Идеи за бизнес 14

• 70 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
И тук има места, на които се плаща, напр паркове около диги.
Наблизо има една, входа е 10 евро. Зона за пикник, хубава гледка, чист въздух

# 301
  • На дивана, под юргана
И тук има места, на които се плаща, напр паркове около диги.
Наблизо има една, входа е 10 евро. Зона за пикник, хубава гледка, чист въздух

Така е, нали все някой почиства зоната след туристите все пак!

# 302
  • най-шареното място
Да дам и аз един пример: Побити камъни - такса вход, не е символично, лев два... никва консервация, никаква грижа з апосетителя.

И още един Гложенски манастир - плащаш си за паркинг, Паркинга е една угар с човек на масичка за пачричките ...

За сравнение: Червен - такса, покрити останки на митрополитската черква, частична въстановка на бойна кула и тунел за водонос.  За да е България... под крепостта единствена тоалетна със заплащане, където и да се измиеш не може без да си платиш. И друго има но това стига. Все пак плащаш - има нещо направено насреща.

# 303
В Щатите особено имат навика да превръщат всяка незначителна особеност в голяма атракция и съответно реклама, брошурки, вход, сувенири - признала съм ги затова, ненадминати са.
В Бг е точно обратното - потенциала не се използва естествено.
Аз съм ЗА да има вход, ако парите се използват по-предназначение за поддръжка. Иначе всичко става доста западнало....

# 304
Обяснете, че ми стана интересно - имате такса, за да пуснете радио в ресторанта, така ли? И телевизия...? Нали радиата и ТВ-тата си плащат таксите....

Ами да! Всяка песен си имала авторски права и щом я пускаш в ресторанта /или магазина/, то ти я използваш за търговски цели. Следователно пресмятат по незнайна схема, че днес ти си слушал Шакира 3 пъти по Радио нова, а Ди Си - 2 пъти по Стар FM и им пращат отчисления от 0,001 цент, примерно. Ама откъде знаят, че съм слушала точно Шакира и точно Радио нова?! А откъде аз знам, че те пращат парите на Шакира, а не си ги прибират?! Не знам. Това е. Член 6.

# 305
Спокойно, за такива неща се плаща на всякъде по света. Все пак обектите трябва да се поддържат. ( Защо оценявате своя труд, а не оценявате труда на другите). Мислите ли, че ще правите бизнес само за благодаря. Искрено се съмнявам

Когато бях там 2008 година нямаше такса вход. А беше много по-чисто. Дори единия път забелязах двама души да почистват кошчетата и много съзнателно пътеката също.
Сега се плаща за: паркинг, тоалетна и вход. Като състоянието на пътеката е влошено, на реката също, падналите дървета са си във водопада. Палят се огньове и се хвърлят боклуци масово.
Какво друго да кажа, за да разберете, че след въвеждането на таксите положението е влошено? Капацитетът на мостчетета и стълбичките е многократно превишен, което си е и предпоставка за нещастни случаи. Аз имам една дума за това, алчност.
И, Титина, въобще не съм спокойна. Naughty

Арт мама, на Червен платихме такса два дни преди това, нямам нищо против, паркът се поддържа, но това е съвсем различна поддръжка.

# 306
Палят се огньове и се хвърлят боклуци масово.

Правилно, и за това са виновни тези, които вземат таксите. Ей, българина много обича да прави сметки на другите. Колко години трябва за да се промени мисленето се чудя

# 307
Изобщо не те разбрах.

# 308
  • най-шареното място
Titina, то мисленето е наред. Редът и държавата хич ги няма. Защото аз си плащам и пазя, но може някой да си плати и да не пази. Тогава аз бунт ли да вдигам или да чистя, като прибралия парите други ангажименти освен прибирането им /на парите, да не помислиш за боклука/ няма?...
И след като посещавал преди и след таксите споделя опит, без да имам мои наблюдения не бих го обвинила за лъжец или смахнат. Иначе то всеки си е луд посвоему Simple Smile

Люлин
, за това съм писала "за сравнение Червен - ........ Все пак плащаш - има нещо направено насреща." Simple Smile

# 309
Ето описанието което си направила:
"Заварихме огромен нов платен паркинг от двете страни на пътя. Множество сергии за какво ли не. Включително и за кебапчета. Върхът на всичко е кабинката, от която събират такси от 1 лев на посетител, за да разглеждане на водопадите. Платихме и продължихме. Ами преди, когато не се плащаше, беше много добре поддържано и спокойно. Сега беше някакъв ад. Едвам се придвижвахме по мостчетата, а на най-стръмната стълба стана такова задръстване, въобще не знам как са се оправили хората. Но затова пък посетители пъстри, най-вече гладни, ядящи и плюещи семки, по джапанки, всякакви.

Подчертала съм ти някой неща. Мислиш ли, че някой трябва да ти изгради паркинги, тоалетни и какво ли не? И всичко да е без пари. Мислиш ли, че този някой не е вложил пари в изграждането? И всичко това , защото са ти взели такса 1 лв. Смешно е. Пишеш в тема за развиване на бизнес. Милиш ли, че ще отидеш в магазина на Лейди Бу ( сега да не се обидиш и ти, давам те като пример , а и съм запомнила никнейма ти) и тя ще ти даде безплатно стоката?
А за посещаемостта - ако те бяха върнали, колко ли помия щеше да излееш, след като за 4 лв си написала такива фермани

# 310
Направо не вярвам на очите си колко груб човек си.
Да ти кажа честно, не че някакъв диалог с теб си заслужава, говорила съм с приятели еколози и те споделят моето скромно мнение, което арт мама разбра.
Може би отдалечността ти оттук ти играе някакъв номер в момента, не знам.

Помия не изливам. Никой не ми е длъжен. За всичко си плащам. Моите еко каузи не са ти известни.
Затова не ми е спокойно, защото тук се руши.
А за други неща ми е адски спокойно, за чуждите джобове примерно. Wink Никога не са ме вълнували. Peace

# 311
Не държа да водиш диалог с мен ( не си заслужава както си написала). Дали да не се върна и да подчертая описанието ти за посетителите на местото , така по-малко грубо ли ще е за извисената ти натура

# 312
и аз я разбирам Люлин - най-вероятно става въпрос за "видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крака".... та и сигурно тук такъв е случаят - видял някой ганьовец, че по света събират такси за обекти от този тип и той се уредил с концесийка.
но както навсякъде другаде - не е виновен който яде баницата, а който му я дава.
след като няма контрол и санкции, ще се случват такива неща. защото това не е само бизнес - хайде ще занемари, ще фалира, негова си работа, но какво правим с богаството, което е унищожил.

# 313
  • най-шареното място
Тинтина, паркингът и кебапчетата не са добаведна стойност към обекта, Добавена стойност са възстановки, пътеки, табели, гид, обезопасяване, еко пътеки. Крушуна е една педя на фона на други обекти. И паркингът и кебапчетата са улеснения за посетителите, но от този тип, дето най-непазещите привлича /нещо като лифта до езерата/. И трябва да върви с много як контрол на достъпа и чистене след тях.

Иначе е печелбарство или едни пари, разменени за водопада, който се съсипва. Ходила съм там преди няколко години. Имаше един голям страничен паркинг - не беше нов, и беше далече - перфектно - няма газове и тълпи на водопада. Няма и груба намеса в средата - асфалтът е такава.

ПС С убеждението че не си дочела вчера. Иначе не бих.

# 314
В подкрепа на Titina искам да се включа и аз - не знам защо българите сме свикнали да плюем срещу всяко нещо - направено или ненаправено в държавата ни! Американците обаче от друга страна се радват на всяко нещо и си плащат за него  без въобще да го оспорват...Та ето един пример (и една идея за бизнес, но явно не за в БГ) - в Орландо, Флорида, има един хотел (от многото 16,000 хотела), който е абсолютна атракция за посетителите - там всеки ден от 5ч. се събират навалици от хора (много от които ходят специално до там), за да гледат шоуто с гъските. Плащат си и се кефят на следното : точно в 5ч. на партера на хотела вратите на асансиора се отварят и излизат около 7-8 гъски водени от пиколо облечен в червен фраг и бели ръкавици. Гъските минават по червен килим и влизат в един шадраван по средата на партера и започват да си плуват. През това време камери и фотоапарати снимат толкова "атрактивното" шоу - да видиш как плуват гъски във вода. А и гъските не са нищо слециално - едни кафяво-сиви и грозни, такива каквито можеш да ги видиш във всяко езеро на Флорида.А и тъпи като гъски са на всичкото отгоре - не са обучени в нищо специално - клатушкат се и се бутат като вървят и все гледат да избягат. Плуват там 10мин., пиколото ги подкарва да излизат и ги подвежда обратно по червения килим към асансиора. И това е цялото шоу, за което си плащаш  без да се оплакваш....Ако беше в БГ щеше да е оплюто 1000 пъти до сега, но там бизнеса си се развива, породен от идеята и от глупостта на хората, които си плащат без да се оплакват. А именно - идеята за бизнес е тръгнала оттам - собственика на хотела в миналото е имал малко невзрачно хотелче. Отглеждал е и гъски в задния му двор. Забелязал, че гостите на хотела се закачат с гъските и решил да им направи басейнче отпред на хотела, за да могат гостите да ги гледат по-спокойно. Така започнали и повече хора да посещават хотела му, а той превърнал гъските в атракция, от която започнал да печели пари, до момента в който хотела му ( The Peabody) е един от най-големите хотели на International Drive гледайки от магистралата I-4 посока (отбивка) Disney World and Sea World.
Та направете си извод защо българите неможем да прогресираме - ами заради злобата - защо трябва да плащаме на някого, за да прави пари от нас?!

Общи условия

Активация на акаунт