Частни детски градини София 3

• 71 760
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Как просперират толкова, четвърта ли отварят, ясла, училище... Отиде ми маркетинг образованието.  Crossing Arms

# 91
... За съжаление в Борово и Красно село няма изобилие, да ти кажа, все към Витоша ги правят, което е чудесно откъм въздух и природа, но не и откъм транспорт. Ще намерим нещо, де.  Grinning

ЧДГ в Борово - Пламъче, но отзивите изобщо не са добри (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=372124.0); преосмисли позициите си за пътуването, не вярвам да намериш нещо, което да отговаря на твоите критерии на съседната улица.
Другата, за която се сещам, е Цветенце. Нямам отзиви.

# 92
П.С. С теб споделяме професия, сошъл медиа интереси и имаш много хубав блог!  Simple Smile

Благодаря!   bouquet Голяма тръпка ми е. Simple Smile

Ето обещаните снимки от вчера на  "Къщата на Алиса и нейните приятели" (дълго име, вчера го обърках) http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/05/blog-post_16.html. Всъщност снимах една зелена сграда в съседство, но забелязах и тази къща. А на отсрещния тротоар е сградата, където е живял Й. Радичков.
Сега им разгледах сайта - интересна програма. За съжаление нищо друго не знам за градината. Имат Фейсбук страница, но не я поддържат редовно.

# 93
  • София
запис от мен, да следя темата Simple Smile

# 94
  • София/Русе
Stelfy, благодаря за отговора. Дано детенцето ти хареса и свикне бързо и безпроблемно с градината !
Аз също се бях ограничила в търсенето в Красно село, защото не шофирам и нямам вариант за придвижване до Бояна примерно и се оказа, че избор мнооого малък ...   

# 95
Именно, човек като няма кола, все пак... Дори и да има превозване, поне да е нещо в рамките на половин час, а не час или нагоре. Аз затова гледам и околните райони, там където има удобен транспорт.

# 96
  • София
Именно, човек като няма кола, все пак... Дори и да има превозване, поне да е нещо в рамките на половин час, а не час или нагоре. Аз затова гледам и околните райони, там където има удобен транспорт.

Честно да ви кажа, аз карах сина ми в ЧДЯ почти две години. Градината беше на 10 минути с колата, без задръствания и т.н., но винаги ми е било супер неудобно. Особено зимата, когато трябва да злезна да изчистя колата, да я подгрея малко, преди да кача детето. Да не говорим колко са почистени стръмните улички на южните ни квартали и на въобще вътрешните улички на кварталите. Не мога да си передставя, че сутрин бих могла и да кача детето в градския транспорт - точно в час пик, когато всичко отива на работа. Така че, за мен много е важно до градината/яслата на детенцето да може да се отиде пеша, а опцията да хванете автобуса или отидете с кола да е по желание. Не налагам мнение, а споделям опит - и аз не съм си представяла, че 10 минути с колата някога ще са проблем, докато една зимна сутрин едвам качих баира на Редута  Peace

И друго, колкото и да топля колата, имах чувството, че зимата детето настиваше вътре като седи в столчето докато го закарам на градина. Като ни приеха в ОДЗ-то при по-големи студове сме ходили пак 10 минути пеша, но не съм имала проблеми  Peace

# 97
Това добре, но не всеки има детска градина/ясла на пеша разстояние. Да не говорим, че живея в квартал без нито една такава.

Повечето от отзивите за Светлина са стари, отпреди няколко години. Някой с пресни впечатления, че новата сграда им е сравнително близо с кола?

# 98
В "Светлина" съм ходила преди почти 10 години. Тогава не ми хареса, че ми казаха, че са лицензирана ЧДГ и ми показаха някакъв друг документ. Не ми направи добро впечатление тогава, но хората откъде да знаят, че чак толкова добре съм запозната какви са изискванията за лиценз и точно лиценз за какво (говорим преди доста години). Отделно от тази засечка - директорката беше много разтропана. Това ми хареса. После през годините ми беше интересно как  се развиват. Като голям плюс за мен беше, че въведоха обучение по системата Хелен Дорон и това някакси ми пооправи мнението за тях, т.е. сега е между неутрално, но с доза на интерес. Иначе нямам други конкретни наблюдения.

# 99
Всъщност 101 защо е точно на пет минути пеша от блока ни, но за съжаление, както за Светлина, така и за 101 защо, отзивите са стари и крайно недостатъчни. Уж са пълни и двете места, но явно майките не пишат във форума.  Rolling Eyes

# 100
  • София/Русе
А каква е таксата на 101 защо, не я намирам в сайта им. На мен не ми е близо, но все пак ...

# 101
Няма в сайта. Тук в стари теми беше споменато 600 лева като максимум, целодневно, всеки ден. Но дали все още е така...  Rolling Eyes

# 102
Още една ЧДГ "Св. Константин и Елена" ул.Бесарабия 46 - пуснали са и тема за нея http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=571297.0

# 103
Здравейте, започвам по-сериозно да издирвам Нашата градина и разглеждам регистъра на МОН - там я има Къщата на децата, която до колкото знам е по Монтесори. Знаете ли какъв точно хибрид са създали, за да имат лиценз?

Точно хибрид. Децата в предучилищна възраст имат отделни занимания по програма на МОН. Сутрин - занимания в зала Монтесори, следобяд - волна програма или в група по танци, йога, музика или друго. И само да допълня, че тяхното Монтесори е някакво друго Монтесори. Някаква по-друга система и начин на работа.

# 104
Тъкмо мислех ,че съм горе-долу наясно и сега се оказва, че има и някакво по-различно Crazy
I see you, имаш ли и други впечатления от тази градина, защото на първа идея този хибрид ми се струва подходящ (но още не съм се срещала с тях)?

Общи условия

Активация на акаунт