Бременността е към своя край, ще гушнем бебчовците си през Май! -Тема 23

• 26 786
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Добър ден и от мен!
Мери Лу, ЧЕСТИТА РОЖБА! Да ти е жива и здрава, и с много късмет!    
Хера, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА БОРИС! Да е жив и здрав, да ви радва много!
Честит рожденик и на Мама на ванко и тони!
И при мен никакви изгледи за скорошно раждане - по някоя и друга контракцийка на денонощие, менструални болчици, изчезващи в легнало положение и т.н.
Днес сутринта излязох малко да миткосвам улиците и се прибрах преди малко - ама като ме заболя един кръст, та сега почивам. Днес направих и последните покупки, вече приготвих всичко за болницата, остана да ги насложа в торби и сакове, и да чакаме включване.

# 661
Ха, добър ден от нас Simple Smile

Честито ни първо майско бебенце Simple Smile

Аз преди малко нахраних Вики и сега спинка Simple Smile Малко преди това педиатъра ни беше на посещение и даде насоки в гледането. 
Относно ушенцата на Вики - Теди, Поли  Mr. Green прекрасни са, милички Simple Smile Благодаря, че попитахте  Mr. Green А за останалите майчета пояснявам - на Лекциите в Лабиринт на Поли, Теди, Миленка им разказвах как с баща й на Вики се чудехме какви ли ще са нейните ушички понеже на ехографа така й не ги видяхме. Изводът, който ММ правеше постоянно е, че вероятно са твърде големи и затова ехографа не ги хваща. И така тази тема се превърна в повод за доста добро настроение Simple Smile

Пиша на бързо и за раждането - както вече казах, всичко се случи много, ама много бързо. Сутринта бях на преглед - установи ми доки разкритие, но си ме прати у нас, тъй като нямах силни болки и изгледи за напиращо раждане. Като се прибрах обаче изведнъж започнаха да стават много бързо все по-силни и все по-начесто. Обадих се на док и тя даже реши, че съм повечко уплашена и затова може и да преувеличавам. За да сме спокойни всички ММ отиде да я вземе и да дойде у нас, за да си ме наблюдава, защото никак не й се искаше да тръгваме прекалено рано за болницата, за да не ме мъчат като ме вържат на леглото в предродилна. Дойде у нас видя разкритието, което беше 3-4 см и наистина разбра, че работата отива на раждане, но все пак предвид това, че ми е първо раждане смяташе, че контракциите няма да ескалират твърде бързо, както и разкритието. Седнахме и зачакахме, като ме накара да се разхождам, да клякам, взех си топъл душ (предната вечер да вметна, че се киснах във вана и като нищо съм си помогнала). Не мина обаче и половин час и разкритието ми вече беше 5 см. Веднаха алармира екипа да тръгва към болницата, както и ние също. Стигнах с 5 см. и доста силни болки. ПОследва преглед, оправяне на документи и не повече от 5-10 мин. в предродилна. СЛед 3-4 контракции и вече имах пълно разкритие. Не се наложи дори епидурал. Спукаха ми мехура и айде на магарето. 3 контракции с яко напъване и Вики беше вече на бял свят Simple Smile Наложи се да ме резнат малко, за да предотвратят по-сериозни разкъсвания и именно от това са ми 4-те шевчета. Та това беше... Мойта доки ме разцелува след като бебка излезе и гордо въклинка "Тя е мойта гордост, ще роди още поне 4 деца "
На всички майчета, които се страхуват от неизвестното искам да кажа нещо - със сигурност страх има, защото не знаем какво ни се случва. Аз заложих обаче на спокойствието и даже чувството за хумор и може би това ми помогна. Желая успех на всички и се опитайте да бъдете спокойни - бебенцата така или иначе ще излезнат и ако можете да им помогнете с положителната си настройка би било чудесно Simple Smile

# 662
Диде , благодаря за разказа ти! Просълзих се на думите на докторката ти! Blush Дано шевчетата ти не са те боляли. Peace

# 663

Честито на Мери Лу и Къщичка в гората!

Страхотен разказ Диана:) Надявам се и аз да напиша нещо такова, след раждането:)

Аз продължавам да потъвам в моята черна дупка, надявам се скоро да изплувам. Какви са тея нерви и хормони накрая незнам. Опитвам се психически да се подготвя , че може да родя до края на седмицата/ според доки/, но някак си не става.

Мамета, някоя ражда ли в Тина Киркова? Моля да сподели какво задължително трябва да се носи?

# 664
Гери какво стана с тегленето на наградата в Чиполино? Нищо не са публикували ....   Crossing Arms Ти нали щеше да ходиш в събота вечер  Rolling Eyes

# 665
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи и специално на малкия принц на Хера много, много целувки  Hug
Честит рожденик на мама на Тони и Ванко. Нека расте добро и умно дете и бъде най-добрия батко!

Дианче, имала си едно прекрасно раждане и благородно ти завиждам въпреки  4-те шева  Hug
Дано така лесно се справиш и със следващата ти мисия - да бъдеш добра майка  Peace

Аз утре влизам в Майчин дом  и ако не успея да се включа довечера пожелавам  много късмет на всички които ще раждат тези дни докато ме няма. Ще пратя SMS за да се похваля като ми дадат телефона само се чудя на коя вестителка Thinking, че си имам три.  На Адашчето ли, на Гери ли на Жени ли..... Ох, ще го карам на лотария май   Mr. Green

П.П.: Ще взема да се похваля и на трите та да е сигурно, че ще научите  Laughing

# 666
  • София
Здравейте момичета!

Дидка, страхотен разказ. Ей такова настройка си представям и аз. Дано и при нас мине бързо и безпроблемо.

Честити бебовци и беболинки на всички майчета! Да са много здрави, палави и игриви!

Събота и неделя падна едно чистене и пренареждане, не си е работа. Нямам никакви болки и признаци за скорошна среща с бебка. Сега се връщам от тонове. Лекарката каза, че са много добри. В четвъртък ще се гледаме колко е пораснала. Май само аз не бързам да излиза мойта госпожица!

Да ви се похваля, току що ми се обадиха, че легълцето и скринчето са готови и ако таткото не закъснее след работа, ще минем довечера да си ги вземем. Другото хубаво днес е, че снощи към 00:30 си поръчах чаршафчетата на Бертони в един сайт и днес в 14 ч ми го докараха. Не очаквах да са толкова бързи.
Явно всички искат да ме зарадват днес. Била съм именичка.
Честото и на Борко, както и на всички празнуващи днес!

А от мен една почерпка за Вас (дано този път най-накрая стане номера с картинката Simple Smile)

# 667
Нели всичко да ти мине по мед и масло, както съм сигурна, че ще бъде!!!

Динака, страхотен разказ, да сте живи и здрави да си гледате Вики с любов и същата тази положителност!!!

# 668
Ооо Диди, страхотен разказ, много се радвам че е минало така леко раждането... Много благодаря за подкрепата!!!   bouquet Hug И браво на твоята лекарка, евала им правя на такива хора - това му се казва ДОКТОР!!!  Peace

Аз днес му дръпнах една хубава разходка из морския град, направих си и една шопинг терапия с два чифта сандалки (нали нямам проблеми с оттичането на краката)  Mr. Green

# 669
  • София

Аз утре влизам в Майчин дом  и ако не успея да се включа довечера пожелавам  много късмет на всички които ще раждат тези дни докато ме няма. Ще пратя SMS за да се похваля като ми дадат телефона само се чудя на коя вестителка Thinking, че си имам три.  На Адашчето ли, на Гери ли на Жени ли..... Ох, ще го карам на лотария май   Mr. Green

П.П.: Ще взема да се похваля и на трите та да е сигурно, че ще научите  Laughing

Стискам палци всичко да мине бързо, безпроблемно и най-вече безболезнено!  Hands Thumbsup

Ще чакаме щъркеловите новини, независимо от кое щъркелче.

Успех!   bouquet

# 670
Нелили, не се притеснявай на която попаднеш първа на нея пусни СМСче  Mr. Green Simple Smile
Пожелавам ти всичко да мине добре и по учебник! Стискам палци и ти изпращам много прегръдки  Hug Hug Hug Praynig Praynig

# 671
Честит рожденник на мама на Тони и Ванко   bouquet Да бъде много добър батко и гордост за мама и тате  Hug
Честит имен ден на Жира!  bouquet
Диди, страхотен разказ, пожелавам да е така леко и бързо на всички ни  Praynig въпреки шевчетата  Hug за ушичките- много се радвам  Mr. Green не че съм се съмнявала де  Mr. Green
Нелли, стискам всички налични палчета всичко да мине леко и безболезнено, и после много бързо възстановяване  Hug ще чакаме щъркелчето  Hug

# 672
Честит имен ден на Жира! Много здраве,късмет и леко раждане!    bouquet

Честит имен ден на малкия Борис!  bouquet

Честит рожденик на мама на Тони и Ванко!  bouquet

nellyli ,пожелавам ти всичко да мине добре. Hug

# 673
Неллили Успех! Стискам палци да мине всичко по вода и да не те боли! Ще чакаме вест! Прегръдки!  Hug Hug Hug

Честит имен ден на Жираbouquet

# 674
Нелли и от мен едни стиснати палци с пожелание за много леко и безболезнено секцио  Hug
Целите сме в слух и очакване на новината  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт