СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 650
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Stami Sht., напълно нормални размисли за майка, която си пуска детето за 1ви път на ясла. Ако можете да намерите отзиви в нет-а за въпросното ДЗ... Но и това е субективно, едни може да са доволни, а други - не. Отработвате на място.
За спане с дрехи не съм чувала, и може би това притеснение би трябвало да отпадне.
Независимо кога ще тръгне детето, дали след месец или септември, период на адаптация ще има. то ще плаче вътре, вие - вън. Всички сме минали по този път.
Пожелавам леко приемане на яслата, и на вас и на детето  Hug

Naneto, не вярвам. Разбира се не мога да гарантирам на 100%, защото съм страничен наблюдател.
Но нали за това е купено устройство, за това се прави граждански контрол...

# 601
  • София
Момичета,моето детенце го приеха и вече го записах! До дук добре,Но има вероятност да остана без работа.Възможно ли е да го отпишат от ДГ при положение ,че вече ще бъда безработна?
Септември правят ли справка отново в НОИ?
Благодаря ви предварително!!!

# 602
  • София
Момичета,моето детенце го приеха и вече го записах! До дук добре,Но има вероятност да остана без работа.Възможно ли е да го отпишат от ДГ при положение ,че вече ще бъда безработна?
Септември правят ли справка отново в НОИ?
Благодаря ви предварително!!!
Не, няма такава опасност. От тук нататък никой не те закача за нищо, освен за платените такси.  Grinning

# 603
  • София
Да питам за удостоверението за настоящ адрес.Веднага ли ще го получим от общината или ще чакаме известно време.Гледам на първа страница пише " и в 5-дневен срок се изпраща за актуализация на Национална база данни "Население"  ",за това се зачудих колко време ще е нужно да се сдобием с този документ?

# 604
  • София
misleto, може да платиш за експресно издаване на удостоверение и май ставаше за 24 часа. Карам по спомени, защото когато ходих за такова удостоверение ме попитаха спешно ли ми трябва или не  Peace

# 605
Веднага го получавате. Стига да сте със собственика на жилището и той да носи нотариалния акт за него. В повечето общини поне е така.

# 606
Да, ние го взехме веднага. Собственика показва нотариален акт и попълва декларация, че е съгласен да се регистрирате на адреса.

# 607
  • София
Може нещата за една година да са се променили  Rolling Eyes
Аз отидох с нотариалния акт, защото жилището е лично мое и удостоверението ми стана след 3, а може би и 5 дни да бяха  Peace

# 608
  • София
Добре,че питах да разбера,че и собственика трябва да дойде с нас,иначе щяхме да загубим време само. Благодаря ви.

# 609
Може нещата за една година да са се променили  Rolling Eyes
Аз отидох с нотариалния акт, защото жилището е лично мое и удостоверението ми стана след 3, а може би и 5 дни да бяха  Peace
Явно има разлика и в различните общини, защото предишното ми такова удостоверение си го взех преди 3 години, отново на момента, изобщо не съм чакала. То и какво толкова има да му се прави, просто попълваш за 2 минутки един формуляр, от който ти дават копие.

# 610
  • София
Моето дете е прието!  newsm44  Имаше 4 свободни места и се борихме някъде с 11-12 деца за тях и малката ми е изтеглила най-нисък номер и е първа в класирането Simple Smile Не е това ОДЗ, което най-много искахме, но поне ни е в квартала!

Благодаря на всички, които помагаха с информация!

Явно понякога стават чудеса Simple Smile Надявам се всички, които не са приети да успеят да влязат до септември!

Hug Hug Hug

Честито, това е 91 ОДЗ, нали? Това ни беше най-, най-желаната ясла, първо, защото ми е под носа (мога почти от балкона да си хвърля детето там, ама не ми го щат  Mr. Green ) и после, защото племенницата ми е на 5, вече е във втора градинска група, беше си там и на ясла. От сестра ми знам, че от яслата даже са по-доволни родителите отколкото от градината, много ги занимаваха тогава децата, нашата девойка на 2 години знаеше повече песнички и стихотворения отколкото на 4  Laughing  Laughing  Laughing
Иначе както и по-горе се оплаквах, много ме е яд, че 4 деца, класирани на първо класиране и незаписани, явно са кандидатствали само за спорта и така не можа да влезе моето дете преди 2 седмици, но ето пък, че това е донесло късмет на вас  Hug

# 611
Честито на приетите!!!
Ние не сме приети и този път:(
в 1то ни желание имаше само 2места и съответно 2деца с повече точки и те си влезнаха
преместих го 1вп желание в др. градина, където за места се борихме 55деца в гран.група

# 612
Момичета, кажете в полето СОП какво трябва да попълня ? Самото заболяване ли ??

# 613
  • София

Цитат
Въведете допълнителна информация.
Разбирам го като или диагноза или номер на протоколи, може би по-скоро първото.

# 614

Цитат
Въведете допълнителна информация.
Разбирам го като или диагноза или номер на протоколи, може би по-скоро първото.

Обаче ние сме на комисия в края на седмицата - все още нямам номер на протокол , а и не знам точно термина на заболяването.

Общи условия

Активация на акаунт