Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 566
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Да видях всичко, което писано там от Мадлен, чела съм сайтовете, ама все не ми се струваше толкова безизходно Tired
В бг исках да си плащам високи осигуровки и соц.вкл., казаха ми че трябвало да с ерегистрирасм като само нещо си лице..както и да е. Да, представих няколко фактури, но за един месец няма как да им представя 100 примерно. Аз продължавам да работя по 6 часа седмично, което е безкрайно малко, но толкова мога, защото не съм добре. Едвам си стоя на краката, а искам това бебе, нищо че не е планирано и може би е  в най-неподходящият момент, искам го!!
Какво да с еправи, каквото стане, все някога ще се оправим, надявам се  Rolling Eyes
Благодаря ви момичета, аз пак ще си запазя час в джобцентъра следващата седмица, пък каквото сабя покаже длъжна съм да опитвам и заради детето ми ве4е Simple Smile Добре, че поне езика знам и с това нямам проблеми да чета насам натам и да с еразбирам с хората...

# 91
Говори със счетоводител първо.

# 92
  • Манчестър
Ако успее да получи НИН до месец-месец и малко, има шанс за майчинство.
А и дори да не се класира за майчинство, поне ще вземе детски, които са почти колкото майчинството, което би взела в Б-я. Защото както разбирам не е добре финансово, за да започне да внася безумни осигуровки в БГ.

НИН няма да и даде майчинство.... още повече като селф-емплоид говорим за maternity allowance. За да се класираш и за него трябва да имаш минимум average earnings 30 лири на седмица. Освен това трябва да плаща НИ contributions......няма как и детски да вземе ,защото не упражнява treaty rights - нито е селф, нито е студент, нито е емплоид.

# 93
  • Манчестър
Говори със счетоводител първо.

Аз съм счетоводител......

# 94
Благодаря на Аve и на останалите   bouquet
В такъв случай, ще продължа да се боря за НИН, за да мога рано или късно да се регистрирам като СЕ. Вземам повече от 30 на седмица по принцип, но дори и да представя фактури те пак няма да им са достатъчни явно.

# 95
  • Манчестър
Благодаря на Аve и на останалите   bouquet
В такъв случай, ще продължа да се боря за НИН, за да мога рано или късно да се регистрирам като СЕ. Вземам повече от 30 на седмица по принцип, но дори и да представя фактури те пак няма да им са достатъчни явно.

Пиши ми на лична ако искаш какъв ти е бизнеса,какви документи си представила, за колко пари, имаш ли писмо от счетоводител?

# 96
  • Bristol
vagabond, майчинство трудно ще вземеш, но си легализирай престоя тук, поне за медицинското обслужване да не се притесняваш. А ти съвсем скоро явно си пристигнала, щом тепърва се регистрираш за личен лекар. Процедурата е бавна. Ти каза ли му за здравословното си състояние, носиш ли си документи от България? Въоръжи се с търпение и спокойствие  Hug

# 97
Не е ли както го е писала The same myself , ако е плащала 26 седмици  НИН т.е. 6 месеца преди раждането ще взема майчинство? Променено ли е вече ?

# 98
Да, вече ми установиха бременността в болницата с видеозон, сега чакам да ме посети акушерка, но личен лекар все още нямам  Confused Сега пък се притесних да не ме карат нещо да плащам, че хептен ще я овапцаме. И утре чакам да ми се обади специалист ендокринолог, за да видим ще ме изследват ли или не. Това е, никой нищо не ми е казал за пари, нали видяха, че нямам НИН, би трябвало да ме предупредят.

# 99
  • Bristol
Задвижила си нещата, това е важно, сега гледай да се пребориш и за НИН.
Ето тук линк с условия и точни суми за МА, колко трябва да си изкарвала и колко ще ти плащат, пък и Аве като даде едно рамо  Flutter

# 100
Да, за селф е  maternity allowance (дадох линк), но то е горе долу същото като сума. А NI contibutions какво ще й попречи да си ги плати. Дохода от 30 лири вече не знам как се доказва.
Ave, това че си счетоводител е много добре, знаеш нещата доста по-добре от мен, аз говоря не от опит, а от това, което съм подучвала  и чела. Също така знам, че има много счетоводители, които срещу определена сума ще ти оправят  нещата.
Аз съм против измамите и неправомерното взимане на помощи, но ми е жал за жената и положението, в което се намира.

# 101
Аз не съм мамила, наистина съм работила тази дейност за тези хора. Просто ми се предостави възможност като дойдох. Проблемът е, че никой не очакваше да забременя и да не мога да си работя нещата. И дори исках да се регистрирам като селф емплойд за една дейност, а после като събера малко пари да направя друг бизнес, но май в близко бъдеще бизнесът ми щес е развива около корема ми  Rolling Eyes
Благодаря ви на всички Hug

# 102
Моля, не объркавайте момичето. Матърнити алоуънс за селф имплойд се изплаща само ако е работила поне 26 седмици от 66 седмици тестов период.  Peace На мен термина ми беше 7ми август 2010, а тестовият ми перод започваше от април 2009.  Peace
Да не те отчайваме vagabond, но за майчинство и дума не може да става, но можеш ако успееш да се регистрираш и започнеш на внасяш осигуровки да вземеш детски и евентуално чайлд такс кредит.  Peace

# 103
Да де, ама тестовия период не е ли до 1 седмица преди раждане, тоест през тези 66 седмици да си работил поне 26. Тя има още 32 седмици бременост, тоест 6 седмици да уреди нещата.

# 104
Да де, ама тестовия период не е ли до 1 седмица преди раждане, тоест през тези 66 седмици да си работил поне 26. Тя има още 32 седмици бременост, тоест 6 седмици да уреди нещата.

Май не ме разбра  Peace, трябва да е регистрирана като селф имплойд 66 седмици преди термин.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт