Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 541
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
За тези, които обичат flowers shows 5-10 юли Hampton Court Flower Show и с българско участие. Добре, че една позната ми напомни, докато се намотам  са свършили евтините билети, та се понабутах леко.

# 706
Идвайки  от апартамент от София в Йорк се чувстваме като в приказка. Grinning

# 707
  • София
Здравейте

Искам да попитам има ли някоя мама която скоро ще пътува до бг . Моля пишете ми на лични .

Искам да се сдобия с олио от семена на малина и разбрах че в Англия го има .

# 708
  • Лондон
Привет от слънчева България! Тук в началото е малко страшно - не знаеш от хората ли да се страхуваш, от животните ли, от колите ли или от сградите, но след седмица - две се свиква... Родина! Всеки ден има поне по една тотално абсурдна случка. Не знаеш да се смееш ли, да плачеш ли... Но както и да е... имам една голяма молба към вас. На мой приятел близка е в кома от два месеца и се нуждае от лекарство. Търсят къде се продава. Знае се, че в Германия го няма в мрежата. Името е следното: Centrophenoxine или Meclofenoxate. Едно и също е - съществува под тези две имена. Продава се или на хапчета (drugs) или на ампули (ampule). За предпочитане са ампулите, защото по-лесно ще може да се даде на жената. Той ми каза, че ще намери международна рецепта ако трябва (имало такива) - иска само да знае дали го има в мрежата... Та молбата ми е ако някой от вас минава през Буутс или друга аптека, да попита дали се продава в английската търговска мрежа и ако да - на каква цена.

# 709
Eya ще питам мъж ми, но излезе че го има в ибей.?

Редактирам, мъж ми провери лекарствения справочник (работи в Буутс,та затова него питам) и за съжаление няма препарат регистриран под това име, много съжалявам. Дано намерите лекарството и скоро познатата ви излезе от комата.

Пак редактирам, но го намерихме в няколко сайта. Прилича повече на хранителна добавка отколкото на лекарство. Ето тук например http://www.super-smart.eu/article.pl?id=0327&lang=en&fro … 6kCFUFC4Qodmypxsw
Сигурни ли сте че  е това, защото си мисля че ако е нещо сериозно за кома, не би трябвало да го има за свободна продажба, а и факта че го няма в справочника ме притеснява. помолих го обаче утре на работа да провери дали все пак го няма като добавка. Каза че ще се обади на едно място към NHS което могат да намерят нещо, което го няма във веригата, стига да има рецепта за него.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 01:59 от Шу

# 710
И аз за лекарства влизам да попитам..

Много ви моля, който има представа, каква точно рецепта ú трябва на дамата,
да ú пише направо в темата
Международна рецепта  newsm78

Здравейте отново.Всъщност намерих познати които да ми доставят Катрикс от Англия.Имам питане сега около тази рецепта.Доколкото разбрах може да бъде издадена от лекар-специалист в България,предполагам хирург.Има ли нещо по-различно при издаването при нея ,когато е за чужбина-примерно повече печати и т.н.Трябва ли да представям епикриза преведена на английски или Телк решението.Моля ви който знае да ми отговори ,защото нямам много време хората по които ще я изпращам пристигат след 10 дни и трябва да я подготвя.

# 711
eya, и аз ги намерих в ebay : http://cgi.ebay.co.uk/Centrophenoxine----Revitalises-your-brain- … 611QQcmdZViewItem .

днес ми е едно спокоинооо Simple Smile хазяина трябва да идва, че нещо ни протече сифона на мивката в кухнята и моите мъже от 6 и 30 сутринта излязоха: hubby трябваше да ходи да поръчва стока за ресторанта и взе малчо за компания Simple Smile ммм такава тишина не е било в нас Grinning от 9 месеца насам ...

тъкмо ми се изпече баничката, една риба ми се върти в главата да готвя днес - имам скумрия и салмън в хладилника - ако ми дадете идея за добра рецепта ще е супер, ако не Simple Smile ще е на грил Simple Smile

а в градината черешата така се е зачервила и толкова ми напомня за първия път когато дойдохме да видим квартирата ни - бях бременна в 8мия месец, черешата беше напълно узряла и исках да я налапам цялата Grinning Grinning Grinning тази череша е 50% от причината да изберем тази квартира Grinning ех този мои бременен мозък Stuck Out Tongue

за сега е слънчево и топличко Simple Smile пожелавам ви един прекрасен ден днес и още по-топъл уикенд Simple Smile

# 712
  • Нотингам/Пловдив
Ох мамчета я кажете и при вас ли е така?
 Ходихме на зъболекар и малката(на 7 г и половина)отказа да си отвори устата за да и направят пломба.Сега ни дадоха писмо за Роял Хоспитал Лондон за да и направят елементарна пломба под упойка.Упойката ще е с райски газ.На мен идеята никак не ми хареса ,но ми казаха че няма друг вариант Thinking

# 713
cocko, не знам точно как се процедира в този случай, но пък можеш да звъннеш на т.нар. Dental Helpline, отговарят на въпроси на "потребителя" по принцип. Дано да помогнат. http://www.dentalhealth.org/dental-helpline

# 714
Златна Толумба, питах и затова за рецептата. Има два начина, единия е ако приятел лекар от УК изпише частна рецепта, другия е просто рецептата да е написана на английски с подпис, име и печат. Като цяло проблема е че трябва да се установи дали има такъв лекар въобще,но тъй като това е много трудно, когато е от ЕС  някой не изпълняват, а други изпълняват, но си затварят очите Simple Smile

# 715
Момичета какви са възможностите да взимам бенефитс за самотна майка ,не говоря много езика и ми е малко трудно да се оправям ,къде трябва да отида и при условие че съм безработна за какво друго мога да претендирам ?
Благодаря Ви предварително

# 716
  • Лондон
Шу, ev:) благодаря ви много!!!! Шу, ако излезе нещо допълнително от проучванията на мъжа ти, моля те пиши. 

Не помагали в този форум.... ooooh! Когато трябва наистина да се помогне на някой - помага се, когато целта е да се вземе наготово, излъже или лежи на гърба на другите - не, и аз съм съгласна с това. Който иска да се сърди. Аз не се чувствам виновна.

Което ми напомня... какво стана с бебенцето в Добрич? В болницата ли е още? Мога ли да направя нещо от българска земя?

Завидях за черешата. Нашата ябълка се разболя нещо, а аз вързах всичките мартеници на нея... Thinking

Сега се върнах назад и видях и за хубавата новина на Пумпалка!
Пумпалке, браво на теб за лесното раждане и добре дошла в моя свят Wink! Имаме същата комбинация със същата разлика. Весело е! Честит да ви е малкия Александър!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 717
  • ENGLAND
Момичета какви са възможностите да взимам бенефитс за самотна майка ,не говоря много езика и ми е малко трудно да се оправям ,къде трябва да отида и при условие че съм безработна за какво друго мога да претендирам ?
С какъв статут си тук и къде е бъдещият баща? С него ли живееш?

# 718
  • Манчестър

Ами няма много възможности, да не кажем никакви,защото ако си безработна ,значи не упражняваш трири раитс по ЕУ законите и затова не пребиваваш легално тук. Имаш право на 3 м престой без да правиш нищо, след това трябва да упражняваш трити раитс. Всичките бенефитс по принцип са базирани на доход, работа, продължителност на рбота и много други фактори...
Това,че си самотна майка и безработна няма никакво значение в случая...
Освен ако има и нещо друго,което спестяваш и не казваш..

# 719

Как да ти се отговори, като не знаем с какви документи си, колко и как си работила...
Отделно, доколко разбрах, ти имаш приятел, който е баща на бебето,
не е редно да се пишеш самотна майка, бащата е с вас и е редно да се грижи.
Ако и той е безработен може да имате право на помощи, но ние не знаем дали е така.
Някои помощи се получават от Job Centre, други от общината.

Шу, благодаря за отговора, ще предам..

Завидях за черешата. Нашата ябълка се разболя нещо, а аз вързах всичките мартеници на нея... Thinking

И теб, като аланглето, ще успокоя-нищо няма да ви стане, живи и здрави ще сте  Grinning
Той така ме пита-ако ми я отвее вятъра, ами ако я вземе някой..
Редовно проверява дървото, където си я е закачил...

Общи условия

Активация на акаунт