Идеи за бизнес 14

• 70 570
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Според мен на мах няма никакъв смисъл - та това са 800 лв. на месец. За 20 години това са 192 000лв. внесени в държавата или 100 000Евро. Сами си направете сметка. Няма нищо изгодно и смислено според мен в максималното осигуряване.
 Бих ги давала като вноска по кредит - я магазин, я апартамент - после ако искаш наем, ако искаш продаваш... Аз лично по-скоро такъв вариант обмислям...

# 151
  • На дивана, под юргана
Малко е невероятно да си учен и да разчиташ на държавна пенсия... Никаква ефективност  + тесен вход и много широк изход. Реално осигуряването е данък при нас.

На мен също ми изглеждаше невероятно и го обмислям вече 1 година. Не мога да споделям лична информация,  са  изучени и успели хора, съдейки по образованието им и размера на бизнеса. Ето една статия, че ще падне тавана на пенсиите и какви са възможностите - http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2009091800040000101 .

....

Интересно е и решението за Европа, ще питам какво се е чуло за него. Но имам познати, работили няколко години на ниска позиция в Испания, сега взимат пенсия тук и е около 150 евро.

Всичко е шменти-капели. Преди две години тръгнах да пенсионирам баща ми. Имаше 25 години стаж с висока заплата и последните десет - с ниска. Познайте кои години оказват най-голямо влияние. И аз си мислех, че ако си внасял високи осигуровки преди много години, те би трябвало да имат по-голяма тежест от по-ниските осигуровки, внасяни преди 3-4 години... но явно математиката е едно, а пенсионната система е съвсем друго. Така че, не се заблуждавайте.
Аз лично имам едно друго опасение... Нали тази година вдигнаха осигуровките - уж за да напълнят НОИ за пенсиите. Показваха графики, Бойко се би в гърдите - "Аз осигурявам пенсионния фонд да излезе на плюс..." и други разни небивалици, обаче като погледнах графиките и ме обхвана едно такова безпокойство... Кривата на пенсионния фонд се издига нагоре и към 2030 г. взема да спада и отново отива на минус! Бре! Ами аз тогава някъде очаквам да се пенсионирам евентуално, бе! Значи, внасяй, внасяй, внасяй сега... А после - Оп-а-а-а, сори... Нещо се обърка...  newsm78

# 152
Цитат
се издига нагоре и към 2030 г. взема да спада и отново отива на минус! Бре! Ами аз тогава някъде очаквам да се пенсионирам евентуално, бе! Значи, внасяй, внасяй, внасяй сега... А после - Оп-а-а-а, сори... Нещо се обърка...  newsm78

И на мен веднага това ми просветна в тази крива, и хич не ми стана приятно...

# 153
  • Варна
Тука има едно момиче дето живее в Италия. Аз отскоро се интересувам как без да живея там, мога да се осигурявам там, а не тука. Ако ми обясни ще съм й много благодарна.

# 154
Разбихте ме с обясненията за Триумф. На мен почти всичкото ми бельо е от тях, имам комплекти, които не мръдват години наред, накрая ги изхвърлям просто защото им знам възрастта  Mr. Green а не че са се развалили или износили. И сега си взимам само такива сутиени, ами качеството им е супер различно от всякакви други "марки", поне според мен. Абсурд е да са по 1 евро или ако е така, *Pukanka*, почвам да пазарувам от теб  Grinning Банските също са супер, имам един, който беше на корицата от не знам коя си година и още ми е жал да го хвърля, защото изглежда като чисто нов  Crazy

Аз много обичам да пазарувам български неща, но обувки така и не са ми харесали никога. Виж, ботуши имам български, и то много хубави, но с обувките положението е такова, че един модел няма, който да ми допадне. Иначе за децата редовно взимам каквото мога българско - на Дино, Протест, Радокс и т.н. Има до работата ми един магазин, имат доста български дрешки и каквото ми хареса, всичко е от тях. Чак в краен случай пазарувам чужди стоки, дори и да са хубави Crazy Забелязах, че напоследък имаме много турски неща - Пуледро, Ванекс и още някакви и чак ми стана странно кога съм успяла да ги накупя. Сега да не излезе, че и тях ги внасят по 1 евро между другото, казвайте  Simple Smile Wink

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 09:29 от _Dana_

# 155
Момичета и момчета, имам няколко въпроса и бих се радвала, ако някой ми отговори -

1. За закупуване на продукт, които идва от САЩ в голяма разфасовка, а тук ще се поставя в малки количества към набор от други продукти (т.е. няма да е единствен, а заедно с другите детайли ще образуват един общ комплект), как трябва да се процедира? В смисъл - този продукт от САЩ е платен чрез ПейПал и как точно да представя документ (фактура) тук за закупуването му?
2. Можете ли да ме насочите към човек, които да ми помогне с изготвянето на сайт/блог? Колко горе-долу би струвало направата му?
3. За продаване онлайн - изпращане на продукта до клиента чрез куриер, трябва ли да имаме касов апарат? Как точно би ставало отчитането на парите в този случай?

# 156
Мацки, има  полза от това, което правят хората на Таня.
Пуканката пак ми събра очите ..
кралск, виж това по отношение на онлайн търговията: http://sobstvenbiznes.net/kakvo-trqbva-da-znaem-ako-iskame-da-se … tyrgoviq-a73.html

# 157
Минзухар, благодаря ти.
А може ли да отпадне касовия апарат ако издаваш фактури? Кое от двете е по-удобно/изгодно за търговеца?

# 158
  • На дивана, под юргана
Минзухар, благодаря ти.
А може ли да отпадне касовия апарат ако издаваш фактури? Кое от двете е по-удобно/изгодно за търговеца?

Нямаш нужда от касов апарат ако плащането се извършва по банков път. Ако е в брой ти трябва касов апарат.

# 159
Минзухар, благодаря ти.
Няма как да избягаш от касовия апарат ако плащането ти е с наложен платеж. То си е реално плащане в брой, касовия бон се пуска в момента на продажбата (при изпращането на пратката вътре трябва да поставиш касов бон за клиента), а парите се отчитат когато си получиш наложения платеж.
Разглеждай онлайн магазина като един реален магазин, така ще ти е по-лесно да се ориентираш в информацията в Интернет.
По другите ти въпроси:
1. Продавача трябва да ти изпрати търговска фактура (предполагам няма да правите окомплектоването като физически лица). Тя ще ти трябва на митницата, а не пейпал плащане.
2. Сайтовете доста ги коментирахме в предната или по-предната тема, има готови безплатни решения, с темплейти и доста опции. Няма нищо сложно, можеш сам/а да се справиш. Виж wordpress.com, аз лично съм доволна от wix.com Peace

# 160
  • На дивана, под юргана
Касовия апарат може да бъде избегнат при плащания с наложен платеж, ако имаш договор с куриерската фирма да ти изплаща парите само по банков път.

# 161
Касовия апарат може да бъде избегнат при плащания с наложен платеж, ако имаш договор с куриерската фирма да ти изплаща парите само по банков път.
А как стои въпроса от гледна точка на клиента - той плаща в брой на куриера и реално би трябвало да получи бон? Питам, защото ако мога да си спестя разправиите с касовия апарат ще е идеалния вариант...

# 162
  • На дивана, под юргана
А как стои въпроса от гледна точка на клиента - той плаща в брой на куриера и реално би трябвало да получи бон? Питам, защото ако мога да си спестя разправиите с касовия апарат ще е идеалния вариант...

Питай куриерската фирма - това е въпрос, който тя трябва да реши.

# 163
  • Варна

Не е така. Касовия бон придружава пратката и е за крйния получател, тоест клиента който ти е поръчал и плаща наложения платеж. Фирмата куриер ти издава бон и фактура само за куриерските разходи. Ако  издействаш от куриерската фирма отстъпка от порядъка на 30-40 % клиентите ти ще са много доволни. Аз съм го направила, като понякога ако пратката е до поискване клиента получава и 45 % отстъпка.

Касов апарат винаги си вземайте.Практиката ми показва, че банкови плащания рядко се правят. Хората предпочитат в брой или с наложен платеж. Естествено това не важи за някой дето продава стоки струващи хиляди лева.

# 164
  • В голямото море...Живот
Разбихте ме с обясненията за Триумф. На мен почти всичкото ми бельо е от тях, имам комплекти, които не мръдват години наред, накрая ги изхвърлям просто защото им знам възрастта  Mr. Green а не че са се развалили или износили. И сега си взимам само такива сутиени, ами качеството им е супер различно от всякакви други "марки", поне според мен. Абсурд е да са по 1 евро или ако е така, *Pukanka*, почвам да пазарувам от теб  Grinning Банските също са супер, имам един, който беше на корицата от не знам коя си година и още ми е жал да го хвърля, защото изглежда като чисто нов  Crazy

ООООО, И аз искам Триумф по 1/2Евро, айде може и по 5  Wink
Касов апарат задължително - ние имахме такава търговия / предимно през нета, с наложен платеж/ - фактурата с касовия бон в колета, само фактура ако е по банков път. Няма д аобяснявам повече - всички са казали вече всичко  Peace

Общи условия

Активация на акаунт