Взеха ми пари неправомерно-как да постъпя ?

• 16 537
  • 125
  •   1
Отговори
# 120
  • на кой му пука, майна
Вчера бях до банката, за да си изкарам необходимия документ.
Седнах при същата служителка, за да не ми се налага да обяснявам наново на друга служителка. Момичето беше подготвило предварително всичко  /останах приятно изненадана Simple Smile / , та не ми се наложи и да чакам дори. Тя ми обясни, че след, като съм си тръгнала от банката е звъняла отново на картов отдел и после с незнам си кой директор /не разбрах точно/, за да говорят за моя проблем. Обясни ми надълго и нашироко, какво и как се е случило и че единствено PayPal могат да ми възтановят парите.

Днес пуснах факс до PayPal и ще чакам резултат. Ще ви държа в течение за развръзката  Simple Smile

# 121
  • София
ейййй, разгеле!  Peace

# 122
  • на кой му пука, майна
Вчера си получих парите от PayPal  Grinning

# 123
донибони, радвам се, че си си получила парите и че си отстояваш правата.
Банката може да няма вина в случая ( пряка ), но понеже взема пари за обслужването на сметката, се очаква да прави нещо за клиентите си.
Учудвам се колко постове прочетох тук, според които поведението на банката е съвсем нормално- нищо чудно тогава, че цари такова отношение към клиентите

# 124
Здравейте,
При мен възникна следния казус. Майка ми трябваше да направи превод по банков път на сум а от 900лв. Тъй като до сега, ни кой от банката не и беше давал да попълва платежно нареждане и тя внасяше парите с разпечатана банкова сметка, която предоставя и банката въвежда иправи превода ... става следния фал: имената на двете фирми са почти еднакви ... и майка ми вместо правилната сметка, взема грешната и превежда парите не на когото трябва.
Ок, обаче, след като погледжам платежното ...и виждам фирмата ... се получава следния казус: Парите са преведни на грешната фирма, най-лошото, че майка ми слага подпис на платежното, без да погледне, и ... собственичката на фирмата е в Дубай !!!!!!
От там се свързахме с нея, говорихме и каза, че ще и трябва електронен подпис, за да си въстанови онлайн банкирането, щеше да се прибира, не знам си какво, абе мота ме месец и нагоре, като през това време, не е отказала да ги върне ... но който и да е, след месец и нагоре мотаене ... изпратиха и електронния подпис, сега пък, няма интернет, че и не можела да си инсталира подписа, не наела как се работи с него .... абе какво ли не беше и в крайна сметка, решавам да с иги искам по съдебен ред., чрез назначаване на ревезия, която да докаже, че реално аз нямам задължения към тази фирма и на база това основание да ми върнат служебно парите. А има о и дръгия момент, 4е банката отказа да върне парите, зАЩОТО 2 МИН УТИ СЛЕД КАТО МАЙКА МИ НАРЕЖДА ПАРИТЕ и аз виждам платежното звъня на банката да спрат превода, но не можело, тъй като бил едноредов в същата банка и ... веднага влезли парите. Пуснахме молба до директора и уж се съгасиха банката да анулират плащането, после го приеха за наша грешка и не си мръднаха пръста, а сме клиенти на ЦКБ  от толкова време ... и не ни помогнаха с нищо. Тази им звъня от дубай, искаш да им прати подписано, че е съгасна да ни върнат парите ... не и става така, че банката държи парите ... поне така ми обя сни от дубай мадамата.
Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо или е наясно с процедурата по въстановяване по съдебен ре , ще съм много благодарна, ако ми пише на    kremi.st@abv.bg
И внимавайте, че грешките стават за секунди ... всеки си казва, че не може да му се случи, но никой не е застрахован.
Мерси предварително

# 125
  • София
Процедурата по съдебен ред най-добре ще ти я изясни адвокат. И да ти напиша нещо във форума, ще ти помогне ли? По-добре се свържи с професионалист навреме и ще се оправят нещата. А междувременно дано тая "мадама" възстанови парите без съд, ще ви спести време и разходи.

Общи условия

Активация на акаунт