Идеи за бизнес 14

• 70 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Идея за бизнес: искам някой да ми предложи 'готвач под наем".

Мисля, че някой от кетъринг компаниите предлагат такава услуга

# 121
  • най-шареното място
Идват и ти готвят и сервират със сигурност, пък дали ще те учат вече ще се разберете.
Но защо ти трябва при интернет Simple Smile

# 122
Ами бях там, на мястото, на което съм ходила за предния магазин.И двете служителки бяха категорични.Може наистина 35 лв да е било и преди.Аз следя и разпитвам ето тук http://riokoz-varna.com/forum/viewforum.php?f=6 . Отговарят на време като цяло.

# 123
Naneto стана ми много забавно с тази твоя идея за готвача, но за съжаление я обричам на провал....
Ако тъщата ще стои един месец в къщи, да учи жената как да готви боб, с удоволствие ще платя на външен човек.  Joy

# 124
аз бих се записала при някой блогър кулинарен на курс по готварство.
да усвоя някакви общи неща плс едно меню от 15 ястия примерно и 5 десерта, но май такива курсове няма

др. което аз самата бих организирала е курсове за пране и гладене. само че още разсъждавам в/у това имам ли полза да уча някой на това. но ми прави впечатление, че хора, които дават в хим. ми неща само за гладене не перат качествено. при цялото разнообразие на продукти и т.н. идват неща в абсурдно състояние и чак понякога ми е на устата да им кажа на тия хора какво да правят:)

# 125
кажи им, предложи им да им помогнеш - дори безплатно
така ще ги спечелиш завинаги
от старите еврейски бизнес правила е:
още като ти влезне човек /клиент/, гледай първо да му свършиш работа

гарантирам ти, че ако им дадеш съветите и започнат да перат по-качествено и го забележат, винаги когато си гледат добре изпраните дрехи, ще си спомнят за теб. и никога няма да те сменят за гладенето и химическото

# 126
търсят се срочно програмисти на трудов договор за София - .net, php, java (желателно с опит)

# 127
  • най-шареното място
10 c's и аз мисля като Ерин.
Ако идеята е да вземеш едни пари, стратегията не е добра.
Ако искаш да спечелиш клиенти, това е пътя.

# 128
да, много ми се иска да се занимавам и с нещо такова, т.е да науча някого на нещо:)
или да дам съвет нещо такова, без от това да губя клиенти, защото 'вече ще си го правят вкъщи' вместо да плащат за това. В интерес на истината колкото пъти съм си позволила да дам съвет на някого, или да се опитам да му спестя разход, все благодарни погледи съм получавала, и хората се връщат, така че сигурно сте прави:)

# 129
10 c's, много се радвам, че нещата при теб вървят добре. Ерин го е казала много хубаво Peace Наистина с искрен, приятелски съвет можеш да ги спечелиш за всички други услуги. АКо ти се занимава, можеш да изготвиш листовка със съвети, която да даваш на всеки клиент, дори и да не е от фрапиращите случаи. Така, ако не я изхвърли на момента, ще я подмята вкъщи известно време, ще им влезеш в дома  Mr. Green
Какво стана с идеята ти за ароматизаторите и опаковките на дрехите? Много ми е интересно, защото си жив пример как се развива една услуга от нулата   bouquet

За банските, аз пък бих си купила ако има  някаква добавена стойност (изключвам факта, че първо гледам качеството и цената) - примерно бих си купила лееееко по-скъп бански ако ми подарят хавлия  Mr. Green Или разходка с яхта  Mr. Green

За готвача вкъщи....   chef Неприложимо е, според мен, има Интернет и Иван Звездев. Всъщност става, ако си направите сайт със записани на видео рецепти и обяснения на рецептите като за мъжа ми - напр. "това е чаена лъжичка, това е супена лъжица" и т.н Wink А пък оттам нататък да печелите от трафика в сайта и реклами.

Във връзка с дискусията за счетоводителите, търся си отговорен и начетен такъв. Ако може и евтино да взима  Mr. GreenСериозно, ако може да ми препоръчате някой на свободна практика или счетоводна къща във Варна, ще съм благодарна   bouquet

# 130
аз бих казала от под нулата, защото химическото го взехме с доста лоша репутация и това ни е най-голямата принципна грешка досега. Никога не взимайте вече пропаднал бизнес с рекламата 'ааа, ти ще го направиш по-добре, аз не можах щото еди-какво си"

Ароматизатори, ароматни свещи, листчета за гардероби и разни четки за дрехи , закачалки  и т.н сигурно от догодина. Очаквах от лятото, честно казано и не съм спряла да се надявам.  Проблемът е, че  съм много внимателна с харченето на пари аз, защото имам да плащам какво ли не ( осигуровки предимно) и ако не успея да си позволя да похарча пари, няма да го направя, защото не обичам заеми. Сетила съм се и за игли, конци, има на щендерчета, ципчета и прочие, не заемат място, а са все допълнение

работата обаче е адски тежка, наистина не е на нула, но в момнта всички казват, че трябва да сме доволни, че се справяме изобщо и че не затъваме. Аз вече не знам на кого да вярвам, честно казано, но ще му дам време, вече се усещам на какво да наблегна и така.
Изглежда обаче, че всички или почти всички имат договори с ресторанти и хотели и май няма да мине без това. Вие още в началото ми казвахте, аз се дърпах, обаче с всеки изминал ден се убеждавам, че динамиката на работата е такава, че се искат фиксирани уговорки.. колкото и да ми е неприятно, ще трябва да се пуснем в тази посока също...В  момента пробваме едни, които имат тип селски туризъм, имат 6 стаи, да видим дали ще се разберем, тази седмица те ме пробват на качество, аз ги пробвам на цена...  има и още една кандидатка тя пък с покривки, да видим дали ще й харесат условията

# 131
  • най-шареното място
Стискам палци!
Фиксирания ангажимент ти е като държавна поръчка - сигурна работа, сигурен процент покрити осигуровки или режийни.

За банските - материя, кройка, цвят. Май в този ред. Не обичам побългарениете подаръци и отстъпки - нещо за 12 да ми се предлага за 15 с подарък Simple Smile. Талон за отстъпка е добър начин да се върнат, но само ако са доволни ще стане.

Банските са проблем като купуваш - има много китайски, има много за ревю, такива дето са удобни и стават да плуваш да се печеш и да не ти прогизнат кокалите чак докато изсъхнат.. май няма... то банели, то подплати, то пайети... но може това да се търси основно....

# 132
Според мен за успешната продажба на бански - освен всичко, което сте изброили - е удобна и голяма пробна.
И огледало, което да вталява една идея дамите.  Wink. Да ги прави със слънчев тен. Wink

# 133
бански купувам само маркови, т.е само на триумф, но то мойто телосложение трябва да бъде добре обвито, пристегнато и поддържано с/у гравитацията:) така че според мен една колекция големи номера ( примерно 48-56) може да се оцени. Едно парео към бански ( гратис) би ме зарадвало.
Или хавлия за плаж, или козметична чантичка, или постелка за преобуване..

# 134

Изглежда обаче, че всички или почти всички имат договори с ресторанти и хотели и май няма да мине без това. Вие още в началото ми казвахте, аз се дърпах, обаче с всеки изминал ден се убеждавам, че динамиката на работата е такава, че се искат фиксирани уговорки.. колкото и да ми е неприятно, ще трябва да се пуснем в тази посока също...В  момента пробваме едни, които имат тип селски туризъм, имат 6 стаи, да видим дали ще се разберем, тази седмица те ме пробват на качество, аз ги пробвам на цена...  има и още една кандидатка тя пък с покривки, да видим дали ще й харесат условията
И ние се дърпахме в началото за фирмени клиенти. Сега ще се избием с конкуренцията за тях. Сигурно е, плащат си, по-малко занимавка е, като влезнат в релси нещата просто си вървят, знаеш си навици , на какво държат и т.н.  Според мен, дерзай в тази посока.

Общи условия

Активация на акаунт