СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 736
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Колеги ми пуснаха тази статия. Показателна е за нивото и обема на услугите, които държавата и общините предлагат. Нещо сбъркано има в приоритетите на тая държава.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3805851

# 181
Мами, никой ли не иска да ми отговори на въпроса? Писах на девета страница. Да не го преписвам и да пълня темата излишно. Моля, разяснете ми Embarassed

# 182
  • София
Второто класиране вече мина.
Местата за третото ще бъдат такива останали след 1вото, т.е. незаписани по някаква причина, отказано записване, добавени св. места и т.н.

# 183
  • София
Ами на 7 май принципно е имало места ако някое дете се е преместило и е освободило такова или на някое е отказано записване поради невъзможност да докаже точките си. Обикновено няма. От ОДЗ-тата в Младост, в които кандидатстваме имаше само 1 с едно свободно място (а кандидатствам примерно в 10-ина).
Повече места ще има на това класиране в събота. Желая успех... за съжаление моите надежди тотално се изпариха, но ... следя и чета. Да си знам за догодина  Mr. Green

# 184
Колеги ми пуснаха тази статия. Показателна е за нивото и обема на услугите, които държавата и общините предлагат. Нещо сбъркано има в приоритетите на тая държава.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3805851
На кой му пука? Карат на принципа "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се!". Казаха ясно и направо- приоритет са не хората, а магистралите. Crazy

# 185
  • София
Здравейте!
Искам да попитам за една приятелка, която работи в частна ясла дали се дава допълнително точка за детето, защото видях да се коментира в предните постове за частно училище?

# 186
Малко е вероятно при 1 място за социалната опашка, и 1 за общата да има гранична група.

да така си е  Grinning

Цитат на: v_spasova

Това е небезизвестното 2 ОДЗ на г-жа Цеца. Мамите от РГ изнесоха инфо, че за яслената група (една на брой) през системата са приети 16 деца, а са записани 63.
- това е подобно на 13 ЦДГ Ябълкова градина, където също се приемат символичен брой през системата, останалите не се знае как.

# 187
  • София
... Нещо сбъркано има в приоритетите на тая държава....
Дааа, и в приоритета на Фандъкова
До края на мандата й Йорданка Фандъкова обеща, че основен приори …  нови паркоместа.

# 188
Ели X, точно така стоят нещата. Ето аз и още доста като мен в същото положение сме типичен пример. Вместо от септември да тръгна на работа, да внасям данъци и да вкарвам пари в държавата, аз отивам на борсата, за да взимам обезщетения. Пък после държавата нямала пари - е как да има!?

# 189
хм е не е честно!  Rolling Eyes защо правиш така?
Кое не е честно?
"Запис" не е пост по тема, по никоя тема. Излишен спам в тема, която и без друго се пълни бързо, и то във форум, в който мненията с броят.

Ако не искате да пишете в темата, а само да я четете има бутон "Извести".

Ами не е честно, защото изключително внимателно чета всички мнения, които са си доста /както на всички ни е известно/, и получавам отговори на всичките си въпроси, дори понякога още преди да изникнат Mr. Green. Трябва ли да питам непрекъснато едно и също, както повечето правят, за да остана в темата и да не бъда изтрита?! А що се касае до броя на мненията - значително ще намалят, ако преди да се пита се чете внимателно! Мисля, че ще се съгласиш, че голям процент от мненията са стократно задавани едни и същи въпроси!   Така че, спама за който говориш не идва от записите определено! Rolling Eyes  Както и да е, ако толкова настояваш, отново ме изтрий, аз направих това което си писала по-горе с "извести" Peace

# 190
Малко е вероятно при 1 място за социалната опашка, и 1 за общата да има гранична група.

да така си е  Grinning

Цитат на: v_spasova

Това е небезизвестното 2 ОДЗ на г-жа Цеца. Мамите от РГ изнесоха инфо, че за яслената група (една на брой) през системата са приети 16 деца, а са записани 63.
- това е подобно на 13 ЦДГ Ябълкова градина, където също се приемат символичен брой през системата, останалите не се знае как.

МамаНинка,

Не е точно така. 13 ЦДГ Ябълкова градина е със специализирана логопедична група, което е отбелязано на страницата на градината и в ИСОДГ. В самото описание на градината пише, че има логопедични групи за деца със СОП, където приема не е през системата. Мисля, че има само две такива градини в София (134 Логопедична ДГ и 13 ЦДГ), така че сравнението с 2 ОДЗ, не е правилно.

# 191
Deni-meni, знам че ДГ е със специализирана за деца със специални образователни потребности - съгласна съм, че такива ДГ са малко и че при тях приема би трябвало да е извън общите правила, но когато се знае за приети "свои" деца нещата започват да придобиват съвсем друга светлина  Simple Smile. Не ми се иска да нажежавам и без това разпалените страсти, но е очевидно, че правилата за прием не са точно това, което трябва да са.

# 192
За правилата за прием съм съгласна с теб. За съжаление наистина не може да се избегне приема за "свои" хора.

# 193
Joy Joy Joy дам само да добавя, че за да ни направят съпричастни към това събитие да добавят:
"Йорданка Фандъкова обеща, че основен приоритет ще бъде изграждането на нови паркоместа за семейни коли" Joy Joy Joy

# 194
Днес пред лекарския кабинет приказвахме с майка с дете на 2 години, което от понеделник тръгва на ясла. Аз споделих, че не сме приети, а нейните думи бяха " При нас беш много трудно, но стана. Пробвайте всякакви варианти, навсякъде имат 2 - 3 необявени места, който се пазят". Какво ли искаше да ми каже? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт