СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 613
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета,мъжът ми е самоосигуряващ се и управител на собствената му фирма.Та въпросът ми е какво да носим при записване-може ли копие от регистрацията на фирмата и копие от договора за наем на офиса?Всъщност това да доказва,че работи в района на градината,но все пак....
Може да занесете и уведомлението за търговска дейност,защото то е най-достоверно,а за неговите осигуровки,ако имате платежни за примерно последните 2-3 месеца!

# 76
http://play.novatv.bg/play/246581/?autostart=true
след 11-тата минута... обсъждали вече да се полагат по 3, а не по 4 квадрата  Rolling Eyes
Големи са сладури децата от репортажа обаче  Mr. Green

# 77
В края на месец април беше извършено първото класиране за общинските ясли и градини на територията на столична община за предстоящата учебна година от септември. Резултатите са меко казано, плачевни – само около 1/3 от всички деца, чиито родители кандидатстват за прием, се класират, или 6702 класирани спрямо 13342 некласирани. Въпреки че тепърва ще има още няколко класирания и някое и друго дете ще успее да се вреди, картината няма да се промени съществено.

Тук няма да се спираме в детайли на силно дискриминационния характер на повечето от критериите за прием. Така например, с какво право едно дете, чийто родител или баба/дядо е работил в общинска ясла или градина, има предимство пред друго дете, чийто роднини са работили или работят нещо друго? Или защо едно дете, което вече е посещавало общинска ясла за известен период от време, да има предимство в класирането пред тези, които не са? Голяма част от последните не са ходили на ясла не защото не са искали, а защото не са се класирали. Т.е. в системата е вградена порочност  - ако едно дете не е ходило на ясла, то трудно ще се класира и по-нататък.

Източника е

http://thenews.bg/business-news/12173-template

На който му е интересна статията да сподели съгласен ли е с предложеното от авторката, или не е?
Аз принципно харесвам тази идея, поне ми се струва някакво решение на проблема Rolling Eyes

# 78
Момичета,мъжът ми е самоосигуряващ се и управител на собствената му фирма.Та въпросът ми е какво да носим при записване-може ли копие от регистрацията на фирмата и копие от договора за наем на офиса?Всъщност това да доказва,че работи в района на градината,но все пак....
Може да занесете и уведомлението за търговска дейност,защото то е най-достоверно,а за неговите осигуровки,ако имате платежни за примерно последните 2-3 месеца!

Много Благодаря!!!!
И да кажа,че големият ми е 5резерва.Ужасссссссссссссс

# 79
Успешно сме записани вече в Детска Ясла  Simple Smile

Отново благодаря на момичетата помогнали да се случи това  Heart Eyes  bouquet

Относно походните легла на дечицата сега си спомням, че когато бях малка точно на такива спяхме в Детската градина  Laughing Laughing Laughing
Ех,  да не живеем в машина на времето  Laughing Laughing Laughing и да се връщам в детството ми  newsm78

# 80
  • София
http://play.novatv.bg/play/246581/?autostart=true
след 11-тата минута... обсъждали вече да се полагат по 3, а не по 4 квадрата  Rolling Eyes
Големи са сладури децата от репортажа обаче  Mr. Green

Много интересно ще стане когато всички деца от групата са на градина в един ден. И то не заради походните легла, а заради персонала в градината. Никак, ама никак няма да им е лесно... Rolling Eyes

# 81
  • София
Здравейте майчета.
Незнам дали на място си задавам въпроса, но вече лудвам с тези класирания.
Та на въпроса: кога свършват класиранията, че нещо не разбирам с тези класирания всяка седмица какво се цели? Т.е. интересувам се кога разбираш че никъде не си приет и започваш да търсиш друг вариант?
Благодаря на всички които ми отговорят предварително, но вече съм много объркана.
Сега на 13.05 свършва срока за записване на децата, приети на 1-во класиране. И се очаква, че свободните места ще се повече от местата за 2-ро класиране.
Следи в петък следобед какви свободни места ще има. Работното време на градините обикновено е до 17, а системата се заключва в 18 и би трябвало преди заключването свободните места да са обявени.
И ако сега нямата късмет, то шанса значително ще намалее. И ще остане възможността на есен да открият някъде нови групи и да се пробвате там.

Аз лично имам позната - детенцето го приеха чак декември за ясла1, без да са обявявани допълнителни места. Просто едни 2-3 места останаха незаети след 1-вото голямо класиране. И тези места се въртяха на всяко класиране, деца се класираха, не ги записваха по незнайни за мен причини.
 И накрая местата стигнаха до въпросната мама и нейния мъник за моя радост - каката много се разбира точно с това детенце и си играят и се търсят в яслата и в почивните дни Simple Smile

# 82
момичета искам да попитам в системата в графата незаписани пр.5 - там ли трябва да гледам за следващото 3то класиране и евентуално в петак да местя където има повече свободни места или тези цифри няма да са актуални. newsm78

# 83
  • София
Момичета, какъв е срока директорките да отразят в системата записване на дете? Сутринта записах дъщеря ми, и още нищо не се е променило. Нито в броя на записаните деца, нито съм получила мейл, нито в профила нещо се е променило  newsm78

# 84
  • София
Момичета, какъв е срока директорките да отразят в системата записване на дете? Сутринта записах дъщеря ми, и още нищо не се е променило. Нито в броя на записаните деца, нито съм получила мейл, нито в профила нещо се е променило  newsm78

При мен се отрази веднага, живея на 2 минути от градината, като се прибрах вече беше отразено и мейл имах, но някъде в темата четох, че някои от директорките събирали документите през деня и записвали в системата вечер всички събрани от деня ...

# 85
  • София
Здравейте,

имам питане относно Удостоверението за настоящ адрес. Попълнили сме го още щом се преместихме в Младост - ще рече далечната 2005. Тогава дете съм нямала. Сега да не кажат че графата за деца под 18 год не са попълнени и да ме върнат? Трябва ли пак да ходя до общината или просто им показвам Удостоверението от 2005?

# 86
  • София
Момичета, какъв е срока директорките да отразят в системата записване на дете? Сутринта записах дъщеря ми, и още нищо не се е променило. Нито в броя на записаните деца, нито съм получила мейл, нито в профила нещо се е променило  newsm78
Май няма срок. Аз записах сина ми миналата седмица в четвъртък към 12 часа и все още не е отразено.  Rolling Eyes

# 87
  • София
Вместо запис -въпрос.  Blush

Как така , до сега СО или Здравно Министерство или не знам коя е точната инстанция..не са определили точни и ясни критерии за приемане на деца с ХЗ?!? Защо се оставят толкова вратички? И въобще, има ли списък кои ХЗ се нуждаят от това "подпомагане" при прием в детско заведение?
Искам да бъда разбрана правилно, вече се примирих, че шанса ни е малък, не ми вадят очите болните дечица. А недоклатената работа и неяснотите. А може само за мен да не е ясно.Тоагва моля обяснете ми.  Grinning

# 88
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Courage, всички това се питаме Simple Smile Май не им е изгодно, че ще си отворят доста работа за проверки ... или заради друго ...

Уффффффф, аз ви следя всеки ден и се ядосвам с вас, и си задавам въпроси ... Нищо, че вече сме записани има доста неща, които ме тормозят ... Като въпроса на Кураж, като въпросите за разликите в цифрите за капацитет и записани през системата ...

Най се ядосвам, че нашата гранична група беше от 8 деца за 7 места ... едно детенце отпадна (можеше и да сме ние Sad) ... сега вече е на 5 място в чакащите ... леле ... много ме е яд за него Sad

Elyah, ние януари сменяхме квартира - най-големия срок в тези удостоверения е 1-6 години!!! Провери си, за да не стане гаф!

# 89
Е във 2 ОДЗ как решиха, че точно 1 място не им достига. С голям интерес ще следя кой ще се класира - първият от списъка или друг. Иначе ние сме некласирани близнаци от района на въпросното ОДЗ, където от 3 градини само една беше пуснала 10 места - другите са с 0.
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт