Идеи за бизнес 14

• 70 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
На мен ми се струва по-добър вариант да се разходиш до там не за да продаваш по пазари, а наистина да установиш контакти, да намериш 2-3-5 магазинчета, които да продават твои неща.
А пощенските не са чак толкова много, до 2 кг с БГ пощи е 22 лв, а 2 кг твои произведения са си доста Simple Smile
Все ще те питам и забравям, пробвала ли си да пуснеш да продаваш в Ибей?

# 436
Не, защото не мога да си намеря търговец, а аз сама-нищо не разбирам. Ще си плащам таксите, които засягат моите продажби, и процент, с който търговецът да си помага за неговите си такси /нали задължително плаща нещо само за правото да продава/.
 Иначи много бих искала да опитам.

# 437
  • На дивана, под юргана
Не, защото не мога да си намеря търговец, а аз сама-нищо не разбирам. Ще си плащам таксите, които засягат моите продажби, и процент, с който търговецът да си помага за неговите си такси /нали задължително плаща нещо само за правото да продава/.
 Иначи много бих искала да опитам.

Не ограничавай търговците там - обмисли си твоите цени и условия за търговия и им ги предложи. Избягвай да даваш стока на консигнация - няма да се вдигнеш до там за да проверяваш какво е продал или не е. Плащане в брой при доставката и толкоз.

# 438
За ръчно изработени неща мисля доста популярен е Etsy.com .Гледам, че регистрацията не е сложна.

Аз говоря от страна на потребител, разбира се, нямам никаква представа какви са оборотите и възможностите за търговия.

# 439
За ръчно изработени неща мисля доста популярен е Etsy.com .Гледам, че регистрацията не е сложна.

Аз говоря от страна на потребител, разбира се, нямам никаква представа какви са оборотите и възможностите за търговия.
А действително пазарувала ли си нещо там? В смисъл-като потребител доволна ли си?
 И момичета-лесно е за вас, за мен регистрацията на чужд език е мисия невъзможна Embarassed.

# 440
Веднъж- харесва ми това, че няма наддаване. И че можах да платя с карта, защото нямам пейпал акаунт ( подари което и не пазарувам в ибей). Но аз не купувам много такива стоки - ръчно изработени имам предвид.

# 441
За ръчно изработени неща мисля доста популярен е Etsy.com .Гледам, че регистрацията не е сложна...
...
 И момичета-лесно е за вас, за мен регистрацията на чужд език е мисия невъзможна Embarassed.

Като отвориш сайта, Гугъла автоматично го превежда на български (поносимо добре). Превежда се автоматично и всяка страница, която отвориш, дори страницата за регистрация и общите правила.

# 442
  • sofia
Аз имам магазин в ETSY - системата е страхотна, ако имаш въпроси ще ти отговоря. При продажба се дължи 4% комисионна. Трябва да си активна и да публикуваш артикули често за да те намират клиентите. Трябва ти дебитна Виза електрон и акаунт в пейпал.

И аз имам един въпрос : някой може ли да ми каже какво ми е необходимо за да предлагам хранителни продукти в интернет? Ако може да ме насочите къде да прочета повече?

# 443
# 444
  • най-шареното място
TIHA VODA, И аз съм доволна - запознах се с много хора. Но не съм убедена, че ще имаш време за това, ако е между другото.
Иначе вече има цяла общност. Ще има кой да ти помогне със сигурност.
Пиши ми ЛС ако искаш за подробности.

# 445
  • София
Тиха вода, хубаво си помислила за Арбанаси.
Но защо сергия само за празника на града? Наеми си някоя баба и продавайте там нещата всеки ден.Бабата ще е доволна на 10 - 20 лв/дневно.  Естествено, първоначално трябва и ти да присъстваш, да видиш кое се търси, как да се предлага. Малко практическа инф. от мене.
За чужденците - не залагай, че са много. Да, много са, но екскурзоводите ги водят точно на определена сергия да купуват. Нещата отдавна са регулирани с продавачите - екскурзовода после взима 25 - 30 % от направения оборот на ръка. Ако не му дадеш парите просто другия път стадото ще те подмине. Друго - миличките туристи много обичат да крадат от сергиите.
Най-крадливо племе са евреите. Май сега или до скоро сергиите там бяха без такса. Поинтересувай се и не ме питай от къде знам за написаното.

# 446
TIHA VODA  аз живея в Гърция. Относно питането ти - тук не можеш да продаваш просто така каквото и да било. Ако те хванат да продаваш без разрешителни и без документи за произход на стоката, ти я конфискуват и глобите са много големи. Става въпрос за суми над 1000 Евро.

# 447
Добро утро!
 За Гърция-да, оказа се , че почти няма нормален начин, или поне не така, както на мен ми харесва.
 За крадливите чужденци-изумена съм...А за бабите-имам си го и аз като идея, но понеже не познавам никоя, ще заложа на контактите от тези три дни.
 Извинявайте, че два дни вече ви занимавам с моите неща, ама няма с кого друг да споделя /само дето не съм почнала да си говоря сама на себе си пред огледалото  Joy/.
арт мама, за сайта ли става въпрос?

# 448
и как точно очаквате 'някоя баба' да ви продава продуктите добре, а вие да й плащате 10-20 лева ( така де, където десет, там и двайсе). Така не се прави. След като имаш твой продукт и си вложила пари за място в този период, и искаш нещо да изкараш трябва да си там. Ако не по цял ден, в силните моменти. Когато няма поток ( примерно м/у 12.30 и 15.30) можеш да наемеш някой ( ако можеш да си го позволиш!!!). Дали ще е за ден, или за целия сезон, няма значение.

За пазара. Не знам как функц. в Кипър, но предполагам, че е нещо като Италия. Пазарните места са собственост на тези, к са на тях. Ако те няма на мястото ти ( имаш право на Х отсъствия годишно) има опашка от чакащи, които имат нещо като лист на чакане, т.е ако си чакал в предишните Х седмици това ти дава предимство пред този, к чака за 1в път, тоест не е гарантирано, че ще намериш място. Ако ти дадат, плащаш за мястото наем, к е различен според населеното място. Има и такива пазари, за каквито говори Тиха Вода, които са т.нар фиере, където наема е много висок ( примерно 100-150 евро за деня), те са на същия принцип на собственост.
т.е ти дори да отидеш, освен ако не рискуваш да проснеш чаршафа на някоя поляна и да дебнеш дали полицията няма да се появи, варианта да е регулирано е доста висок.

(По време на голямата криза в БГ съм ходила на 'куфарна търговия' до Пирот 2 пъти. Там пазарът беше импровизиран на една поляна точно, на която дори нямаше трева, но това не е легален пазар, сега със сигурност ситуацията е различна Wink

# 449
  • sofia
Пак да попитам: някой може ли да ми каже какво ми е необходимо за да предлагам хранителни продукти в интернет? Ако може да ме насочите къде да прочета повече?

Общи условия

Активация на акаунт