Трагедия за семейство от Варна

• 10 616
  • 116
  •   1
Отговори
# 75
  • Deutschland/HE
Обаче едно е сигурно, във Варна нещата с личните лекари и бюрокрацията са страшни. Първо че ще умреш като едното нищо и после може и да си отседиш в мазата щото джипката почива 5 дни TiredТъжна и жалка картинка.

личния лекар след 18-9часа не може да издава смъртен акт! предполага се, че когато няма дневна светлина може да не види следи от насилие. В случая е трябвало да се викне бърза помощ и е странно защо това не е направено.

Ето и долънтилени разяснения: http://news.varna24.bg/250157.html

# 76
Е тук пък ново 20, дошла Бърза помощ, констатирала смъртта, ама въпреки това трупът остава в мазето?

# 77
Е тук пък ново 20, дошла Бърза помощ, констатирала смъртта, ама въпреки това трупът остава в мазето

Да, и аз се зачудих как така я вмъкнаха деликатно сега тая "Бърза помощ" - лекарят приклекнал на стълбите, произнесъл се, па си тръгнал. Това е абсурд. А и в сайта на МВР, където беше описан случая, не се споменаваше нищо за линейки - нали домоуправителят бил правил на жената сърдечен масаж, след което я обявил за мъртва. Идиотска история.

# 78
  • Варна
Всъщност дали "Бърза помощ" имат грижа за тялото след смъртта? Спомням си като почина дядо ми, те дойдоха, констатираха смъртта по начин по който и аз щях да го сторя и си заминаха. 

# 79
Е, ако си умре някой у дома не знам, едва ли го вземат. Но ако умре бездомник- Никол писа, а и аз съм виждала в София- идват и вземат трупа. След това би трябвало да има  общинско погребение.
Дали си търсят после парите от евентуални наследници или собственост също не знам.

Случаят в София, който съм виждала, беше на починал клошар през няколко сгради от офиса, на Раковска. Беше умрял на стълбите на сграда.

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 09:46 от Рокси

# 80
Не, нямат грижа, нито са длъжни, ако почине човек в дома си и има близки. Но в случая нали говорим за бездомна жена - не може да се зарязват мъртъвци по тротоари, улици и стълбищни площадки, просто не може. Но аз все пак се съмнявам в истинността на описанията, тъй като са половинчати и очевидно скалъпени.

# 81
  • Майничка
Лекарят не издава смъртен акт, а съобщение за смърт и то не по-рано от 6ч. след настъпване на смъртта, след представяне на лична карта или бележка от полицията, ако такава липсва. Смъртния акт се издава от общината до 48 часа след настъпване от смъртта.

# 82
  • Варна
Тогава аз също се замислих - ако смъртта е насилствена (хипотетично напр. при отравяне няма външни видими белези), и няма изрично искане за аутопсия, как се разбира това на практика и без да има значение мястото на смъртта.
Труп се прибира само при катастрофа или смърт на улицата ли, странно...
Крейзи, а тя водила ли се е официално бездомна и как се разбира това - по външен вид? Питам такива подробности, защото има вероятност БП да са се хванали за една такава и да са се врътнали, като я оставят в мазето.

# 83
  • Майничка
VG, обикновено при "стандартно" отравяне има външни видими белези. Виж, ако е като онези по филмите, тогава няма да има.

# 84
Тогава аз също се замислих - ако смъртта е насилствена (хипотетично напр. при отравяне няма външни видими белези), и няма изрично искане за аутопсия, как се разбира това на практика и без да има значение мястото на смъртта

Този странен въпрос ме занимава отдавна. Оказва се, че ако възрастен човек например почине в дома си, заобиколен от роднини, никой не се интересува какво и защо, а просто се вписва часа и предполагаемата причина за смъртта му. Тоест ако човек бъде отровен вкъщи, шансът това да се разбере е почти равен на нула. Или пък ако е умишлено допринесено за смъртта му по някакъв друг начин, който не оставя видими следи като синини, рани и т.н. Или ако е починал от нехайство и неполагане на грижа.

Колкото до това, дали жената се е водила официално бездомна - не знам. Изхождам от това, че е починала на стълбите и че цялото й семейство е било навън, тоест не е имало къде да се прибере.

# 85
  • Варна
Живея в съседния блок и вчера разбрах...потресаващо е  Shocked

# 86
Според мен единствено потресаващо е, че са оставили жената в мазето и отношението на пълнолетните и деца и съпруг. Не става въпрос за потресени безпомощни хора, не става въпрос за объркан, покрусен човек с четири малки деца, а за абсолютни отрепки, допуснали да се отнесат по този начин с тялото на майка им. 
Възмутително е как журналистите са представили случая. В първоначалната информация няма и една вярна дума, освен изгонването и смъртта на жената.

# 87
  • Варна
 Бабилия, абсолютно права си...

# 88
Според мен единствено потресаващо е, че са оставили жената в мазето и отношението на пълнолетните и деца и съпруг. Не става въпрос за потресени безпомощни хора, не става въпрос за объркан, покрусен човек с четири малки деца, а за абсолютни отрепки, допуснали да се отнесат по този начин с тялото на майка им. 
Възмутително е как журналистите са представили случая. В първоначалната информация няма и една вярна дума, освен изгонването и смъртта на жената.

Бабилия ,

Ти ме изпревари , същото щях да питам и аз .
Как може 7  пълнолетни човека ( четирите деца , две от които семейни , 2 зетя и съпругът да позволят тялото на починалата да остане в мазето ?

И за да не питам и някой да се обиди , ще кажа , че това с моята майка ( не дай си Боже ! ) няма как да се случи !

Вестниците си търсят сензации , но виновните са други !

# 89
Добре, де, не, че ги защитавам, ама къде да оставят тялото. На улицата са, очевидно нямат пари, няма къде да идат, явно нямат близки и познати или всички са им обърнали гръб ииии какво да направят, почивен ден е, вечер е, служби и институции не работят, хазяина не ги пуска в апартамента, полиция и бърза помощ бият отбой, щото случая не е за тях...и ей ти на безизходица. Друг е въпроса кой и как се е докарал до това дередже, но да се рови в миналото няма да се помогне на настоящето, нали....

Общи условия

Активация на акаунт