Частни детски градини София 3

• 71 824
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
В Екодара не се плаща храната, ако детето не ходи.

# 361
  • София
Ето и сайт на нова градина, която май ще отваря септември.
http://www.thecastle.bg/bg/
Едва ли някой има допълнителна информация?

# 362

Има ли качени снимки как изглежда градината? Не видях "галерия", но може би по-късно ще се добавят снимки. Питам от любопитство само, защото е на приятно място и ми е интересно как са  направили тази градина. Успех!

# 363
  • София
Докато чакам коментари за Eco Sunflowers Kids се разрових из нета и открих нова градина Монтесори ( поне аз не я бях срещала досега ) - http://montessori-gradina.com/
По снимките изглежда добре имат и дворче, обяда може и от вкъщи, цената излиза добре малко ни е далеч ама .. - та ако някои има коментари и за нея ще съм много благодарна. Има и ден на отворените врати, но за съжаление няма да ни има точно тогава.

# 364
Здравейте,

Искам да попитам някой има ли някакви коментари за Sunflowers Kids http://www.ecosunflowerkids.com/ . Много ме интересува тази градина, но не успявам да намеря коментари.

Чувала съм много хубави неща за тази градина от позната майка  Peace-много творческа обстановка и добра грижа за децата. Най-добре виж на място как е.

# 365
  • София

Има ли качени снимки как изглежда градината? Не видях "галерия", но може би по-късно ще се добавят снимки. Питам от любопитство само, защото е на приятно място и ми е интересно как са  направили тази градина. Успех!
Ами и аз не видях галерия. Може би още не е съвсем готова. newsm78 Аз им видях реклама върху билборд и я потърсих в нета. Затова и я пуснах тук да я поразнищим (нали за това е темата Simple Smile).

# 366
  • София

Цитат
Чувала съм много хубави неща за тази градина от позната майка  Peace-много творческа обстановка и добра грижа за децата. Най-добре виж на място как е.

Благодаря за отговора. Искаше ми се някоя майка с директни впечатления, но явно те работят с ограничен брой дечица. Много ми се иска да отида лично ама като все нещо се случва я сме на почивка, я малките са болни.

Аз сега съм пред дилема за детската градина и се чудя мезду еко детска градина и Монтесори. Останах супер впечатлена от тази презентация на Монтесори - http://www.youtube.com/watch?v=GcgN0lEh5IA , но изникват и въпроси като - Как се вписва тази система с нашата училищна , защото не ми е известно да има Монтесори училища в БГ ? Как стои въпроса с дисциплината ?

# 367
Кой въпрос с дисциплината как стои? Ако си формулираш въпроса по-конкретно, ще се опитам да ти отговоря.

# 368
  • София
Здравейте,

За Sunflowerkids - няма места. Ние ходихме преди доста време, за да видим дали да не започнем там от септември, но преди 3 седмици ми казаха, че няма да имат възможност за нови дечица. Освен всичко останало имат и квота за българчета и тя е запълнена.

Иначе е много симпатично там - говорят на английски, децата са различни възрасти, имат еко подход, родителите участват активно и могат да ходят по всяко време, малко е хипарско особено по отношение на спането, но на мен ми допадна за по-малки дечица.

За Монтесори - другите ще разкажат явно. Ние решихме и тази година да си продължим в Монтесори градина и сме доволни.

# 369
  • София
Кой въпрос с дисциплината как стои? Ако си формулираш въпроса по-конкретно, ще се опитам да ти отговоря.

Елора права си така зададен въпроса е много неточен , това което ме интересува е дали има някакъв режим. Питам защото според това което чета за Монтесори ( тепърва започвам ) оставам с впечатлението, че децата се занимават с каквото им е интересно, което разбира се е страхотно , но се питам дали има някаква структура на заниманията. Също как се реагира ако има конфликт между децата, сърдене и всички онези прояви на протест с който се сблъскваме всеки ден.

# 370
  • София
Здравейте,

За Sunflowerkids - няма места. Ние ходихме преди доста време, за да видим дали да не започнем там от септември, но преди 3 седмици ми казаха, че няма да имат възможност за нови дечица. Освен всичко останало имат и квота за българчета и тя е запълнена.

Иначе е много симпатично там - говорят на английски, децата са различни възрасти, имат еко подход, родителите участват активно и могат да ходят по всяко време, малко е хипарско особено по отношение на спането, но на мен ми допадна за по-малки дечица.

За Монтесори - другите ще разкажат явно. Ние решихме и тази година да си продължим в Монтесори градина и сме доволни.

Благодаря ти много за мнението, разкажи повече за Монтесори градина, аз също се интересувам от там . За тази в Оборище ли става въпрос ?

# 371
  • София
Останах супер впечатлена от тази презентация на Монтесори - http://www.youtube.com/watch?v=GcgN0lEh5IA

Видеото е супер наистина, но от моя гледна точка не е само презентация на Монтесори, а е чудесна визуализация на собствените ми страхове за след Монтесори градината, защото действително такова училище у нас няма.... Големи ядове ще се берат Rolling Eyes

# 372
оставам с впечатлението, че децата се занимават с каквото им е интересно, което разбира се е страхотно , но се питам дали има някаква структура на заниманията. Също как се реагира ако има конфликт между децата, сърдене и всички онези прояви на протест с който се сблъскваме всеки ден.
Заниманията по интереси не изключват дисциплината. Разбира се, че има режим. Има часове, определени за работа с материалите. В тези часове, всяко дете може да си избере с кой материал да работи. Т.е. свободата е в избора, а не в това да каже, че сега не му се обядва и да отиде да рисува по стената.
От всички материали има само по една бройка, за да се научат децата да се изчакват. Защото освен да придобият някакви знания, целта на престоя им там е да се научат да си взаимодействат. Могат да се пазарят, могат да си помагат, да измислят как заедно да работят с материала. Провокирани са да измислят задоволително за всички страни мирно решение от ситуацията, ако има повече от един желаещ за даден материал.
При гневни изблици на децата им се дава думата да обяснят какъв им е проблема. Поразително е, но като започнат да го обясняват, се успокояват и решението се намира лесно.

Всяко дете си има табличка, върху която работи с определен материал. Може да вземе следващ само след като прибере предишния на съответното му място, подреден. Не може да си тръгне или да излезе на разходка или да премине към друго занимание, ако не си е прибрал материала. Ако не се справя, защото например му е сложно, може да помоли за помощ по-голямо дете. Учителките се намесват в краен случай, децата се насърчават да си помагат помежду си.

Структура на заниманията също има. Учителките наблюдават детето с кои материали работи и как се справя, към какво има интерес. И ако преценят, че му е време, му дават следващ по сложност материал. Важното е да се надгражда във всеки един момент, да няма застой, ако нещо е овладяно вече, но и не се дава предварително, ако детето не е достигнало нужното ниво.

Имат и общи занимания, групови игри, танци, рисуване и т.н.

# 373
При Монтесори свободата е на избора - с какво да се занимаваш, колко време и колко пъти (свобода на повторението), какво да облечеш и т.н. при предварително подготвени варианти/среда. Същевременно, свободата е свързана с отговорност - винаги се занимаваш (работиш) с един материал, след което трябва да си го прибереш на точното място и да си почистиш и т.н. Т.е. свободен си, но без да пречиш на другите и като спазваш правилата.

При конфликти между децата, стремежът е с насочващи въпроси да отговарят и така сами да стигнат до изясняване и решение, без да им се дава наготово. Например "Той не ми дава .. еди какво си", "А ти какво трябваше да направиш?", "Да помоля" и т.н.

# 374
  • София
Страхотни отговори - Благодаря ви мноро мимичета ! Колкото повече чета толкова повече ми харесва системата Монтесори , но едновременно с това и изникват нови опасения и въпроси. Попаднах на предишна тема за Монтесори и там се изказват ( то ясно ,че няма как на всички да се хареса ), че децата нямали много занимания навън в смях и игра - дали въобще е така ? Най-добре се преценя на място разбира се. Тези който ходят в Монтесори,мобе би най-добре ще могат да споделят дали и каква положителна промяна виждат в децата си ?

Общи условия

Активация на акаунт