Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 598
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Bristol
Кажете просто на жената как вървят наемите в Манчестър.И колко струва горе долу храната на месец.
Защо всеки новопоявил се в темата бива изгонен с мръсна газ?
За мен това е обяснението Simple Smile
Квартири, наеми, апартаменти (търсене по квартал и размер на жилището): www.findaproperty.com; www.rightmove.co.uk

Обучение:

http://www.childcarelink.gov.uk/index.asp
За детегледачки, детски градини, държавни и частни: http://www.surestart.gov.uk/aboutsurestart/parents/lookingforchildcare/
http://www.ofsted.gov.uk/
Първа страница, първи пост, няма нужда 34 теми да се четат, само първия пост в ТАЗИ тема!  Crazy ooooh! Не случайно държим темата да запова само с полезна информация, а не рождени дни и празници, както в повечето отчетни, за да не си губим взаимно времето. И линк към магазин да дадем, пак няма да има кой да го отвори. Дойдат, попитат и изчезнат, никога не споделят и не помагат на други, всичко на готово чакат. Да не говорим, че беше споменато, че имат близки там, при които уж ще отседнат  Thinking
Аве може да се е скарала, но поне е отговорила по същество, защото можеше и никой да не отговори  Peace

# 151

И на мен ми направи впечатление, че новаците тук не са много добре дошли. Разгледах повечето стари теми и с почуда установих, че за предпочитане е бесния чат, отколкото да се помогне на някой отправил въпроси. Е, явно където и да отидем българите си оставаме същите себични хора... Shocked Rolling Eyes

# 152
  • ENGLAND
Кажете просто на жената как вървят наемите в Манчестър.И колко струва горе долу храната на месец.
Ти нали си тук, що питаш, ами не отговориш?
Sorry,  но всеки новопоявил се в темата си мисли, решихме и идваме. А някои питат направо за помощи и бенефити. Само че, преди да решиш, се осведоми как е положението тук, направи си труда да прочетеш много информация, да прецениш ще можеш ли да се справиш и чак тогава питай тук.
Yasmins mam прочети тук http://www.bghelp.co.uk , ама всичко, за емигрирането в Англия, пък след това ако има нещо неясно пак питай.
Много благодаря на winy за ваучерите на Теско.   bouquet Бяхме си в България за ваканцията и нямах възможност да пиша по-рано. Все още събират ваучери и бяха много доволни от нашите почти 50.
Ани, твоите са големи сладури. Аз така висях пред вратата на първата  ни къща с нощница и халат отгоре, излезнах да взема пощата, духна вятър и врата хлопна. Отвън се влиза само с ключ, ама той остана вътре. Добре, че комшията беше в къщи та го измъчих човек да ми отвори врата на градината.

# 153
  • Bristol
LamaRina, дадох отговор на въпроса защо така скачаме Grinning Ако липсва инфо на първа страница, няма проблем да уточним и да пуснем линк. А по принцип темата е и като отчетна за тези, които живеят тук и нормално да споделят за болно дете, проблеми в училище, някоя рецепта и тн битовизми, които сигурно за новопристигналите са плява или просто "бесен чат". Да, явно българите си оставаме същите егоисти, мислим си, че светът се върти около нас и нашите проблеми само  Crazy
Май в първия пост трябва да добавим и информация за емиграция и там да включим линка към Хоум офиса и някак по-виден да стане и линка към БГ хелп, какво ще кажете? Не че ще спрат въпросите, чиито отговори са на първа страница, но поне може да се надяваме, че ще намалеят   Whistling
Дорет, как беше в България? Не знам дали забеляза, ама тук голяма суша, тревата пожълтя, колите прашни, все едно съм си в Родината  Laughing
anijiHug извинявай, но както го разказа, как да не се засмее човек.

# 154
Извинете ме, но не се сдържах  Embarassed..

The same myself, благодря за разбирането Hug. По-рано и аз се почувствах, като досаден натрапник в темата, без към мен да са отправени конкретни думи..мисля, че докато чете, човек си придава различна интонация или си интерпретира по различен начин написаното... и сама съм се сдухала в случая.. реших да не се обаждам, а да си чета тихичко и да отсявам това което ме интересува от споделеното...
      Merry е права, по-добре да се чете от достоверни източници, каквито има посочени и тук и в бгхелп, а ако не е добре човек с инглиша? Но къде тогава ще е тръгнал? Ух стана ми смешно Simple Smile. Ама винаги е по-добре, човек да получи готова информация,  суровото инфо е тооолкова много Wink.
       Вярно, че темата си е за живеещите в УК....Може би трябва да има кандидатемигрантска тема и ако тези които вече са в УК имат желание да отговарят на въпроси да го правят там..въпреки, че гледам има опити, но пък питащите са препращани тук, а от тук много често в БГхелп(за това няма лошо, много е полезен, но пък доста от разискваните въпроси са от време назад).
        Yasmins mam на теб пожелавам скорошно отпътуване и безпроблемно оставане на острова...нашето фемили реши да посвети следващата година в подготовка за бъдещия живот там и да родим второто си дете в БГ...можеш да ми пишеш на лични, да споделяме инфо. Поздрави Simple Smile
        Към менподобните (кандидатостровитяни): вкарайте си английския в ред, намерете си работа от тук, сложете си 4-5000 паунда в джоба и смело напред...България винаги си е на същото място и в географско, и в икономическо отношение..все пак хора сме, едва ли ще се справяме по-зле от другите като нас.

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 14:21 от Zò

# 155
  • ENGLAND
Zò, това е тема на мамите в Англия,а не за емиграция. Има си цял форум за тази цел, много полезен. Линка съм го дала в предишния си пост, а и непрекъснато се дава,  има го и на първа страница.Там е информацията, актуална, не тук.
В момента ти си позволяваш да даваш съвети без дори да си минала по този път.
Мери, ние отидохме уж да се стопли, но първата седмица беше студ, а тук дори горещини. След това се оправи, за Великден беше супер. Мъжа ми поливал зеленчука, ама цветята не бях му казала и уморил няколко малки фуксии.
Но най- доволна е Ели, такаво игране му удари, толкова много нови думи научи, сега не спира да ме очудва с българския си речник. Беше и няколко дни в българско училище, много и хареса, сега не иска тук да ходи, да сме се върнели в България.
Ходихме и на балет, в малката зала на операта, Цветята на малката Ида.Много и хареса, можеше дори да докосне балерините, не както тук където и да идем поне няколко стотин са зрителите. Но и балерина не иска да става. Категорична е, че като порасне ще работи принцеса, сега съм се разтърсила за принц около нейните години. Laughing
Ти пося ли зеленчука? Моя е в гроуинг багс и в големи саксии. Даже вече имам 2-3 краставички, само по 1 см., но всеки ден си ги гледам.

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 14:46 от Doret

# 156
LamaRina, дадох отговор на въпроса защо така скачаме Grinning

Аз да скачам? Няма такова нещо, толкова кротък човек съм Simple Smile Просто споделих какво ми е направило впечатление и не мисля, че съм засегнала някого по този начин. Ако все пак съм го направила, моля да ме извините, защото наистина не съм имала такива намерения.

Относно линка за Хоум офис, мога да споделя, че на мен ми беше от изключителна полза и намерих отговор на всичките си въпроси към момента. Така че подкрепям идеята.

# 157
  • Bristol
Няма смисъл от отделна тема, тук сме си ок  Hug Но може би трябва да преразгледаме първия пост, да е по-ясен и с повече инфо за емиграцията. В този форум сме се събрали повече жени с деца и тези, които сме по-отдавна, нищо не знаем за тези цветни карти  Crazy Затова и винаги препращаме към БГ хелп, там има повече информация за емиграцията и за конкретните професии.
Да, информацията в линковете е много и на английски, но все пак има онлайн преводачи и тишината и спокойствието в къщи.
Аз с френския така се оправям, нито съм го учила, нито имам планове да емигрирам там. Дори помагам за домашните на сина, защото и той все чака на готово да му се сервира всичко  ooooh!  Laughing Crazy И не мислете, че не му се сопам, даже напротив, директно му го казвам, има нет, има сиво мозъчно вещество и да си го ползва, няма какво само да го разнася насам натам  Whistling
Doret, не мога да бодна лопатата в пръстта, толкова се е спекла. А е време да садя разсада, вече прелива от кофичките  Confused Разсада с краставиците ми нещо не се получи, но тиквичките станаха и са доста дълги. Притеснявам се, че ще се скършат, като тръгна да ги местя.
С другите земеделки какво става ?!  Mr. Green
И аз чакам лятото да отиде малко щерката в България, за да пооправи българския, защото само на английски започна да говори  Rolling Eyes Лошото е, че и аз по инерция започнах да отговарям на английски, ако отсреща ми говорят така  ooooh! Мързеливо го даваме.
LamaRina, ние скачаме, не ти  Hug

Личи си че днес съм го ударила на мързел, но миналата седмица ми се разказа играта. РД на малката, Гергьов ден, плюс редовните задължения. Вчера съм спала до обяд, толкова изтощена бях  Tired

# 158
  • ENGLAND
Мери, честит ти рожденичка и именик, макар и със закъснение. Да са живи и здрави, да радват и вас и нас. Grinning
Doret, не мога да бодна лопатата в пръстта, толкова се е спекла. А е време да садя разсада, вече прелива от кофичките  Confused Разсада с краставиците ми нещо не се получи, но тиквичките станаха и са доста дълги. Притеснявам се, че ще се скършат, като тръгна да ги местя.
С другите земеделки какво става ?!  Mr. Green
И аз чакам лятото да отиде малко щерката в България, за да пооправи българския, защото само на английски започна да говори  Rolling Eyes Лошото е, че и аз по инерция започнах да отговарям на английски, ако отсреща ми говорят така  ooooh! Мързеливо го даваме.

Те мойте затова са в гроуинг багс Laughing. Аз така си унищожих половината тиквички, тънки и дълги стебла и като ги вързах за пръчката и се скършиха.
Ние лятото пак сме в България, че и за Коледа си купихме билети. Накрая ще научи и някои недобри български думички. Голям проблем имахме с "тъп", още първия ден взе да използва думата за щяло и нещяло.

# 159
  • Bristol
хахаха, моят син "глупак" беше научил като малък  Wink но то и това трябва да се знае.
Добре, че спомена, ще оставя тиквичките да се влачат по земята тогава, ако успея да ги засадя.
А ти добре го даваш, от рано си купила билетите Wink По колко излязоха за Коледа от сега?
Ето още една тема в общия чужбински форум:
Цитат
искам  да  попитам  как  стоят   нещата   за  раждане   в Лондон  и  какви  пари  можеш  да  вземеш  ако  не си работила  а  имаш  документи   и  как  е  по  добре  като  самотна  майка  или с  брак
Tired

# 160
Здравейте момичета,ама че неприятно време е при нас -този северен Уелс много на север ми идва Mr. Green.Аз също съм от градинарките,но да видим до къде ще я докарам,защото доматите ми хванаха май някаква болест и някой от корените останаха с малко листа,които почерняха.Незнам дали ако ги напръскам с някакъв препарат ще се оправят,може и да е късно вече.Ама така ме е яд,защото цяла зима ги гледах като бебета.Иначе си берем пресен чесън за таратор и е голям кеф,защото сами сме си го отгледали Simple Smile.Имам и чушки ,те поне са добре,но докога ли...
Относно помощта за всички ,които са си намислили да идват в УК,ще си позволя да изкажа моето мнение:Ние с детето сме от 6 месеца тук,мъжо е от 1,8г.Когато ние решихме да емигрираме,мисълта да се изтърсим всички на непознато място,без нищо уредено(макар ,че имаме приятели,при които мъжът ми отседна в началото)ме побъркваше.Доста необмислена постъпка е ,като се има предвид,че българите нямаме право на работа тук,освен някой малки изключения.Моят съвет е:първо таткото,а после останалите,защото нещата не са никак прости и няма нужда всички вкупом да страдат.Когато единият от семейството си оправи документите и си намери работа нещата не са толкова страшни.Живота в УК е хубав и лесен,но за хората с работа.За сведение ще спомена,че в началото на декември сме подали документи за синята ми карта като дипендънт и още не съм получила нищо. #Cussing outВсички подробности могат да се четат в сайтовете ,които момичетата са посочили,защото наистина никой няма време да седне и да преразказва всичко.Аз също съм нова и досега не съм била "наритвана "в този форум ,макар че съм задавала въпроси.Даже напротив,получавала съм доста адекватни съвети,за което благодаря на всички отзовали се  bouquet.
Успех на всички ,които са решили да живеят на острова!
P.S. И вятър излезе дано ми оцелеят посевите Praynig,че мъжо ще ме спука от шеги.

# 161
Здравейте!

Първо искам да благодаря на The same myself, Zò и LamaRina за подкрепата Simple Smile Точно това исках - някаква ориентировъчна сума на месец и най-вече инфо за яслите.

Аз прочетох и продължавам да чета инфото от първата страничка и линковете там, но исках да попитам и вас. Естествено, че няма да тръгнем от днес за утре без пукната пара в джоба, за да живеем на помощи там. Мъжът ми вече си намери работа, сега е важно да проучим въпроса с градните, за да мога и аз евентуално да започна да работя на по-късен етап.

Колкото до нашите близки - да, коментирали сме надълго и нашироко всичко, но те са възрастни и ми се искаше да чуя мнението на хора като нас - млади семейства с дете/деца, защото едни са разходите, социалния живот, мирогледа на младите, а съвсем други на възрастна двойка без деца.
Не виждам смисъл да се държи такъв тон, защото все пак това е форум - ако искате да отговорите го направете, ако ли пък не - просто подминете поста и обсъждайте това, което ви е интересно  Peace

П.С. пишете, че новодошлите само искали информация, а после не се вясвали да кажат какво е станало или и те да помогнат. Извинявайте, но с такова посрещане смееш ли да пишеш пак... Wink

Все пак искам да благодаря а всички, които са отговорили. Ако не възразявате ще продължавам да следя темата.

С пожелание за хубав ден

# 162
  Брех, във всички теми, който следя има драма тези дни  Laughing Взимам пликчето със семките  Mr. Green
  Да ви кажа, че в БГ е зима, 12 градуса, сутринта беше 6  Crazy Карък съм си и това е...
  Аз тази година само цветя садих, получават ми се. Но оранжерията не съм я пипвала, защото знаех, че няма да съм там да ям  Grinning Миналата година познайте дали ядох... Всичко цъфна, стана плод и изгни за една седмица... Бях болна направо  Crazy
  avangard_tania свикнахте ли вие, отдавна се каним да се видим, дано успеем като се върна  Simple Smile
  aniji  Laughing и аз се посмях доста на твой гръб  Blush

# 163
Miss Fine свикнахме ние и пак ще отвикнем Joy-другия месец ще си идем за малко до БГ,та не знам мъжо как ще ме връща насам Joy.Детето не ще и да чува да се прибира-щяла на училище да ходи тук,а в Бг ходела на градинка Laughing.Мисли се за голяма вече....На мен ми е трудно,от време навреме като ме затресе носталгията е страшно,но ще се справя.
Ще се радвам да се видим!

# 164
  • ENGLAND
хахаха, моят син "глупак" беше научил като малък  Wink но то и това трябва да се знае.
Добре, че спомена, ще оставя тиквичките да се влачат по земята тогава, ако успея да ги засадя.
А ти добре го даваш, от рано си купила билетите Wink По колко излязоха за Коледа от сега?
Ето още една тема в общия чужбински форум:
Цитат
искам  да  попитам  как  стоят   нещата   за  раждане   в Лондон  и  какви  пари  можеш  да  вземеш  ако  не си работила  а  имаш  документи   и  как  е  по  добре  като  самотна  майка  или с  брак
Tired
A, ние казваме глюпак Joy . Не връзвай зеленчука, ако са слаби стеблата.
И за лятото, и за Коледа ни излезе по почти 135 паунда на човек. Но пътуваме с Луфтханза от Бирмингам през Германия. Излиза ни по-евтино и същото време, ако трябва да ходим до Лондон.

Общи условия

Активация на акаунт