегряват..

ха ха, ето какво става като си чул недочул нещо. MTV, благодаря ти за полезната информация!

just an Oddalisque, Обмислям наистина варианта да сложим климатик в другата стая и да отварям вратата, когато се налага, или да пренасям бебето в охладената с няколко градуса стая, след като съм го изключила. илно се надявам така да нямаме  проблем

# 4
  • София
И какво толкова те тревожи климатика?
Нашето бебе цяла зима на климатик сме го гледали - на 24-25гр.
Вероятно и лятото в жегите пак на толкова ще пускам климатика.
Бебето си е ок при тази температура.
Не е опасен климатика.
Но е опасно за климатика да го пускаш за малко.

# 5
  • София
Определено е по-добре климатик и нормална температура в стаята, отколкото зверската жега. Peace
Единствено не трябва бебето да е непосредствено под струята, какато са ти писали. И аз миналата година така се чудех, ама то в жегата за бебето е просто ужасно. Много бързо прегряват дребосъците. Peace

# 6
И двете ми дъщери са гледани на климатик,като разликата беше в жилищата.Там където живеехме,когато голямата беше бебе климатика беше точно над леглото и.Сега само в нашата спалня още няма климатик и пускаме този в общото помещение и отваряме вратата на спалнята.В детската сега каката си спи на климатик при нужда.

# 7
  • София
И двете, когато са в повече. Wink

# 8
Миналото лято пусках климатик, но в другата стая и държах отворени вратите да идва и при нас хладното. Сега пак сигурно така ще правя, не смея директно при детето да пускам. Но без охлаждане не мога да си представя. Едно, че малката много се поти, друго, че сме изцяло южно изложение и лятото става ад.

# 9
Синът ми е роден в безумни августовски жеги. Температурите навън достигаха и 40 по Целзий.
Педиатърът му ме предупреди - идеалната температура целогодишно за едно новородено е в интервала 19-21 градуса по Целзий.
Щом се прибрахме у дома, поддържах тези градуси с климатик. Тялото на климатика е поставено в съседната стая, а аз широко отварях вратата и така охлаждах и стаята с бебето. Но да държа бебе на 30 градуса стайна температура - няма начин.

Родих в частна болница. Във всяко помещение, дори и това, в което бебетата стоят през по-голямата част беше 19-20 градуса по Целзий, поддържана постоянно с климатична система.

# 10
При температура 40о вън в стаята да е едва 20о не е правилно. Има препоръки каква да е разликата, точни цифри, който се интересува би могъл да намери. Така или иначе, колкото и да е малко бебето, все ще бъде извеждано вън и не е добре да има такива температурни разлики.

# 11
Чакай първо да дойде лятото. Не го мисли от сега. Може да се окаже хладно и дъждовно.
Сега сериозно - няма проблем, ако студената струя не е насочена директно към детето. А също не е добре и да е прекалено студено в помещението. Смятам, че 25-26 градуса е разумна температура.

# 12
  • Бургас
Аз не бих охлаждала стята с бебето.Добре си решила климатика да е в съседна стая.

# 13
Момичета, благодаря ви за отговорите!

Олче, и аз така си мислех - и двете, ако са в повече Simple Smile)))

L'Agent, защо е опасно за климатика да го пуская за малко?

# 14
Лятната жега е далеч по-опасна от климатика,стига да не духа директно в детето.Друго си е с климатик,особено в жегите,и самото дете ще се чувства по-добре и по спокойно ще спи в сравнение с някоя адска жега

Общи условия

Активация на акаунт