Идеи за бизнес 14

• 70 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • най-шареното място
В подкрепа на Titina искам да се включа и аз - не знам защо българите сме свикнали да плюем срещу всяко нещо - направено или ненаправено в държавата ни! Американците обаче от друга страна се радват на всяко нещо и си плащат за него  без въобще да го оспорват.......
Та направете си извод защо българите неможем да прогресираме - ами заради злобата - защо трябва да плащаме на някого, за да прави пари от нас?!

Коя национална, природна и прочие забележителност се съсипва докато хората снимат гъските казваш?!?...

Виж за какво говорим "неблагодарните", "злобни българи":
Иначе е печелбарство или едни пари, разменени за водопада, който се съсипва

Остани със здраве! Дано не оплюваш така българите редовно.

ПС синьото е прекалено генерално за да е възможно да е вярно.

# 316
Обикновено за злоба говорят злобните хора.
Нека наистина си останат със здраве.

Благодаря ти, Питанчица, за разказа за гъските. Прилича на някакъв цирк. Не бих завела децата никога.
Тук при нас мога да ти препоръчам пренощуване в някоя селска къща и да нахарниш кокошките на хората примерно. Доста по-земно е.

# 317
Арт Мама, нищо не ти разбрах - съжалявам...Но няма и смисъл да коментираме.

Люлин, да, цирк е, и то пълен. Аз затова съм го описала. И аз се чудя на някои хора как дават пари....То наистина , че всичко се плаща - едни плащат за да гледат гъски как плуват, други да се разходят в гората, трети да видят водопади и т.н. Може би в такива случаи като заключение важното е  бизнес да става Laughing А парите се плащат, за да се поддържат тези атракции доколкото хората имат интерес да ги ползват

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 13:07 от pitan4ica

# 318
  • най-шареното място
Точно - бизнеса да върви, парите да идват!

Само че с изчерпаем природен ресурс бизнес дето го хаби и унищожава е престъпление...
Не знам какво не разбра...Платен цирк в частна сосбтвеност и събиране на пари за да се съсипе природна забележителност не е едно и също. Това не си разбрала май.

Това е трето последно обяснение по темата от мен, че ще оспамим Идиеите

# 319
Точно - бизнеса да върви, парите да идват!

Само че с изчерпаем природен ресурс бизнес дето го хаби и унищожава е престъпление...
Не знам какво не разбра...Платен цирк в частна сосбтвеност и събиране на пари за да се съсипе природна забележителност не е едно и също. Това не си разбрала май.

Това е трето последно обяснение по темата от мен, че ще оспамим Идиеите
Да, не съм те разбрала - извинявай. Но и ти мн не си ме разбрала - аз не се заяждам - изказвам мнение и споделям идея за бизнес...Кой знае, някой може да  направи подобен хотел, ако има кой да плаща за атракцията:D

# 320
Наистина съжалявам, че се стигна до конфронтации след споделеното от мен възмущение от положението в Крушуна. Извинявам са на всички.

И за да съм малко повече по темата, виждала съм в нета програма, по която може да се кандидатства за развитие на слабо познато място. Тоест, ако някой има идея да развие туристическа дестинация.
Моля се обаче предложенията да не са за хотели с гъски в асансьори или нещо подобно.  Praynig

# 321
Там бенефициенти МАЙ трябва да са общините, където се намира въпросната забележителност.
А и като знам какви пари искат за проекти, не е за всеки- да вложиш 5хил лева в проект, който не знаеш дали ще бъде одобрен.

# 322
  • София
И за да съм малко повече по темата, виждала съм в нета програма, по която може да се кандидатства за развитие на слабо познато място. Тоест, ако някой има идея да развие туристическа дестинация.

Нарича се Програма за развитие на селските райони 2007-2013, мярка 313, Насърчаване на туристическите дейности мисля беше. И се отпуска безвъзмездна финансова помощ.

http://prsr.government.bg/index.php/bg/

Една не лоша инициатива според мен.

# 323
И аз разбирам Люлин.
Имаме вила до язовир на 40км. от София, имаше един момент, когато зоната о/о язовира беше отдаден на някакви мутри на концесия. За един сезон се превърна в .. с извинение.. осрана кебапчийница, тия хора направо подивяха там.
Пиянските събирания нон стоп, мръсотия до шия... после май им го отнеха, защото изчезнаха.
Така че въпроса е наистина не толкова за заплащането, а какво получаваш с/у него.
Не можеш да платиш вход за да си платиш вътре паркинга, или 2 квадратчета от тоал. хартия.

# 324
Връщам темата към Крушуна, защото за мен това е най-красивото място у нас и наистина ми стана неприятно като прочетох за сергиите и бирариите.
И понеже днес се чества 135 години от слизането на Ботев и неговите четници на Козлодуйския бряг, по протежението на парквата алея, дето се провеждат тържествата са строени бирарии, сергии, стрелбища и звучи една патриотична музика в стил "оп-са"... Разходих се, ама нещо не ми стана хубаво и зарята ще я гледам от вилата. Та напълно разбирам Люлин и възмущението й, още повече, че скоро се запознах с нея и зная, че наистина й "пука" за това, че тази красота не се пази.

Титина, явно интернет общуването колкото дава, толкова и взима. И трите, с теб и Люлин се засичаме и в една друга тема, която показва отношение към земята и природата.

С голям интерес изчетох Наръчника за най-често допусканите грешки при кандидатстване по мерките на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.
Направи ми впечатление фразата, която стои под доста от мерките - "тъй като до настоящия момент, няма одобрени, нито отхвърлени проекти по мярка ..., не могат да се опишат голям брой конкретно допуснати грешки".
Скоро в ФБ правихме сравнение между румънската икономика и нашата с мои приятели, които имат контакти с румънци. Та те ми казаха, че румънеца усвоява всяка стотинка, отпусната по някаква програма, а при нас - нищо. Което си има своето обяснение, разбира се.

# 325
Това, с европроектите, е малко трудна работа.
 Преди година имах желание да кандидатствам по една програма. Нали все тръбят, че всеки можело да кандидатства...Чудех се от къде да започна-програмата, която си бях харесала, оказа се, беше скъм Министерството на труда. Четох на страницата-толкова общо и мъгляво обяснение беше, че почти нищо конкретно не разбрах.Това , което ми стана ясно, е че проектът трябва да е написан от лицензирана от министерството фирма. Продължих нататък-влязох на страницата на фирмата-от там разбрах колко ще ми струва тази услуга. Гаранции от фирмата-никакви. Откъде да съм сигурна, че ще приемат работата "присърце". Сумата беше четирицифрена, и твърда, дори когато проектът се провали и не бъде одобрен.Мислех си, че ако моят проект бъде отхвърлен, е нормално да ми възстановят поне половината пари по изготвянето му.Всичко беше толкова сложно и увъртяно, сякаш целта беше по-скоро никой да не стигне до тези пари. Още се ядосвам, като чуя или видя реклами за тези програми, и уверенията на разни правителствени служители, че всеки може да се възползва, стига да има идеи...А като чуя пък за неизразходвани средства-умирам от яд, сигурно не съм единствената, която се е сбутвала с бюрокрация и спънки по тези проекти. Дори и тук бях питала, има ли някой , който да се е опитвал поне да кандидатства-мислех, че примерно, не съм тръгнала по правилния път, че системата има "друг вход"...

# 326
Има, да. Тръгнали са по големите заведения. Уго-то до нас го отнесе вече. Таксите, за да слушаш каквато и да било музика, телевизия и пр. са..... ooooh! Ние подадохме молба за членство в Асоциацията на ресторантьорите. Така получаваме 50% отстъпка от таксите на Мюзик аутор и Профан /пардон, Профон/.
Абе пари събират, това е. Очакваме такса слънчево греене.
А къде се събират тези такси/ведомство, организация/ и кои подлежим на тях, в кои случаи?

# 327
Тиха Вода, това с лицензираните фирми ме уби, честно казано. Предполагам, че има такива фирми, защото документацията по един проект е сложна и не всеки с идея е и с капацитет да се справи.
Но това  би трябвало  да е твой проблем. Тоест, дали ще си наемеш консултант, с който да работиш или сам ще се мъчиш. На мен това ми прилича на корупционна среда. Ами достатъчно е да се заплаши фирмата Х, че ще й отнемат лиценза, и те веднага ще заработят за определени идеи.
Това, което знам от години е, ч когато едни пари не се усвоят тази година, следващата се намаляват, и се пренасочват там, където съответно се усвояват, примерно в Румъния.
Не знам обаче дали е така.
Аз също имам идеи в тази посока, но общо взето не зная откъде да започна.

# 328
За разлика от всички писали само като консуматори, аз съм един от лудите ходили години наред да обират боклуците по същите тези обекти. Добро или лошо, има си законова уредба за правене на бизнес в тези обекти. Като човек години наред обирал след "туристите" приветствам тази инициатива. Дала съм пример с крепостта в Силистра, където от место което те е страх да посетиш е станало райско кътче.
Имам приятели изградили еко пътека с евро фондове. Знам от тях, че това им струва мн нерви а и лични финанси вкл. На всичко отгоре на едно место което не беше нищо създадоха легенда и изградиха бизнес, но така или иначе те години наред организираха детски зелени лагери- това им беше съпътстващ проект

А за това, как се прави бизнес и колко да е капацитета на такива места. Да предположим, че капацитета на магазина на Люлин е 5 човека, ако дойде 6-ти клиент дали го връща? Искренно се съмнявам. Така и в тези обекти - пренаселено е по празниците и уйкендите, но през останалата част на седмицата не е.

Между другото за европроектите има сайт където като се запишеш ( предполагам така е думата на български) получаваш всияката актуална информация

# 329
кой е сайта?

Общи условия

Активация на акаунт