СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 669
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Stami Sht. , НОИ трябва да бъдат уведомени когато детето реално тръгне на градина.

Щом дир-ката е предложила след месец да тръгне, прецени дали това те устройва и провери как работи тази градина лятото. За да не стане така, че да тръгне детето юни месец, пък градината август да излезе в почивка и да се чудиш какво да  правите този месец.

# 586
  • София
НОИ трябва да се уведоми в 3-дневен срок от реалното постъпване на детето в ясла.  Peace

# 587
  • София
Ан Мари, разсмя ме Simple Smile
Stami Sht, да допълня поста на в_спасова - повечето градини и ясли работят летните месеци със сборни групи, а един месец почиват. Така, че вие си преценете дали е добре за детето да се адаптира в сборна група с госпожи, които не е сигурно дали ще са вашите по-късно и с деца от други групи. А ако градината не е дежурна лятото, а почива, ще трябва и с друга обстановка да свиква. От опит знам, че дори и за безпроблемни деца, това би създало проблем.
Дъщеря ми свикна януари много бързо с госпожите и децата в яслата, но целият февруари беше с други госпожи, защото нейните бяха болни. Та след месец безпроблемно ходене, започна всяка сутрин да плаче и да не иска да влиза в яслата.
Ако нямате друг вариант обаче, това е добро решение.

# 588
Николета тръгна на ясла през късната есен. Малко по-късно последва грипния сезон. Николета около 4 месеца боледуваше през седмица. На една приятелка дъщеря й тръгна на ясла пролетно/летния сезон и нямаше проблеми с боледуване като нас. Относно адаптацията - милите са толкова ошашкани от новото ежедневие и ред, което трябва да спазват, че сприятеляването и свикването с хората идват на по-късен етап. Peace

# 589
  • София
Е да, боледуването също не е за пренебрегване.
Голямата ми дъщеря така и не свикна с детската градина, независимо в кой сезон я посещаваше. Confused Седмица на градина 3 - у дома. Най-леката и диагноза беше бронхит. Но тя е с алергична астма. До 3 години обаче не знаеше какво е антибиотик. С мъника дори в болница лежахме, ненавършила годинка. А колко антибиотици изпи, още преди да тръгне на ясла  ooooh!
Та така де- всичко е относително и решението си е лично.
Аз само споделям опит.

# 590
  • София
Мдааа... както бяхме 1-ва резерва, така не сме класирани.
Яд ме е, че са приети деца, на които очевидно това не им е било 1-во желание, но не са класирани другаде.
А пък най ме е яд, че след като минути преди 18 ч. чакащите бяха с по 8.1 т. и номер от 29.04. в събота най-отпред се появява дете с 8.2 т. и номер от 13.05. Явно обявеното 1 свободно място си е било за него...

# 591
  • София
За адаптация към болести тръгване на ясла след месец може и да е удачно. Но въпроса е дали детето ще е със същите деца през есента, учителки, стая и т.н. Не е въпросът да походи пробно месец и есента да го бухнат в нова среда.

Моята дъщеря тръгна на ясла на 2,8. Имаше период на адаптация, имаше ревове. Заедно с децата, с които беше на ясла тръгна и на градина (9 месеца след започване на ясла) и пак мина през същия период на адаптация.

Както са писали майките ДЗтата в София почиват през лятото за 1-2 месеца. В сайта са качили графика за лятото - ГРАФИК ЗА РАБОТА НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТОЛИЧНА  … РЕЗ ЛЕТНИЯ ПЕРИОД

За НОИ наистина не знам. На мен счетоводителката ми беше казала ако го запиша да я предупредя, за да може тя да си оправи нещата с НОИ.

# 592
Момичета, на какво основание магат да ми откажат да ни запишат с бележка на ХЗ ?
Ако няма свободно място ли  newsm78 newsm78
А тази бележка протокол от ЛКК или бележка от личен лекар?

Лекарката каза да питам в градината какво искат - само бележка или ЛКК.Та, въпроса ми , като взема и бележка и протокол  ,могат ли да ми откажат на този етап.

# 593
момичета задължително ли е служебната бележка че съм на трудов договор да бъде напечатана,може ли да се напише с химикалка и да се сложи печат

# 594
  • софия
не е задължително щом има подпис печат изходящ номер,мисля че е по представително на компа.каква е тази фирма с служители пък нямат компютър и принтер... Shocked

# 595
не е задължително щом има подпис печат изходящ номер,мисля че е по представително на компа.каква е тази фирма с служители пък нямат компютър и принтер... Shocked
оф не питай,работодателката ми е много кофти човек ,просто не и се занимава ,трябва май аз да си я печета предполагам че в някое копирно студио ще ми я направят нали.И после ще се моля да ми я подпечати и подпише.просто се заяжда,хвана я яд че ползвам 6 месечният си неплатен отпуск и гледа да ме прецака с нещо.

# 596
хахаах предвид написаното направо си заслужих подигравките за моя сметка. Знам обаче, че не са с лоши мисли, и че това е един от сайтовете с най-благоприятна среда. Благодаря на всички, които се отзоваха на въпросите ми.
А с детската какво ще се случи, засега ще мислим, че нещо чувам неприятни отзиви за тази детска и много съм разколебана. Почти не ме притеснява стреса на детето или това че ще боледува, по скоро ме притеснява, какво ще е отношението на госпожите в детската дали ще е топло ще се грижат ли за децата или просто ще прекарват с тях времето между 8 и 5. Дали от дограмите ще духа.......... има ли мухъл.................... (помещенията отдавна не са ремонтирани) ще пушат ли в техните стаи............. дали ще ги слагат да спят с дрехите с които са били навън.......... някой ще забележи ли че са потни или че ръцете им са лед...................Далеч съм от мисълта, че в частна ясла условията ще са далеч подобри......... Всичко е въпрос на лично усещане от страна на персонала........... ако обичат деца ще се грижат за тях. Но уви информацията, която достига до мен е противоречива и най-вероятно само от личен опит ще мога да определя къде е истината, а тя е някъде по средата, ама за да разбера трябва да тръгнем на детска, а като тръгнем доволни недоволни ще спрат детските и на работа трябва да тръгна а после как да се спра и да си го взема ако съм недоволна.............
Предполагам, че това са мисли на всяка една майка. Дано всички вие да имате късмет. Тези които чакат да ги приемат, да се класират. Тези които са класирани, да имат късмет с детските си градини и  госпожите в тях. 
Благодаря отново на всички, които ми отговориха.

# 597
момичета задължително ли е служебната бележка че съм на трудов договор да бъде напечатана,може ли да се напише с химикалка и да се сложи печат
Ако ще и на ароматизирана тоалетна хартия да го напишеш с цветни флумастри, щом документът съдържа всички задължителни атрибути, които го правят такъв нямат юридическо основание да не ти го приемат.

# 598
  • София
хахаах предвид написаното направо си заслужих подигравките за моя сметка. Знам обаче, че не са с лоши мисли, и че това е един от сайтовете с най-благоприятна среда. Благодаря на всички, които се отзоваха на въпросите ми.
А с детската какво ще се случи, засега ще мислим, че нещо чувам неприятни отзиви за тази детска и много съм разколебана. Почти не ме притеснява стреса на детето или това че ще боледува, по скоро ме притеснява, какво ще е отношението на госпожите в детската дали ще е топло ще се грижат ли за децата или просто ще прекарват с тях времето между 8 и 5. Дали от дограмите ще духа.......... има ли мухъл.................... (помещенията отдавна не са ремонтирани) ще пушат ли в техните стаи............. дали ще ги слагат да спят с дрехите с които са били навън.......... някой ще забележи ли че са потни или че ръцете им са лед...................Далеч съм от мисълта, че в частна ясла условията ще са далеч подобри......... Всичко е въпрос на лично усещане от страна на персонала........... ако обичат деца ще се грижат за тях. Но уви информацията, която достига до мен е противоречива и най-вероятно само от личен опит ще мога да определя къде е истината, а тя е някъде по средата, ама за да разбера трябва да тръгнем на детска, а като тръгнем доволни недоволни ще спрат детските и на работа трябва да тръгна а после как да се спра и да си го взема ако съм недоволна.............
Предполагам, че това са мисли на всяка една майка. Дано всички вие да имате късмет. Тези които чакат да ги приемат, да се класират. Тези които са класирани, да имат късмет с детските си градини и  госпожите в тях. 
Благодаря отново на всички, които ми отговориха.
И аз се замислям за тези неща, но кой знае...

# 599
А възможно ли е IT- тата да връзват дадено ЕГН с даден входящ номер.... и така да се вкарват деца или вече фантазирам...?

Общи условия

Активация на акаунт