СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012 09.05 - 15.05

• 62 626
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Не знам дали веднъж въведено след това може да се редактира.
Да, може Simple Smile Но редакцията е "Откажи" и след това може да се въведе наново.

# 616
Мдааа... както бяхме 1-ва резерва, така не сме класирани.
Яд ме е, че са приети деца, на които очевидно това не им е било 1-во желание, но не са класирани другаде.
А пък най ме е яд, че след като минути преди 18 ч. чакащите бяха с по 8.1 т. и номер от 29.04. в събота най-отпред се появява дете с 8.2 т. и номер от 13.05. Явно обявеното 1 свободно място си е било за него...

И аз съм ядосана за това. Уж бяхме четвърта резерва и обявиха 4 места и изведнъж се появиха други деца с повече точки и ние не влязохме. #2gunfire #Cussing out

# 617
  • София
При нас най-вероятно ще има места в градината, в която моя син изкара готиния номер 91 Simple Smile Де късмет де Simple Smile
Аз миналата година мислех да ставам селянка и да пусна Алекс на ясла там, ама това лято може и да стане.

# 618
  • София
Нали е достатъчно само единият родител да си извади адресна карта(регистрация) или трябва и 2-та?

# 619
Написах нещо в полето СОП , обаче точките ни не се увеличиха . Имате ли идея защо  newsm78

# 620
Минавам да похваля една майка, с която се срещаме в градинката на езерото... Днес направо останах много приятно изненадана като ми каза че благодарение на съвета ми, които и дадох за преместване на кандидатурата детето и  в друго ОДЗ   то е прието  newsm44 newsm44
Много се радвам, че успях да помогна  Peace Simple Smile

Ето, че всичко е взаимносвързано:
Момичетата помагат на нас, а ние с приетите вече деца нека помагаме на други да успеят!!!
Благодаря отново на Инспектор Гаджет, Ели ХАн Мари, мама Саня, Elichka_mama, и всички момичета, които ни помогнаха  bouquet

# 621
  • София
Написах нещо в полето СОП , обаче точките ни не се увеличиха . Имате ли идея защо  newsm78
Децата със СОП не използват допълнителни точки, класират се извън класиранията. Т.е. заедно с документите отивате при директора на даденото ДЗ.

Нали е достатъчно само единият родител да си извади адресна карта(регистрация) или трябва и 2-та?
Цитат
4. Удостоверение за настоящ адрес (адреса посочен в системата на ИСОДГ) - само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес. Адресът на местоживеене трябва да бъде в район: (посоченият район в системата на ИСОДГ).

# 622
  • София
Да, само един родител е достатъчно  Peace
При нас мъжът ми се води даже в друг град.

# 623
Написах нещо в полето СОП , обаче точките ни не се увеличиха . Имате ли идея защо  newsm78
Децата със СОП не използват допълнителни точки, класират се извън класиранията. Т.е. заедно с документите отивате при директора на даденото ДЗ.

Цитат
4. Удостоверение за настоящ адрес (адреса посочен в системата на ИСОДГ) - само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес. Адресът на местоживеене трябва да бъде в район: (посоченият район в системата на ИСОДГ).

Странно.Говорих с директорката и тя ми каза да заявя СОП и ще се изкача с класирането. Попитах я кога да занеса документите  , а тя ми каза да не нося нищо , че щяло да се види в системата , че съм заявила този критерий. А , и щяло да стане ясно чак септември дали ще ни приеме. Дотогава ли да чакам. Нещо май и тя не е наясно. Как да процедирам  newsm78 newsm78

# 624
  • София
МиленаГ, СОП не означава хронично заболяване, нали знаеш?  Rolling Eyes
СОП не променя точките. Дано да остане място и да ви приемат, успех!

# 625
МиленаГ, СОП не означава хронично заболяване, нали знаеш?  Rolling Eyes
СОП не променя точките. Дано да остане място и да ви приемат, успех!

А как да заявя ,  че имаме ХЗ ?? Леле , съвсем се обърках.

# 626
  • София
milenag, ето какво пише в ръководството на ИСОДГ:
2.2.3
 Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в ОДЗ и ЦДГ съгласно действащата нормативна уредба.

Ако вашето дете има специални образователни потребности и/или хронично заболяване, заявете това с бутона „Заяви" срещу последната таблица от страницата с критериите.

Въведете допълнителна информация.

Информацията ще бъде сверена с протоколите на съответните комисии. Ще бъдете информирани при несъответствие.

Децата със СОП не участват в общото класиране. Те се класират служебно от Дирекция „Образование" или директорите на градини със специален прием съгласно решенията на съответните комисии.

Необходимо условие е детето да има възможност за интеграция в обща група.

Ако нямате потвърждение от комисия, но смятате, че детето ви има СОП, свържете се с Дирекция „Образование".

Ако не обявите предварително, че детето ви има СОП, може да ви бъде отказано записване, дори да сте класирани по общия ред.

http://kg.sofia.bg/?page=manual2010#44

Тези деца ги записват директорите на място, като доколкото знам всичко става по тяхна преценка, т.е. имат пълното право да ви откажат. по-нагоре пишеше една майка с ХЗ, на която навсякъде и бяха отказали прием и накрая ги приеха по общия ред.  Peace

# 627
Момичета, кажете в полето СОП какво трябва да попълня ? Самото заболяване ли ??
Може въобще да не попълваш нищо, а да отидеш в конкретната детска градина и да представиш документ за заболяването, обикновено искат протокол от ЛКК

# 628
  • СОФИЯ
Отсъствах миналата седмица и виждам, че почти сте изписали и тази тема, запис, нямам време да я изчета.

# 629
  • София
Здравейте,

Не успях да събера необходимата документация навреме /грешката си е изцяло наша/, в резултат на което синът ми беше елиминиран за ясла. Мога ли отново/веднага да кандидатствам след като изтрия кандидатурата му и я пусна на ново или има някакъв "наказателен" срок за същото ОДЗ? Предстои откриване на ново крило и предпролагам, че ще го приемат, когато обявят местата.

ПП. Писах и чрез формата за обратна връзка, но знам че тук сте по-бързи и наясно   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт