Сериал " ВЪПРЕКИ ВСИЧКО"/ "HERŞEYE RAĞMEN" по ATV - Тема 2

• 24 864
  • 318
  •   1
Отговори
# 60
Ферда, огромно благодаря за диалога, друго си е с превод.  newsm51 ако можеш попреведи ни и други интересни диалози.

# 61
Диалог към 6. епизод с превод на Ferda - благодаря newsm51:
http://www.youtube.com/watch?v=xGvEeBByySc
5,20 – 7,15 минута:

Мехмет: - Лейля?! Добър ден!
Лейля: - Добър ден. Такива случайни срещи... (?)
Мехмет: - Това, че живееш на същата улица трябва да бъде наградено някак...
Лейля: - Знам... искаш да повдигнеш въпроса...
Мехмет: - Какъв въпрос?
Лейля: - За мен и Нусрет, естествено. Зелиш вчера ти е казала, че ще идват да ме искат... Не си ли любопитен да разбереш какво съм отговорила?... Можеш да ме поздравиш, утре ще празнуваме годежа ми.
Мехмет: - Ако ме поканиш, искам да честитя на младоженеца. (?)
Лейля: - Не знам, дали е подходящо, ще бъде в семеен кръг.
Мехмет: - Надявам се, осъзнаваш, че взимаш сериозно решение...
Лейля: - Разбира се, че осъзнавам. Длъжна бях да се реша: или щях да замина да уча във Франция, или да се омъжа за човек, който ме обича... Аз направих своя избор.
Мехмет: - Ами ако изборът ти те направи нещастна („ако те натъжи“)?...
Лейля: - Та защо / заради какво? Ако бях заминала за Франция щях да съм далече от татко... а обучението си мога да правя, когато си поискам („по което време искам“).
Мехмет: - Това е решение, над което би трябвало по-добре да поразмислиш...
Лейля: - Ако човек иска нещо, трябва да го направи навреме, после може да е много късно!... А на теб бих ти препоръчала да вземеш някакво решение относно живота си и да предприемеш мерки за него (да действаш по него)!
Както държиш на свободата си, така трябва да държиш и на собственото си решение.
Лек ден!

# 62
Her Şeye Rağmen 7.Bölüm Fragmanı v.2

http://www.youtube.com/watch?v=r6QYKY-B3Ag

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 14:29 от Stefok

# 63
Гергьовден е!Честит празник на всички именници и на нас...!

# 64
Здравейте, момичета!  bouquet
 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ВИ!!!
Имах чувството, че актрисата, която играе Зелиха, съм я виждала и снощи случайно открих, че това е същата актриса, която изпълнява епизодичната роля на младата Сайме от "Пленителката на сърца". Не се лъжа, нали?! newsm78

# 65
Да, Кате, тя е!

# 66
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Zdraveite momi4eta!Veselo izkarvane na praznika!Njamam internet i dove4era ne moga da gledam Mehmet i Lejla - UF,umiram ot jad...Sad Da mi go razkazhete,ej! Wink Izvinjavam se za latinicata,no pravja opit da vljaza pone 4rez gsm-a, da vi pozdravja + da vidja kakvo novo se slu4va... Fan-4e,blagodarja za dopylnenieto. Prijatna prazni4na ve4er na vsi4ki!

# 67
Zdraveite momi4eta!Veselo izkarvane na praznika!Njamam internet i dove4era ne moga da gledam Mehmet i Lejla - UF,umiram ot jad...Sad Da mi go razkazhete,ej! Wink Izvinjavam se za latinicata,no pravja opit da vljaza pone 4rez gsm-a, da vi pozdravja + da vidja kakvo novo se slu4va... Fan-4e,blagodarja za dopylnenieto. Prijatna prazni4na ve4er na vsi4ki!

Ферда, съжалявам за неудобството ти!
Дано скоро решиш проблема с нета!
Хубав празник и на теб!

# 68
Честит празник на всички празнуващи!
Ферда, жалко че няма да си с нас довечера, аз ще гледам, но надали ще мога много да  разказвам, предвид познанията ми по турски  Joy.

# 69
Привет на всички и честит празник на именниците!

Да знаете, че и аз няма да гледам тази вечер серията,
а утре като я качат в тубето.
Отивам на гости да опитам агнешкото на много скъп за мен човек Laughing
Желая ви приятно гледане и на празнуващи и гости -
приятно допрекарване на Гергьовден newsm51

# 70
Привет и Честит празник на празнуващите! Hug

Stefok, мерси за фрагмана.  bouquet И аз ще ви чета утре, приятно гледане! Hug

# 71
  • Разград
herşeye rağmen 8. Bölüm fragmanı

# 72
Добро утро!

С пожелания за хубав ден! smile3525

Нeщо от днешната преса:

Her Şeye Rağmen Bir Lokma Ekmek…
Savaş yılları, genç Türkiye için zorlu yıllardı. Atv’de yayınlanan Her Şeye Rağmen dizisini izleyince bunu daha iyi anlıyorsunuz. Tarihin sayfalarını çevirdiğinizde savaşın etkilerinin ne denli ağır olduğunu kavrıyor ve günümüzdeki rahatlığa erişmek için ne denli çetrefilli yollardan geçtiğimizi görüyorsunuz. Her Şeye Rağmen dizisinde  Nusret, Leyla’ya Ekmeğin artık karneyle verildiğinden bahsederken o dönemi yaşamış bir neslin ne denli zor şartlarda hayat mücadelesi verdiğini anlayabiliyorsunuz.

Yukardaki resimde o yıllarda karne ile ekmeğin alndığı görülüyor. Sağ alt köşede de nüfüs suretlerinde işlenen ekmek karnesi tablosuunu görebilirsiniz.
Peki neden ekmek karne ile verilmeye başlandı?

Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşından çıkmış olan Türkiye, İkinci Dünya Savaşı gerçeği ile yüz yüze geldi. Ülkemiz savaşa katılmamış olsa bile savaşın etkileri o dönemde her kesimden noktaya tesir etti. İşte Ekmek Karnesi’de o dönemde yaşanan zorlukların en önemli sembollerinden bir tanesidir.

17 ocak 1942 yılında Ankara’da,  22 Ocak 1942′de İzmir’de ve daha sonra ülkenin diğer illerinde ekmek karneye bağlandı. Bunun Nedeni Buğday üretimini kontrol altına almaktı. Gençlerin askere alınması ile birlikte buğday üretiminde ciddi anlamda bir düşüş yaşanınca ekmek tüketimini kontrol altına almak için bu yol seçilmişti.

Volkan Türkcan

Her Şeye Rağmen dizisinde ekmeğin halk için ne denli önemli olduğunu anlatan oldukça etkileyici bir sahne vardı. Bu sahneyi sizlerle paylaşıyoruz…

http://www.televizyondizisi.com/index.php/her-seye-ragmen-bir-lo … a-ekmek/40122/13/

7 епизод е качен тук:

http://www.youtube.com/user/diziatvci#p/u/5/FZvL9HF2X3E

http://www.ddiziizle.com/dizi-1387-1-Herseye_Ragmen_7_bolum_izle.html

# 73
Ринка, благодаря за инфото.  bouquet

И този сериал за мен ще е полезен, ще науча за събития, които са се случили.

И без да разбирам езика, серията ми хареса. Но момента, когато Мехмет реагира бурно срещу Мюмтаз ми се видя много пресилен. Вярно, не разбрах точно повода, който провокира реакцията му, но нали през цялото време Мехмет знаеше, че Мюмтаз е недогледал процеса и осъди на смърт невинен баща му. Затова ми се стори пресилено, сега да го нарича "убиец", след като още от дете си го мисли.
И се чудя, защо толкова трудно му бе на Мехмет да каже на Лейля, че е влюбен в нея. Останах с впечатление, че не й го каза. Тя очакваше признание и ако го бе получила, вероятно щеше да развали годежа. А вместо това, получи гривна, като подарък за годежа.
Фенче, моля те, ако ти остане време напиши пояснения за по-важните неща от серията.

# 74
Ваня, благодаря за фрагмана на 8 серия.   bouquet Пропуснах го снощи от поглеждане в една др. тема.
Без превод мога да кажа, че държи вниманието този филм. Харесва ми. И актьорите взеха да стават по-добри. Peace

Общи условия

Активация на акаунт