Частни детски градини София 3

• 71 793
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
secret girl, в монтесорската тема мисля, че сме обсъждали разликите. Дори съм пускала линк как един родител да разбере дали дадена градина отговаря на класическата Монтесори система, защото те лицензи нямат, но пък си има критерии да се ориентираш.

Иначе, трябва да си изясниш Монтесори ли искаш или не. В Къщата на децата, според мен, не се набляга много на това, материалите са много малко, времето за М. занимания също. Самите материали се позволява да не се използват по предназначение, което според мен си губи смисъла да ги има (те са и твърде скъпи при това). Заниманията по системите на МОН не отговарят на принципите на М. Персоналът не е обучен по М., не случайно не са и член на новата М. асоциация.

Но ако не държиш много на М., мисля, че градината си е много хубава - прекрасна база, двор, креативни са, приветливи, с еко дейности, интересни занимания и т.н.

# 106
Това, което описваш, може да е нашата градина:) Не държа толкова на Мотнесори точно като система (може би защото не я познавам),  а на нейната толерантност и спокойствие. Ако ги има там, значи си струва да ги проверя.
Благодаря за иформацията  bouquet
П.С. И ще надникна в другата тема - да се образовам повече за Монтесори!

# 107
За "Casa dei Bambini" ли става въпрос? Нали уж имат сертифициран Монтесори педагог, твърдят и че всички преподаватели са преминали едногодишно обучение в принципите на Монтесори педагогиката и работата с Монтесори материалите.
Аз съм се спряла на тази градина за детето ми и от срещата ми с директорката останах с впечатление, че са "много Монтесори" ...

# 108
В Casa dei Bambini собственичката е завършила някакво обучение по Монтесори, но различна система, не по AMI. А и тя не се занимава основно с децата. Останалите не са минали обучение (едногодишно такова няма), колкото ги е научила тя. Отскоро имат англоговорящ педагог чужденец, но отново по същата М. система, която се различава по някои съществени моменти.

Мисълта ми е, че който държи на Монтесори и е запознат със системата, едва ли ще бъде удовлетворен.

# 109
I see you, можеш ли да споделиш коя е тази по-различна система? Иска ми се да потърся повече информация за различията.

# 110
Има ли някой инфо за "Весели хлапета"?  Нова е, струва ми се, нищо не намирам в нета.

# 111
минзухар, щом няма нищо, значи нещата са добре! Joy
Mrs_Faith , днес случайно открих един готин сайт- градини, форум, но и много интересни теми за деца -http://www.drebcho.bg/
/Дребчо/

# 112
Тези наистина са нови май, и не са лицензирани. Но ще ги преслушам. 
Питам и за "Марита" също.

# 113
Здравейте, изчетох доста последния месец на тема частни ясли, поради факта, че детето ми това лято става на две години, но не е прието в държавна. Поздравления за всички, които са дали подробна информация тук и най-вече са обобщили на едно място доста имена на ясли! Simple Smile Досега търсих ясла в рамките на около 400 лв месечно, виждам, че доста рядко се среща Simple Smile И тъй като единия родител работи на смени, търся вариант да оставям детето в ясла, занималня, забавачка...за примерно 3 дни седмично, целодневно, с храна и спане, като условия на ясла, но не за всеки ден, а определен брой в седмицата:) Много ще съм благодарна, ако някой може да помогне с информация за такъв вариант:) Живеем в Лагера(в близост са Хиподрума, Бели Брези, Красно село, Руски паметник).

# 114
Моля някой да опресни паметта ми - коментирали сме детската градина Бояна, но не помня какви бяха коментарите Embarassed А търсачката днес не ми помага...

# 115
  • София
П.С. С теб споделяме професия, сошъл медиа интереси и имаш много хубав блог!  Simple Smile

Благодаря!   bouquet Голяма тръпка ми е. Simple Smile

Ето обещаните снимки от вчера на  "Къщата на Алиса и нейните приятели" (дълго име, вчера го обърках) http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/05/blog-post_16.html. Всъщност снимах една зелена сграда в съседство, но забелязах и тази къща. А на отсрещния тротоар е сградата, където е живял Й. Радичков.
Сега им разгледах сайта - интересна програма. За съжаление нищо друго не знам за градината. Имат Фейсбук страница, но не я поддържат редовно.

Видях в сайта им че имат два варианта за посещение- от 9 до 13.00 единият и от 9.00 – 15.00 другият. Излиза, че нямат целодневно посещение ли?

# 116
Запис!

Моята дъщеря е на 1 год. и 8 мес.
Живеем в Банкя, тук знам само за частната ясла и градина Дъга, която много ми хареса, но цената ми идва множко.
Някой знае ли други частни детски ясли в Банкя и близо до Банкя?

# 117
П.С. С теб споделяме професия, сошъл медиа интереси и имаш много хубав блог!  Simple Smile

Благодаря!   bouquet Голяма тръпка ми е. Simple Smile

Ето обещаните снимки от вчера на  "Къщата на Алиса и нейните приятели" (дълго име, вчера го обърках) http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/05/blog-post_16.html. Всъщност снимах една зелена сграда в съседство, но забелязах и тази къща. А на отсрещния тротоар е сградата, където е живял Й. Радичков.
Сега им разгледах сайта - интересна програма. За съжаление нищо друго не знам за градината. Имат Фейсбук страница, но не я поддържат редовно.

Видях в сайта им че имат два варианта за посещение- от 9 до 13.00 единият и от 9.00 – 15.00 другият. Излиза, че нямат целодневно посещение ли?

Нямам представа. Наистина случайно минах покрай тази ЧДГ. За всякакви други мога повече да говоря, но за тази знам само толкова, колкото съм написала. Hug

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 23:06 от Danybon

# 118
  • София
На сайта на Алиса пише следното След 15 часа Градината предлага ПОЧАСОВО и ЦЕЛОДНЕВНО гледане на деца и работа по проекти в АТЕЛИЕТА Явно е възможно и целодневно гледане.

# 119
  • Sofia
Утре дъщеря ми завършва подготвителната група в Светлина. От сегашната си позиция вече категорично мога да кажа, че 5те години, в които посещаваше яслата и градината, са най-хубавото, което можеше да ни се случи. Толкова съм благодарна на всички учителки за всичко, което дадоха на детето ми, че не ми стигат думите! Сега детето им писа картички за завършването и на всички няколко пъти е написала, че много ги обича.

Моля да не се приема като реклама, исках само да споделя, защото съм много щастлива!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт