Частни детски градини София 3

• 71 813
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Тези който ходят в Монтесори,мобе би най-добре ще могат да споделят дали и каква положителна промяна виждат в децата си ?
Това не знам дали бих се наела да го пиша, че ще ми отнеме цял ден сигурно, както съм многословна  Laughing
Иначе смях и игра имат, защо да нямат!? В смисъл кое в системата смяташ, че пречи?
По принцип режимът е такъв, че да се редуват физически с умствени занимания. Вътре не им дават да тичат и да скачат, но ги извеждат навън, където точно това се очаква. Излиза се всеки ден, дори през зимата.

# 376
  • София
Има ли някое детенце в Германи?

# 377
Страхотни отговори - Благодаря ви мноро мимичета ! Колкото повече чета толкова повече ми харесва системата Монтесори , но едновременно с това и изникват нови опасения и въпроси. Попаднах на предишна тема за Монтесори и там се изказват ( то ясно ,че няма как на всички да се хареса ), че децата нямали много занимания навън в смях и игра - дали въобще е така ? Най-добре се преценя на място разбира се. Тези който ходят в Монтесори,мобе би най-добре ще могат да споделят дали и каква положителна промяна виждат в децата си ?

За да има действителен резултат е необходимо принципите да се спазват и прилагат основно вкъщи. Да я има и подготвената среда, така че детето да има възможност да бъде самостоятелно във всичко, на което е способно на неговата възраст. Например, отделен шкаф в кухнята само с негова посуда и прибори, които да може да стига и само да се обслужва. Да има негов нисък рафт в хладилника с негови си напитки, плодове, масло и т.н. Да си има малка масичка със столчета, на която е удобно да работи, да си сервира, да си прави закуска и т.н. и т.н.

Градината впоследствие само доизгражда това и дава повече възможности за работа с различните материали, защото там има от всяка област. Както и възможност за комуникация с други деца, завързване на приятелства, поведение в група, спазване на правила, взаимопомощ, споделяне на общо пространство и т.н.

Но, има си отделна тема за Монтесори. Там ще ти отговорят на всякакви въпроси.

# 378
Може би сте коментирали, но поне аз не успях да открия отзиви за abc kinder care centre. Всякаква информация ще ми е полезна   bouquet

# 379
  • София
Бояна пишеше за тази градина по-назад в темата, но не си спомням страница. Може би ще се включи, спомням си негативен момент със спане в мазе...

# 380
А някой знае ли какви са таксите там? Много ми е любопитно, а на сайта им нищо не пище по въпроса.

# 381
Здравейте! Някой може ли да сподели мнение за ясли, в които се допуска период на адаптация с присъствието на майката? Във Веда и Германи отказват, ориентирах се към EcoSunflowerKids, но нямат места. Сега ще посетим International children's creavity center. Има ли такова място, където няма да ми хлопнат вратата под носа и да ме успокояват с "ще свикне". Confused

# 382
  • sofia
Здравейте! Някой може ли да сподели мнение за ясли, в които се допуска период на адаптация с присъствието на майката? Във Веда и Германи отказват, ориентирах се към EcoSunflowerKids, но нямат места. Сега ще посетим International children's creavity center. Има ли такова място, където няма да ми хлопнат вратата под носа и да ме успокояват с "ще свикне". Confused

ох, ето това е и моята болна тема - не я разбирам тази варварщина да отскубнат детето и да го затворят в напълно непозната обстановка, с напълно непознати хора и да им се вижда съвсем нормално да го стресират по този начин, докато "свикне". И в толкова много частни градини по не знам си какви програми уж това продължава да се практикува. Когато търсех градина това беше един от важните за мен критерии - дали ще ме пуснат вътре първите няколко дни докато детето опознае мястото. Тези горните градини не съм ги проверявала, чух, че в Монтесоритата /но не знам в кои точно/ пускат родителите, но пък за тях няма места.. Не беше много полезен поста ми, ама много се афектирам по този въпрос и не се сдържах  Blush

# 383
Това е напълно разбираемо. Аз не мисля, че бих си пуснала детето някъде, където не мога да отида с него и да погледам. Особено за пръв път.
Дъщеря ми първо я записах в Оксиния. Разрешиха ми почти цялата първа седмица да стоя вътре и да гледам какво става. Чак след това я оставих сама за един час, после за час и половина и т.н. Много плавно и без никакви проблеми мина адаптацията.
После в градината останах само първия ден. Видя се, че няма нужда от повече  Laughing Тя беше като омагьосана и на седмото небе, въобще не се сети за мен.

Много ме дразни практиката да не се пускат родителите и мисля, че няма никакъв проблем да се прави. Оправдават се с децата, но истината е, че не искат да ги наблюдава и преценява някой.

# 384
  • София

в Чуден свят в Бояна. Чоето дете тръгна там на 1 август 2010. Първите дни бях с нея. Но тя като ме виждаше само за мене стоеше залепена. Сама прецених че е по-добре да я оставя самичка до обед. Затова таткото почна да я кара сутрин и на обед да я прибира. Много бързо се адаптира. Спираше да плаче в момента, в който влезеше в градината. В набалото подхождаше плахо към всичко и всичко но после.... На петия ден ми се обадиха и казаха че е супер спокойна и иска да остане да спи. Съгласих се. Детето се чувства страхотно там. От какво разбирам - от това, че не се прибираше със сополив нос и подпухнали очи от плач а все усмихната.
Така че тази градина я препоръчвам с 2 ръце.
А иначе не знам коя частна градина не разрешава да остане майката с детето поне 2-3 дена. Аз там не бих си дала детето.
При нас видях как се държат с нея и как я гушкаха през цялото време когато се опитваше да заплаче. И как я социализарха с другите деца....Затова и бях много спокойна и доволна и аз.

# 385
В една детска градина с придружаващ родител точно това, че даже в присъствието на родител детето страдаше много ми направи силно впечатление. Персоналът гушкаше ревящото детенце, но толкова. Когато майката излезе от играта (бяха на 10-тия ден от адаптацията) въобще идея нямам какво точно ще се случва, дали въобще това дете е станало "ученик" там. 

# 386
тук има адаптация с родител: http://www.cosmos-kids.org/

# 387
  • София
В Toddler's Academy също има.
http://toddlersacademysofia.org/

# 388
  • София
Само го твърдят, но на втроия ден започват да мрънкат, че другите деца се разстройвали...Може и сега да са променили нещата, информацията ми е от пролетта.

Може би сте коментирали, но поне аз не успях да открия отзиви за abc kinder care centre. Всякаква информация ще ми е полезна   bouquet

1000 лв на месец е таксата без храна, транспорт и прочее. Къщичката им е мизерна, обзавеждането също, дворчето символично, а персонала наполовина от стажанти /студенти/ за по месец, а другата половина от току що завършили студенти, без опит. Част от студентите, които се въртят са испанци... И наистина спят в мазето, т.е.  под земята и в спалните помещения вони на мухъл. Споделих тук в предишна тема, защото бях изумена от факта, че има хора, които плащат такава огромна такса за ... това. Но най- добре е всеки сам да види на място. Много хора са доволни от неща, които шокират други.

# 389
Бoяна в първия момент останах стъписана от това, което си написала за abc, защото няма нищо, ама абсолютно нищо общо с това, което аз видях ( освен таксата  Mr. Green ). След това се поразрових и сега разбирам, че има две abc-та. Ти предполагам говориш за това на Княз Борис?

Общи условия

Активация на акаунт