Сериал " ВЪПРЕКИ ВСИЧКО"/ "HERŞEYE RAĞMEN" по ATV - Тема 2

• 24 827
  • 318
  •   1
Отговори
# 45
Her Şeye Rağmen 7. Bölüm Özeti ATV 6 Mayıs 2011 Cuma
...

Благодаря за резюмето, да опитам ли да го преведа?
Очаквам с нетърпение превода. Не виждам Фенчето, но вярвам, че няма да има против. Hug

# 46
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...

Leyla Nusret'in evlenme teklifini kabul etmiştir. Nişan merasimi için Şehrin önde gelen isimleri davet edilmiş ve hummalı hazırlıklar başlamıştır. Leyla'nın Nusret ile evlenmeyi kabul ettiğini öğrenen Memet, nişan merasimine yetişmeye çalışan Zeliha ile yolda karşılaşır. Leyla'nın nişanlanacağı haberi Memet'e karışık duygular yaşatmaktadır. Memet, Leyla'nın evlilik kararından emin olup olmadığını anlamak için buluşmaya çağırır.
Leyla kendi nişanında ortadan kaybolacak ve Memet ile gizlice buluştuktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Recep, Ahmet'in iffetsiz bir kadın ile görüştüğünü öğrenmiştir. Recep konuyu aile meclisine taşımakta kararlıdır.
Memet, davanın seyrini değiştiren yeni delilin, yani anahtarın açtığı kilidi bulabilmek için elinden geleni yapmaktadır. Saadet Kılıçer'in ağabeyi Macit, Memet'in dikkatini çeker. Cinayet ile ilgisi olabileceğini düşünen Memet bu bağlantıyı ortaya çıkarmaya kararlıdır. Ancak Memet'i bekleyen sürprizler henüz bitmemiştir. Bir tesadüf sonucu bulunan valiz akılları karıştırır. Cinayetin çözülmesine her gün bir adım daha yaklaşılmakta ve sinirler giderek gerilmektedir.

http://www.reytingler.biz/Her-Seye-Ragmen-7.-Bolum-Ozeti-ATV-6-M … 12274-konusu.html

"ВЪПРЕКИ ВСИЧКО" - резюме на 7. серия

Лейля приема Нусретовото предложение за женитба. За годежната церемония са поканени семействата на първенците на града и започва трескава подготовка за събитието. Мехмет се засича по пътя със Зелиха, която бърза за тържеството и така научава, че Лейля е приела предложението на Нусрет. Новината, че Лейля ще се сгодява изправя Мехмет пред смесени чувства . Той я вика на среща, за да се убеди, дали тя наистина е  сигурна в решението си да се омъжи. Лейля изчезва от собствения си годеж, а след тайната й среща с Мехмет вече нищо няма да бъде както преди. Wink  Heart Eyes Реджеп научава, че Ахмет се среща с пропаднала жена и решава да запознае „семейният съвет“ с проблема. Мехмет прави всичко възможно да намери ново доказателство, което би променило хода на съдебния процес, т.е. да намери ключалката, която се отключва с ключа (който откриха при разследването, разкопаването - бележка на преводача). По-големият брат на Саадет Кълъчер привлича вниманието на Мехмет, който е решен да открие каква е връзката (му - ?) с убийството. Но изненадите, които го очакват още не са свършили. Един случайно намерен куфар обърква всички.

Ако нещо съм сбъркала с превода - поправете ме!!!
 Wink  Grinning

# 47
Ferda Mravenec Благодаря за превода!  newsm51

# 48
Няма защо, дано да е точен и разбираем...

# 49
Ferda Mravenec, моля те, напиши накратко за какво си говореха Лейля и Мехмет сутринта след новината за годежа. Лейля нещо спомена Франция, но в каква връзка. newsm78

# 50
Привет Hug

Stefok, Ferda Mravenec, мерси за резюмето и превода Hug  bouquet Тези дни съм доста заета и още не съм изгледала преведената серия. ooooh!

Представям си как ще реагира Асуман като разбере от каква жена се интересува синът й, до живот ще го държи вързан в хамбара. Mr. Green Както и предполагахме Лейля бързо ще се осъзнае, че допусна грешка с този годеж, нямам търпение да разбера какво ще си кажат с Мехмет Heart Eyes жалко само, че Нусрет не заслужава някой да си играе с чувствата му и ще е много болезнено за него като научи истината. Tired Кой беше този Саадет, че намесват и брат му newsm78

# 51
Саадет е майката на Реджеб.

# 52
Здравейте на всички! Саадет е убитата -майка на Реджеб и съпругата на кмета.

# 53
Стеф,  newsm51 за резюмето!
Ферда,  newsm51 за превода!

жалко само, че Нусрет не заслужава някой да си играе с чувствата му и ще е много болезнено за него като научи истината. Tired
Жалко е! Не заслужава такова отношение от Лейля, но дали тя съзнава, колко ще бъде наранен?

а след тайната й среща с Мехмет вече нищо няма да бъде както преди.

Какво би могло да си кажат или да направят за да настъпи такава промяна? newsm78

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 22:55 от rina-rina

# 54
От снимките, които постна Ваня, оставам с впечатление, че Лейля отива на срещата след като годежа е факт, тъй като Мехмет държи и гледа ръката й, сякаш има пръстен. newsm78

# 55
От снимките, които постна Ваня, оставам с впечатление, че Лейля отива на срещата след като годежа е факт, тъй като Мехмет държи и гледа ръката й, сякаш има пръстен. newsm78
Мисля, че има пръстен на ръката на Лейля:

# 56
Вярно, че Саадет беше майката на Реджеб, забравих. Crazy Пропуснала съм и новите снимки, Ванче.   bouquet

Аз реших, че след разговора м/у двамата промяната може да е в положителна посока и да поговорят открито, но сега като видях снимките май не е така, когато Лейля си тръгва и двамата изглеждат тъжни. Tired

# 57
...

Благодаря за резюмето, да опитам ли да го преведа?
Очаквам с нетърпение превода. Не виждам Фенчето, но вярвам, че няма да има против. Hug

Много благодарности на Ферда и Стефок за резюмето! newsm51

Очакват ни интересни събития!
Нов персонаж май ще се появи - братът на Саадет, а и куфърът, с който е
тръгнала на път Саадет ще се намери.
Къде ли е бил този куфър толкова години и как е оцелял newsm78

П.П. Разбира се, че нямам против! Нека който може и иска да превежда
и се радвам, че Ферда го е направила, както и Лийченцето е превела диалога
и им благодаря отново!   smile3525
Извинявам се, че не се появявам вече толкова често,
но имам ангажименти извън интернет и не остава много време през деня,
но периодично ви прочитам късно вечер.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 01:14 от Fan

# 58
И аз от трейлъра останах с впечатлението, че Лейля не се повлиява от срещата с Мехмет и се сгодява - лицата и на двамата се разстроени, когато се разделят:
http://www.youtube.com/watch?v=dyk1_v2g-Ek&feature=player_embedded
А после тя с тъга гледа как той и Зелиха танцуват (?) на брега...

...
...
П.П. Разбира се, че нямам против! Нека който може и иска да превежда
и се радвам, че Ферда го е направила, както и Лийченцето е превела диалога
и им благодаря отново!   smile3525
Извинявам се, че не се появявам вече толкова често,
но имам ангажименти извън интернет и не остава много време през деня,
но периодично ви прочитам късно вечер.

Ами тогава правя опит за втори превод...

Ferda Mravenec, моля те, напиши накратко за какво си говореха Лейля и Мехмет сутринта след новината за годежа. Лейля нещо спомена Франция, но в каква връзка. newsm78

Диалог към 6. епизод:
http://www.youtube.com/watch?v=xGvEeBByySc
N.B.: Предупреждавам, че не всичко съм разбрала - особено най-важното накрая... Извинявам се, за недостатъците!  Embarassed
5,20 – 7,15 минута:

Мехмет: - Лейля?! Добър ден!
Лейля: - Добър ден. Такива случайни срещи... (?)
Мехмет: - Това, че живееш на същата улица трябва да бъде наградено някак...
Лейля: - Знам... искаш да повдигнеш въпроса...
Мехмет: - Какъв въпрос?
Лейля: - За мен и Нусрет, естествено. Зелиш вчера ти е казала, че ще идват да ме искат... Не си ли любопитен да разбереш какво съм отговорила?... Можеш да ме поздравиш, утре ще празнуваме годежа ми.
Мехмет: - Ако ме поканиш, искам да честитя на младоженеца. (?)
Лейля: - Не знам, дали е подходящо, ще бъде в семеен кръг.
Мехмет: - Надявам се, осъзнаваш, че взимаш сериозно решение...
Лейля: - Разбира се, че осъзнавам. Длъжна бях да се реша: или щях да замина да уча във Франция, или да се омъжа за човек, който ме обича... Аз направих своя избор.
Мехмет: - Ами ако изборът ти те направи нещастна („ако те натъжи“)?...
Лейля: - Та защо / заради какво? Ако бях заминала за Франция щях да съм далече от татко... а обучението си мога да правя, когато си поискам („по което време искам“).
Мехмет: - Това е решение, над което би трябвало по-добре да поразмислиш...
Лейля: - Ако човек иска нещо, трябва да го направи навреме, после може да е много късно!... А на теб бих ти препоръчала да вземеш някакво решение относно живота си и да предприемеш мерки за него (да действаш по него)! … (? - Тук има някаква дума, която не чувам и губя смисъла...ПОМОЩ)  Лек ден!

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 01:49 от Ferda Mravenec

# 59
  • Разград

Общи условия

Активация на акаунт