Идеи за бизнес 14

• 70 570
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • София
10 c's , в Търново и Арбанаси толкова  се плаща на млада, яка пенсионерка за да продава.
И има доста кандидатки за продавачки. Силните моменти са когато дойде рейс с туристи.
Собственика на сергията има грижа да спонсорира екскурзовода за да спре групата и да пазарува от неговата сергия. Ако не те познават или не си се отчел подобаващо - просто обясняват на групата, че тези неща се продават по-изгодно другаде, да не купуват. А те нали са коне с капаци - слушат и изпълняват. Отделен въпрос е, че сергиите се държат от едни и същи хора от зората на демокрацията. Тези  хора познават шофьори на рейсове, екскурзоводи. Нов човек със каквато и да било стока трудно пробива.
 Много рядко купуват българи, дошли на разходка с колата.

# 451
Леле Aisha това ми звучи малко плашешто за споразуменията м/у екскурзоводи и продавачи.Но и аз съм чувала нещо подобно за заведения обаче.В такъв случай тези неща да станат регламентирани, да се знае колко трябва да се плати и така.Чужденците, ако разберат едва ли ще бъдат очаровани, но това е друг въпрос.Сега сезонът като набира скорост си мисля, че трябва пак да се насочим към идеи какво би заинтересувало туристите.Представям си, че това няма да е никак лесна задача.Но е хубаво човек да помисли  newsm78  Simple Smile

# 452
  • Варна
Пак да попитам: някой може ли да ми каже какво ми е необходимо за да предлагам хранителни продукти в интернет? Ако може да ме насочите къде да прочета повече?

Първо кажи какви ще са хранителните продукти. Едва ли някой може да ти даде подробности без да знае какви са. И ще продаваш или рекламираш хранителни продукти в интернет. Защото да ги продаваш ми се струва малко невъзможно.Къде ще се съхраняват, как ще се произвеждат мисля са по-важните неща които трябва да те интересуват.

# 453
това и в гърция го има, или поне съм го гледала във филм.
спират и водят там, където трябва.
все пак аз не мога да си представя, че има толкова малоумни туристи...

# 454
  • sofia
*Pukanka* Искам да направя магазин за специално подбрани храни - био и небио,  но според една диета за деца. Нямат изисквания за хладилно съхранение, ще си взема малък склад и може би хладилник ще има вътре. Но незнам какви разрешителни ще ми трябват и въобще какво ме чака.

# 455
Разбира се, че има такива споразумения и те са за заведения, магазини, дори и молове.
Аз си спомням в Турция като сме били - изсипват ни с рейса в даден мол, магазини за кожи и злато, аквапаркове. Дори и за секунда не съм се съмнявала, че туроператорите си прибират процента.
И всичко е ОК, туристите доволни, че не са излъгани, туроператорите доволни, че туристите са им щастливи и те са направили някой лев, търговците, че са продали добре днес. Не виждам къде е драмата.
Когато всички са доволни, парите са завъртяни, няма нищо лошо да си стиснем ръцете.
Ако аз продавах на такива места, първи приятели щяха да са ми точно гидовете.

# 456
  • София
Драма е за новите сергии - нямат избор. Ако аз  давам на екскурзовода 30 % от оборота, тя трябва да даде поне 40 %. за да го привлече. Да, но е начинаеща, няма пари за да си осигури посещения.
От друга страна и шофьорите, и екскурзоводите се пазят от нови хора - не се знае дали не им правят постановка.
Иначе бизнеса със сергии на подобни места е печеливш за започналите отдавна.
Повечето от тях инвестираха парите в няколко апартамента, магазини, строеж  на хотели.

# 457
  • Варна
*Pukanka* Искам да направя магазин за специално подбрани храни - био и небио,  но според една диета за деца. Нямат изисквания за хладилно съхранение, ще си взема малък склад и може би хладилник ще има вътре. Но незнам какви разрешителни ще ми трябват и въобще какво ме чака.

Първо много добре се запознай със закона за храните ето тук http://www.riokoz.kardjali.com/normi/Zak_hran.htm
После, много важно е да се регистрираш в ХЕИ че ще продаваш храни.Те ще дойдат и видят къде ще се съхраняват тези храни. Според изискванията им на етикетите , складчето ти трябва да отговаря на изискванията. Също така питай тях имаш ли право да ги продаваш през интернет, защото за две години триста пъти разрешаваха и забраняваха и аз вече не ги следя даже кога разрешават и кога забраняват и си продавам през интернет. Но при тебе ще е по-сложно, защото първо си е баш храни, и второ за деца. При мене е по-лесно защото е чай и билки.

# 458
Свързахте ли си касовите апарати с нап ?

# 459
  • София
Ние още не, защото за нас срока е до края на март догодина.
Но моят съвет за тези които подлежат на свързване до края на септември да не чакат крайният срок, че ще стане лудница и хаос. В момента съм в процес на свързване на касов апарат с нап за една от фирмите на която водим счетоводството и ще видя как ще протече веселбата и ще кажа.

# 460
те ако са разпределени малко трудно ще се сприятели с гидовете.
но все пак това е пазар. изкл. е тези туристи да не се разхождат, а да се редят само на посочената сергия. и вече от нея си зависи, ако й виси някоя бабичка на сергията картинката е една, ако си е тя съвсем друга. опитах се да намеря снимка на този пазар, за да си го представя, но не успях.

# 461
ами то навсякъде е борба, никой не ти поднася клиентите на тепсийка със звънче
даваш проценти, въртиш на нулата, сприятеляваш се с който е необходимо. Борбата си е борба.
Ето сега навлизам на пазара с балони. Трябва да бъда в пъти по-добра и да работя по-евтино, за да ме предпочетат пред хора, с които са работили 10 години.
Пазар се взима трудно, а се пази още по-трудно.

# 462
Защо трябва да се бориш с изградената система вместо да я използваш? Защо искаш да си "пенкелер" и да си пръскаш времето и парите, вместо да ги използваш за това, в което най-много те бива?  Защо не "наемеш" няколко  "стари обекти", срещу 50% от печалбата си ? Така ще покриеш много по-голям пазар с твоя продукция, като оставиш търговските главоболия на другите.
Ето грубо сравнение за ръчно направени, малки серии от сувенири и подобни:
Вариант1: имаш собствена сергия, влагаш 50лв за материали и още 100лв за старта и работиш 2 месеца без печалба. При 100% печалба от изделие в края нямаш нищо( нали си "завладявала пазар") или са ти останали 50лв в стока (или материали) за следващия период.
Вариант 2: Влагаш тези 100лв в още материали (стават 150лв) и пласираш стоката по-малко на няколко сергии. Печалбата е малка, но идва веднага, и ти се отваря свободно време да огледаш пазара за липсващи стоки, които да  произведеш. В края на периода,  може да си спечелила чисто до 75лв  нали разделяш печалбата с търговците 50/50, или стоката да е останала непродадена (не е загуба, защото стоката е налична). И в двата случая имаш в стока или материали  150лв за следващия период.

# 463
Здравейте ... записвам се и аз във вашите редички. Знам, че има такава тема, но не съм я следила до сега. Приятел се замисля за заведение за бързо хранене, нещо от сорта на павилион за сандвичи и палачинки. Човекът си представя чисто, спретнато местенце, където да се спазва висока хигиена. Парите, да речем, че ги има, ОБАЧЕ ... няма "know-how"-то.  Дали само желанието и парите са достатъчни за започване на такъв бизнес?  Thinking

# 464
Здравейте мами!Може ли някай да ми каже какви документи или разрешителни са нужни за откриване на магазин за дрехи втора употреба /на бройка!/?Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт