Януарчета 2008 (тема 125)

• 77 179
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Честит Празник на нашата красавица - Стела!

Нека бъде здрава и много щастлива!

٠•● Dega ●•٠   bouquet Hug

# 466
Ех, че е снежно и красиво Grinning

Ане Hug, много се радвам Hug. Мисли позитивно и всичко ще бъде наред Hug Желая ти прекрасна бременност и Саши да си има най-прекрасното братче или сестриче Hug

За ревността - при нас нямаше, докато Вики си стоеше кротко в шезлонга, но сега е направо борба за надмощие. Боби започна да лази като него, да си слага биберони в устата (Вики не ползва), държи се като бебе. Обсипвам го с внимание, но... явно иска цялото внимание да е за него. А Вики така го търси, така му се радва... Каквото вземе да си играе, Боби веднага му го взима от ръцете и му казва "мое си е, ти не пипай" Rolling Eyes Чудя се какъв подход да прилагам вече Rolling Eyes Споделете, как се преодолява този период?

Мари, и на мен ще ми е интересно да пробвам тая техника ТЕС Hug А на Паничище е чудесно Peace Като малки всеки уикенд ни водеха нашите и си изкарвахме страхотно Simple Smile

Дега, да ти е жива и здрава порасналата принцеса Стела  bouquet Да е много щастлива и само радости да ти носи Hug

# 467
  • до една звездичка
Чудесни сте, благодаря!!!
И как познахте кои са любимите ни персонажи... Heart Eyes
Сега празнуваме в градината, а довечера - в къщи.

# 468
Деги, честит празник и на двечките ви! Heart Eyes
Да ти е здрава Стела, много да те радва, да сте много близки и винаги заедно!
Незабравим ден да имате! Hug

# 469
Здравейте момичета! Честито на всички порастнали дечица!
За мен лично много ме очуди как се промени Стефания като навърши 4 години. Изведнъж сякаш стана по- отворена към хората, и проговори като голям човек. Преди едвам и разбирах какво иска да каже. При нея растежа е определено в положителна посока. Тя си е кротушка и много разбрано дете, но понякога трудно ме поделят с брат си. При нас проблема с ревността също го има, но се опитам да отделя нужното внимание на двамата и да съм справедлива. Общите игри много много не ни се получават.  В момента Стеф се е вманиачила в "не се сърди, човече-то" и обикновено на финала е сърдитото човече Simple Smile

И аз съм за  зимните спортове. Днес имахме дисциплина гребане на преспи пред офиса. Наистина мъжете се чувстват като длъжни да свършат тази работя, но за мен  беше удоволствие да рина  Embarassed  При нас е невъзможно да се наслаждаваме на снега, тъй като духа много силен вятър и не става за излизане даже.

Хубави новини за нови бебчета ... обхвана ме носталгия! Но за нас с мъжа ми темата "бебета" приключи.   Пожелавам хубава бременност и позитивно настроение. Предполагам че като си замине баба Марта, всички ще се съживим .

Радвам се, че успях да се включа тази година Simple Smile До скоро

# 470
  • София
Дега, честит рожден ден на прекрасната Стела! Да ти е здрава и все така чаровна и усмихната!  Нека като малка звездичка да озарява дните ти с радост и щастие! Весел празник и на двете ви!

Ане, чудесна новина!!!  Hug Спокойна и лека да бременността ти! Дано скоро преодолееш притесненията си относно работата и да се наслаждаваш на тези чудесни моменти.  Hug

Вале, цветните есенции на д-р Бах (Bach Flower Remedies) са капки, в които е извлечена енергията на 38 цветя и растения. Използват се за лечение на емоционални и психични състояния. На Ивана давах комбинация от капки като тръгна на градина, също за ревност към бебето. От много време се каня отново да попрочета за тях, има специална тема тук в БГмама.

После ще се включа по другите теми, че някой дава зор да гледа филмче...

# 471
ЧЕСТИТО НА ПОРАСНАЛАТА СТЕЛА, ДА РАСТЕ МНОГО ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА!  bouquet
Дега,  bouquet

# 472
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ДНЕШНИТЕ РОЖДЕННИЧКИ -
ДЖУЛИЯ, АНГЕЛИНА И НЕЛИ!
Бъдете живи и здрави, мили деца!

Мирка, мерси за разяснението. Звучи интересно,ще проверя тук дали ги има.
Фил, Кате - за снега завиждам, че тази година тук е дефицит на студ и сняг, и сигурно ще започне зимата точно когато ми се иска да се разпролети...

Вчера Гого за пръв път игра боулинг. Не схвана много много правилата, но с удоволствие плъзгаше топка след топка.

Искам още нещо да споделя  с вас, че ми тежи на съвестта. Преди се похвалих, че сме си взели кученце .... наложи се да го махнем от вкъщи, защото Гого играеше с него много грубо и имаше шанс дори да го нарани - хвърляше го от високо, стъпваше на него. Аз махнах кученцето, но ни липсва ужасно на всички. Кога ли ще е готов, знам, че е индивидуално, и сигурно всички момиченца вече разбират разликата между животинка и играчка....
Или да опитам след около 6 месеца с някоя по-голяма порода кучета, че йоркитата са направо да си стоят в джоба и да не мърдат оттам.
Кученцето сега има нови стопани и се чувства много добре. Глезят го и има човек с него по цял ден, за разлика от при нас.

# 473
  • София
Честит рожден ден на обаятелните госпожици Нели, Джулия и Ангелина! Желая им да са здрави, усмихнати, игриви и много щастливи!

Валка, наистина ли няма сняг при вас?!? Да ви изпратим малко от нашия. Тук наистина стана снежна приказка, а и студеничко. Аз лично не съм фен на зимните спортове, нещо не мога да вирея на хладно, но добре че децата са се метнали на баща си и им харесва снегът. Всъщност Ивана чак тази година почна да се пързаля с кеф с шейната. Досега я беше страх и не смееше да се пусне сама. Но сега покрай Никола започна да ревнува, че двамата с баща му се пързалят и се престраши.
Маце у нас е същата картинка с играчките и борбата за внимание. С каквото вземе да си играе Ивана, малкия веднага хуква да й го дърпа от ръцете и настава кавга. Аз като пъдар през пет минутки ги разтървам. Добре, че Ивана е разбрана и често отстъпва, че иначе щяха да се карат нон-стоп. Уча я да му отвлича вниманието, като му даде някоя друга играчка, но не винаги тя има достатъчно търпение или желание. А с две момчета не искам да си представям какво ти е.
Ане, с дисциплината нещата при нас не са по-различни. Гледам да запазвам спокойствие и да я изчакам да й мине бесът, но разбира се понякога избушвам и повишавам тон. Шамари не си позволявам да удрям, макар че често ми иде да й нашамаря дупето. Наказваме се като я оставям сама в другата стая докато не се успокои или й спирам филмчетата.
Ох, като казах филмчета и да се оплача - напоследък по цял ден се въртят Барби, Дора и тн. и не мога да я откъсна от компютъра. Сутрин като се събуди и първата й работа е да замоли да й пусна филмче. Вечер пак до последно е залепена и преговаря да изгледа още една серийка. Разбира се не я оставям само това да прави, но ако от нея зависеше нямаше да стане от компа. Опитвам се да й намирам други занимания, но за кратко й задържат интереса. Може би защото вече цял месец си е вкъщи и сигурно всичко й е писнало. Лошото е че карантината заради варицелата, която имат в групата постоянно се удължава и още поне 2 седмици ще е в принудителна ваканция. Споделете при вас как е ситуацията с гледането на филми и колко време на ден разрешавате да престоява пред екрана?

# 474
Честит Рожден Ден на нашите пораснали януарчета!Много здраве,щастие и късмет!!!

# 475
  • София
Честит рожден ден на Миша! Да расте здрава, усмихната, и все така голяма сладурана, чаровница и умница!
Честит рожден ден и на Калоян! Да е жив и здрав и да расте лъчезарно, усмихнато и много щастливо дете!

# 476
ЗДРАВЕЙТЕ,
В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НА ЯНУАРИ, ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ЧЕСТИТЯ РОЖДЕНИТЕ ДНИ НА ВСИЧКИ ЯНУАРЧЕТА, ЗА УТРЕ ИМАМЕ ОЩЕ ЕДНО И С ТОВА ЗАКРИВАМЕ РД ЗА 4Г.
ЩЕ МИ СЕ ДА ПОЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ СПЕЦИАЛНИ МАЙКИ ОТ ФОРУМЧЕТО НИ ДА СА ЗДРАВИ И ВИНАГИ ДА НАМИРАТ ВРЕМЕ ЗА ПРЕКРАСНИТЕ НИ ДЕЦА.
А НА ЯНУАРЧЕТАТА, РАСТЕТЕ, ЩУРЕЙТЕ И ВСЕ ТАКА НИ ИЗНЕНАДВАЙТЕ!

Препрочетох пожеланията Ви, много зареждащо ми действате. И още веднъж разбирам, какви сладури сте! Надявам се във времето дори и с малки паузи да поддържаме форума активен. Приятно е!

Аз също чистих сняг, още повече че нямах друг вариант ако искам да изляза! Всичко беше затрупано, а от вчера заледено. Но има слънце и това променя гледката, дори и с минус температури, някак е приятно и топло, деня става по-дълъг. Мечтая си вече за море, и слънце и леки дрехи. Това в момента ми е най-трудно. Всичко ме стяга, пречи, искам свободни и леки дрешки. В същото време тази зима ми допада, няма вируси, децата са по-здрави, и е уютно някак.

Мирка защо карантина цял месец! В нашата група има болничко по някое дете, но групата не излиза в карантина. Другите си ходят на детска.
За филмчетата и ние гледаме доста, "Том и Джери" е на дневен ход и "Елиът хлапето".
За дисциплината има моменти когато понаплясквам по-сериозно моя щурчо. Причината, че действа доста напук и прави точно това което съм казала, че НЕ трябва. Другото е наказване и задължително спиране на фитилчето, а основното много си говорим, когато може да слуша  Simple Smile
Снощи имахме следната случка, Саши си играеше в хола и баща му седна на канапето, детето каза няколко пъти: - Тати стани! След като не се получи с казване започна да хвърля по него играчки и да го бута, докато двамата не се сръчкаха. Разплака се и дойде да ми се оплаква, тогава обясни, че си играел и тати седнал там където имало въображаеми деца. Поговорихме си, обясних, че така както обяснява на мен, трябва да говори с баща си а не да хвърля и нервничи. Заведох го в хола и тримата си поговорихме, таткото беше убеден да се включи в играта и така се стигна до примирие, ситуацията беше потушена.
Според мен мъниците още не могат да обясняват емоциите си и затова показват агресивност и щуреят, не се сещат да говорят за това което чувстват. А ние сме изморени и не винаги разбираме знаците им. Другото е, че искат внимание и така го показват.

Приятен ден на всички и много красиви случки днес!

# 477
И аз се присъединявам към пожеланията на Ане към всички януарчета. Много хубаво си го казала, Ане.

При Гого дисциплината е ок, може би защото имаме железен режим. Той знае кое след кое следва точно, като време и продължителност, знае ако не е на детска какво ще правим и т.н. Вече се сещате колко ни е скучен живота, но поне децата са спокойни така.
Мислим татко им да ги заведе в бг лятото за 2-3 седмици да развалим малко дисциплината  Laughing като се включат бабите и дядовците.
Аз бой не прилагам на децата, не съществува за мен като мярка от никакво измерение по отношение на децата. Обаче с удоволствие бих набила някои шофьори... особено китайци .... най-вече китайки ... не могат да карат и това си е.

Мирка, Гого също харесва да гледа филмчета на компютъра или тв, но като му кажа да прави нещо друго - да излезем или да играем, веднага става. Явно не се сеща сам за други неща и чака подсказки .... Виж, при каката далеч не стават толкова лесно нещата.

# 478
Чустит Рожден Ден на Натали на мама silvipl, да е здрава и щастлива!

Гаде, правилен подход, децата обичат дисциплината. При нас само аз съм със крайните мерки не позволявам на никой друг да пипне детето. Изпитанието за майка ми например е доста голямо. Проблема е, че когато създавах дисциплина и се справяхме само с малко наказване, дядото разбута нещата. После вече нямаше връщане назад. Другото е детската, Саши се връща понякога доста изнервен, палав и неконтролируем. Спасява го това, че има няколко часа спокойствие докато се приберат другите вкъщи и това е времето да уталожим нещата. С порастването забелязвам, че започвам повече да обяснявам и да не прибягвам до тупкане на дупе. Но различните ситуации действат доста разбутващо на дисциплината. Сега се боря с постоянното ИСКАМ, като каже искам нама отказване.

Приятен ден!

# 479
  • Canada, ON
Ей, момичета, бях забравила колко ми е приятно във вашата компания. Чета ви с голямо удоволствие. Нещо обаче ме хвана въртележката кърмене-памперси-малко сън... и не ми остават сили за писане.

Честито и от мен на всички пораснали януарски дечица. Да са здрави, ведри, усмихнати и любопитни. Ние мамите да сме търпеливи, спокойни и разбиращи. И всички - да сме безкрайно щастливи!

Ane, лека бременност ти желая и здраво бебче на финала!

При нас ревностите сега започват. С Джулия изчетохме няколко книжки преди да се роди Бела - за появата на бебе в семейството. Но... на теория нещата изглеждат лесни. Практиката не ни се получава добре. Джулия иска все повече внимание от мен. Вече не иска да си ляга нито сама, нито с татко си, а само с мама. Една вечер рева - да съм спряла да кърмя Бела, а нея да гушкам. Имаме и доста мили моменти, в които много се старае да помага, гали и целува бебка. Ще видим как ще е занапред.

За дисциплината - наказваме се - стои пет минути в един ъгъл. Не знам защо, но броенето до три помага в много от случаите - като й кажа: броя до три и ако не си направила еди си какво си, си наказана. Много често още след "едно" се е задействала. Тази схема не работи на 100%, но може би в около 80-90% от случаите е успешна.

Валя, завиждам ти за режима. При нас установяването на режим е мисия невъзможна за сега. Джулия също знае какво трябва да се прави всеки ден от седмицата и често обяснява ден по ден програмата, но... нито иска вечер да си ляга навреме, нито сутрин става с охота, пазари се за сто неща, не ще да яде, да се изпишка, да се облече...

Филмчета
не гледа много, но... играе компютърни игри.

Общи условия

Активация на акаунт