Подходяща температура на въздуха в стаята за моетп бебе

• 3 360
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,наскоро ми предстои да стана майка и съм много притеснена относно температурата в стаята на бебето.Навсякъде пише че трябва да е не повече от 22 градуса но казват че и климатиците са вредни,а как в разгара на лятото да постигаме такива температури без климатици?!Моля споделете личен опит!
Благодаря предварително. Wink

# 1
Пускаш климатика в другата стая и отваряш вратата Peace

# 2
Нищо няма да му стане в стая без климатик, просто не го навличай с дрехи и завивки. В нашия апартамент лятото е голяма жега, но нямаме климатици и определено го предпочитам пред 22 градуса на климатик.

# 3
  • София
Пускаш климатика в другата стая и отваряш вратата Peace

Същото правя и аз.

# 4
  • София
И ние сме без климатик. Бебо се роди в началото на август м.г., в стаята беше 25 градуса, държахме си го по боди на отворен прозорец, само внимавахме да не е на течение.

# 5
  • Варна
22 градуса е максималната температура за стая през зимата. Когато вън е 30+, тогава 22 градуса е прекалено ниска температура. Според мен като за новородено 25-26 градуса е добре. То зависи и от изложението и на апартамента. В нашия случай всички стаи са южни и жилището е като пещ, за това 24-25 градуса ни идват нормално. Имайте предвид, че има разлика, когато климатика духа 25С студено и 25С топло.

# 6
22 градуса е максималната температура за стая през зимата. Когато вън е 30+, тогава 22 градуса е прекалено ниска температура. Според мен като за новородено 25-26 градуса е добре. То зависи и от изложението и на апартамента. В нашия случай всички стаи са южни и жилището е като пещ, за това 24-25 градуса ни идват нормално. Имайте предвид, че има разлика, когато климатика духа 25С студено и 25С топло.

Абсолютно подкрепям. Имам две деца и не съм пускала климатик през лятото, никога.  Peace

# 7
  • София
Юни 2011 беше бая жега, бяхме все на отворени прозорци,леко облечен, а в критичните температури пускахме климатика в другата стая при отворени врати и така,апартамента ни е южен и е инферно през лятото.

# 8
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Няма проблем да пускаш климатик, стига да духа директно в бебето.
22 градуса през зимата, 24-25 през лятото.

# 9
Ние нямаме климатик. Отворен прозорец, не навличаш бебо излишно.

# 10

Има разлика и м/у настройката на климатика и Т в стаята (мери се долу, на 50 см. от пода), а не се гледат стойностите на машината, те заблуждават.

26 като стойност на дисплея е ок.
Но 26 като Т в стаята е много, ако човек има възможност да регулира, разбира се, поне според нашата педиатърка, точно на 26 градуса ми се скара първия път, че съм оставила бебето.

Общи условия

Активация на акаунт