Всичко за Кралската сватба-29.04.11

• 168 914
  • 3 214
  •   1
Отговори
# 1 200
A има ли някъде публикувана речта на брата на Кейт в абатството?

Мидълтън-баща защо има герб  newsm78 Не е ли п раво само на благородниците?

edit. намерих си я.

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 12:57 от Рокси

# 1 201

Онзи ден за загрявка гледах сватбата на Летисия и Фелипе (не съм я гледала преди) и за мен ритуалът там беше по-вълнуващ от вчера. Което не значи, че не ми е харесла сватбата вчера, де...напротив.

Ето тази рокля ми харесва в пъти повече.Хем е царствена,хем е изчистена,хем е много елегантна  Peace

# 1 202
Ама как девствена? Жена на 30,със сериозна връзка от 10на години,+ предишни гаджета...това ще е жива мъка за една жена. Mr. Green

Сега и аз да се изкажа по темата.Никак не изпитвам благородна завист към кралските семейства.
Самата церемония не ми е по вкуса,тоест далеч не се вписва в моите виждания за живота - натруфеност,превземки и показност на макс.Интересен ми беше целия този театър,но само като зрител.
За мен да се вмъкнеш в кралския ритъм на живот е тежко,като че ли губиш себе си,докато угаждаш на писани и неписани закони/правила/етикет.
Какво да ядеш,как да го ядеш,къде и какво да казваш,къде да ходиш,с кой и кога ще се срещаш,как ще се обличаш....за човек,като мен,който крайно много обича свободата си - сигурно на първия месец ще изкукам.
Сутрин се събуждаш с лист планинг на деня,който някой си Х е направил за теб,дори ходенията до тоалетна ще са запланувани.
Летисия Испанска например беше много свежа,във форма и щастлива преди брака си,тогава когато живееше според нейния си ритъм и правила .Сега е заприличала на ходещ скелет,изкуствено щастлива и някак си отегчена до скука.
Та си мисля,че обикновени хора от народа,независимо колко са богати/бедни,не са ли свикнали от малки с кралския ритъм и правила,трудно се вписват.

И последно,за сестрите,щерки на Фергюсън и Андрю,много ме кефят.Пречупват стереотипи,вижда се,че проявяват характер,опитват се да модернизират кралския лукинг,и си мисля,че хич не им пука колко са неодобрени от консервирани хорица...пък и аман от праволинейни лелки,живеещи по образец.  Peace

# 1 203
Относно сватбената рокля на мен не ми изглежда да е взаимствана от Грейс Кели, а от сватбените рокли на английския двор. Голяма част наподобяват тази на Кейт, като изключим на Даяна и Сара Фъргюсън, като за мен и двете са с ужасни рокли.

# 1 204
Като сравнявате сватбите на Летисия и Фелипе и на Катрин и Уилям, отчитайте огромната разлика по протокол за статута на младоженците.
Летисия се омъжи за първия престолонаследник! Както навремето Даяна се е омъжила за Чарлс. Затова и сватбите им са със статут на държавни церемонии и въобще всичко е по-кралско и т.н.
А Катрин се омъжи за следващ в стълбицата за наследяване, затова и сватбата им е определена като частна церемония и е "по-скромна", доколкото изобщо може да е скромно такова нещо!

# 1 205
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ама как девствена? Жена на 30,със сериозна връзка от 10на години,+ предишни гаджета...това ще е жива мъка за една жена. Mr. Green

Сега и аз да се изкажа по темата.Никак не изпитвам благородна завист към кралските семейства.
Самата церемония не ми е по вкуса,тоест далеч не се вписва в моите виждания за живота - натруфеност,превземки и показност на макс.Интересен ми беше целия този театър,но само като зрител.
За мен да се вмъкнеш в кралския ритъм на живот е тежко,като че ли губиш себе си,докато угаждаш на писани и неписани закони/правила/етикет.
Какво да ядеш,как да го ядеш,къде и какво да казваш,къде да ходиш,с кой и кога ще се срещаш,как ще се обличаш....за човек,като мен,който крайно много обича свободата си - сигурно на първия месец ще изкукам.
Сутрин се събуждаш с лист планинг на деня,който някой си Х е направил за теб,дори ходенията до тоалетна ще са запланувани.
Летисия Испанска например беше много свежа,във форма и щастлива преди брака си,тогава когато живееше според нейния си ритъм и правила .Сега е заприличала на ходещ скелет,изкуствено щастлива и някак си отегчена до скука.
Та си мисля,че обикновени хора от народа,независимо колко са богати/бедни,не са ли свикнали от малки с кралския ритъм и правила,трудно се вписват.

И последно,за сестрите,щерки на Фергюсън и Андрю,много ме кефят.Пречупват стереотипи,вижда се,че проявяват характер,опитват се да модернизират кралския лукинг,и си мисля,че хич не им пука колко са неодобрени от консервирани хорица...пък и аман от праволинейни лелки,живеещи по образец.  Peace

Но това се отнася до големите консервативни кралски дворове и то само до тези най на върха. И според мен е доста натоварващо за човек, който не е израснал в тази среда.
Братовчедите и т.н. по- нискостоящи живеят доста по- разюздано и не спазват всички правила. Всъщност сега се поразрових и видях, че те се женят за простосмъртни, има доста разводи, извънбрачни истории и деца, жените учат и  работят, ако искат.  
А други, като принцовете и принцесите на Монако, си развяват байраците и само харчат парите на дедите си.  Laughing Даже не живеят в самото Монако, а всеки си е подредил живота по- скоро като богати наследници, а не като кралски особи. Принц Андреа, за който се смяташе, че ще наследи чичо си живее от години с богатата си приятелка в Ню Йорк, носи се по клошарската мода и има доста сериозен проблем с наркотиците. Това просто не мога да си го представя да се случи с друг потенциален престолонаследник. Thinking    

# 1 206
  • София
Така е, по протокол сватбата на Чарлз и Даяна например е била събитие от I степен, а на Уилям и катрин - от II (по-малко пищна).

# 1 207
  • София
Като сравнявате сватбите на Летисия и Фелипе и на Катрин и Уилям, отчитайте огромната разлика по протокол за статута на младоженците.
Летисия се омъжи за първия престолонаследник! Както навремето Даяна се е омъжила за Чарлс. Затова и сватбите им са със статут на държавни церемонии и въобще всичко е по-кралско и т.н.
А Катрин се омъжи за следващ в стълбицата за наследяване, затова и сватбата им е определена като частна церемония и е "по-скромна", доколкото изобщо може да е скромно такова нещо!

Нямах предвид като пищност или нещо такова - самата венчавка ме развълнува повече. Примерно не повтаряха след кардинала клетвите, а сами си ги казваха, и не беше толкова припряно. Уилям толкова бързо повтаряще след архиепископа, че свят ми се зави...

# 1 208
Колкото до Виктория Бекъм, аз също съм разочарована. Принципно много ми харесва нейният стил и очаквах повече - изглежда добре сега като фигура, красиво бременна е, има до себе си някакъв нечовешки левент, а се почернила и намусила като скат на погребение. Както и да е, де, може да се чувства зле жената и хич да не й е до сватби и фотографи.

Ама тя винаги се чувства зле явно. Голяма рядкост е да я видиш усмихната. Най-много леко да си извие ъгълчетата на устата нагоре като Мона Лиза. За мен жена, която не се усмихва, няма как да бъде красива.
Тя е казвала по интерюта, че не се усмихва , защото не харесва усмивката си.

Кейт и Уилям бяха страхотни младоженци - много лъчезарни и много влюбени.  Heart Eyes Роклята и беше чудесна .Втората рокля , с която е била на вечерния прием също много ми харесва , но ако беше махнала болерото щеше да бъде по - добре.Сватбата беше като приказка. Heart Eyes

# 1 209
# 1 210
Виктория ако някой ми я покаже искренно усмихната, ще го поздравя - на снимка обаче. Защото гледах някакво риалити с нея, не помня какво, и там се хилеше постоянно, в домашна обстановка и ми стана много симпатична.....шашава и работа. Дейвид вчера нещо я смъсмри и не е вярно, че той не се усмихваше - на влизане се хилеше като домат и беше много готин Wink. Хубави жени видях много, ама хубави мъже на тая сватба нещо..........липсваха:)

# 1 211
Да,за големите кралски дворове,такъв какъвто е английския.Катрин,като съпруга на бъдещ крал,вече е отрупана с ангажименти и етикети.В даден момент ще й писне,нищо че сега изглежда много ентусиазирана.
И дано все повече да прекършват тези старовременни стереотипи,които отдавна не са актуални,да не кажа дори,че граничат с абсурда.
Хари,щерките Фергюсенови - ето от такива свежари имат нужда сухарските кралски дворове.

# 1 212
Е, то си го казаха по-назад, де. Обикновена ще е, като няма декорациики по ноктета, изкуствени миглинки, черен молив, руси косички и т.н. - не стааа, не е достатъчно изящна!  yes

хаха, да. Откога френският маникюр стана върхът на модния сладолед, че вече три пъти го чета, що не й били направили на Кейт френски маникюр  Laughing

# 1 213
Напускайки Бъкингам тази сутрин:

# 1 214
  • In The Middle Of Nowhere
Абе, има си и 29 годишни девствени, ама не е там работата. Щом не е била омъжена, би трябвало да е девствена. Това по кралската логика, не по моята лична  Simple Smile

Пишеше с големи букви в един вестник, че не изискват от нея да е девица.

Аз пък да ви кажа изобщо не я намирам Виктория Бекъм за толкова слаба колкото беше преди години. И не само заради бременността, така си е в последно време прилично слаба, не анорексично.
А пък шведската принцеса Виктория според мен неправомерно са я сложили в графата зле облечени, какво не и харесаха на прасковения тоалет, съвсем приличен си беше за мен.

Общи условия

Активация на акаунт