Януарчета 2008 (тема 125)

• 77 169
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ох...с тези компютърни игри...няма спасение. Ние нали нямаме интернет но за сметка на това имаме игри и то не само за деца. Постоянно сме в конфликт с мъжът ми за това. ooooh! Големия поне се е запалил по едни стратегически а малкия като не може още да "мисли" толкова само се гърми и стреля по разни чудовища и лоши. Като заседне след детската в 17ч. едвам го вдигам да вечеря. После почваме да се борим с гасенето заради лягането, нещо страшно е. От там като стигнем до някакво разбиране се преминава на телевизора.  Shocked А големия като каже "Това писане голяма скука..."  #Crazy Изобщо пък не му се учи на него.  Tired А за режим....та те ако има как и след мен биха си легнали.

AneHug лека бременност и здраво бебе на финала и от мен!!!

# 481
  • София
Честит рожден ден на чаровницата Натали и на порасналия юнак Илия с малко закъснение!!! Да растат здрави, щастливи, весели и добри деца! Шарено и усмихнато детство им пожелавам!

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 23:53 от *Мирка*

# 482
Честит рожден ден на всички януарчета/февруарчета Grinning, които не съм поздравила!  bouquet

Вале, мноо кефиш!
То и аз винаги съм била от "режимните" майки, Дарена е спокойно дете и спазва правилата, но на Пресил от сега му е трудно да ги следва, въпреки че е много добре започнат с тях Whistling

В нас още никой от двамата не е ползвал компютър, не проявяват интерес, не се зависими и от телевизия, гледат умерено, има дни, в които дори не се сещат.
От кога искат да започнем да ходим по разходки, това им е пристрастяването, да беснеят тук в близкия парк.

# 483
  • Варна
Честит рожден ден на всички януарчета/февруарчета Grinning, които не съм поздравила!  bouquet

Вале, мноо кефиш!
То и аз винаги съм била от "режимните" майки, Дарена е спокойно дете и спазва правилата, но на Пресил от сега му е трудно да ги следва, въпреки че е много добре започнат с тях Whistling

В нас още никой от двамата не е ползвал компютър, не проявяват интерес, не се зависими и от телевизия, гледат умерено, има дни, в които дори не се сещат.
От кога искат да започнем да ходим по разходки, това им е пристрастяването, да беснеят тук в близкия парк.
Може ли да цитирам, че и при нас е същото  Embarassed Laughing
Компютъра го ползват за да си пускат песни, и детски и "модерни", без чалга разбира се, но разни там Дивна, кудуро и тн  Laughing Пускат, танцуват и най-важното припяват, голям смях  Laughing С часове могат да седят и да рисуват, радвам се че Маги копира от Симона, и по този начин се научава и тя на нещо. Вчера им пуснах Смърфовете, да се зарибят, на 5-та минута ме накараха да го спра. Общо взето не ги влекат филмчетата.
Домашните правила за обличане, прибиране, хранене се спазват, единствения ми проблем са караниците помежду им.

Май не съм честитила на Мечето новото попълнение в семейството, да е много здравичка!   bouquet

# 484
Ехо, тук цари мир и спокойствие ...

Като заговорихме за варицела в темата и веднага ни лепна, въпреки, че и двете деца са с ваксини .... Гого от вчера е напъпил, и продължава... Трябваше да го ре-имунизираме за варицела тази година, но гадинката ни изпревари. За радост ще стои вкъщи само 5 дни - 2 почивни и 3 делнични, тъй като се предполага, че след избиването на обрива е заразен само два дни, останалите три са за да се почувства по-добре.  Очаква се да я кара леко заради ваксината. Аз лично имам много кофти спомен за себе си от тази шарка, на 23 я изкарах  и беше  много, ама много тежко ....

Айде до скоро ....

# 485
Вале, дано леко я изкара Гого! Hug
За мен са глупост твърденията, че децата я били карали по-леко, поне моят опит с двамата в нас това сочи.Дори скоро слушах един доктор, който каза, че това да събираш насила деца, за да я изкарат, е леко казано несериозно.
Иначе и аз я изкарах на 20-21г Wink, дърта магарица, и слава Богу, че иначе ако тримата се бяхме тръшнали, нямаше да се справя.

# 486
Варицелата , мъжо я изкара на 30години, една седмица на легло.
Децата не са я карали, нямат и ваксини за нея  но да видим, не и се плаша много.
Лейди, доктора сигурно е имал в предвид и шарка партитата, те са присъщи за чужбина.Помня , че моята приятелка от Австрия веднага организира в тях шарка - парти щом детето и хвана варицела.Веднага дойдоха няколко майки , да ама май никой от децата не се зарази. Laughing

Лейди, Александра, браво за тв и компютъра.Каката ми не може без да гледа филмчета вечер, но съм си наумила да я отуча от този и навик.Да има как да затрия някъде телевизора, че и аз искам да му обявя бойкот.

# 487
Как сте чета ? Simple Smile
Нас ни повали вируса Sad и двете на антибиотик. Много ме притеснява обаче кашлицата на малката.Кашля от 22 януари ту суха, която преминава във влажна, почти изчезва и когато си помисля, че сме се отървали от нея се появява наново-суха задушаваща  ooooh!
Личната я слуша 2-3 пъти и все казва, че нищо и няма Sad
Вие какво давате в такива случаи?
Вече ми писна от сиропи...в момента пие синекод, а преди това ен ти тус.
Правим нещо като инхалации-диша отвара от лайка,мед и сода.
Витамини, хомеожен за гърлото, сребърна вода...ще включвам клеева тинктура и пчелен прашец  newsm78 вече май от всичко ще пробваме ( поне което е по-безобидно ).
Миналата седмица 2-3 дена твърдеше, че я боли челото и горната част на нослето...където са синусчетата  #Crazy направо ме побърка...

Малката харесва покрай кака си тези кукли:
http://sheenabea.blogspot.com/2011/05/monster-high.html
Гледат музикалното клипче, картинки...засега сме на тази тема Simple Smile

# 488
Светле, доколкото знам тоя Синекод подтиска кашлицата, ама не я лекува, нищо чудно че пак се връща.
А пък за синусите не се тревожи, нашите деца са малки и все още не им функционират, някъде след 7-8г възраст.

# 489
  • до една звездичка
Да се възползвам аз от темата, което обсъждате, и да попитам - вие какво давате при кашлица? Аз вече два пъти давам на Стела Проспан сироп и мисля, че има ефект, макар и да идва малко по-късно, отколкото на мен ми се иска.. Thinking

# 490
Аз сиропи не давам, само хомеопатия. И двамата изкараха бронхити ... да чукна на дърво, само с топченцата се оправиха. Кошмара от болницата не ми се повтаряше.  Вместо да се оправят децата, прихващат и чревен вирус, който се носи из коридорите.
Спред мен най- добрият вариант е способен хомеопат.

Някой знае ли къде има ескимо за деца из Варна? Или поне подобен заместител?

# 491
И аз сиропи не давам, давала съм съвсем в началото с Пресил, като не бях открила хомеопатията.
Особено тия Хустажил, Проспан-скъпоструващи билкови чайчета.Остави това, ами и никакъв ефект.
Деги, аз за кашлица и друго давам хомеопатични 'бонбонки', както ги наричат моите.
Инфлуцид има някаква съставка също, забравих името, която много добре повлиява кашлицата.

# 492
  • до една звездичка
Добре де, ами как се казват тези хомеопатични противокашлящи "бонбонки"? То, не че тук има много хомеопатчини лекарства по аптеките, но, да питам, все пак...

# 493
И мен ме заинтригуваха тези "бонбонки"  Rolling Eyes
А инфлуцид давам, но на каката...на малката не съм досега.

# 494
Не, не, с хомеопатия се лекува строго индивидуално, не могат да се разменят рецепти както в класическата медицина.Така че освен да намерите по един хомеопат...Деги, в Търговище дали има?Иначе хом.лекарства дори да ги няма, с поръчка в някоя аптека ще бъдат доставени.

Светле, Инфлуцид се дава на деца над 1г.

Общи условия

Активация на акаунт