СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 645
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Сутринта по радиото чух, че в Дума са писали за градините:
http://www.duma.bg/duma/node/14478
и, освен това, че ще слагат сгъваеми легла в спортните салони /където ги има, предполагам/.
И се сетих как преди 3 години в общините удрано се проектираха "сгъваеми" градини, като не се чу нито една от тях да е била реализирана.

Е писна ми. Едните старателно оцветяват статистиката в розово, а другите пък незнайно откъде си спретват своя статистка. Да питам откъде взеха култовото число 18 000 като 22 000 - 6 700 не дава толкова. При това в тези активни кандидатури има и не малко деца, посещаващи чиста ясла, които кандидатстват за ОДЗ. Какво точно трябва да се направи, за да не подвеждат хората с грешна информация и от двата лагера и ако е възможно да не се използва точно този проблем в предизборната еуфория. В общинския съвет има съветници от всички партии, но не съм забелязала някаква особена активност по въпроса с изключение на някоя и друга култова реплика в посока "Оправяйте се сами, общината вече не може".

Ели Х, засягаш две доста наболели теми, които принципно засягат и много други области от живота, не само кампанията за детските градини:
1. Кметицата е от ГЕРБ, но общинските съветници са от различни партии - те всъщност какво конкретно правят, за да се промени положението към по-добро ????
2. Журналистиката в България от доста време насам и в момента - тя е подкупна, зависима и уви, упражнявана от хора, които в голямата си част са далеч от професионализма. Може и да има някакви изключения, но ще ме прощавате в момента ми е трудно да се сетя за такива.

Успех и повече късмет на всички, очакващи третото класиране.

# 91
Здравейте,

хайде и аз с въпрос. Чета, гледам, смятам ама пак не ми е ясно нещо - има ли значение датата, когато е добавена кандидатурата или не? Кандидатстваме в една градина, където бяхме в гранична група за първото класиране и за 5 места се бориха 7 деца, та моето е едното каръче. Остана първа резерва с 8,2 точки. Днес обаче виждам, че се е освободило едно място (авно е отказано записване), но се е появило едно дете с 9 точки, което съответно ни измества на второ място (ей, ще полудея вече). Та въпроса ми е - неговата кандудатура е добавена днес, а нашата в началото на кампанията; това има ли значение или ще ни изпревари заради 9те точки?

# 92
  • София
tigywigy , за съжаление това детенце ви изпреварва, защото е с повече точки, нищо, че е добавило кандидатурата си след първото класиране. Ако така си остане само едно свободно място, ще приемат него.

И в опашките на моето дете има такива новодошли деца, много се ядосвам, ама това е.

# 93
  • София
Да се запиша и в тази тема, хайде да минава съботата че поне да не се надявам повече.
И в градините, които следя се случват същите работи, каквито са споменавали някои от родителите тук. На някои деца им порастват точките изневиделица, където изскочи свободно местенце се появяват 10-точковци и т.н. едно и също.

# 94
  • around the world
Успех и късмет на всички очакващи 3-то класиране !
Обхванала ме е една тиха лудост  ooooh!... да видим какво ще следва след нея!

# 95
  • София
Момичета, какъв е срока директорките да отразят в системата записване на дете? Сутринта записах дъщеря ми, и още нищо не се е променило. Нито в броя на записаните деца, нито съм получила мейл, нито в профила нещо се е променило  newsm78
Май няма срок. Аз записах сина ми миналата седмица в четвъртък към 12 часа и все още не е отразено.  Rolling Eyes

На твое място бих звъннала да питам директорката.
За втори път сме приети през системата и се записваме. Миналата година докато се върнем от градината и бях получила мейл, че детето е записано.
Притеснява ме факта, че нищо не ми дадоха от градината, нито входящ номер, нищо...
Да не стане, че не съм отишла да я запиша после...

# 96
  • София
Айде и аз тук, още не съм оставила надеждата да умре.  Laughing В една от интересуващите ни градини към моента все още има незаписани 17 деца. Смятам, че за това класиране ще има свободни места там и се надявам на малък случаен номер.  Praynig Не ми е удобна, в съседен район е, ама трябва да се работи.  Mr. Green

# 97
Като  подАдох  документите   за приема,директорката    още в мое  присъствие го  отрази  в  системата и  докато  се  прибера  до  вкъщи  вече  имах  и  мейл.Найстина  най  добре питай  директорката Grinning

# 98
Късмет на всички. Сигурна бях, че дезинформацията ще се задейства. а пък това със списъка на Фандъкова... ooooh!

# 99
Е  пак  нещо  не  ми е  ясно,и  ще ми  е  интересно  да  чуя  и вашето  мнение.
Как  може  дете  което  е  прието  на първо  класиране  и то  първо  с 10 плюс  по  общ  критерийhttp://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo3OntzOjk6InJhdG … kIjtzOjI6IjcwIjt9
Същевременно  да е   и  първа  резерваhttp://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo3OntzOjk6InJhdG … kIjtzOjI6IjcxIjt9
Защо  тогава  въобще  е  кандидатствала newsm78.Без  да  се  обижда,това  разбира  се  си е   нейно  решение,но  според  мен  е  безсмислено Peace

# 100
Възможно ли е директорът на дадено ОДЗ да не подава информация за записалите се? При нас бройката е мръднала с - 1 записано дете от миналата седмица.  Rolling Eyes

# 101
  • София
Е  пак  нещо  не  ми е  ясно,и  ще ми  е  интересно  да  чуя  и вашето  мнение.
Как  може  дете  което  е  прието  на първо  класиране  и то  първо  с 10 плюс  по  общ  критерийhttp://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo3OntzOjk6InJhdG … kIjtzOjI6IjcwIjt9
Същевременно  да е   и  първа  резерваhttp://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo3OntzOjk6InJhdG … kIjtzOjI6IjcxIjt9
Защо  тогава  въобще  е  кандидатствала newsm78.Без  да  се  обижда,това  разбира  се  си е   нейно  решение,но  според  мен  е  безсмислено Peace

Този казус е интересен. Кандидатурата и е добавена днес. Има си и трите точки за първо желание. Сигурно е отказано записване и е кандидатствала наново.
А 10+ точки по общи критерии означава май К4?
Но пък защо сега са 9 точките?

# 102
*poli** - като гледам точките са различни  newsm78. Директорката може  да е отказала записване на това дете  заради неправилно заявени критерии и сега да е с реалните си точки newsm78 .  Струва ми се, че това е критерия за родител в столичното образование  Peace

# 103
  • София
*poli**, записването не е приключило. Най-вероятно е отказано класиране.

# 104
Възможно е newsm78,защото  иначе  няма  логика.Е,в  такъв случай  дано  детенцето  да  има  късмет Peace

Общи условия

Активация на акаунт