Частни детски градини София 3

• 71 836
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Ясно е, че след като се е стигнало до там значи всички останали варианти не са свършили работа! Особено ролята на родителите, които очакват чуждите хора да преобразят тяхното творение. Не става въпрос за палави деца, защото това е съвсем нормално за тях. По отношение на възпитанието най-голяма роля играят родителите и ако очакват някой друг да им свърши работата - грешат Naughty   Детската градина подпомага процеса, но не и обратното!

Пак казвам: съгласна съм с балони и съм щастлива, че има такива частни детски градини!

# 346
  • в града на вечния купон
Благодаря, но Бизнес парка ми е далече, някъде около Метрото ще е добре, защото после ще пътувам с 88 към Дружба  до гара Искър.
mari4 единия от детските центрове на  "Оксиния" http://www.oksinia-bg.com/pages.aspx?id=13 е на бул. "Йерусалим" - с/у The Mall. Не е много близо до последна спирка на метрото но пък доста автобуси минават по "Йерусалим" а и от спирката на Окръжна болница сигурно ще можеш да хващаш някакъв автобус до Дружба....
ако може цени?

# 347
Здравейте,
има ли някой, който има впечатления за Тути? Чух добри отзиви, но от близка на близка и ми се ще нещо от човек, чието детенце ходи там.

Мерси  Hug

# 348
Тути такса 370 евро на месец, има 5-6 деца в яслена възраст.

# 349
Благодаря, но Бизнес парка ми е далече, някъде около Метрото ще е добре, защото после ще пътувам с 88 към Дружба  до гара Искър.
mari4 единия от детските центрове на  "Оксиния" http://www.oksinia-bg.com/pages.aspx?id=13 е на бул. "Йерусалим" - с/у The Mall. Не е много близо до последна спирка на метрото но пък доста автобуси минават по "Йерусалим" а и от спирката на Окръжна болница сигурно ще можеш да хващаш някакъв автобус до Дружба....
ако може цени?
Радост, никога не съм ги ползвала за цял ден и за това не мога да ти кажа цени Sad. Най-добре се обади и питай.

# 350
Тути такса 370 евро на месец, има 5-6 деца в яслена възраст.

Би ли споделила още подробности ако имаш такива? Всякаква информация ще ми бъде полезна  Hug

# 351
biko ,благодаря ти. Точно така е. ресурсен учител и т.н.т., ако родителите не са заинтересовани и смятат, че с плащане някой друг ще им възпита детето...да но не за сметка на други  и не с МЕТАНИ заради определена такса. Защо се съгласявате да има "среща" с детето ви при прием в ЧДГ? Това е далеч по-недостойно и далеч от вариянта-"щом си плащам.....". Е, разбира се подробности не мога да разкажа, но мога да гарантирам за честност, откритост и липса на снобски поклони, а сериозна работа.

# 352
а какво е "среща" с детето при прием?

# 353
  • София
Ясно е, че след като се е стигнало до там значи всички останали варианти не са свършили работа! Особено ролята на родителите, които очакват чуждите хора да преобразят тяхното творение.
Не съм съгласна. Има милион причини едно малко дете да не се държи според правилата и е хубаво да се установи кои от тях се отнасят до него, вместо детето да се маркира още от детската градина с етикети. Има деца на родители, които се развеждат, преживяват някаква драма и тн аз не смятам, че е нормално да бъдат изключвани от ДГ, а да им се помогне. Възможно е и детето да буйства, защото се адаптира зле в градината, да е тормозено от учителка и прочее. Много е лесно с лека ръка да се отърват от него, но ми е странно, че подкрепяте подобна практика. Вероятно, защото това не е вашето дете, не знам. Не винаги нещата са толкова прости, колкото ви изглеждат.

# 354
  • Sofia
Бояна, звучиш така, сякаш никой не си е изливал агресията върху твоето дете в градината.
Е, моето по едно време пое доста удари, дори аз изядох шамар от 3-годишно  Shocked, съвсем неочаквано и точно зад гърба на майка му. В друг случай едва го откопчих същото това от дъщеря ми, с такъв захват щипеше и докато откопча едната ръка, то защипва с другата, а моето пищи от болка.
Хич не е приятно... не знам това дете точно как се оказа извън градината, сами ли го махнаха родителите или го "напуснаха", но точно тогава почваше да ми се изчерпва търпението някой да ползва моето дете за боксова круша и щяхме ние да сме напусналите...
Щом родителите нямат желание да окажат съдействие за усмиряване на чедото им (такъв беше случаят), не виждам как персоналът в градината ще извади магическата пръчица и ще го превърне в мило и добро дете.

# 355
  • София
Здравейте,

Искам да попитам някой има ли някакви коментари за Sunflowers Kids http://www.ecosunflowerkids.com/ . Много ме интересува тази градина, но не успявам да намеря коментари.

Благодяра предварително.

# 356
Информацията ми е от юни 2010 - половин ден - 220, цял - 340.

# 357
  • в града на вечния купон
Информацията ми е от юни 2010 - половин ден - 220, цял - 340.
мерси!  bouquet

# 358
Абсолютно съм съгласна с Бояна. И точно там е професионализма на учителя. Да се знае, когато има причина и детенце изживява нещо или -не!Шунка именно тук е границата. Защото на едно невъзпитано, агресивно дете родителите не обръщат внимание и не считат че има проблем. Когато се разговаря, усилията са взаимни, ще има и търпимост, но когато мама и тати смятат, че чедото им не е виновно......просто страдат всички, а те не са длъжни.
Бяхме на море. Там имаше една принцеса на около 2,3г. Сладурка, шляпа с голото дупе, да я схрускаш!И какво се оказа- гушкам я, рисувам й на пясъка и....шляп звучен шамар! Мама и тати се кискат-"тя така обича да си пошляпва"! Опитах се да не я закачам, явно сигурно я дразня. След известно време- оскуба ме, цял кичур ми откъсна-отново смях! Една вечер бяхме седнали заедно с родителите й в едно кръчме. Тя "танцува" с моя мъж. Когато той я гушна...събра устенца......./а мама и тати казват:глей, глей са!" ..............и го наплю! Не бяхме само ние малтретирани. А майка й леко я шляпне по голото дупе /и вечер ходеше без бельо/и ми обясни:"е, като тръгне на градина, ша я оправят"!

# 359
Имам един въпрос. Има ли някъде практика да се прави отстъпка от таксата, ако детето не посещава известно време? Примерно болно е 3 седмици, навсякъде ли се плаща пълна месечна такса?

Знам, че в Оксиния се плаща само за присъствени дни и когато детето не ходи, не се плаща нищо, но в градините не е така.
Интересно ми е дали има различни практики или навсякъде се плаща пълна такса.

Общи условия

Активация на акаунт