Частни детски градини София 3

• 71 795
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Това по някакъв начин кореспондира с настоящите ми страхове, относно излизането на разходка извън територията на градината...
Понеже съм свидетел как една възпитателка, сама, от частен детски център на Стамболийски води поне 15 деца над 3 (може би 4, макс. 5) годишни на големия пясъчник при Народния театър. Там сяда на пейка на 5 метра от самия пясъчник, с гръб към децата и те правят и ходят където си искат.... Не ги наблюдава изобщо, а те освен на пясъчника се пръсват и по тревните площи и въобще в широк диаметър...
Един вид и тя "си лакира ноктите, докато децата се мотаят наоколо"... Много опасно и страховито е .. да не стане някоя беля Sad

Кой е този частен детски център?

# 406
Честно казано това дори не ми се вярва.... SickЧЕСТНО! И в този случай вината не е нейна а на други хора-директори, управители и т.н.т., които явно правят икономи....Ако това е вярно, може би родителите трябва да проверят лично! А и за един професионалист е недопустима такава ситуация, при която живота и здравето на децата е "на късмет"!

# 407
  • София
Честно казано това дори не ми се вярва.... SickЧЕСТНО! И в този случай вината не е нейна а на други хора-директори, управители и т.н.т., които явно правят икономи....

Ами това е обществен форум, влизат в него хора от кол и вЪже - напълно здравословно е да не вярваш на всичко, което прочетеш Peace
Не знам дали вината е на директори и управители, те откъде да знаят тя какви ги върши, не я придружава никой, а в детския център може да се държи приемливо за пред погледа на висшестоящите.

Аз обаче започвам да се чудя аз ли в паралелна реалност живея, центъра на София ли е свръхестествено място, на което се случват неща такива, че като ги напиша масово ми се отговаря с "не го вярвам това, никога не съм виждала такова нещо", та след това да трябва да моля модератори да ми трият мненията, щото излиза че изнасям в публичното пространство твърде вътрешна (невярна) информация и настъпвам нечий мазол. Може би пък имам свръх завишени критерии за света около себе си или просто съм непоправима фантазьорка или измамница Tired

От написаното в предния пост единственото под което не мога да се подпиша със сигурност е възрастта на децата, защото не съм много добра в познаването на възрасти (а и са на различни възрасти, има и по-малки, и по-големи). Но децата ми се струва, че не са в училищна възраст (а и няма как да са, понеже училищата са във ваканция, по-скоро е сборна група някаква, защото друг път като съм ги засичала са били по-еднородни на възраст деца, по-малки и по-малко на брой). Ако ги засека отново ще питам някое дете на колко е години! А относно седенето на пейка - обикновено момичето сяда на пейка с лице към пясъчника, но в този момент явно е нямало свободна и беше с гръб. И все пак - децата дори и на по 10 години да са, това са чужди деца, пръснати наоколо и са многобройни и е задължително да ги наблюдава супер внимателно дори да не са 3 годишни, възрастта в случая не променя кой знае колко нещата.

Центъра съвсем случайно разбрах къде е - намира се на Стамболийски, дели една ограда с медицински център Хирон, който е на номер 34. Пишеше нещо като English learning centre или нещо подобно (не претендирам да е пишело точно това, но в този смисъл). Когато отивах към център Хирон портата на детския център беше широко отворена и деца си играеха в двора, но достъпът от и до тротоара не беше ограничен със затваряне на вратата. Вероятно е имало възрастен с децата, не съм видяла. После (след половин час) момичето, за което писах, влезе и затвори вратата след себе си...

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 22:39 от Stelfy

# 408
  • София
Намерих - http://www.ezikovikursove.eu/en/galleryen - това им е сайта.
http://www.ezikovikursove.eu/images/stories/2.jpg - това е групата, която засичах миналото лято на същия пясъчник, спомням си ясно 2 от децата.
http://www.ezikovikursove.eu/images/stories/7.jpg - на последните разходки виждам деца в този възрастов диапазон +/- , не мога точно да определя на колко са, според мен са около 4-5 годишни.

Но учителката им с това съм запомнила (и ми е направило супер силно впечатление) - че изобщо не следи стриктно всяко едно от децата, а те са пръснати в разни посоки, вкл. в такива, в които няма пряк поглед над тях. Периодично виква по тях за да им забрани нещо и продължава да блее на пейката.

# 409
  • София

Аз обаче започвам да се чудя аз ли в паралелна реалност живея, центъра на София ли е свръхестествено място, на което се случват неща такива, че като ги напиша масово ми се отговаря с "не го вярвам това, никога не съм виждала такова нещо", та след това да трябва да моля модератори да ми трият мненията, щото излиза че изнасям в публичното пространство твърде вътрешна (невярна) информация и настъпвам нечий мазол. Може би пък имам свръх завишени критерии за света около себе си или просто съм непоправима фантазьорка или измамница Tired
Не живееш в паралелна реалност и аз виждам същите неща в центъра, а съм ги виждала и в други райони. Децата от "Жирафче" в Лозенец се разхождат по същия начин. Просто, повечето хора са на работа по  времето за разходки и затова не знаят какво се случва. За мен такова поведение на учителки е абсурдно безотговорно, но такива неща видях в последната година обикаляйки разни ДГ, че вече нищо не може да ме учуди.

# 410
Моля ви споделете, ако имате актуална информация за "Фъстъче" и "Детство мое" в Стрелбище  Hug
И ако има някоя нова ясла в района, търся подходящо място на малкия, който ноември ще стане на 2 г.
На Фъстъче не намирам никакви контакти/ телефони, а все пак искам да уговоря предварително "огледа" си  Rolling Eyes

И аз се интересувам от тези ясли в района на Стрелбище.
Успях да намеря сайт на Фъстъче.
Както една майка вече беше писала 'щом няма отзиви, значи е добре'  Simple Smile мен обаче си ме гложди да чуя/прочета. Особено след като ми казаха за една ЧДЯ как разреждали и деляли храната на децата! Лошото е, че рядко можеш да попаднеш на толкова вътрешна информация, пък дай боже и хубава  Simple Smile

# 411
Stelfy , ако ти живееш в паралелна реалност то тогава и аз живея в същата тази паралелна реалност. От наблюдението което имам в/у ЧДГ това което ти споделяш въобще не ме учудва.
До нас има ЧДГ. Един ден си бях в къщи през деня, защото моята сладурка беше болна. Бях излязла за нещо на терасата и гледам децата от въпросната детска градина си играят на място, което съседите използват за тоалетна на домашните си любимци.... Когато споделям това нещо с мои познати те ми отговарят "Ами навсякъде е така". Да обаче аз не съм съгласна детето ми да играе в такава обстановка и излиза, че съм параноичка и т.н. защото имам изисквания където никъде не ги спазват. Голяма част от родителите не ги е грижа много за децата.
Моето лично впечатление е, че качеството в много от ЧДГ не е много добро.

# 412
  • София
На такива гледки и аз съм била свидетел, не само с ЧДГ, но и с общински, както и с "частни" гледачки в парка  Confused

Утре съм на оглед в "Детство мое" и "Фъстъче" и ще споделя впечатления  Peace

# 413
Честно казано това дори не ми се вярва.... SickЧЕСТНО! И в този случай вината не е нейна а на други хора-директори, управители и т.н.т., които явно правят икономи....Ако това е вярно, може би родителите трябва да проверят лично! А и за един професионалист е недопустима такава ситуация, при която живота и здравето на децата е "на късмет"!

Е как да не е нейна вината, нали тя е възрастният човек, който отговаря за децата! Naughty
И откъде на къде родителите трябвало да проверяват лично? За какво плащат такса на центъра, за да правят изненадващи проверки на място?!  ooooh!
Не ми се вярва такива да са схващанията ти за бизнеса наречен "частен детски център". Други впечатления имах за теб от постовете ти в тази тема. Peace

Stelfy, пък мен изобщо не ме учудва и не ме съмнява това, което разказваш. Но е твърде възможно да имаш свръх завишени критерии.  Laughing

# 414
На такива гледки и аз съм била свидетел, не само с ЧДГ, но и с общински, както и с "частни" гледачки в парка  Confused

Утре съм на оглед в "Детство мое" и "Фъстъче" и ще споделя впечатления  Peace

Чакам с нетърпение впечатленията ти от двете ясли Wink
"Детство мое" трябва да е много хубава. Харесва ми това, че Ямуна им води упражненията по йога. Супер близо ми е. Но цената е като на Монтесори! В дилема съм дали си заслужава.

# 415
Благодаря на всички за отзивите. Ще проуча как стоят там нещата и ще пиша отзиви.

# 416
Stelfy, ако това е истина /ако/, аз не смятам, че имаш завишени критерии. Най-важното все пак, независимо коя е градината, колко е елитна, частна или държавна - е живота и здравето на дечицата. И да "претупат" занимание по йога, и да пропудснат час по англински /промерно/ не е най-важното. А в тази възраст хлапетата са способни на всякакви "подвизи".

# 417
почвам да следя че сме закъсали Joy

# 418
  • София
Ние се спряхме на Детство мое и от септември малкия тръгва  Peace
Фъстъче не е нашето място по ред причини  Rolling Eyes

# 419
Бих искала да се включа с въпроси към тези от вас, чиито деца посещават Камелини Монтесори. Интересува ме най-вече:
- дали децата се извеждат всеки ден без изключение, независимо от времето навън - дъжд, сняг, -10 градуса  Laughing и пр.;
- възможно ли е да се договори закуска, обяд и въобще храната да се носи от вкъщи;
- в каква степен се говори на чужд език (ако изцяло се използва, ме притеснява, че това ще бъде допълнителен стресиращ фактор за моето дете);
- има ли нещо, което ви прави силно впечатление - било положително или отрицателно, и си струва човек да го знае преди да запише детето си там; въобще какво ви харесва и какво не.
- моето е от тези,които трудно осъществяват контакт с други деца и държа да знам наистина ли се създава атмосфера на толерантност между тях - не се заграбват изграчки от ръцете и въобще всякакъв род навлизане в чуждото пространство или е само декларативно..
Тези са само малка част от въпросите, които се въртят в главата ми сега.

Предварително благодаря на всички, които имат търпението да ми отговорят.

Общи условия

Активация на акаунт