Януарчета 2008 (тема 125)

• 77 149
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
ние от неделя вечерта сме с температура, от нея тръгнаха и сополи и кашлица. От тръгването на Саши на детска се лекуваме само с хомеопатия. Трябва много търпение и никакви други лекарства. Той все още не пие друго освен вода и чай, затова разтварянето на капки и топчета във вода беше добро решение. Сиропите и всичко друго се даваше с много зор.
За хомеопатията, разбира се с хомеопат и ако е възможно по класическия метод. Това което забелязвам, че едни лекарства действат по-бързо други по-бавно. От Декември не бяхме боледували, изкарахме почти цял месец на детска без прекъсване, което е супер напредък. Имунитета се покачва, и други лекарства и стимулиращи препарати не съм давала. Ескимото е един от малкото сиропи, които приемаше но е спрян доколкото знам от производство. Аз също искам да купя но не го намирам в София.
Странното е, че от снощи и аз кашлям, вероятно вируса е доста упорит.
За телевизията и компютъра, ние сме само на анимационни филм-чета и то предимно по час два вечер. Не насърчавам детето да ползва телефони и компютър, за мен е рано! Забелязах, че много се впечатлява от чудовища и попива всичко от реклами и случайни филми, затова когато е около ТВ ограничавам звука или избирам детски филм чета. В рекламните блокове има невероятно стряскащи и зловещи неща.
За режима имаме няколко установени правила, за другото програмата е свободна, но ставане, пишкане и миене, после хапване в определен интервал от време, сън, след това пак наново остава малко време за игра между следобедното похапване и вечеря и лягане около 22ч., това се спазва. Има опити за саботиране на обедния сън, но не минават, въпреки, че човечето е много упорито Simple Smile Със спането всъщност е най-големия проблем, но ако не спи става много буен и трудно минават часовете до вечеря.
Приятен леден ден, дано сте на топло!

# 496
  • Бургас
Да се присъединя към хомеопатичната агитка, макар, че заради "хомеопат" си изпатихме здравата. Много от наричащите се такива са неспособни, дори и опасни. А твърдението, че хомеопатичните лекарства са безвредни е абсолютно погрешно.
Предстои ми да направя опит да намеря хомеопат за Ксюша в нашия град. При предната няма да стъпим, а нея я "открих" през 2009-та и се водеше най-добрата в Бургас Shocked Дано през това време да се е появил някой наистина добър, щото иначе, направо не знам какво ще правим  ooooh!
Светле, на Ксюша дори хомеопатия не и давам вече почти година. Сама се справя със сополи, кашлици и други неразположения за 3-4, максимум 5 дни. Сега, обаче е различно и съм притеснена, защото е с някаква странна кашлица, течащ нос и лош дъх. Започна преди няколко дни и се влошава. Ще трябва да минем през педиатърката да видим какво ще каже. Коцето, естествено, на третия ден прихвана и вчера се събуди със същата кашлца  Crossing Arms
Ами, оплаках се  Rolling Eyes

Гаде, всяка година ли се слага ваксината за варицела, по принцип? Дано леко я кара Гоги тая шарка  Heart Eyes

# 497

Гаде, всяка година ли се слага ваксината за варицела, по принцип? Дано леко я кара Гоги тая шарка  Heart Eyes

Два пъти, на 15 месеца и после на 4 години, или ако първата е на 4 години - реимунизация на 10 години.
Оказа се обаче, че аз съм се заблудила, че Гого я има, и съм ваксинирала само кака му .... да видим дали ще я хване с ваксината...

Иначе хич не минава леко ... висока Т и средно обривче, може би около 100-120 пъпки тотално.

Ане, никакво разболяване за теб!

# 498
Нещо се опитва да ме тръшне ... вече втори ден съм с висока Т ..., а пък си мислех, че съм карала варицела ... дали е това ? или съм карала някоя друга шарка .... кофти, ще видим

# 499
Е, това вече е проблем Simple Smile
Вале, с каква Т си?Помня, че когато аз се разболях, преди обаче още да знам, поддържах около 37,5 , чувствах се отпаднало-неспокойна и имах нездрав сън.
После, като му пийнах една чаша винце, и причината за моето неразположение се изпъпчи наяве Mr. Green

# 500
Фил, вече четвърти ден се събуждам с над 39 Т, но почна и кашлица и хрема, явно е някое вирусче... А за спането точно това е интересното, че колкото и да ми е висока Т, не мога за спя .... не ми се ходи на доктор, че веднага ще ми изпишат АБ, а не ми се пие, все се надявам да го преборя сама

# 501
  • Бургас
Валя, я се взимай в ръце и го бори тоя вирус Peace Червено винце пийна ли за всеки случай?
Гоги с много пъпки се е сдобил  Sad, жалко, че не минава леко.
Мен също ме хвана гадния вирус, но още не ме е повалил... Ксения е на оправяне, дребния, обаче, не  Crossing Arms Днес ги водих при педката, нещо вече леко се чувало в гърдичките  Tired

Момичета, много сте несериозни, само Светлето е качила снимка. Защо не искате нов колаж? Преди време и Ханна беше предложила да направи и пак нямаше никакъв интерес  Rolling Eyes

# 502
  • София
Здравейте и от нас. За сега се държим всички в къщи. Децата изкараха нещо като вирус с по 1 ден температура и после нищо. От днес таткото се оплаква от "неразположение"  Mr. Green та ще го видим. Едно здраво потене довечера под чЕршафа и ще го излекувам.  hahaha
Вале..оправяй се бързо, че ...лоша работа това с тая висока температура.  Hug
Катенце, това като хване един в къщи и...всички се изреждат. Лоша работа. Малките по-трудно се оправят.  Hug
На мен взе да ми омръзва вече тая зима.  Crossing Arms

# 503
Привет и от нас Simple Smile
Нашата кашлица уж поизчезна (да чукна на дърво), но съм се запасила тук с едни хомеопатични, които ЛЛ ни изписа по мое настояване и ми връчи и едно списание да си попрочета Rolling Eyes  Laughing че вдигна ръце май от мен...все разпитвам...все не ми е ясно...
Лейди ФиЛ , не съм обръщала внимание за този инфлуцид...той ни беше изписан преди време за каката и явно не съм обърнала внимание(а уж чета листовките) че става и за мъници Simple Smile
Катёнок , много е хубаво, че успявате и без хомеопатия. При нас нещо обаче не се получава...може би трябва по-дълго време...иначе малко като се поразболеят и давам хомеожен и др. по-безвредни нещица...но...
Аз си се ядосвам на себе си, че не им приложих навреме имуностимулантите, а реших да ги оставя да си се преборват таз година сами...ето резултата...малката пи вече 2 пъти антибиотик Sad
Гад Чевръста , Кате  - бързо оздравяване  Hug
Моя вече цяла седмица е с едно такова общо неразположение и хрема...предписвам му оспамокс  Rolling Eyes обаче той твърдо е решил с ракийка и салатка да се лекува  Laughing

# 504
Здравейте, я темата така живнала. Радост за очите. Сърдечни поздрави и много положителни пожелания за всички янурачета и техните семейства. Съжалявам, ако съм пропуснала да поздравя някой.
Аз миналата година трудно понесох зимния период, то беше вирус след вирус от яслата и след това всички до десето коляно изпотръшкани в къщи. Та тази година да ми е мирна главата се гледат с бабата и като отмине грипната вълна ще го пускам на градина.
Иначе ми е много забавно с него все ги ръси едни бисери. Днес заля клавиатурата с овесени ядки и аз след като я изкормих и почистих му викам няма да казваш на баща си,че лошо ни се пише. Той ми вика,няма да му казвам ако ми даваш да си играя на телефона ти, имаме ли сделка....това му се вика нахалство Simple Smile Пуснала съм си да слушам Металика и той ми казва "намали моля те този шум". Аз му викам,това е една от най-великите песни. Само ти така си мислиш е отговорът.
За колаж Катя какво да ти кажа, той няма ни една нормална снимка вече,само разни муцуни прави.

# 505
Вале, празнуваш ли днес св.Валентина?
Ако да-чувствай се поздравена с наааай-добри чувства! Hug

# 506
Здравейте,

е не се размина, този вирус се оказа доста гаден, а при мен двойно от вирусна вече си имам бактериална инфекции и от днес съм на АБ. Мъчих го с общи леки хапове една седмица и не стана. Температура не качих но отвратителни храчки с доста дълбока кашлица, и отпадналост, сънливост. Когато детето е болно и ти си така е най неприятната комбинация. Вируса се завъртя при всички вкъщи. Детето уж е по-добре поне няма влажната находка в дробчето но след  прибирането от лекарката пак е с по дълбока кашлица.
Много се задържа тази зима, вече ми е тегаво да свършва!
Гаде, за съжаление май сега съм най уязвима откъм болести  ooooh!

Катеноче и аз знам, че хомеопатията не е безвредна, само се надявам да не го разбираме. При този метод поне няма отклонения като с АБ, но зависимостта от хомеопата и това, че не можеш сам да дадеш нещо и да знаеш как ще действа ме побърква. Вие как изкарахте в Сф. всичко наред ли е?

Ще ми се да обърнем темата в посока приятни неща, разкажете как се справяте с еднообразието, как си прекарвате времето и как се отърсвате от лошите мисли. Аз напоследък май съм забравила. Simple Smile

# 507
  • Варна

Ще ми се да обърнем темата в посока приятни неща, разкажете как се справяте с еднообразието, как си прекарвате времето и как се отърсвате от лошите мисли. Аз напоследък май съм забравила. Simple Smile
Я да дам тон, ако става въпрос за майките  Laughing От 4 месеца ходя 2 пъти в седмицата на салса, сама, не семейно  Grinning По два пъти в месеца излизам на салса-парти. Освен това ходя на курс по италиански по една програма към Бюрото по труда, сега минаваме на три вечери седмично. Силно се надявам мъжа ми да изтърпи, но това са малки жертви за моето добро настроение и самочувствие, а оттам и за семейството  Laughing Така че не ми липсват занимания, даже не ми остава време за някои, като например чистенето  Laughing

# 508
Ане, да ви свършва лошата серия! Hug
Какво правим...ако децата са на градина, след прибиране играят малко пред нас в камарите сняг, редим после пъзели, играем на разни семейни игри и после става време за сън.Е, и хапваме в промеждутъка Grinning
Еднообразието мен не ме мори, стреса от постоянно обкръжаващите ни тъжни новини, ми е душманин на мен...

Вале, как си? Heart Eyes

Ние пак сме натрупани доста, днес не е спирало да вали, докато ринах колата, другото току що изринато пред блока пак се покри със сняг.
Ама не се оплаквам сякаш, предпочитам сибирски студ пред +40 градуса през лятото ooooh!

Алекс, супер си се Уплътнила Grinning, браво!И ние ходихме семейно на едно салса парти, много се зарибихме, но няма кой да ни гледа децата и увисна във времето.

# 509
Здравейте, радвам се да чуя добри новини.
Аз още имам температура  Sad
Изследваха ми всичко, главата със скенер - на 2 места възпалителни процеси, ниски бели кръвни ... тъкмо се разписах да ми правят пункция на гърба да доказват вирусен менингит и като размислих ... питах ги какво е лечението на вирусния менингит, за разлика от бактериалния, който знам, че е само с аб, казаха ми - никакво, било вирусно, минава от само себе си .... и аз отказах пункцията. Няма да ме дупчат само за да си поставят те диагнозите.
Много бавно обаче става възстановяването. Имах 3 дни в които спях без ставане - тогава шарчо сам се е гледал и май не е ял, щото много остлабнал ... Също така забравих да ви спомена че веднъж се пребих и по стълбите в нас, защото баланса го няма никакъв .... сега обаче се оправям, чувствам го. Т вече е между 37.5 и 38, не 40 като преди  и определено съм по-добре. Даже е възможно да е бил някой гаден грип . Оше ден-два няма да шофирам и после на тръстиката ....
На никого не пожелавам .... дано децата не се тръшнат, ужас.

Общи условия

Активация на акаунт