Идеи за бизнес 14

• 70 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Вие с какво се занимавате?

За банските мисля, че подаръците могат да са до цена примерно от 15-35 лева несесер, от 35-65 еди какво си от 65-100 примерно хавлия от 100 нагоре чанта.  колкото по-скъп, толкова по-хбав подарък

# 136
търсят се срочно програмисти на трудов договор за София - .net, php, java (желателно с опит)

Объркал си темата. Има една, където доста хора си търсят работа, сега ще видя дали ще я открия.
ПП Открих я - заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=581249.msg0#new

Накита, аз ти вярвам, просто ме изумяват някои институции и някои служители. Последно при мен идваха на проверка преди две седмици, никакъв коментар нямаше, че се е променила нормативната база. Всъщност, сигурно е така, както са ти казали, а тия нашите каки не са в час, защото ми прави впечатление, че забранените стоки вече съвсем открито се продават по магазините, явно това за мътната вода и рибата е в действие.

10 цента, много се радвам за химическото! Скоро се бях сетила за теб и се чудех какво ли е станало. Няма да сбъркаш с договорите, според мен. Първата ми гладачка работеше и работи в единственото в града ни химическо. Каза, че са добре, благодарение на хотела в града и едно общежитие, и то на хотелски принцип.

Според мен - внимавай със съветите за прането, някои клиенти са доста тънкообидни. И аз отначало карах продавачките открито да казват на клиентките, че не им стои добре дадена дреха, не държа на продажби на всяка цена. Докато не открих, че това не се харесва и дори се е случвало да си купят дреха, която им стои гротескно. Сега доста внимаваме с мненията по въпроса.

Знаете ли какво открих, макар, че го подозирах, в Лидл, в България продават дрехи, които аз продавам за втора употреба. Simple Smile Тип аутлет, повечето с етикети, но си пристигат при мен от Германия като втора употреба. Та моето зареждане утре съвпада като марка на дрешките, които утре ще заредят в Лидл, гледах каталога с утрешните им промоции. Мислех, че е преувеличено и това, че на Витошка в някои магазини го правят, но може да е истина.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 15:43 от lady_Blu

# 137
  • Варна
Голям Бум е с тези аутлети. По-горе някой спомена Триумф като марка. Преди три години и аз като си купувах от там сутиен за 90 лв.си мислех същото. Че нося марка  Laughing Сега като вносител и на Триумф ги купувам от производителя по 1-2 евро  Laughing Laughing Laughing и заради цената хич не ги възприемам вече като марка, а просто като качествено и евтино бельо. Самата аз се изумих от цените и разликите, ама и досега гледам тука в мола режат глави в магазина на Триумф, нищо че повечето е аутлет от предната колекция.
В един от магазините си пък съм пуснала Н&М на 2 лв. просто щото аз ги купувам на 1.
Дано постепенно има повече избор, та хората да си купуват изгодно такива неща вместо китайските еднолевки.

# 138
Пуканка, чак за 1 лв. не ги купувам, доста по-скъпи са, но не са и на цена в уж марковите магазини. Гледах ти цените в сайта, та те новите на ХиМ, в такъв случай (1 лв.), ти излизат по-евтино от реалната 2-ра употреба, предвид, че цената на по-качествената ти втора употреба е двуцифрена.

# 139
  • Варна
Пуканка, чак за 1 лв. не ги купувам, доста по-скъпи са, но не са и на цена в уж марковите магазини. Гледах ти цените в сайта, та те новите на ХиМ, в такъв случай (1 лв.), ти излизат по-евтино от реалната 2-ра употреба, предвид, че цената на по-качествената ти втора употреба е двуцифрена.

Така е, но всичко е на база някакви изчисления все пак. Качествената втора употреба според мене е по-хубава от някой аутлети. Но това си е мое мнение, може би защото не съм фен на марки някакви си.

# 140
Аз не съм запозната, само знам, че Триумф са върховно качество, защото от дете съм с техни сутиени и бански. НО! Виждала съм в Тайланд Триумф ( оригинален на щандда на Триумф в мол) евтини серии, по 5 евро сутиен, нищо общо с 'традиционния" Триумф, в кошовете за разпродажба, може би правят и по-евтини неща, така че да излиза сметката.
Дори оборудвах майка ми с  такива сутиенчета.
банските които аз имам струват 170 лева и си заслужават всяка стотинка. Абсурд е да струват 1 евро.  

# 141
  • Варна
Е, бански няма да струват 1 евро. Горе долу вървят бикините 1 евро, сутиени 5 евро, бански 10 евро.

# 142
  • София
Според мен - внимавай със съветите за прането, някои клиенти са доста тънкообидни. И аз отначало карах продавачките открито да казват на клиентките, че не им стои добре дадена дреха, не държа на продажби на всяка цена. Докато не открих, че това не се харесва и дори се е случвало да си купят дреха, която им стои гротескно. Сега доста внимаваме с мненията по въпроса.

Знаете ли какво открих, макар, че го подозирах, в Лидл, в България продават дрехи, които аз продавам за втора употреба. Simple Smile Тип аутлет, повечето с етикети, но си пристигат при мен от Германия като втора употреба. Та моето зареждане утре съвпада като марка на дрешките, които утре ще заредят в Лидл, гледах каталога с утрешните им промоции. Мислех, че е преувеличено и това, че на Витошка в някои магазини го правят, но може да е истина.
Правят го и още как. В доста скъпи и маркови магазини съм засичала дрешки от Илиенци. В магазини на Триумф има евтини китайски сутиени купени за 3-4 лв., а се продават за по 25-30. Влизайки в скъп магазин се купува и евтинкото, мислейки че и то е марково. В София кажат ли ти, че обувките са Български се сещай, че са Турски и гледай къде е резнат етикета.
Относно банските не мисля, че заради подаръка ще си купят банския. Жените са суетни и искат да изглеждат добре. При голяма конкуренция наоколо подаръка би наклонил везните на твоя страна. Ако можеш да намериш добрия баланс между качество и добра цена, ще си спечелила клиента. Никога на клиента не се казва, че нещо не му стои добре. Вие имате такава хубава фигура, а тази дреха Ви прави по едра, о цвета на очите Ви ще се подчертае от тоя цвят, как са умалили този модел. Клиентите искат да им помогнеш да изглеждат добре, но това трябва да се направи внимателно и тактично.

# 143
  • В голямото море...Живот
Не робувам на марка някаква, някак не ми идва от вътре. А пък и скъпо, не  Naughty

# 144
Кой търсеше готвач под наем или за обучение?Да заповяда на лични.

# 145
  • София
Открих, че още не съм се записала Simple Smile

Интересно мнение на Триумф, все пак ми се иска да сравним какво предлагат за 1-2 евра и  какво е в магазина.

Много ми хареса идеята за готвача под наем, който да учи хората в домакинствата да готвят. Добра идея за кулинарните блогъри.

За осигуровките за пенсия - нашата счетоводителка има няколко заможни и добре изучени клиенти и ми е казвала, че всички се осигуряват на максималният доход. Напоследък се замислям, че тово не е лошо решение, единствените гарантирани пенсии са от държавата. Интересна е идеята и за чужбина.

# 146
TanyaMG, като гледам какво става с родителите ни, нещо хич й нямам вяра на държавата.
Добре, а как става това с чужбината?

# 147
  • най-шареното място
Малко е невероятно да си учен и да разчиташ на държавна пенсия... Никаква ефективност  + тесен вход и много широк изход. Реално осигуряването е данък при нас.

Има застрахователни продукти на нашия пазар. Има и вариат да работш 2 години в европа и да надминеш панесията на НОИ трупана 30г . Може и да бъркам, но май така става понякога...

# 148
  • София
Малко е невероятно да си учен и да разчиташ на държавна пенсия... Никаква ефективност  + тесен вход и много широк изход. Реално осигуряването е данък при нас.

На мен също ми изглеждаше невероятно и го обмислям вече 1 година. Не мога да споделям лична информация,  са  изучени и успели хора, съдейки по образованието им и размера на бизнеса. Ето една статия, че ще падне тавана на пенсиите и какви са възможностите - http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2009091800040000101 . Ако се осигуряваш на мах може да разчиташ на пенсия над 800 лв. колкото години ти е писано. И ти се признава за разход.

Аз съм проучвала частните дружества, но условията им са по-неблагоприятни. Тази година частните фондове спряха да плащат, казаха че причината е лошото състояние на икономиката и държавата почти ги национализира.

Но това си е лично решение и е една възможност. Аз почти съм сигурна, че хората не грешат, ако се осигуряват на мах и няма по-евтино решение. Разбира се винаги може някой застрахователен брокер да ти наговори красиви приказки, но като се зачетеш се виждат разни уловки. Най-вече може да фалират.

Интересно е и решението за Европа, ще питам какво се е чуло за него. Но имам познати, работили няколко години на ниска позиция в Испания, сега взимат пенсия тук и е около 150 евро.

# 149
  • най-шареното място
Мерси за статията. Ще чета утре.

Може и много повече да се плаща, но винаги на принципа на пирамидата... А населението намалява и старее, та и това е по-скоро спекулация или по-меко - хазартна възможност.

Общи условия

Активация на акаунт