Частни детски градини София 3

• 71 810
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Бoяна в първия момент останах стъписана от това, което си написала за abc, защото няма нищо, ама абсолютно нищо общо с това, което аз видях ( освен таксата  Mr. Green ). След това се поразрових и сега разбирам, че има две abc-та. Ти предполагам говориш за това на Княз Борис?
Да, за него говоря.

# 391
  • София
А кое е другото абс и къде се намира, и какви са твоите впечатления, Ninia?
Двете на различен собственик ли са?

Относно адаптацията - в нашата градина оставах с дъщеря ми по 1-2 часа, като постепенно увеличавахме времето, тя сама пожела да обядва с децата, после да остане да спи там. Отне около 2 седмици, редувахме се с баща й и бавачката кой да седи. Това за мен беше добър метод за адаптация, случвало се е след това първите месеци да се размрънка или дори да се разплаче при раздяла сутрин, но за кратко и въобще не беше сериозно или постоянно. Тя беше/е изключително привързана към мен, не особено контактна с други хора /вкл. деца/ и всеки друг подход щеше да е ужасно неподходящ за нея.

# 392
А кое е другото абс и къде се намира, и какви са твоите впечатления, Ninia?
Двете на различен собственик ли са?

Другото е на Христо Смирненски. Просторна къща, светли стаи, ново обзавеждане, мирише на чисто и свежо, голям двор. В атмосферата се усеща ред и дисциплина. За собствениците знам ли, трябва да се едни и същи .... Thinking

# 393
  • София
А не би ли трябвало НАВСЯКЪДЕ да има адаптация с родител? Дори в законодателството ни е записано, че родител може да посещава детето при започването на ясла или ДГ колкото е необходимо за адаптацията му. Ще взема да поровя за открия точния текст...Предполагам се отнася до държавните градини, но за мен в частна е още по-абсурдно да няма такава възможност...

# 394
Задължително трябва да има. Но на учителките така им е по-удобно, вместо непрекъснато да идват родители да ги наблюдават. И се оправдават с децата, че на едно като му дойдела майката, всички други плачели за своите, затова не давали. Интересно, там, където дават, защо "всички останали" не се разплакват за майките си?

# 395
  • София
Никога не съм виждала дете в нашата градина да се разплаче за това, че аз съм там и че дъщеря ми идва да се гушка в мен. Всъщност почти не ми обръщаха внимание, може би 1-2 деца дойдоха да си поговорим и да ме уведомят, че и техните майки ще дойдат да ги вземат вечерта. Simple Smile

# 396
  • София
Моля ви споделете, ако имате актуална информация за "Фъстъче" и "Детство мое" в Стрелбище  Hug
И ако има някоя нова ясла в района, търся подходящо място на малкия, който ноември ще стане на 2 г.
На Фъстъче не намирам никакви контакти/ телефони, а все пак искам да уговоря предварително "огледа" си  Rolling Eyes

# 397
Детски център "Фъстъче" събира деца за гледане от 1 до 3-годишна възраст, почасово и целодневно. Адрес: ул. "Бадемова гора", бл. 7-Б, ап. 40, срещу Южния парк.
Тел: 850-61-25, 0887 363424.

За това ли питаш?

# 398
kremito, неведнъж съм писала за "Детство мое" - доволни сме. Синът ми беше там повече от година и не мога да се оплача от нищо. Все пак всеки има различни изисквания и разбирания, така че питай какво по-конкретно те интересува. Сега май има нови госпожи, но те също ми се сториха мили на пръв поглед!

# 399
  • София
Ninia, Marini, благодаря ви  Peace Hug

Ще ги обиколя и двете и се надявам поне на едното място да ни хареса и съответно да има места  Praynig

Marini, само да попитам освен йога, имат ли и други занимания? Бях чула за английски език, но в сайта не намерих такава информация. Мерси  Hug

# 400
  • София
Изглежда през септември Камелини Монтесори ще откриват нов клон в Княжево - http://www.kamelini-montessori.eu/newsbg.php?n=37

# 401
  • София
Задължително трябва да има. Но на учителките така им е по-удобно, вместо непрекъснато да идват родители да ги наблюдават. И се оправдават с децата, че на едно като му дойдела майката, всички други плачели за своите, затова не давали. Интересно, там, където дават, защо "всички останали" не се разплакват за майките си?
Първо, защото реално нямат практика майките да остават за адаптация и второ, защото имат наказания, липсва координация в подходите на учителите или изобщо нямат подход, а си го карат по инерция.  Много от собствениците на частни градини са готови да ви кажат, че всичко при тях е както вие го искате, за да си запишете детето. После нещата се оказват съвсем други.

ПП Е, има и такива, на които изобщо не им пука. Няма да забравя как в една ЧДГ в час, в който имаме уговорена среща заварихме една учителка да си лакира ноктите, докато децата около нея се моят в някакво "дворче". Бяха ни казали, че имат повече от 10 години опит в областта и със съпруга ми се запитахме дали това означава 10 години перфектен маникюр. Laughing

# 402
kremito, когато синът ми беше там имаше английски език, но сега не знам...минали са 8м. откакто го преместихме и може нещо да се е променило.

# 403
  • София
Няма да забравя как в една ЧДГ в час, в който имаме уговорена среща заварихме една учителка да си лакира ноктите, докато децата около нея се моят в някакво "дворче".

Това по някакъв начин кореспондира с настоящите ми страхове, относно излизането на разходка извън територията на градината...
Понеже съм свидетел как една възпитателка, сама, от частен детски център на Стамболийски води поне 15 деца над 3 (може би 4, макс. 5) годишни на големия пясъчник при Народния театър. Там сяда на пейка на 5 метра от самия пясъчник, с гръб към децата и те правят и ходят където си искат.... Не ги наблюдава изобщо, а те освен на пясъчника се пръсват и по тревните площи и въобще в широк диаметър...
Един вид и тя "си лакира ноктите, докато децата се мотаят наоколо"... Много опасно и страховито е .. да не стане някоя беля Sad

# 404
Stelfy, това е ужасяващо безотговорно!

Общи условия

Активация на акаунт