Частни детски градини София 3

• 71 863
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Бoяна много благодаря /за пореден път /   bouquet

# 301
  • София
Добре, а не би ли следвало, след като е договор, да може се договаря и от двете страни?Както и ако има неустойки, би следвало те да са равностойни за всяка страна, освен ако вредата при неизпълнение на някоя клауза е в по-голям ущърб на някоя от страните...Все пак особено каогато си плащащата страна е редно да имаш и право на глас.

Последните няколко мнения ме провокират да кажа няколко важни неща. Naughty

1. Най-точна и вярна информация може да се получи в съответната детска градина.
Тук има много мнения, основаващи се на на "една жена каза", и след това се правят генерални изводи.
2. Повечето автори на мнения дори не са влизали в частна градина и не са виждали договорите им, но компетентно дават съвети и мнения, които са далеч от истината.
3. Не можах да открия смисъла на написаното  "...Останах с впечатлението, че за тях е едва ли не обидно да питаш такова нещо.." Авторът, посетил частните градини не е ли разбрал дали има или няма такава клауза в договорите им?

И като извод- който се интересува наистина от частна градина, най-добре лично да отиде на място и да получи необходимата информация.

Права си, че най-точна информация се получава на място в конкретаната градина, никой не би взел решение само въз основа на форума, НО е хубаво и да си събрал предварително информация, която да те ориентира къде може да има "подводни камъни". Аз лично не гарантирам, че не бих забравила да погледна някоя клауза за неустойки или нещо друго. От тази тема съм си изяснявала много въпроси, относно това какво точно да питам и гледам когато ходя на място. Просто има неща, които човек пропуска.

# 302
 I see you, коя е въпросната градина? Може и на лични.  Hug

# 303
  • София/Русе
Мисля, че по-добре тук, а не на лични  Peace
Градина с такава клауза в договора предпочитам да НЕ проучвам и харесвам, а после да трябва да се отказвам и разочаровам.
Благодарна съм на всички за информацията. Обикновено си личи или си пише кога някой е бил на място и кога не и определено на мен ми е полезно споделянето на мнения  Hug

# 304
Ако не се лъжа новото Монтесори на Симеоновско шосе имаше такава клауза, но това е само ако се плати на една вноска или нещо такова. На мен ми отговориха ето това преди време :
Цитат
Всички плащания се извършват по банков път. Ако сте платили таксата на две или на една годишна вноска при отказ не се върща таксата. Ако заплащането е месечно, при отказ е необходимо 1 месечно предизвестие, като дължите такса за този месец независимо дали детето посещава или не детската къща.

# 305
  • София
 Аз търсих за градинка Аника в Младост 4 информация и не намерих. Няколко пъти е споменавана тук. Намерих ги обааче във фейсбук и ако ще е полезно за някого:
  Работят целодневно с деца над 1.6г.Работното време е от 7.30-19ч,през лятото не почиват,храната е кетъринг от Ян Бибиян. Сутрин - плодове,които са сезонни . Децата идват закусили. Такса 440 лв с храната

# 306
  • София
Подписваш договор за цялата година и ако спреш детето си, неустойката е 50% от целия остатък!!
Сещам се коя е градината. Аз не бих подписала такъв договор. Не само заради риска да се загубят много пари, но и заради нивото, на което се поставят отношенията с клиентите. Посланието, което отправят с подобна клауза, би ме отблъснала силно.
Да, и аз, този договор навремето директно ме отказа от записване в тази градина, заедно с още няколко неща. Confused

За съжаление тази клауза е причината да се откажем от посещението във въпросната градина макар и детето да се чувстваше добре и да се развиваше прекрасно. Последния месец обиколих всички градини от този ценови сегмент ( и претенции за някакви условия за развитие на децата, а не просто оставени на отглеждане) и никъде другаде няма подобни клаузи, дори в ICC.
За майките ,които разглеждат тази градина - моля да споделите кои са алтернативите, на които евентуално сте се спряли, защото аз съм в ужасно чудене - харесва ми методологията, искам нещо подобно, но липсата на разбиране към нуждите на родителите ме спира.

# 307
Може ли някой да ми даде малко повече информация за casa dei banbini  на ул Българска легия(работно време, такса и др. ). И аз съм изправена пред дилемата детегледачка или частна градина, и май се спрях на второто. Благодаря предварително.

# 308
Днес търсихме детски клуб "Морско конче", а се оказа, че сме паркирали точно до Cosmos Kids. Бояна, сетих се за теб и за вариант в центъра. Simple Smile И в най-голямата жега, реших да щракна няколко снимки отвън. Ще ги сваля след малко и ще добавя линк.
Аз съм повече фен на градините по Витоша, но за вариант в центъра може би е ОК. В къща на 2 етажа е с двор и катерушки. Близо е до парка Заимов. Поне днес изглеждаше на спокойна уличка.
Сега ще видя какво съм заснела.

Eто:
http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/07/cosmos-kids.html

Сега им разгледах и сайта. Скъпичка градина си е.
И като сравнявам с модела на Витошките градини - определено съм им фен на тези в планината.

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 01:57 от Danybon

# 309
  Аз да споделя за "ЕкоДара". Дъщеря ми ходи вече седмица и много ни харесва и на двете Simple Smile За мен това е най-балансираната градина, като локация, занимания, такса, хранене. Много се радвам, че не са поредното нещо, изгеждащо привлекателно онлайн, пък реалността да е различна.
  Дъщеря ми не е плакала дори веднъж, а остава за първи път сама, без нас или някоя баба или дядо наоколо. (че със тях като сме я оставяли се е случвала да се размрънка за нас.) Вярно, че тя е на почти 3 (2,9) и е подготвена да тръгва на градина, но въпреки това според мен е показателно как детето възприема мястото.  Peace

# 310
За мен това е най-балансираната градина

Имате нашият подход. Ние с мъжа ми също сме установили от години - вече 10 г., че трябва да се търси оптималният вариант за ЧДГ или ЧУ. Има много добри вариант, но въпросът е кой е оптималният за конкретното семейство. Има редица параметри, които са от значение - такса, локация, методики, помещения, учители, храна, допълнителни занимания. А и винаги е било важно за нас - накъде продължават след това възпитаниците на това учебно заведение, защото не гледаме само за месец-два-година напред. Установила съм, че години минават, но "почеркът" на дадена детска градина си личи дори, когато детето стане ученик и то не само в 1 клас. Освен навици, има знания, подход и др. важни неща.

# 311
  • Sofia
Здравейте, мами Simple Smile
Пред мен малко ненадейно изникна нуждата да пусна баткото на ясла. Живеем в Малинова долина и тук най - близо са ми Германи и Рай. И двете отскоро имат и яслени групи.
За Германи (посещавала съм ги няколко пъти) като материална база изглеждат добре, но май имат разни оганизационни проблеми - през повечето време само 1 жена стои с децата, много често смесват групите и ми се струва, че предимно оставят децата да си играят без да ги занимават с нещо. За такса от 700 лв ми се иска да нямам колебания дали да запиша детето си там.
Утре ще посетим Рай, за там още нямам впечатления.
Ако има майки, чиито деца ходят в тези градини, или евентуално Слънчогледи, ще съм много благодарна за отзиви.

# 312
евентуално Слънчогледи, ще съм много благодарна за отзиви.

Тук съм разказвала за Слънчогледи
http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/06/blog-post.html - малко впечатления и виртуална разходка
http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html - това е за един венец на тази градина на Еньовден
Може да ти е полезно.
Като коментар - всяко детайлче във всяко отношение е изпипано, все едно не е в БГ.

# 313
I see you, коя е въпросната градина? Може и на лични.  Hug

Да, за Детска Къща Монтесори става въпрос. Не съм чувала друга детска градина в Бг да има подобни неустойки, затова и попитах тук. Защото по принцип смисълът на една неустойка е да обезщети потърпевшата страна от предсрочно прекратяване на договора, а не да се прави печалба от тях. За мен е нормално един депозит/месечна такса да е неустойката. Един месец е достатъчно време да се намери ново дете, а и все пак това е частен бизнес, не може да не поемеш никакви рискове.

Другото, което ми прави недобро впечатление е, че градината не работи август месец (уж за ремонт), а в договора пише, че е целогодишна. Нека тогава обезщетят всички родители с по 400 евро, щом не си спазват те условията по договора.

Факт е, че тази градина най-много ми допада като методология, защото е истинско Монтесори. Принципите се следват, има материали от всички области, поддържат нивото. Има правила и дисциплина, които се отстояват (защото съм била свидетел в други градини как, за да не се напрягат излишно и да си губят времето, а и да са доволни родителите, оставят децата да си постигнат своето понякога). И ако се спра на нея, ще трябва да направя доста голям компромис, заради договора.

# 314
и това лято съм в търсене на градина, понеже пак ще ромонтират нашата Twisted Evil
в района и да ми е близо не мога да намеря, става въпрос за центъра Confused миналата година бяхме във Веселата къща, сега Ема не иска да ходи там и аз съм в голяма търсенка.
Единственото, което намерих не чак толкова далеч е http://www.detskicenter.com/
http://pipy.hit.bg/index.html
http://www.hlapeta.eu/index.html
някой дали има скороши наблюдения да сподели Hug

Общи условия

Активация на акаунт